Tydlig – biztos nem láttál még ilyen számológép alkalmazást

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A számológép alkalmazásokkal nekem az a bajom, hogy vagy jól néznek ki, de tudhatnának többet, vagy sokat tudnak, de rendkívül ocsmányak. Most végre találtam egy nagy tudású és szép számológép alkalmazást, a Tydlig-et.

tydlig-ipad-lap

A Tydlig nem egy szokványos számológép app, amiben egyszerűen csak fent van egy sáv amibe a számokat lehet írni és alatta pedig a gombok találhatóak. Ebben az alkalmazásban egy nagy vászonra bárhova írhatunk számításokat és egyszerű mozdulattal bármelyik elemét arrébb tudjuk húzni, ezzel lemásolva azt (végeredmények esetén a másolás automatikus, a többi értéknél hosszan rá kell nyomni majd nyilas gombra a másoláshoz), de úgy, hogy a kapcsolat az eredeti és a másolat közt megmarad. Ez azért hasznos, mert ha egy hosszú számítás során hibát vétünk és korrigálni szeretnénk, akkor a hagyományos számológép alkalmazásokban az egész számítási folyamatot kezdhetjük újra, míg a Tydligben elég csak a hibás értéket javítani és ha jól összekötöttük a számításokat, akkor automatikusan újraszámolja az összeset nekünk, immár helyesen.

tydlig-iphone-student

A könnyebb megkülönböztetés miatt azok az értékek, melyek egymáshoz vannak kötve, azonos színnel vannak jelölve és ha rájuk nyomunk, akkor még kis nyilakkal meg is mutatja, mi mivel van összekötve és elég csak az egyiket megváltoztatni, az összes többi ugyanolyan színű változni fog. Azzal se kell bajlódnunk, hogyan rajzolnánk fel egy koordináta-rendszerben, mert a Tydlig ezt is elvégzi helyettünk: egyszerűen csak rá kell húzni a megfelelő értékeket a koordináta-rendszerre és az magától berajzolja. A koordináta-rendszer mindig négyzet alakú, de 2 y és 2 x értéke változtatható, így be lehet állítani, hogy ebben a négyzetben az ábrázolt függvény melyik részét és azt milyen részletesen szeretnénk látni. Az x tengely közepén található számra hosszan nyomva előtudunk hozni egy csúszkát, amivel az tudjuk megvizsgálni, hogy adott x értékhez milyen y tartozik.

tydlig-ipad-student

Az elvégzett számításainkat, hogy ne vesszenek el, könnyedén kitudjuk menteni képként, vagy akár közösségi oldalakra is megoszthatjuk. A Tydlig iPhone-on is élvezetesen használható, de iPaden az igazi, mert a nagy képernyőn sokkal jobban át tudjuk látni az egész számításunkat. A beállításokban csak nagyon kevés dolgot találunk, de azok nagyon fontosak, ugyanis itt lehet beállítani, hogy a szögek értékét radiánban vagy fokban adja meg az alkalmazás, megadni a maximálisan kijelezhető tizedesjegyek számát, illetve itt tudjuk egy mozdulattal az összes számítást törölni és tiszta lappal kezdeni.

Elnézést, ha valamit nem a legpontosabban írtam le, sosem voltam jó matekos, de az alkalmazás nagyon megtetszett, így mindenképpen meg szerettem volna veletek osztani.

A Tydlig ára kissé húzós, de akinek fontos, hogy ha elront valamit, vagy épp több különböző értékkel is elvégezné ugyanazokat a számításokat és nem akarja mindig nulláról kezdeni, annak megéri beruházni erre az alkalmazásra.

