fbpx Skip to content

Minden évben a két ünnep között szoktuk lehozni az “újdonsült iPhone tulajdonos vagyok, milyen programokat használjak” típusú bejegyzéseket. Ezek leginkább azoknak szólnak, akik most kaptak Apple terméket életükben először, és azt sem tudják, merre induljanak el. Vágjunk is bele! 🙂

Apple ID

Talán a legfontosabb az alkalmazás letöltés. Az alkalmazások letöltéséhez, ha még nincs, mindenképp készíts Apple ID-t, erről bővebben itt írtunk: Gyakori kérdések: iTunes Store account-ok (Apple ID)Az Apple ID egy felhasználónév, amit az Apple szolgáltatásainak igénybe vételéhez használhatunk: többek között vásárolhatunk vele az iTunes Store és az Apple Online Store áruházban, bejelentkezhetünk az iChat vagy a iCloud szolgáltatásba, külföldön előjegyeztethetünk egy terméket valamelyik Apple Store üzletben, valamint igénybe vehetjük vele az Apple.com támogatási lehetőségeit.

itunes

Ha tehát tartalmakat szeretnénk letölteni az iTunes Store-ból, vagy alkalmazásokat telepítenénk a készülékre az App Store-ból (vagy a Mac számítógépünkre a Mac App Store-ból), ahhoz iTunes Store account, illetve az új elnevezés eredményeképp Apple ID szükséges. Az accountunk lehet ingyenes (bankkártya nélküli), de ekkor alapesetben nem tudunk fizetős tartalmakat letölteni, vagy beállíthatunk bankkártyát is, ilyenkor a megadott folyószámla-egyenleg terhére vásárolhatunk a Store kínálatából. Amennyiben már rendelkezünk Apple ID-val, barátkozzunk meg az iTunes-szal.

Adatok és tartalmak szinkronizálása: iTunes

Az első, és legfontosabb dolog talán az iTunes, ugyanis az adatok készülékre szinkronizálásához alapértelmezetten ez szükséges. Persze ha valaki nem tudja megszokni az iTunes-t, akkor lehet küzdeni többféle külső szoftverrel, de sokszor ezek a szoftverek nem nyújtják azt a funkcionalitást, amit az iTunes segítségével elérhetünk.

sync

Az iTunes segít nekünk abban, hogy a készülékkel szinkronizálhassuk a névjegyzékünket, a naptárunkat, az email-fiókjainkat, a böngészőnk könyvjelzőit, a jegyzeteinket, és az iTunes Library-nkben található különféle tartalmakat (alkalmazások, csengőhangok, zenék, videók/filmek, podcast-ek, könyvek, vagy fotók).

Az iTunes felismeri az adott tartalmakat, és nem enged olyan formátumú fájlokat a Library-be importálni, amit a készülék utána nem tudna lejátszani. Így például DivX-es filmeket közvetlenül nem fogunk tudni a készülékre szinkronizálni és azon lejátszani, ahhoz külső (általában fizetős) alkalmazás kell, amihez viszont az iTunes fájlmegosztás funkciójával tudjuk a fájlokat felmásolni.

Az iTunes ingyenesen tölthető le az Apple oldaláról: iTunes letöltése

Készülék szoftverfrissítése vagy visszaállítása: update vagy restore

Újdonsült tulajdonosként sokan nem tudják, mi a különbség a készülék szoftverének frissítése (update), vagy annak alaphelyzetbe állítása (restore) között. Ugyanígy gondot jelenthet első alkalommal ezek bármelyikének a végrehajtása, noha egyáltalán nem nehéz, mert az iTunes pár kattintás után mindent automatikusan megcsinál. Ebben a cikkben ezekről találhatunk részletes információkat: Gyakori kérdések: update vagy restore iTunes-ban

Költözés régi készülékről az újra

Amennyiben a készülékünk nem jailbreakelt, úgy egyszerű a dolgunk: csak készítsünk róla iTunes-ban egy backupot, majd azt állítsuk vissza az új készülékre. Ezzel minden beállításunk és minden személyes adatunk (névjegyzék, üzenetek, naptár, stb.), és minden telepített alkalmazásunk és azok adatai is átkerülnek az új készülékre.

