fbpx Skip to content

Azt már bizonyára mindenki tapasztalta, hogy az iOS digitális asszisztense, a Siri eléggé viccesre veszi a figurát. Azonban ez nem mindig sül el jól…

Siri2

Az Apple nagyon komolyan dolgozik az iOS rendszer autókba való implementálásán. A tavaly júniusi WWDC-n már bejelentették az autós integrációt, de még mindig nem ment élesbe a fejlesztés. Az iOS 7.1-es rendszer béta verzióiban már el van dugva egy-egy funkció, várhatóan a márciusban megjelenő végleges verzió fogja tartalmazni a komplett autós csomagot. A működésről sikerült egy videót elkapni, itt írtunk róla.

Addig is az Apple összedolgozik az autógyártókkal és egyre több megállapodást köt az úgynevezett Siri Eyes Free megoldásra. Ez lehetővé teszi az iPhone bizonyos integrációját a gépkocsi számítógépes rendszerével: lehet hívást kezdeményezni, SMS-t felolvastatni és küldeni, valamint zenét választani az iTunes könyvtárból. A cég együttműködik az Audi, BMW, Chrysler, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes, Toyota és a General Motors gyárakkal is.

A lenti reklámot a GM készítette, a Chevrolet Equinox népszerűsítésére. A klippben egy pár autózik és a férfi felolvastatja az SMS üzeneteit. Hát, nem kellett volna… 🙂

(A magyar feliratot köszönjük Kiss István Zoltánnak)

A Chevrolet modellek közül a Siri Eyes Free funkció beépítésre kerül a legújabb Camaro, Malibu, és Cruze gépkocsikba is. Már csak Amerikában kellene élni hozzá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Még Siri kedvéért sem akarok Amerikában élni!:-) Az Apple oldja meg, hogy magyarul és magyar adatbázissal használhassuk!

  2. @Tamaci:
    szerinted mennyire érdekli őket az itteni, tippre maximum pár tízezres, talán százezer, apple terméket használó bázis? magyarország nekik nem piac.

  3. Azt hittem massal bukik le xD

  4. Ezt csinálja zene lejátszáskor. Fear of the dark helyett : I can’t find any feed off the duck…ezek után szakítottam siri-vel.

  5. Amugy tényleg egy vicc a siri csak probaképpen egy szót használtam a call-t 10x és not found, alkalmazásokat nyitott meg, és 3-4 különböző embert kezdett el tárcsázni pl ….. Anita és …….olivér nem voltak a hivó listában sem a nem fogadottak között sőt az elmult 1-2 évben nem beszélzem velük, szóval ha a kapcsolat megújítás volt a cél elérték. De ténylen számtalan lehetöségből 1-2 használható a többivel nagyon nem érdemes foglalkozni 😀

  6. @Tamaci: talán majd az iOS 8-ban. Siri az iOS 5 és az iPhone 4s óta van. magyar felület sem volt hivatalosan az iOS-ben az iOS 4-ig, de azóta sok minden változott.

    @coer: nem ezen múlik, ugyanazt a motort használják mögötte, mint a Nuance Dragon Dictation vagy Search, és abban régóta van magyar nyelv: http://szifon.com/2011/11/16/magyar-nyelvu-diktalas-es-eloszavas-kereses-ios-re-nuance-dragon-appok/

    @abacsx: ilyenkor a felismert szövegre rányomva azt ki tudod javítani, és a folyamatos használat során hozzád szokik.

    @pezsi44: nem az átlagos magyar kiejtésre van optimalizálva az angol szövegértése, így ha nem megfelelően ejted ki, akkor az elején sokat hibázik. ilyenkor a felismert szövegre rányomva azt ki tudod javítani, és a folyamatos használat során hozzád szokik.

  7. Csak viccképp beolvastattam neki guglival is. Az egyik amcsi a másik meg az újvilágban lett kifejlesztve. Hát nem ismerik egymást 🙂


Add a Comment