Több mint 10 milliárd dollárt költöttünk 2013-ban az App Store-ban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple január 7-én hozta nyilvánosságra, hogy 2013-ban a felhasználók több mint 10 milliárd dollárért vásároltak alkalmazásokat.

Appstore-icon

Ahogy bővül az iOS eszközök felhasználóinak a száma, úgy dönt meg minden korábbi rekordot az Apple alkalmazásboltja, az App Store. A cég keddi sajtóközleményében tudatta, hogy a felhasználók 2013-ban több mint 10 milliárd dollárért vásároltak alkalmazásokat, ebből decemberre 1 milliárd dollár jutott. A hónapban hárommilliárd letöltés történt, ami szintén a legsikeresebb hónappá tette a decembert. Az App Store 5 és fél éve során a fejlesztők már 15 milliárd dollárt kerestek.

„Meg szeretnénk köszönni felhasználóinknak, hogy 2013-at az eddigi legjobb évvé tették. – mondta Eddy Cue, a cég internetes szoftvereiért és szolgáltatásaiért felelős alelnöke. – A karácsonyi időszakban a szoftverfelhozatal megdöbbentő volt, már nagyon várjuk, hogy a fejlesztők mivel állnak elő 2014-ben.”

Az iOS 7-es rendszer 200 újdonságával és API-jával a fejlesztőknek lehetőségük nyílt kihasználni az újratervezett rendszer előnyeit, amit láthattunk például az Evernote, a Yahoo!, a Tumblr és a Pinterest alkalmazásokban is.

Az App Store már 155 országban van jelen, 500 ezer olyan alkalmazás található benne, ami kifejezetten iPadre optimalizált. A felhasználók 24 kategóriából válogathatják ki programjaikat, mint például játékok, üzleti alkalmazások, sport, egészség, utazás.

Az üzlet a korábbi megtorpanási félelmek ellenére dinamikusan növekszik, az alkalmazások száma nemrég haladta meg az egymilliót, naponta körülbelül 1000 darab új alkalmazást fogadnak el. Az iOS a mobilplatformok között stabilan a második helyet foglalja el, az iPhone az Apple bevételi listájának élén található. Soha rosszabb évet, mint amilyen 2013-ban volt. :)

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ezt kicsit elhamarkodottan írtad, ugyanis tökéletesen fut 5-ön is, és 4S-en sem olyan lassú. 4-en nagyon akadozós az igaz. A 7.1 gördülékenyebbé teszi majd a rendszert.

  2. Most kaptam egy android tabletot(galaxy tab3) annyira fagy, akadozik, kidobál a programokból hogy az elviselhetetlen. Barati korombe van egypar ilyen cucc es nonstop lemondtak oket, nem is akartam elhinni nekik mert hat mindenki a nagy samsung tabletokkal hasonlitja az ipadet. es osszehasinlithatatlan. baratnomnek ipad mini 1 es van es veri szazszor minden téren ez a fost. szoval a software optimalizálásához csak ennyit fuznek

  3. nagyon remélem, hogy jó lesz i4en az ios 7.1. Bár arról már lemondtam, hogy a színt átvegye a control és a notification center és ez engem nagyon zavar.

  4. igazából nem is az hogy lassú 4s-en, hanem az ha kikapcsolom a kontraszt növelését, borzasztóan laggol itt-ott az animáció (lásd message app telefont elfordítod fektetve i4s-en) remélem a 7.1 orvosolni fogja ezeket a hibákat

  5. Anyagilag nem tudom ugyan követni ezt a tempót, de szerintem bizonyos mértékig jó, hogy a szoftver pariban van a hardverrel. Érthető, hogy az új oprendszer a csúcskészülékhez van kitalálva. Az persze zavaró, hogy a 2005- ben vásárolt Mac mini teljesítménye még elég lenne mindenre amire használnám, de nem frissíthető hozzá egy csomó összetevő, ami miatt lassan használhatatlanná válik.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!