Ám ha jailbreakelt az adott eszköz, az arról készült backup visszaállítása nem javasolt. Ebben az esetben az adatokat mentsük és állítsuk vissza manuálisan. Erről itt írtunk részletesen: Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?

Hasonlóképp ha a régi készülékünk jailbreakelt, viszont az új nem jailbreakelt (vagy jelenleg nem is jailbreakelhető), úgy a régi készülékről készült backup visszaállítása szintén nem ajánlott, mert ebben az esetben még inkább felléphetnek problémák. Persze ha másképp nem lehetséges az adatok átvitele, akkor használhatjuk az iTunes-szal készült backup visszaállítását, de ha problémákat tapasztalunk, egy restore lehet szükséges.

Az esetleg így jelentkező problémákra jelenthet megoldást a következő cikk, amelyben épp egy jailbreakelt készülékről egy nem jailbreakeltre való költöztetés menetést írjuk le, csak a megfelelő adatok átvitelével: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Alkalmazások

Az első utunk az Apple ID létrehozása után mindenképp a közösségi alkalmazások felé vezet. A Facebook valószínűleg logikus mindenkinek, azonban a Tweetbot már kevésbé. A Twitterezőknek én ezt szoktam ajánlani a számos fellelhető alkalmazás közül. Nem drága és nagyon jól beállítható, kezelhető kliens a Twitterhez – már ha valakinek a hivatalos appból hiányoznak funkciók. Ezután gondolom az Instagramot sem kell bemutatnom, nagyon jó képkészítő alkalmazás mindenféle filterekkel. A Foursquare részemről már csak amiatt van fent, mert megszoktam, azonban már egyáltalán nem használom. Egyébként a Foursquare arra szolgál, hogy tartózkodási helyedet megoszt másokkal, illetve mindenféle versenyek állnak még rendelkezésre az appon belül. Azt hiszem a Skype-ot nem kell bemutatnom.

[appstore id=”284882215″]

[appstore id=”428851691″]

[appstore id=”389801252″]

[appstore id=”306934924″]

[appstore id=”352823603″]

[appstore id=”304878510″]

Én ugyan nem használom, de nem elhanyagolandó alkalmazás a Viber, mellyel ingyen “Skype-olhatsz” az ismerősökkel, és küldhetsz nekik üzenetet is. Ezzel például androidos ismerősökkel is ingyen válthatsz üzenetet, vagy hívhatod őket (a mobilinternetes adatforgalmad terhére vagy Wi-Fi-n). Érdemes még a WhatsApp-ot is letölteni, ez is nagyon népszerű, ingyenes üzenetküldő app, amit sokan használnak iMessage helyett.

[appstore id=”382617920″]

[appstore id=”310633997″]

Ha adatokat, dokumentumokat szeretnék tárolni a készülékünkön, többféle megoldás is létezik. Először én mindig a Dropbox-ot ajánlom, mert a kezdő 3GB szinte mindenkinek elég az elején. A Dropbox egy felhőalapú szolgáltatás, amit bármilyen eszközök között szinkronizálhatsz. Ez igaz Mac, Windows, okostévé, Android, és persze iOS esetén is. Hatalmas előnye, hogy nagyon profin, problémamentesen lehet használni, tehát ha gyorsan szeretnénk valamit a telefonra másolni, nem kell mást tenni, csak a Dropbox-ot használni és máris elérhető az a dokumentum az összes Dropbox-szal elérhető eszközünkre.