Tydlig
 • Tydlig
 • Méret: 12.77 MB | Verzió: 1.6
 • Ár: 699 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

 1. @Motyon: a jailbreak alapból soha nem tette lehetővé a tört appok felrakását. Azt magadnak kell manuálisan megcsinálni.
  Amugy az app nagyon szép, használnám is, ha az egyetemen egyáltalán engednék a szifon használatát 😀

 2. @Motyon: 5x ennyit fizetszz egy “egysoros” számológépért, ami kb ugyanezt tudja. Szinte ingyen van.

  @ocsibusz: Lehetne használni. Amikor olvastam a cikket, a Kinematika házim ugrott be: 6 vagy 7 oldal számolást dobhattam a kukába, mert a harmadik sorban elrontottam egy előjelet. 8. héten leadva és az utolsó héten visszakapva, hogy “ez szar” nem annyira vicces. Nagyon örültem volna akkor ha van egy ilyen alkalmazás, amiben ott van végigvezetve, csak átbököm az előjelet, lemásolom és viszem a tanárhoz. ZH-n persze marad az “egysoros”, de a házikat jelentősen megkönnyítené. Kötelezővé is tenném. Csak tényleg kéne a széleskörű használathoz, hogy a mérnök hallgatóknak is fontos műveleteket (határérték, integrálás, stb.) el tudjon végezni. Pont a kinematikával nem lettem volna teljesen kisegítve, mivel volt abban integrálás meg minden baromság is.

 3. @bcsab1: Ha igazán pontosak akarunk lenni, akkor a jailbreak az AppStore-ban nem engedélyezett appok feltelpítését engedi, ami lehetővé teszi a MobilInstallationCrack feltelepítését, és ez a program az ami miatt fel tudsz tenni AppStore-os programokat crackelve. Ja mindezt persze múltidőben 😀

 4. @Motyon: a jailbreak önmagában sosem tette lehetővé a tört appok ilyen megoldású telepítését, ahhoz mindig is külön kiegészítő kellett. ennek a cikknek nem tiszte ezt tárgyalni, olvasd végig a jailbreakes cikk hozzászólásait, számtalanszor le lett már írva…

 5. Miről beszélsz? Szerinted nem értek hozzá? Leírtam hogy mi a gond tudom hogy kell megcsináltam és rossz. Van AppSyncem is fent. Amúgy miért lett törölve a hsz-em? Miért off topic? Mert valami szerkesztő a piciny hatalmával visszaélve úgy gondolta jól kibaszik velem hogy esetleg aki segítőkész lenne se tudjon segíteni? Ez a cikk egy drága appról szól, amit jailbreakkel kell letölteni. Na akkor miért is volt off topic???

 6. @Motyon: mégis hol van olyasmi írva a cikkben, hogy ezt “jailbreakkel kell letölteni”…? sehol! tehát az teljességgel offtopic ennél a cikknél, hogy miért nem tudsz tört appot telepíteni. a moderálási elveinket pedig a hozzászólásod elküldésével elfogadtad, és magadra kötelező érvényűnek vetted ezzel.

  nem támogatjuk a warezt, a jailbreak meg nem teszi önmagában lehetővé, hogy tört appokat telepítgessél.

  az evasi0n 7-ről szóló cikk hozzászólásai között pedig már számtalan hozzászólásban ki lett tárgyalva, hogyan tudsz appokat lopni, olvasd végig őket.

 7. @ef-dani: ugy értem hogy egyáltalán vizsgákon, vagy felmérőknél. Otthon nekem is van egy komoly számológépem direkt ilyen esetekre, azis csak azért, mert azt jobban tolerálják, mintha előkapnám a telefont vizsga közepén…

 8. Én pár éve 7000ért vettem egy elég jó dual-poweres számológépet, ami tud integrálni, meg minden. Persze nem olyan szinten, mint ahogy számonkérik, de legalább engedélyezett vizsgán. Gondolom most se lett olcsóbb, így nem is értem, hogy lehet ennyit szenvedni, hogy júj nem tudja felrakni a lopott alkalmazást, ami fele annyiba se kerül. Vagy az ilyen vajon a boltból is lop?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!