fbpx Skip to content

A Sky Gamblers: Storm Raiders egy díjnyertes, II. Világháborús repülős játék, mely a 2012 novemberi megjelenése óta csak egyszer vált ingyenessé, tavaly augusztusban, most viszont ingyen is beszerezhető egy kis trükkel. A trükkről a cikk végén lesz szó, de előbb nézzük meg milyen is a játék egy MFi kontrollerrel.

skygamblers4

Augusztusban, mikor épp ingyenes volt a Storm Raiders, gyorsan le is csaptam rá, de nem tudtam rá elég időt szentelni, így csak pár pályát csináltam meg. Most viszont, hogy megkapta a játék az MFi kontroller támogatást, újra letöltöttem. Magáról a játékról nem szeretnék most túl sok szót ejteni, inkább a kontrolleres élményt osztanám meg veletek.

skygamblers5

A Storm Raiders mind single-, mind multiplayerben erős, ha jól számoltam 8 különböző játékmód közül választhatunk és a kampány módja valós eseményeket dolgoz fel, valós helyszíneken. A kampány módban választhatunk, hogy az amerikaikkal a japánok ellen harcolunk a Csendes-óceáni térségben, vagy a britekkel a németek ellen, 6-6 küldetésben. A küldetések nagyon jóra és hangulatosra sikeredtek, de nekem inkább a multi rész tetszett meg, amit akár helyi Wi-Fi hálózaton, vagy Game Center segítségével, vagy akár a játék szerverein keresztül is játszhatunk.

skygamblers2

Hihetetlen mennyiségű repülőgép áll a rendelkezésünkre, melyeket multiplayer esetén szabadon használhatunk (miután persze teljesítettük azt, amiért elérhető lesz a gép), és mindegyiknek 3 változata van, amelyek festésben, irányíthatóságban  és fegyverzetben különböznek egymástól. A játék gyönyörű, csillog, aminek csillognia kell, vannak benne HDR effektek és annyi lens flare, hogy J. J. Abrams is elismerően bólintana rá. A Sky Gamblers amenyire gyönyörű és jó játék, annyira kevés követelménye van: elég neki, hogy iOS 5.0 legyen a készüléken.

logitechpowershell3

Úgy gondolom, egy ilyen játékot csak úgy érdemes játszani, ha nem a képernyőn lévő gombokat nyomogatjuk, hanem a telefon döntögetésével irányítjuk a repülőt. Viszont ez elég nehéz akkor, mikor egy ellenséges gépet próbálunk levadászni, ja és persze tüzeléshez amúgy is a képernyőt kell nyomkodnunk. MFi kontrollerrel, esetünkben a Logitech PowerShell-el (amiről itt találjátok a részletes tesztet) sokkal élvezhetőbben tudunk a Storm Raiders-szel játszani, hiszen az egész képernyő a miénk, így jól látjuk, ha a belátható területen kívül van egy ellenséges gép, amit kis piros nyilak jelölnek szerte a képernyő szélén és így az ujjunkkal nem takarjuk ki a menekülő gépeket se. A tüzeléshez se kell a képernyőt tapiznunk, ugyanis a kontroller váll gombjaival lehet megsorozni az ellenséget és a D-Pad segítségével a döntögetős irányítás problémáit is kitudjuk küszöbölni, így sokkal irányíthatóbb bármelyik gép.

Nekem sokkal jobban bejött a játék a Logitech PowerShell MFi kontrollerjével, mint nélküle. Ehhez a játékhoz szerintem érdemes beszerezni egy kontrollert.

