fbpx Skip to content

Az Apple január 7-én hozta nyilvánosságra, hogy 2013-ban a felhasználók több mint 10 milliárd dollárért vásároltak alkalmazásokat.

Appstore-icon

Ahogy bővül az iOS eszközök felhasználóinak a száma, úgy dönt meg minden korábbi rekordot az Apple alkalmazásboltja, az App Store. A cég keddi sajtóközleményében tudatta, hogy a felhasználók 2013-ban több mint 10 milliárd dollárért vásároltak alkalmazásokat, ebből decemberre 1 milliárd dollár jutott. A hónapban hárommilliárd letöltés történt, ami szintén a legsikeresebb hónappá tette a decembert. Az App Store 5 és fél éve során a fejlesztők már 15 milliárd dollárt kerestek.

„Meg szeretnénk köszönni felhasználóinknak, hogy 2013-at az eddigi legjobb évvé tették. – mondta Eddy Cue, a cég internetes szoftvereiért és szolgáltatásaiért felelős alelnöke. – A karácsonyi időszakban a szoftverfelhozatal megdöbbentő volt, már nagyon várjuk, hogy a fejlesztők mivel állnak elő 2014-ben.”

Az iOS 7-es rendszer 200 újdonságával és API-jával a fejlesztőknek lehetőségük nyílt kihasználni az újratervezett rendszer előnyeit, amit láthattunk például az Evernote, a Yahoo!, a Tumblr és a Pinterest alkalmazásokban is.

Az App Store már 155 országban van jelen, 500 ezer olyan alkalmazás található benne, ami kifejezetten iPadre optimalizált. A felhasználók 24 kategóriából válogathatják ki programjaikat, mint például játékok, üzleti alkalmazások, sport, egészség, utazás.

Az üzlet a korábbi megtorpanási félelmek ellenére dinamikusan növekszik, az alkalmazások száma nemrég haladta meg az egymilliót, naponta körülbelül 1000 darab új alkalmazást fogadnak el. Az iOS a mobilplatformok között stabilan a második helyet foglalja el, az iPhone az Apple bevételi listájának élén található. Soha rosszabb évet, mint amilyen 2013-ban volt. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Ebből a bénzből simán költhetnek az Apple arra, h az opendszereit optimalizálja… Mert szégyen az, h az ios7 csak i5s-el fut jól…

  2. Ezt kicsit elhamarkodottan írtad, ugyanis tökéletesen fut 5-ön is, és 4S-en sem olyan lassú. 4-en nagyon akadozós az igaz. A 7.1 gördülékenyebbé teszi majd a rendszert.

  3. Vásárolnék én is alkalmazásokat, ha volna lehetőségem PayPal-on keresztül fizetni.

    Nekem 4S-en nem lassú az iOS 7.0.4.

  4. A 7.1 mindent megold 🙂 i4-en úgy fut mint i5-ön a 7.0 🙂

  5. Így ahogy mondod Remsonique!
    Put2 az optimalizálás az Apple termékeinél a legkiválóbb, ha nem hiszed vegyél Droidot 😉

  6. Most kaptam egy android tabletot(galaxy tab3) annyira fagy, akadozik, kidobál a programokból hogy az elviselhetetlen. Barati korombe van egypar ilyen cucc es nonstop lemondtak oket, nem is akartam elhinni nekik mert hat mindenki a nagy samsung tabletokkal hasonlitja az ipadet. es osszehasinlithatatlan. baratnomnek ipad mini 1 es van es veri szazszor minden téren ez a fost. szoval a software optimalizálásához csak ennyit fuznek

  7. nagyon remélem, hogy jó lesz i4en az ios 7.1. Bár arról már lemondtam, hogy a színt átvegye a control és a notification center és ez engem nagyon zavar.

  8. igazából nem is az hogy lassú 4s-en, hanem az ha kikapcsolom a kontraszt növelését, borzasztóan laggol itt-ott az animáció (lásd message app telefont elfordítod fektetve i4s-en) remélem a 7.1 orvosolni fogja ezeket a hibákat

  9. Anyagilag nem tudom ugyan követni ezt a tempót, de szerintem bizonyos mértékig jó, hogy a szoftver pariban van a hardverrel. Érthető, hogy az új oprendszer a csúcskészülékhez van kitalálva. Az persze zavaró, hogy a 2005- ben vásárolt Mac mini teljesítménye még elég lenne mindenre amire használnám, de nem frissíthető hozzá egy csomó összetevő, ami miatt lassan használhatatlanná válik.

  10. Put2!!! Minden telefon azaz iPhon optimalizálva van.

    Csak egy kicsit várj és iPhon 4s majdnem olyan gyors lesz mint i5.

  11. @Trigmegistos: Ott a pont. 🙂

  12. @huster14:
    Ez a kontraszt növelés,nekem uj,ezt hol lehet állítani?

  13. Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek


Add a Comment