fbpx Skip to content

A számológép alkalmazásokkal, ahogy azt már a Tydlig tesztjében is írtam, az a bajom, hogy vagy szép, de tudhatna többet, vagy csúnya, de nagyon sok funkciót tud. A Numerical is inkább abba a kategóriába tartozik ami tudhatna többet, viszont rendkívül szép.

numerical1 copy

A gyári számológép alkalmazást nagyjából egy éve száműztem a főképernyőről, igaz akkor még iOS 6 volt, de a 7-es verzióban lévő app se nyújtott semmi olyat, hogy visszakerüljön a főképernyőre. Azóta a Llumino-t használom, ami anno nagyon megtetszett és azt bőven tudja, amire nekem kell egy számológép, bár azért ha gyorsan kell elérni egyet, akkor a Control Centerből hívom elő a gyári appot.

A Numerical gyönyörű, mostanában nagyon divatos, színátmenetes designnal büszkélkedhet, bár sok embernek valószínűleg nem fog tetszeni ezzel a szín párosítással, de nem is kell, hogy mindenkinek tetsszen. Jelenleg nem is lehet az appban a színeken változtatni. A kezelőfelület egyszerű, de mégis szép és egyértelműen kezelhető. Amiben a Numerical eltér a többi a számológép apptól, az például az, hogy nincsen egyenlőség gomb, amivel lezárhatjuk a számolást, de nincs is szükség rá, mivel az app hagyományosan vett kijelzője két soros és míg az alsó alacsonyabb sorban látjuk számolás menetét, a felső magasabb sorban mindig automatikus változik az eredmény.

numerical2 copy

A Numericalnak van egy-két rejtett gesztus vezérelt okossága: a számológép “kijelzőjén” balra húzva lehet visszalépni, jobbra húzva előre lépni, felfelé húzva elmenteni az aktuális számolást, lefelé húzással pedig új számolást tudunk kezdeni az előző számolás végeredményével kezdve. A mentett számolások eléréshez húzzuk el balra az ujjunk a gombokon és onnan bátran visszahozható az összes mentett számolás és lehet velük tovább dolgozni. Amennyiben jobbra húzzuk el az ujjunk a gombokon, a beállításokhoz jutunk el, bár ez kimerül a hang ki- és bekapcsolásában, illetve Help, Share és Credits menüpontokban.

A Numerical tudásában hasonlóan minimal, mint designjában, de ez sokaknak szerintem bőven elég, persze lehet vele hatványozni is és tud zárójeles számolásokat is végezni, amiknél elég csak a végére tennünk zárójelet, mert az elejére automatikusan tesz, ha a végre tettünk. Illetve van még pár trükkje, ami elsőre nem is esik le, például ha kapunk egy számolást üzenetben, de úgy, hogy van egyben vele szöveg is, akkor ha az egész üzenetet bemásoljuk az appba, az okosan az üzenet szövegét törli és csak a számolással foglakozik. Az esetleges számolási hibákat szövegesen is kiírja angolul.

[appstore id=”804548449″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. nemrég ingyenes volt…
    kár, h nincs több színben…

  2. Hát, nekem sugárban jön fel tőle az epe, elmebetegek ezek az átmenetes izék.

  3. Igaz. Fullgagyi. Felveszek hozza egy szuk nacit, kihuzom a szemoldokomet, szemembe fesulom a hajam, es pont illeni fog hozzam a szamologep.

    Amugy ezzel is minden massal az a baj hogy a default szamologepez nem tudom atallitani. A vezerlobol tovabbra is a builtin fog elindulni. Ahogy a bongeszo sem lehet sajnos soha mas, csak fasari. Ezert nincs chromwom se, mert ha linket kapok az ugyis mindig safariban nyilik meg.


Add a Comment