fbpx Skip to content

Végre frissült a Mobile Substrate, így sok jailbreakes kiegészítő működési problémája megoldódhat. Persze sok esetben még az adott tweakek nem feltétlen kompatibilisek az iOS 7-tel, így ezek esetén továbbra is várni kell, hogy a fejlesztőik frissítsék őket.

cydia_substrate_0.9.5000

A Substrate legfontosabb újdonsága, hogy így már iPhone 5s esetén is működnek az egyes kiegészítők, hiszen eddig ezeken a készülékeken semmi sem működött.

Időközben, ahogyan a facebook-oldalunkon már írtuk, az evasi0n is frissült 1.0.2-es, beta verzióra, ami az iPad 2 Wi-Fi készülékek tulajdonosai számára hozhat megoldást. Másoknak nem hoz semmi újdonságot ez az új verzió, így más készülékeken nem kell lefuttatni újból, semmivel nem jobb.

Aki jailbreakel, annak mindenképp javasoljuk, hogy olvassa végig a jailbreak kapcsán megjelent alábbi cikkeinket, és azok hozzászólásait is, mert sok olyan kérdés kerül elő rendszeresen, amire már van válasz vagy a cikkben, vagy a hozzászólásokban:

Megjelent az evasi0n 7 – untethered jailbreak iOS 7-re!
Frissítések: Cydia, evasi0n 7, Szifon.com cydiás csomagok

Olvasd el a hozzászólásokat is

96 Comments

  1. Eppen hogy kijott, mar kesz is a post! Gyorsak vagytok! Sajna a hiban nalam nem valtoztatott, a felso status bar tovabbra is overlappolja a kamerat es a hivasaim kozben a kepernyot… 🙁

  2. Mi a teendő hogy cydia substrate után Iphone 5s hirtelen mail és Safari nem indul el?

  3. @tribi: Relatíve gyorsak 🙂 Magyar idő szerint 9:42-kor twittelte ki saurik, hogy készen van.
    Viszont szilveszter van, szóval ha nem foglalkoznának az oldallal, akkor csak holnap/holnapután rakták volna ki – ehhez képest tényleg gyorsak. 🙂

  4. @tribi: semmi koze hozza. sajnos hogy a jailbreak-ben van elkur@s. majd javitjak…

  5. @ToniSlow: Úgy értem hogy ma többször is elindítottam a Cydiát, a legutóbb a post megjelenése előtt 2 perccel és nekem csak akkor írta hogy frissítés van! 😀

  6. @Vikitorony: Értem, köszi!

  7. Srácok!Lehet nem ide tartozik a problémám de van itt sok hozzáértő!:)Ha iTunes el telepítenék pár bevált appot néhány ikon szürke marad!Előtte ilyen gond sose volt csak most hogy a 7 es van föntHa valaki tudná a megoldást hálás lennékKülföldi oldalon találtam hasonó,angolul is bezélek de a "hook your device to xcode" sajnos nem sokat mondElőre is köszi!

  8. @sl790624: cracked apps?

  9. 5S-en a tweakek meg most sem mennek sajnos, pl HiddenSettings7, FlipControlCenter, DockShift

  10. Retina mini LTE-n sajnos még mindig boot-loop probléma van 🙁

  11. Hogy jót is írjak, i4s-en viszont már működik az iforward tweak mobile subtrate frissítés után.

  12. Igen,tört appok.Ami torrentes az jó amit meg simán netről töltök az nem.

  13. Megerősítve. Semmi nem megy 5s-en

  14. Oilkoko78, a megoldás:

    1.Nyisd meg a Cydiat, valaszd a Manage szekciot, majd a Packages (csomagok)-at. 2. Töröld az appsync-et ( appsync for ios 7) 3. Telepítsd az iFile (ha még nem telepítetted) 4. Nyisd meg az iFile-t és navigálj a /var/mobile/Library/Caches mappába 5. Töröld a köbetkező 2 fájlt a) "com.apple.LaunchServices-054.csstore" (a szám talán más is lehet , de hasonló nevűt keress) b) "com.apple.mobile.installation.plist" 6. Zárd be az iFile-t és indítsd újra az iPhone-t 7. Bizonyosodj meg róla, hogy az eddig összeomló alkalmazások megnyílnak-e!? 8. Aki vállalkozó szellemű próbálkozhat appsync-el (másik repobol ajanlott) és újra felteheti 9. Ha ismét összeomlanak az alkalmazások, ismételjük meg a leírtakat, és utána javasolt hagyni az appsync-et!!!