[appstore id=”327630330″]

bg_main

Ha már okostelefon van a kezünkben, költsük okosan a pénzt is. Amennyiben szeretnénk nyomon követni a költségvetésünket, ismét egy magyar fejlesztéssel fogunk találkozni. Számomra a Koin nevű alkalmazás jött be a legjobban. Érdemes letölteni, többek között ingyenes is. 🙂

[appstore id=”530957124″]

Ugyan nem mindennapi használatra, de hasznos lehet még az ATM Hungary nevű alkalmazás, mely itt-ott nem tökéletes, de nekem már sokszor segített. Ide tartozik az Árfolyamok nevű ingyenes árfolyam követő app is. Navigációra én az iGO Magyarországot használom, nekem tökéletesen megfelel. Zenehallgatás közben ha megtetszik egy szám, akkor a SoundHound-ot használom.

[appstore id=”408777338″]

[appstore id=”352572528″]

[appstore id=”365523580″]

[appstore id=”355554941″]

[appstore id=”379753015″]

Menjünk is tovább, egy kezdő iPhone tulajdonos biztos szeretne videókat is szinkronizálni, így erre a legjobb alkalmazás az AVPlayer. Korábban már erről is írtam, itt olvasható bővebben: Filmek, sorozatok lejátszása a legegyszerűbben: AVPlayer. Azonban, ha egy szebb lejátszót keresünk akkor az Infuse 2 lesz a mi barátunk. Ahogy az AVPlayer, ez is egy médialejátszó, tehát a telefonra feltöltött filmjeinket tudja lejátszani, és tulajdonképpen minden formátumot támogat: a szokásos MP4, M4V és MOV fájlokat és kiegészítésként még a 3GP, ASF, AVI, DVR-MS, FLV, MKV, OGM, OGV, WebM, WMV és WT, hang tekintetében pedig még a Dolby® Digital Plus-t (AC3 és E-AC3) is. Tehát azzal biztos nem lesz problémánk, hogy lejátsszunk egy filmet vagy egy sorozatot. Mondjuk ezt én már nem tekintem helyzeti előnynek, hanem elvárom a mostani lejátszó alkalmazásoktól.

Egyébként egy elég komoly motor hajtja meg az appot, így a full HD 1080p-t is simán lejátszhatjuk egy retinás iPad 3/4-en, illetve iPhone 5-ön. Én egy iPad minin (amiben ugyebár iPad 2 hardver van) a 720p-t próbáltam ki, és hasonlóan probléma nélkül lejátszotta a videót az app.

[appstore id=”395680819″]

[appstore id=”577130046″]

Jelszavaink mentésére is van egy hasonló alkalmazás, mint a Dropbox. Véleményem szerint nem olcsó, de tökéletes a 1Password nevű jelszó és egyéb adatokat, például bankkártyaszámokat tároló alkalmazás. Most biztosan sokan felhördülnek, hogy ők ugyan nem tárolnának semmi ilyen adatot semmi alkalmazásban. A 1Password egy komoly múltú alkalmazás, és az általa használt adatfájl komoly védelem alatt áll. Tehát ha nem egyszerű jelszót adunk meg, akkor ezt ugyan nem töri fel senki. A Cloud technológiának köszönhetően bármikor hozzáférhetünk, mind számítógépen, mind a telefonon elmentett jelszavainkhoz, folyamatosan szinkronizálva azokat. Az árától függetlenül mindenképp ajánlom, az emberek többsége ugyanis a sima jegyzetek közé menti ezeket az adatokat, és az tényleg problémás lehet! Amennyiben bővebben szeretnél róla olvasni, azt itt teheted meg: 1Password: tárold könnyedén a jelszavaidat és érd el őket az iPhone-on is!

