fbpx Skip to content

A Withings eddig sem állt távol az egészséges életmód és a technológia összekapcsolásától, hiszen már rendelkeznek WiFi-s mérleggel, ami képes még a levegő összetételét is megmérni, van már iPhone-nal vezérelhető vérnyomásmérőjük, távolról nézhető kamerás gyermekfelügyelőjük, és aktivitás mérőjük, ami mutatja mennyit mozog az adott felhasználó egy nap alatt. Most azonban a vállalat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megoldja az álmatlan éjszakákat és a legkipihentetőbb éjszakát garantálja felhasználóinak.

aura

Igaz, már eddig is volt rá megoldás, hogy az iPhone-unkat a párna alá helyezve mérjük, ahogyan éjszaka forgolódunk álmunkban, ám ehhez a készüléket a párna alá kellett helyeznünk és a mérés ideje alatt, tehát egész éjszaka végig bekapcsolva kellett lennie. Az Aura azonban egy teljesen más szintre emeli a monitorozást, hiszen a készülék két különböző részből áll: az egyik egy hosszú hálózsák alakú matrac, ami közvetlenül a matracunk vagy lepedőnk alá kerül, a másik pedig egy nagy fülhallgatóhoz hasonlító doboz, ami az éjszakai szekrényen foglal helyet, onnan irányítva az alattunk lévő matracot és az alvásunkat.

withings_aura_3handson4_1020_verge_super_wide

A két eszköz egész éjszaka monitorozza az alvásunk minőségét, az alvásritmusunkat és ennek megfelelően nyugtató, lágy hangokat és fényeket sugároz ezáltal masszírozva és elősegítve az éjszaka során agyunkban keletkező melatonin termelését és a napi ébrenlét-alvás ciklusunk megfelelő váltakozását. Ennek a technológiának köszönhetően rendkívül finoman tud elaltatni, de ami még ennél is fontosabb, ugyanilyen finoman ébreszt is fel, tehát vége az ébresztőóra hangos zaja miatti felriadásnak és visszaalvásnak. Reggel pedig megnézhetjük az iPhone-unkon, hogy hogyan is telt az éjszaka és mennyire tudtunk pihentetően aludni.

withings_aura_3handson2_1020_verge_super_wide

Az Aura idén tavasszal lesz megrendelhető körülbelül 300 dolláros, illetve 300 eurós áron, ami valószínűleg elenyésző ár lesz a kiadós pihenésért cserébe azoknak az embereknek, akik már évek óta nem tudnak megfelelően aludni és pihenni, arról nem is beszélve, hogy nem lesz többé szükségük rendszeresen altatók és nyugtatók szedésére.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Hát ez csak annak opció aki egyedül alszik.

  2. Totál ugyanezt akartam írni 😀 Ez csak az egyedül alvóknak jó, mert elég valószínű, hogy a melletted alvónak kifejezetten zavaró a sok fény és hanghatás, ami a Te “legpihentetőbb éjszakádat garantálja” éppen…

  3. Untold depht zene halkan bekapcsolva az iPhone-on és mély alvás garantált!
    Youtube-on is fent van ,mp3konverterrel ingyen fel is vihető az iEszközre.
    Nem kell hozzá ilyen nagyösszegű kütyü,amit jobb esetben használnak 10szer ,azt megy a szekrény mélyére!
    Csak hogy segítsek a rossz alvóknak!;)

  4. Tempur memória habos matrac és azon úgy alszol mint akit lelőttek

  5. Ez a 300 eurós cucc, kb olyan, mint a bioptron lámpa… 😀 😀 Drága, de legalább á[email protected] a palánkon.. 😀

  6. A bioprton nem àtverés, mi ellenőriztük van benn egy 2000Ft-os halogén izzò egy tükör egy kapcsolò és valami időmérő és egy 220/12 voltos tàp. Ez még darabokbòl összevàsàrolva is maximum 10E Ft-ot ér. Plusz vannak hozzà még szìnes lencsék…

  7. Valaki hasznalje ezt a parna allatt iPhone dolgot?jonak tunik h be tudod allitani h akkor keltsen amikor a legkipihentebb vagy bizonyos ido kozott…egyszer leszedtem ki se probaltam ugyanis egesz ejszaka tolton nem szivesen tennem a fejem ala…olyan kozel a fejhez ennyi idon at nem hiszem higy jot tesz.technologia ide vagy oda…

  8. @IPali:

    300k-s matracon aludjon is úgy az ember..!

  9. @brudav85: Én használom a SleepCycle-t (ez az egyik legkorábban megjelent és legjobb), tényleg nagyon könnyed (de legalábbis semleges) ébredést garantál, kellemes ébresztőhangokkal, szemben a az iPhone beépített ébresztőórájának hangjaival, amiből még a leglágyabbat (Hárfa) is idegesen nyomod ki, ha éppen a legmélyebb alvásciklusod közepén szólal meg.

    A sugárzástól nem kell félned, ha repülő módba rakod a telefont. Ez persze csak azoknak opció, akiket nem zavar, ha éjszaka nem éreznek be a telefonhívások.

  10. Én hasznaltam a parna alatti soft ot de reggelre mindig lemerult a telefon

  11. @zeharom: nyilván rá kell dugni éjszakára töltőre 😉

  12. A telefonnal az is a problemam hogy felek jogy leberem…en valami karkozos megoldasnak orulnek a legjobban az olcsobb is lenne es nem kene semmitol se felni…a cikkben leirtnal is egyszerubb lenne es lenyegesen olcsobb


Add a Comment