fbpx Skip to content

Korábban már írtunk arról, hogy hamarosan megvásárolhatóak lesznek az első kontrollerek iPhone-hoz, amik a Made for iPhone program keretében készülnek és emiatt az Apple által is hitelesítettek. Az idő elérkezett, mától kapható a MOGA Ace Power kontroller.

   mogaacepower4

Ez egy nagyon profi kis kontrollernek tűnik első ránézésre, rengeteg gomb található rajta (nem vagyok konzolos, de nekem úgy tűnik, van rajta annyi gomb, mint egy XBOX kontrolleren, illetve hátul van 2 ravasz és 2 extra gomb is), és egyéb extra képességei is vannak. Az Ace Power nem csak egyszerű kontroller, hanem egy töltő is egyben, ugyanis van benne egy 1800 mAh-ás akkumulátor, amivel rengeteg plusz játékidőt tudunk nyerni. Természetesen ha nem akarjuk, hogy töltse az iPhone-t a kontroller, ki- és egy kapcsolóval egyből vissza is kapcsolható a töltés és egy LED sor jelzi a töltöttségi szintet. Micro USB-n keresztül tölthető a kontroller és jack csatlakozó is található rajta, így nyugodtan élvezhetjük a játék hangjait, anélkül. hogy ezzel másokat zavarnánk. Jogosan felmerülhetett sokakban a kérdés, hogy a kontrollerbe helyezett telefont hogyan lehet kikapcsolni, mivel a bekapcsoló gombhoz nem férünk már hozzá. Szerencsére a fejlesztők erre is figyeltek és elhelyeztek a kontrolleren egy gombot, amivel az iPhone-t ki és be tudjuk kapcsolni, illetve van még egy “Pause” gomb, amivel a játékot tudjuk szüneteltetni.

mogaacepower3

Szerintem nem is feltétlen a beépített akku a legnagyobb előnye ennek a kontrollernek (persze az is hatalmas dolog), hanem hogy amikor használaton kívül van, össze lehet csukni, így sokkal kevesebb helyet foglal, mint nyitott állapotban. A hátulján található egy zár, amit kinyitva a kontroller két felé széthúzható és középen egy műanyag lap tarja össze a kontrollert. Ebbe a kinyitott részbe tudjuk a következő készülékeket behelyezni: iPhone 5/5s/5c és iPod touch 5G – magyarán az összes 4 inches kijelzős, Lightning csatlakozós készüléket, viszont iOS 7 minden esetben szükséges a használatához. Mivel Lightning csatlakozón keresztül kommunikál a készülékkel és nem Bluetoothon, így semmiféle párosítási folyamatot nem kell elvégezni, egyszerűen csak csatlakoztatni és már működik is.

mogaacepower1

Sajnos egyenlőre igencsak kevés játék támogatja a kontrollereket, ráadásul a fejlesztőknek úgy kellett az alkalmazásaikba kontroller-támogatást tenni, hogy nem nagyon próbálhatták ki előtte az eszközt. Jelenleg ezek a játékokat lehet az Ace Power-rel irányítani: Dead Trigger 2, LEGO Lord of the Rings, Oceanhorn, Bastion, természetesen ez a lista bővülni fog már meglévő és új játékokkal is.

mogaacepower5 mogaacepower6

Így “látatlanban” szerintem elég jó választás a MOGA Ace Power, de szerintem vásárlás előtt mindenképp érdemes valahol kipróbálni, illetve akár megvárni, hogy a konkurencia is kiadja a kontrollerét. Megpróbálunk majd mindegyikből beszerezni egy tesztdarabot és megmondani nektek, melyik kontrollert lesz valóban érdemes megvenni.

A MOGA Ace Power a mai naptól vásárolható meg a MOGA oldalán vagy az Apple Online Store-ban 99.95 dolláros áron. Arról egyenlőre nincsen információ Magyarországon mikor lesz kapható és milyen áron, de amint megtudunk valamit írni fogunk róla.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. JB-vel ps3 vagy xbox konzollal is lehet játszani

  2. @iGuy:
    Erről bővebben?
    Ha törve van a teló,akkor mit kell keresni a cydiába,és hol?

  3. Ki az aki 20k-t ad 1 ilyenért?? Azt hittem, h 5k körül lesz… Tévedtem!! 🙂 🙂

  4. @Put2: 20-at még csak-csak, de 31500-at (ennyi lesz a Logi) már nem.

  5. Cydiában BluTrol, mondjuk ez 6$-ba kerül, YouTube-on ha rákeresel van róla egy csomó vidi.

  6. ef-dani: Az mégjobb… 🙂 Az biztos, h sok ember elképed az árakon… A másik meg, h nincs rá játék ami támogatja… (Az az 5-6 ami eddig van az olyan kevés, h nem lehet értékelni) kb fél év kell még neki..
    Remélem valami Kínai alternatíva addig kijön 5k körül.. 🙂


Add a Comment