[appstore id=”568903335″]

Egy csokorba szedném össze a magyar fejlesztésű Sanoma appokat is. Ide tartozik a TV24, Mozi24, Sport24, Nők lapja Café, és még vagy 100 alkalmazás. A TV24, Mozi24 az első magyar fejlesztésű App Store alkalmazások közé sorolható, mindenképp nagyon hasznos appok. Nagyon pozitív, hogy ezeket folyamatosan frissítik is, és emellett hónapról-hónapra új fejlesztésekkel rukkolnak elő:

[appstore id=”467101165″]

[appstore id=”346540702″]

[appstore id=”575146197″]

[appstore id=”517252269″]

[appstore id=”574376723″]

[appstore id=”410845100″]

[appstore id=”481007638″]

Az egyik legsikeresebb és leghasznosabb magyar fejlesztésű alkalmazás a Parkolás nevű app. Sajnos jelenleg nem elérhető, de ezzel nem csak Budapesten, hanem az ország számos pontján, illetve külföldön is tudunk iPhone-ról egyszerűen parkolni. Kifejezetten ajánlott alkalmazás, egyébként külön az autósoknak is készítettünk már cikket, amit itt olvashattok el: Legjobb autós alkalmazások a Szifon.com ajánlásával

Amennyiben budapesti vagy, és a tömegközlekedést használod, a BpMenetrend a Te appod. A legjobb BKV menetrend alkalmazás iOS-re, aminek az adatbázisa folyamatosan frissül, itt a blogon bővebben erre olvashatsz róla: Itt a BpMenetrend frissítés illetve BpMenetrend iPhone 3GS-nél régebbi készülékekre – iOS 3.x és 4.x-re

[appstore id=”360445890″]

Akinek valamiért nem tetszene a fent említett BpMenetrend, létezik alternatíva is, azonban az nem alkalmazás, hanem webes fejlesztés: Magyar fejlesztés: Ittabusz.hu

Egyébként, ha már a menetrendeknél tartunk, akkor azok, akik a MÁV-ot használják, mindenképp töltsék le az iMenetrend nevű, ugyancsak magyar fejlesztést.

[appstore id=”423649086″]

google-ios-apps-560x312

Nem szabad elfelejteni a Google alkalmazásait sem, és aki iOS 6 vagy újabb verzióval rendelkezik a készülékén, elsősorban az fogja őket letölteni. Talán a Google Maps jelenleg a legismertebb Google fejlesztés, ezután pedig a YouTube, majd pedig a Chrome, illetve Gmail. Úgy gondolom, mindegyik appot érdemes a telefonunkon tárolni.

[appstore id=”585027354″]

[appstore id=”544007664″]

[appstore id=”535886823″]

[appstore id=”422689480″]

Fentebb már írtam az Instagramról, azonban az nem egészen fotós alkalmazás. Most néhány, kifejezett a fotózáshoz használható app tippeket adnék. Ha sötétben szeretnénk fotózni, a MagicShutter lehet a barátunk. Amennyiben komoly beállításokra van szükségünk, akkor a Camera+ vagy a Camera! nevű fejlesztést ajánlanám. Amennyiben komolyabb TimeLapse-re van szükségünk, akkor pedig a TimeLapser nevű App Store alkalmazás lehet a tökéletes. Ide tartozik még az iPhoto és az iMovie Apple fejlesztés is, melyekkel fotóinkat és videóinkat szerkeszthetjük meg. Persze sok fotós alkalmazás létezik az App Store-ban, ez a pár alkalmazás egyfajta támpontot jelenthet, merre induljunk el.

[appstore id=”408256708″]

[appstore id=”329670577″]

[appstore id=”420744028″]

[appstore id=”334437863″]

[appstore id=”497786065″]

[appstore id=”377298193″]

Sportolóknak a Runkeeper nevű fejlesztést ajánlanám a legjobban. Ez is részben közösségi alkalmazás, mivel nem csak saját statisztikáinkat, hanem másokét is nyomon követhetjük, akár versenyezhetünk is velük. Az app neve ne tévesszen meg senkit, nem csak futásra jó, hanem szinte az összes sportra alkalmas. Több kiegészítővel is képes összedolgozni, tehát akár egy Nike+ szenzorral, vagy éppen egy biciklihez használható pedál/csapásmérővel is össze lehet szinkronizálni. Mindenképp ajánlom letöltésre, ingyenes. Nem rég írtunk a Nike+ Move appról is, akik iPhone 5s-sel rendelkeznek mindenképp töltsék le. Bővebben:  Megjelent a Nike+ Move: kövesd nyomon napközben a mozgásod az iPhone-od segítségével

[appstore id=”300235330″]

Természetesen nem csak appok, hanem játékok is vannak az App Store-ban, itt is nagyon sokfélével találkozhatunk. Én ugyan nem játszom a telefonon, arra ott van az Xbox 360 :), de az ismerőseim az alábbi játékokkal játszanak. 

