fbpx Skip to content

A Macmixing nem szórakozott, úgy döntött, hogy némi digitális technikával és egy Motorola segítségével megmutatja nekünk, hogy egy 4.7 hüvelykes készüléken hogyan nézhet ki az iOS 7-es rendszer. Egy 3D nyomtatóval elkészített “iPhone 6” dummy-t és egy iPhone 5s-t láthatunk a videón. Lényegében a két “készülék” ugyanazt a videót futtatja, azonban látható, hogy a 4.7-es kijelzőre nagyítva nyilván minden nagyobb egy picit.

applenew

Egyre jobban kezdem érezni ezt a 4.7-et, de leginkább az lesz a kérdés, hogy egy ekkora készülék mennyire fog elférni az átlagember, vagy akár egy nő kezében. Illetve a másik kérdés a felbontás, amiről korábban már írtunk: Vajon nagyobb felbontással érkezik az iPhone 6?

Mindenesetre nézzétek meg a videót, érdekes:

Mivel az iPhone 5 megjelenésekor egy ikonsorral több lett, ami a kijelzőn elfér, ezért egy egyszerűen csak felnagyított képnek annyira nincs sok értelme, valószínűbb, hogy ha a kijelző mérete megnő, akkor az ikonok oszlopainak vagy adott esetben sorainak száma is nőhet vele. Ráadásul az új készülék várhatóan már rögtön iOS 8-cal fog érkezni, így noha az valószínűleg sokban hasonlít majd az iOS 7-re, emiatt is kissé fura elképzelés az iOS 7-et nagyítani 4.7-re.

Ti mit gondoltok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Én legyártottam magamnak a kiszivárgott adatok alapján egy 5.5-ös modellt( nem 3d nyomtatás meg hasonlók, papír olló) és teljes mértékben jól tudom használni. Remélem lesz ekkora méretben is és mindenki szabadon választhat, neki mire van igénye.

  2. En siman el tudnek viselni egy fokkal nagyobb kijelzot. De nekem nagy kezem van…
    Tuti noni fog egyebkent (mmint nem a kezem, hanem a screen), mivel a versenytersaknak is van mar minden meretben, s ott kell lenni minden szegmensben, kulonben a konkurencia leeloz.

  3. Ha marad a mostani logikai felbontás, mint a videón akkor teljesen értelmetlenné teszi, a szerintem amúgy sem túl értelmes ötletet.

    Remélem az 5s-t megtartják normális méretnek és beleteszik az 5c házába, azt vennék. 🙂 (tényleg)

  4. Imitt az ideje mar egy nagyobb szifonnak … remelem teljesul a vagyam

  5. Az 5.5ös modelnek mi lesz a neve? iphone 6s? Mert hallottam olyat hogy iphone air de ezt nem nagyon hiszem..

  6. Én inkább félek ettől a dologtól egy kicsit. Először is ha nőni fog a kijelző, akkor valószínűleg a felbontás is, mivel a versenytársak már így is 400 ppi felett vannak, az Apple sem vehet vissza.
    A felbontással viszont nőni fog a fragmentáció, megint összevissza appok lesznek, amik nincsenek normálisan optimalizálva.
    Ráadásul nekem a 4,7 szerintem túl nagy, lehetne inkább mondjuk 4,3 az még épphogy mindenkinek használható…
    Mindenesetre ha tényleg lesz nagyobb kijelző, remélem megtartják majd a kisebb méretet is és abból is jön új modell. Szóval nem úgy, hogy marad az i5S mint kifutó széria, hanem új 4″-os modell is lesz a 4,7 mellé!


Add a Comment