Videón az iOS 7 autós módja!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt héten felröppent pár kép az iOS 7 autós módjáról. Még a WWDC-n demonstrálta Eddy Cue az iPhone, vagyis pontosabban az iOS autós módját, az „iOS in the Car”-t. Ez a mód kifejezetten arra van optimalizálva, hogy vezetés közben könyebben használhassuk a készüléket, méghozzá úgy, hogy csatlakoztatjuk az autónk középső vezérlőkonzoljához. Az új autós üzemmódban például Siri segítségével vezérelhetjük a telefont, vagy akár nagyobb méretben olvashatjuk el üzeneteinket és a navigálási adatokat.

screen-shot-2014-01-21-at-1-49-51-pm-490x280@2x

Az iOS in the Car technológiát most már videón is megfigyelhetjük, ugyan még mindig csak szimulátorból lehet látni, de már elképzelhetjük, milyen lehet majd a kocsiban lévő interface-re rákötött iOS rendszer.

Ugyanez a 7.1-ben már kissé másképp néz ki:

Tehát miután az iPhone csatlakozott a rendszerre, többféle képpen is vezérelhetjük. Támogatja az érintőkijelzőt, illetve a gombos megoldásokat is, továbbá a BMW-ben már megszokott tekerőket is. Kifejezetten Sirire lett tervezve, illetve hogy hanggal vezéreljük, és egyelőre csak az iPhone segítségével vihető be bármiféle adat (szöveg/számok). Természetesen megannyi kijelző felbontást támogat majd.

Ti mit gondoltok erről?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Jó dolog! De ha a sok marha a nagy kijelző és a lehetőség miatt nekiáll vezetés közben üzeneteket olvasni, márpedig neki fog, abból nagyon durva balesetek lesznek.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!