fbpx Skip to content

Az App Store-ban számos számológép alkalmazást találhatunk, vannak amelyek tudásukkal és vannak olyanok amelyek kinézetükkel vonzák a felhasználókat. A napokban bukkantam rá a Llumino nevűre, és mint grafikust, egyből magával ragadott az egyszerű, letisztult kezelőfelülete és színesen villódzó gombjai.

Llumino1 Llumino2

A Llumino a második kategóriába tartozik, vagyis nem az igazán nagy tudásúak, hanem inkább azok közé, melyek a felhasználói felületük szépségével ragadják meg az embert. Egy nagyon egyszerű szürke-fekete kezelőfelületet látunk csak, míg meg nem nyomunk egy gombot. De ha megnyomtuk, akkor a gombok világító disco-parkettszerűen felvillannak és a felső számsorba is igen látványosan beúszik a lenyomott gombú szám.

Llumino3 Llumino4

A gombok villódzásának színei változathatóak, alapból három téma/színvariáció áll a rendelkezésünkre, de sajátot is létre lehet hozni. Minden téma két színből áll, melyeket egy egy negyed köríves skálán tudunk kikeverni és ezeknek a színeknek az árnyalatai és kevertjei futnak szét egy gomb lenyomása után a többi gombon.

Nem csak a színek változtathatóak, hanem a villódzás mikéntje is, 6 különböző igen látványos effekt közül választhatunk.

Llumino5 Llumino6

Sajnos igencsak alap számológép funkciókkal bír az app (összeadás, kivonás, szorzás, osztás, százalékolás, pozitív-negatív gyors váltás), a telefont eldöntve se jön több funkció elő, viszont természetesen a színeken és effekteken kívül tud hasznos dolgokat is. A felső számsor alatt találunk egy kis cipzár húzókát, azt lehúzva elérhetjük az utolsó 100 számításunk végeredményét és rákoppintva egyre már számolhatunk is vele tovább. Az előzmény funkció adatait törölhetjük is, de a fontosabb eredményeket csillaggal is jelölhetjük, viszont a lista ürítésekor a csillagozott eredmények is törlődnek. A felső számsorra koppintva Másolás/Beillesztés funkció gombok hozhatók elő.

Nem szoktam komoly számolásokat végezni mostanság, így a gyári számológép app is meg szokott felelni álló változatban, viszont az eredményeket mindig ki kell írnom egy papírra, de ennek mostantól vége, hála a Llumino cipzáras funkciójának. Nálam a Llumino kikerült a főképernyőre, ami 2009 óta nagyjából változatlan.

A Llumino-t azoknak tudnám ajánlani, akiknek nem kell olyan sok funkció egy számológép app-ba, viszont az előzmények mentése fontos és mindezt szeretnék egy elegáns, de igencsak látványos felületen használni. A másik feltétel, hogy nem sajnálnak érte 1,79 eurót és rendelkeznek minimum iOS 6.0-t futtató készülékkel.

[appstore id=”598921811″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. mászthev 🙂 Mindenesetre appshopperen felraktam wishlistre. 1 hónap múlva úgyis ingyenes lesz. Ráérek 🙂

  2. @dnp: ne spúrkoggyá mán…… 🙂

  3. A felrakott képek alapján olyan mintha egy windows phone 7 / 8 számológépe lenne.

  4. @KendiPeti: a videót nézd, ne a képeket 😉


Add a Comment