[appstore id=”557137623″]

[appstore id=”499511971″]

[appstore id=”578448682″]

[appstore id=”540925500″]

[appstore id=”763692274″]

[appstore id=”498240451″]

[appstore id=”505730036″]

Utoljára hagytam azokat az appokat, amik már nem éppen mindennapos használatra lettek kitalálva, illetve nem is az átlagfelhasználó számára, azonban lehet, valaki tudja őket használni munkájához. Ide tartozik az Analytics Titles, amivel a blog Analytics statisztikáját tudom megnézni nagyon pofás “csempékben” :).  Aztán ott van a Pingdom nevű app, amivel a server elérhetőségét tudom tesztelni, és pushban tájékoztat róla, ha a szerver valamiért éppen nem működik. A Ustream Broadcaster alkalmazással szoktunk nektek élőben közvetíteni, illetve a WordPress appal szerkesztjük a cikkeinket távolról.

[appstore id=”527147208″]

[appstore id=”298055896″]

[appstore id=”301520250″]

[appstore id=”335703880″]

Ha valami nem tiszta, és egyik cikk sem adott rá választ, azzal kapcsolatban a kérdést itt, vagy például az oldalsávban is külön kiemelt Gyakran Ismételt Kérdések cikknél lehet feltenni, és igyekszünk rá mihamarabb válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

36 Comments

  1. Az imovie az iphoto es tarsai ingyenes azoknak akik ujkent aktivaljak a telojukat vagy ipadjüket!!!!

  2. A BP menetrendhez képest a SmartCity kicsit komplexebb alkalmazás, szebb, és jobban használható és magyar… 😉

  3. engem nem érdekel hogy magyar-e vagy nem, az a lényeg hogy azt nyujtsa amit szeretnék töle.

  4. @szlaszlo:
    ráadásul az igazat is írja ki, nálam a bp menetrend az sose működött jól, úgyhogy safariból a bkk oldalán kerestem meg a menetrendeket.. 😀 mostmár hála az égnek vége ennek is.. 😀

  5. Volt nektek egy jo kis volan menetrend appotok az omnibusz. Mi van vele? Ez az egyetlen volan menetrend, amirol tudok.

  6. @R a y: és ebben mi az újdonság? bármely szeptember 1. után először aktivált készülék esetén így van, írtunk is róla anno, amikor az Apple bejelentette.

    @szlaszlo: honnan veszed, hogy a BpMenetrend ne lenne magyar? személyesen ismerem a fejlesztőket, ugyanannyira magyarok, mint te vagy én.

    @ikiss68, @kreedz: nekem sosem volt semmi gondom a BpMenetrend adataival, az új verzió nagyon régóta a BKK új adataiból dolgozik.

    @hullamospapagaj: jelenleg szerver oldali okok miatt nem működik, de még nem volt időnk frissíteni.

  7. Nagyon hasznos cikk! 🙂

  8. Azért egy új felhasználónak ez "afrikaiul" van ám… Jealbreak meg ilyenek…

  9. Ezt az iTunest nem lehetne egyszerűbbé tenni, hogy egy földi halandó is értse? Képek, zenèk letöltèse lehetetlen … Rendszergazdáknak meg iPhone guruknal lehet hogy érthető…

