fbpx Skip to content

Korábban már többször is írtunk az MFi kontrollerekről itt az oldalon, mind a Logitech, mind a MOGA vezérlőjéről szót ejtettünk. Ez a kettő a dokkolós fajtából van, de a 2014-es CES-en a SteelSeries végre bemutatta az első Bluetooth-os MFi kontrollert, a Stratust.

stratus_section_gaming_experience

A Stratus Bluetooth-on keresztül kommunikál a készülékkel, így a Logitech és MOGA kontrollerjétől eltérően nem csak iPhone 5/5s/5c, illetve iPod touch 5G-vel lehet használni, hanem iPadekkel is. Érdekes módon a hivatalos oldal nem írja, hogy iPhone 4, 4s-sel működne-e, csak ezeket a készülékeket sorolja fel: iPhone 5, 5s, 5c, iPod touch 5G, iPad mini, iPad Air, iPad 4, de szerintem mennie kellene minden olyan eszközzel, amin iOS 7 fut és Bluetooth 2.1-es kapcsolatra képes, mert valójában csak ennyi a kikötésük.

Mivel fizikailag nincs a kontroller a készülékhez kötve, így semmi akadálya, hogy akár több kontrollert is hozzákapcsoljunk az iOS eszközhöz. Egyszerre akár 4db Stratus kontrollert tudunk használni, persze ehhez a játékoknak is tudnia kell kezelni a 4 kontrollert.

stratus_section_design_shape

A Stratus a beépített akkumulátorának köszönhetően akár 10 órányi játszást bír egyetlen töltéssel. USB kábelen keresztül lehet tölteni, melynek ideje nagyjából 2 óra. A Stratuson található 1db D-pad, 2db joystick, 4db nyomásérzékeny gomb az elején és 4db nyomásérzékeny váll gomb és emellett még egy megállító gomb is van a kontroller tetején és egy LED csík, ami jelzi, éppen hány kontroller van játékban. A Stratusnak van egy fedlapja is, ami tárolás és szállítás közben védi a kontrollert, de játék közben akár az aljára is tehető, kényelmesebb fogást biztosítva.

A Stratus a nagy előnye az, hogy közös élménnyé tudja tenni a játékot és Apple TV segítségével konzolos élményt tudunk elérni a nappalinkban. Már most is vannak gyönyörű játékok iOS-re, amiket érdemes akár TV-n játszani, de ez a későbbiekben csak javulni fog és akár eljöhet hamarosan az az idő, amikor egy iPad fogja helyettesíteni a konzolt. Jelenleg az alábbi játékokat támogatja:

stratus

A Stratust egyenlőre csak előrendelni lehet 99 dolláros áron fekete és fehér színekben. Arról még nincs információnk, hogy Magyarországon lehet-e majd kapni, és ha igen, akkor mennyiért, de ha majd lehet kapni, várhatóan 30 ezer Ft körül lesz sajnos az ára.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Naa, ezt már nevezem. Az én szemeben ez az első igazi mfi kontroller, analog karok, az a lényeg!

  2. ha a N.O.V.A 3-at is fogja majd támogatni akkor INSTANTGET!!! 🙂 Nekem nagyon bejövős 🙂

  3. szerintem az ára elég húzós…annyiból szerintem tudsz venni egy xbox-ot és azért a 2öt nem lehet összehasonlítaní

  4. Az ikszboksz kevésbé mobil. Ezt a kütyüt csak beteszed az egyik zsebedbe, és felszállsz vele a repcsire. Az ájpeded meg amúgy is megy veled mindenhová. Ha osztálykircsin vagytok akkor meg pláne. A buszon egymás mellett még tutkóbb. Ilyen szempontból értelmetlen a hasonlítgatás.

  5. Ez kurvajó. Must have.


Add a Comment