Töltsd le ingyen a Sky Gamblers-t

Az IGN.com ‘A hónap játéka’ akciójának keretében most az oldalukon igényelhető egy Redeem kód, amellyel ingyen letölthető a Sky Gamblers: Storm Raiders.

skygamblers1

Ahhoz, hogy Magyarországról is letölthessük a játékot, kell egy VPN kapcsolat (korábban már írtunk egy ingyenes VPN lehetőségről érdemes azzal megpróbálni), mi amerikaival próbáltuk, amivel elhiteted az IGN oldalával, hogy az USA-ban vagy, így már nem írja azt, hogy az akció nem elérhető az országunkban, és így megkapjuk a kódot. A redeem kódot sajnos magyar Apple ID-val nem tudjuk felhasználni, de amerikaival természetesen igen. Ráadásul az akció és így a kód is elvileg az alábbi országokból is működik:

moderncombat3

Kérem a külföldi olvasóinkat, hogy ha épp ezekből az országokból olvasnak minket, akkor próbálják ki, hogy kapnak-e ott kódot és írják meg kommentben, hogy honnét sikerült. Amennyiben rendelkezel VPN kapcsolattal, vagy épp az akcióhoz megfelelő országban tartózkodsz, de nincs olyan Apple ID-d, amivel működne is a kód, akkor ebben a cikkben megtalálod, hogyan kell megfelelő ID-t létrehozni. A redeem code-ot az App Store ‘Featured’ fülének legalján tudod beváltani iOS estén, míg az iTunesban pedig az Apple ID-t email címére kattintva a ‘Redeem’ opciót választva.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. UKban hibatlanul megy:)

  2. Egyebkent ugyanugy megy mint az mf2 es nemkell benazni vele, csak ign weboldal aztan ott a kodra katt es egybol bedob az app storeba

  3. Verjem alá,hogy a Magyar acc nem jó -_-‘

  4. Mf2* MC4

  5. jön is le… (y)

  6. Mit tudok tenni ha az UK-ban elek de epp holiday-en vagyok. Akkor is azt irja hogy az en orszagomban nem elerheto. Az en orszagom az UK attol fuggetlenul hogy nyaralok. Telefon lokalizacioja is UK, a store is az. Irtam az IGN-nek, de hathata tudtok gyirsabb megoldast. VPN hulyesegekkel nincs kedvem szorakozni, mert ugyebar nekem ez jarna.. Kosz

  7. Visszavonva! Koszi a cikket! Regen korulmenyesebb volt VPN-t beloni de igy pofonegyszeru! Thx

  8. itt szórakoztam a VPN-nel, aztán mikor lejött, rájöttem hogy a magyar apple id-men már megvan, talán valamikor ingyenes volt és letöltöttem.. :DDD

  9. VPN-el simán adta az USA kódot csak épp nem vagyok wifin hogy letoltsem de 10/03/2014 a lejárati ideje gondolom addig bármikor letölthető.

  10. @Rotary: Azért írtunk róla, mert így könnyű a VPN. 🙂 Kellemes játékot a nyaraláson!

  11. Telefonra letöltöttem a TunnelBear-t, app indítása után regisztráció, e-mailre kapott link visszaigazolása. Következő lépésként települtek a VPN beállítások (Australia, Canada, France, Germany, Japan, UK, US).
    VPN-re kapcsolódás után a cikkben szereplő linkre kattintva betöltött az IGN oldala, megkaptam a redeem kódot, amire bökve be is hozta az AppStore Redeem felületét. Ennél a pontnál kikapcsoltam a VPN-t, így a US Store-ban való “aktiválás” és letöltés már nem használta a TunnelBear alap, 500 MB-os havi forgalmi keretét – 498 MB maradt a fentebb leírt lépéssorozat után.

    Remélem másoknak is ilyen egyszerűen működött/fog működni. 🙂

  12. Usaban is siman lejott, koszi

  13. Hollandiában holland acc. Hibátlan kód jön, játék is. Köszönöm!

  14. Sziasztok. Én Kölnben vagyok, német Alditalk nettel, simán lejött Usa store-ból 🙂

  15. @wilsonos: a beváltáshoz használt store már mindegy, ha olyan országban vagy alapból, ahol egyébként elérhető ez az akció, és így ad az oldal redeem kódot.

  16. Magyar account-al nem tudtam…..


Add a Comment