  15. 5S tulajok figyelmebe: mindenki ertse mar meg hogy a tweekeket le kell forditani 5s architecturara. Attol hogy Saurik frissitette a substrate-t attol meg nem fog mukodni. Varjatok par napot mig a fejlesztok frissitenek!!!

  16. Na megvan a megoldás retina mini 3g bootloop problémára. (Amikor jb után bootolásnál az alma jelnél mindig újraindul.)

    Jb előtt repülő-módba kell tenni, úgy müködik az evasi0n jb 🙂

  17. Thx

  18. iPhone5 ios7.0.4 eltunt a hirdetöoszloprol mindent csak a datum van kint!

  19. Urak! Sikerült már valakinek JB-zni Ipad retina mini 2G (WIFI)-n Evasi0n 1.0.2-vel? Nekem még mindig megakad a "configuring system (2/2)"-nél…nincs passcode beállítva… Mi lehet a baj, ötlet?

  20. OFF:

    Èn vagyok a 2.legaktívabb tag.

    Jo èrzès… 😀

    Hajrà szifon.com 😉

  21. @vighjoe: Koszonom, ez segitett, mar nem overlappol mindent a status bar! 🙂

  22. Én is köszi már megőrjített 🙂

  23. Vicces látni/olvasni, hogy egy jól működő készüléket jb-eltek és utána meg telesírjátok a fórumokat, hogy mi minden nem működik….

  24. Nekem ma reggel behalt a Weather app

  25. Valaki tud olyan tweak-et ami eltünteti a facebook messenger app, minden indításnál előugró fekete képernyőjét amely minden áron az értesítések bekapcsolásáért erőszakoskodik?

  26. earny: mennyire igazad van!!!! :D:D meg valójában minek dzsélbrékelni????

  27. Addig kell próbálkozni, amig lehet 🙂
    Még egy “pár” napig visszaállíthatod 7.0.4 re, és kezdhetetd elölről…
    Utána marad a factory default.

  28. @earny: jó röhögést, bár ha téged egyáltalán nem érdekel a JB akkor nem tudom hogyan tévedtél ehhez a posthoz és miért méltattál minket “telesírókat” hogy írj…
    @gabor23: azért JB-elünk, ha már sok-sok petákért megvettük az Apple eszközünket, had használjuk már ki, ne kösse meg a cég a kezünket, sokszor értelmetlenül.

  29. Dockshift, zeppelin, cctoggles, barrel, activator megy, úgyhogy nem igaz, hogy "semmi". Igaz, ami nekem legjobban kéne, az nincs 64bit-re: RecordMyScreen. És úgytűnik, egy darabig nem lesz… Coolstar azt írta, kell szereznie egy osx rendszert, hogy a 64bites verziót is megírja :/

  30. Ezek a gyerekbetegségek csak iOS7 alatt vannak vagy majd a 6.1.3-nál is kell várni új MobileSubstrate-re?:/ nem igazán akarok 7-re upgradelni i4S-en, főként ha a JB-vel is ilyen gondok vannak.

  31. Búék!

    Napok óta megjelent ám a 6.1.3/6.1.4/6.1.5. untethered jailbreak is, de nem találok róla cikket.
    Szerintem jól jönne azoknak, akik nem akarják elcseszni pl az iPhone4-et ios7-tel…

  32. Mindenkinek befrissülnek a cydia package-ek mert nekem csak homokórázik rajta és nem csinál semmit?

  33. @The Man: Nekem is csinálta ezt, újraindítottam telefont aztán már ment is…

  34. @SPeti: nekem i4 van ios7-el. amúgy van róla leírás az evasion-os cikkben.

  35. @JiGSaW113: minden jb-vel vannak kezdeti nehézségek, az 6.1.3-as untetheredből is a harmadik javított van már kint. i4S-en tudod futtatni, de csak mac-re van jelenleg, ha windows-t használsz akkor meg kell várni amíg arra is megjelenik. Amúgy i4S-en hibátlan az ios7, nem egy ismerősöm használja.