  10. Nagyon hasznos cikk, köszönöm szépen.
    Nekem egy kisebb problémám van. Most sikerült karácsonyra beszereznem egy Retinás iPad mini-t és a Facebookot portugál, vagy valami ahhoz hasonló idegen nyelven tölti le. Próbáltam már többször letölteni, de hiába. Állítgattam a beállításokba is a telefon nyelvét, régióformátumot is … de hiába. Ha magyar ha angol ugyanaz a helyzet. A többi alkalmazásokat magyarul tölti le (ha van egyáltalán magyar nyelv benne). Ugyanazt az Apple fiókot használom az iPhone-n is, ahol nincs ilyen probléma …

  11. @ilija: Képekhez ott a Photostream, még a Windowson is működik. A zenék másolása pedig egy szimpla drag and drop

  12. @ilija: ezért vannak a Gyakran Ismételt Kérdések cikkeink, amikben minden részletesen le van írva. ha valamit nem értesz, olvass utána, vagy kérdezz. az iTunes-t is csak meg kell tanulni használni. a képeket nem az iTunes tölti le, a készülékről pedig csak a Store-ból megvásárolt zenék másolhatóak vissza a számítógépre.

    @harly: állítsd át a nyelvet angolra, majd állítsd vissza az általad használt nyelvre.

  13. Mindig jót nevetek ezeken a cikkeken. Tudjátok én 2 éve vagyok iPhone 5 tulaj elötte egy Sonyericssont használtam elötte (itunest már ismertem ipod nano 1 gen miat) és ám nem azzal volt a legnagyobb bajom, hogy milyen programot tegyek fel, hannem az, hogyan vigyem át a kontaktjaimat az új mobilomra! (Megsúgom nektek eggyesével írtam át a 160 kontaktot 2 nap szenvedés után), mert sehogy se tudtam rávenni a telefont, hogy kékfogon be vegye azokat, és ám a világhírű Outlookalse mentem semire pedig megvolt az előző telefonomról a névjegyek mentése a gépen na meg a naptáré is de az is kézi átírást igényelt!

    Amúgy ekkor vettem észre elsőnek, hogy az iPhone-ba nincs is kék fog csak annak ki kiáltott hardver!

  14. @swayze:

    Pedig csak át kellett volna másolnod a SIMre a kontaktokat majd iPhoneon importálni. Az utóbbi időben 4-5 ismerősöm lett első iPhone tulaj és ez mindenkinek evidens volt. Bluetooth eszükbe sem jutott. Utoljára talán 7-8 éve használtam Bluetootht bárminek is az átküldésére. LTE chip van a telefonban és Bluetoothon akarsz rá másolni ~10 kb/s-el…
    Az Bluetoothnak kikiáltott hardver kihangositó esetleg füles vagy headset csatlakoztatására való.

  15. ez a cikk mindenkinek jó, csak pont nem ujdonsult iphone tulajoknak….

  16. Szerintem az alkalmazások leárazásait figyelő alkalmazások is elég fontosak.

  17. Már miért ne lenne jó? Ja, mert nem úgy kezdi, hogy “a felső gombot tartsd nyomva a bekapcsoláshoz”? Az alap funkciókra úgyis ott van a könyvjelző Safariban. Ilyen dolgokat pedig pont nem említ, így szerintem hasznos. Aki meg 0-ról indul, úgyis átugorja a jb-s részt, mivel az csak a régi készülékről a backupot érinti, viszont jól jön újrakezdőknek.

  18. Hasznos kis cikk. Viszont nem akarok offolni, de eszrevettem egy ujabb hibat a rendszerben:
    Telefonbillentyuzeten ha sokaig "jatszol" ertem itt azt, hogy tobb szamot irsz be, szoval csak potyogsz, aztan torolsz. Kb. A harmadik torles utan mar nem tudsz beirni semmit. Ergo a telkonyvben nem szereplo szamot nem tudod felhivni. App bezarasa segit a probleman. Ne kerdezzetek hogyan jottem ra. Nathaval es fejfajassal kuzdok es csak cseszekedtem a telefonnal. Nyugtatoan hatott a szamok nyomkodasa. Es lass csodat, egyszer csak behalt. 🙂

  19. azt kihagytátok, h alt+q = kukac… 😀

  20. @Józsi: iPhone-on és iPaden?