  36. Ez sem ide vág, de nem tudom máshol megkérdeni. 🙂
    Van egy olyan tweak, hogy HomeSpringPage. Azt tudja, hogy az első oldalt szépen üresen hagyja, nincsenek ikonok csak a második oldaltól. Így értelmet nyer az, ha van egy gyönyörű háttérképed és látni akarod rendesen. Ez sajnos hetessel nem kompatibilis. 🙁 Tudtok olyan tweakket, ami ugyanezt tudja? GridLock-al is meg lehet csinálni, csak nagyon macerás mert azzal egyenként kell áthuzigálni az összes ikont, és az nem túl szórakoztató amikor már van vagy 120 app. :/ Ráadásul előfordul, hogy telepítesz egy appot és az egész visszaugrik és kezdheted elölről. Ha valaki tud segíteni köszi!

    B.U.É.K.! 🙂

  37. Tudnátok ajánlani egy oldalt, ahol értelmesen össze vannak szedve a cydia-s tweakek és talán még a supported ios verzió is fel van tüntetve?

  38. Ezt milyen repóból lehet felrakni?

  39. Sziasztok!

    Babacipőben járok még, de tanulok 😀

    Cydia ezt írja nekem: hiba: posix operation timed

    Mi nem jó?

  40. @kada76: melyik repo-t írja ki a végén sárgával?

  41. @kada76: nekem is azt irja…

  42. @ToniSlow: nah ez a hét kérfése 🙂 mert fent futtatja s a végét nem látom. hol tudom megnézni?

  43. @kada76: kell hagyni végigfutni. ezt úgy tutdod elérni hogy nem szabad hagyni hogy lezárjon a képernyő, és ne navigálj el a cydiaból. az is lehet akár hogy 5 percig teker. amikor végigment akkor sárgával kiírja hogy melyik repoval van nyomora.

  44. @kada76: Én most Jb-ztem 4s 7.0.4 , nekem mindenhez ezt írja ki a Cydia, még a szifonos repo-hoz is. Nemtudom mi lehet a gond.

  45. @ToniSlow: oké 🙂 dolgozik a drágám, várom a végeredményt 🙂

  46. repo666.ultrasnOw.com/./release.gpg POSIX: Operation timed out

  47. @ToniSlow: repo666.ultrassnOw

  48. @kada76: Én most ezt töröltem is, mostmár megy rendesen 🙂

  49. @skylinelaca: a forrásoknál nem találok 666-ost csakrepo.hackyouripohone.org-ot. Azt töröljem ki a források közül?

  50. @skylinelaca: ah….szőke én…. megtaláltam 😀 😀 törölöm is 😀

  51. köszönöm a gyors segítséget már nem ír hibát 🙂 Még lenne nyűgöm ha szabad… leszedtem tört progit próbának. itunes telepití de sötét marad a telon az ikon s ha rányomok megint telepítést kér…telepítem újra s megint sötét ikon.. és ez megy körbe-körbe…

  52. @kada76: appsync 7 kell hozzá. azt felrakod, reboot és próbáld meg újból.

  53. nekem most eltűnt az időjárás az értesítési központból! nagyon unom mááár! :'( A tőzsdét jelzi rendesen, pedig azt is a Yahoo szolgáltatja mint az időjárást. Amúgy ha az időjárás alkalmazást indítom el akkor ott működik, csak az értesítési központban nem jelenik meg. Köze lehet a JB-hez, vagy az új Substrate frissítéshez? Megoldást tud valaki?

  54. @WOLF09:
    Simán kiüríted az első oldalt és így üresen marad. Ez az ami jó a 7-esben.

  55. @atirag: Ezt nem tudtam… köszönöm szépen. Már át is helyeztem és úgy marad. Köszi, ennek örülök.
    Csak most meg itt van ez az eltűnt időjárás az értesítési központból… az egyik problémát megoldom, a másik előjön. Neten vannak leírások, de egyik sem vált be. Itt van például ez is:

    [Link törölve.]

    Megpróbáltam, de nem segített. 🙁

  56. @ToniSlow: Sikerült csak másik repo-ból kellett az appsync 🙂 köszi

  57. spotlight search problema masnal is van? ha keresni probalok, lefagy es respringelni kell.

  58. @WOLF09: a szöveges időjárás akkor tűnik el az értesítési központból, ha kikapcsolod az időjárás számára a GPS-t.

  59. winterboard reinstall. megvan.

  60. @Jadeye: Feltételezem, hogy a helymeghatározásra gondolsz. Ezeket ellenőriztem:

    Beállítások -> Értesítési központ Minden be van kapcsolva.

    Beállítások -> Adatvédelem -> Helymeghatározás -> (Be) Időjárás (Be)

    Tehát elvileg semmit nem kapcsoltam ki, de ha legördítem az értesítési központ ablakot akkor sincs szöveges időjárásom.
    Máshogyan a GPS-t magát nem is tudom ki-be kapcsolgatni az iOS 7-ben. Szóval nem tudom, tanácstalan vagyok…

    És bocsi a fentebbi linkért, elfeledkeztem. :/

  61. Nalam sem mukodik a ncben az idojaras. 6os jbnel is problema volt az idojarassal ha jol emlekszem.

  62. Sziasztok! Egy regi 3gs-re feltettem az u jb-t, de a legujabb fimware miatt nem tudom fuggetleniteni… 6.1.3… Nincs lementve shsh, azt mondták gyári fuggetlen a telo, de csak jb fuggetlen volt. En meg nagy naivan lefrissitettem anyamnak… Most nezegethetem? Vagy tudtok valami okossagot? At

  63. Sziasztok! Nekem valamiert nem megy az appcake… Nem tudom feltelepiteni… Alpsync 7 van.

  64. T.Mark … Probald meg feltenni az AppAddictet az oldalukrol hatha az menni fog

  65. @DrKemoSabe: shsh nem is kell, 6.1.3 az utolsó fw. mit csináltál pontosan?

  66. Sziasztok Srácok, feltörtem az iPhoneom megcsináltam a hiddensbssettingset , de nekem igazából a billentyű fix kéne ,de nem találom, meg egy pár hasznos tweak,
    Tudnátok ajánlani olyanokat amik használat könnyítők és nem az animációkat barmolják szét? Köszönöm a segítséget! (i5) 🙂

  67. ToniSlow: egesz egyszerűen azt gondoltam, hogy gyari fuggetlen a telo, ezert radugtam az itunesra es lefrissitettem. Igy megkaptam a 3gs-re elerhető legujabb 6.1.3-at plusz a legujab firmwaret ami a 05.18.08-as azt hiszem… Es ekkor kiderült, hogy nem ismeri fel a simkartyakat, vagyis nem fuggetlen… Bumm.. Ezt akarom visszacsinalni. (Youtube szerint nem lehet.. 🙁

  68. @DrKemoSabe: de vissza lehet elméletileg. első körben a kérdés hogy volt-e rajta cydia. ha igen akkor lehetett szoftveresen függetlenítve. 2. ha update-et nyomtál rá az nem túl szerencsés. 3. honnan tudod hogy 5.18.08 a bb ha nem tudtad aktiválni? hogyan aktiváltad?

  69. @DrKemoSabe: Szerintem van megoldás attól, ne bánkódj. Régen 3GS-nél nálam is ilyen történ. Független volt, (nem tudom, hogy gyárilag vagy sem) De felraktam egy újabb rendszert, JB-keltem, aztán nem látta a SIM kártyámat. A Cydia-ban van valami ultrasn0w, azt telepítettem fel, újraindítottam és egyből látta a kártyámat.

    De ne kapkodd el ezt, szerintem várj még, várj még, mert biztosan van, aki ennél pontosabban leírja majd. 😉

  70. Sziasztok! Tudom, hogy nagyon off, de most gyorsan csak így tudok írni: ha meg akarom nyitni a legfrissebb cikket amiben a jailbrake történetéről van szó, akkor elkezdi betölteni a cikket majd össze is omlik az alkalmazás. iPhone 4 8gb iOS 7.0.4

  71. Olyan tweakrol nemtud valaki hogy I5S be mindkét led világítson zseblámpánál??

  72. Sziasztok. Tud valaki olyan tweket mondani, ami 7.0.4-en JB-kes i5-ön az értesitési központot tudja testreszabni, mint pl ios6-on az SBSetting. Hiányoznak a megszokott dolgaim, időjárás, havi naptár, kedven névjegyek stb…

  73. ToniSlow: ez jo kerdes. Kb igy aktivaltam: next, next, wifi, pin kod, nem jo sim, vissza, next, wifi, vissza, next, itunes, nem jo, next, itunes es egyszer csak bejott a homescreen 🙂 Ez persze kb 30percig tartott, es beleraktam vagy 5 simet (lehet, hogy volt kozotte att-s mert sokat jarok ki…) es sikideg voltam. Utana megneztem az infokat, aztan imei-checkben online, hogy a telo is locked to AT

  74. A 10. Sor utan nalam nem kuld el semmit!!

  75. @DrKemoSabe: és volt rajta cydia? mielőtt frissítetted?

  76. Nekem is volt egy ilyen problemam, hogy az idojarast meg a safarit nem nyitotta meg. En csak toroltem az appsyncet, ifileba nem jartam semmit, ujrainditottam es mentek!!! i4S iOS 7.0.4

  77. @mszatesz: a nagyon hosszú cikkek Iphone-on nem olvashatók, egyszerűen kilép a progi. Nekem is volt ilyen 4s-en. Olvasd gépen 🙂

  78. Esetleg valaki megtudná mondani hogy,hogy tudnám újra aktiválni a telót, mert IOS 7.1 beta raktam rà,ment is minden ,csak beállitásokban vissza akartam állítani a telefont ,de most aktiválási hibát ír ,meg hogy nem vagyok developer …,i4 készülék,dfu és restore vagy mit kéne tenni?ha valaki átírányitana máshová azt is megköszönném,újra váltottam és minnél hamarabb meg akarok vállni tőle csak így nem lehet 😀 előre is köszi

  79. @Prod93: restore 7.0.4-re

  80. Az iTunes nem tud csatlakozni ehhez az iPhone-hoz. Erőforrás nem foglalható le.

    Van erre a hibára valami mególdás???

  81. Az iTunes nem tud csatlakozni ehhez az iPhone-hoz. Erőforrás nem foglalható le.

  82. Nem csak iphone-hoz , semmilyen eszközömhöz sem, hajlandó csatlakozni! Itunes reinstall és utánna jó max 1 napig és utánna ujra előjön ez a hiba! Valakinek valami ötlete???

  83. @deejayjoe: lehet az oprendszernek van valami nyomora. víruskergető talán nem kavarhat bele. húzd újra a windows-t (gondolom azt használsz)

  84. Bocsi egy viszonylag hue kérdés.
    Mostmar menek a tweakek telo ki es bekapcsolás után is?

  85. @pprika: elolvastad a cikket?

  86. Elolvastam de sokat nem ertetem:D Bocsi:)

  87. Sziasztok, most vettem eszre, hogy a szamologep nem indul el, valaki valami otlet? Meg megegy kerdes ios 7 – iphone 5s mikor lesz gridlock?

  88. @Gergo187: “iphone 5s mikor lesz gridlock”
    amikor a fejlesztője frissíti.

  89. Hali! Jailbreak után (előtte meg nem néztem) , de eltűnt a weather a noticenterembol….a settingsben meg egyáltalán nincs…szóval szeretném megjavítani..hátha..az itt fellelhető ötletekkel http://www.jailbreakqa.com/questions/209038/weather-disappeared-from-notification-center-after-ios-7-jb…..

    viszont nem férek hozzá a /var fájlrendszerhez…a cydiaból szeretném feltenni azt a kis cuccost ami hozzáférést ad nekem…tudtam is a nevét, de már régen 3G-n használtam..elfelejtettem… 🙁 vki?

  90. Ezer köszönet!

  91. Sziasztot! A mobile substrate frissítése óta időnként eltűnnek a képek, majd ha belemegyek a fotókba elkezdi visszaállítani. Tapasztalt valaki hasonlót? (i4s)

  92. Én nem, de fentebb a weather problémáról annyit, hogy csak a szöveges rész állítódott vissza…sajnos számszerű hőfokértékek nem… 🙁


Add a Comment