  21. Tök jófejség egy ilyen cikk. Mikor nekem volt minden új, akkor rengeteget keresgéltem hasznos infókat mindenütt. Itt persze elég jó helyre kerültem. Ráadásul akkoriban kicsit bonyolultabb volt a fügetlenítés.
    Viszont amiért most írok, az az, hogy akkoriban elképesztően kínaiul hangzott minden. Még a most általam már egyértelműnek tűnő dolgok is.
    Érdemes lenne átnézni ilyen szemmel is. Nem tűnik kezdőbarátnak.
    Például én az iTunesra nem tudtam rászokni. Még most sem tudom kezelni. Pedig előbb volt Macintosom mint iPhoneom.

  22. Arcor:

    2 éves sztory már nem részleteztem de ám persze én is megpróbáltam volna átmásolni simre majd vissza viszont van ennek egy bökkenője aki rendben tartja a telefonkönyvét és vezetéknév keresztnév szerint írt bele embereket ne agy isten még várost és munkahelyre is írt be dolgokat plusz emailt is mentett a kontaktjaihoz annak nem igazán működik az improtáljuk ki simre módszer ugyan is asszem annak ideén az ericssonom közölte “túl hosszú név” és innentől nem is csinált semmit, amit meg átet az meg olyan is lett, hogy G géza azt csá! (Persze tudom ez sim korlátozás de ez akkor se alternatíva névjegy átvitelre)

    Az meg hogy milyen gyors a Kék fog kit érdekel? Névjegy és naptár meg dokumentumok átvitelére igenis a legjobb dolog!

    Itt az igazság az, hogy az Apple-nél szarnak rá, hogy nem mindenki iPhone-all születik!

    Amúgy a lényeg csak annyi lett volna, hogy erről kéne cikket írni tanácsot adni nem arról, hogy az app store-ból mit tőltsön!

  23. @ilija: én sem tudom megszokni az iTunes-t. Így ezért az iTools-t használom. Mindent tud (csengőhang készítéstől a filmek és zenék felmásolásáig). Magyarul is tud és tényleg pofon egyszerű a kezelése. Javaslom Neked is.

  24. Nylontacsko: köszi, az iTools érthető

  25. Jadeye: köszi, de a gyakran feltett kérdésekben is a Rendszergazdáknak írtok… Azért köszönöm

  26. Ef-Dani: köszönöm

  27. @ilija: az elején bármely cikk “túl szakmai”, de a 3-4. után már elkezded érteni, egyszerűen csak olvasd végig őket.

  28. Ilima/nylontacsko:
    Melyik iTools-rol beszeltek? En beirom az appstore-ba es csak irrelevans hulyesegeket hoz, fajlkezeleshez hasonlot sem talalok… 🙁

    Mas: ipad kepernyojet hogyan tudom megosztani samsung (wifis) okostévével? Nem, nema kakrok medialejatszot, se appleTV nem kell, csak szeretnem a tablet/telo kepet egyszeruen kidobni a nagy kepernyore. Van otletetek?

  29. Ilima/nylontacsko:
    Melyik iTools-rol beszeltek? En beirom az appstore-ba es csak irrelevans appokat hoz, fajlkezeleshez hasonlot sem talalok… 🙁

    Mas: ipad kepernyojet hogyan tudom megosztani samsung (wifis) okostévével? Nem, nema akarok medialejatszot, se appleTV nem kell, csak szeretnem a tablet/telo kepet egyszeruen kidobni a nagy kepernyore. Van otletetek?

  30. Ilima/nylontacsko:
    Melyik iTools-rol beszeltek? En beirom az appstore-ba es csak irrelevans appokat hoz, fajlkezeleshez hasonlot sem talalok… 🙁

    Mas: ipad kepernyojet hogyan tudom megosztani (wifis) okostévével? Nem, nem akarok medialejatszot, se appleTV nem kell, csak szeretnem a tablet/telo kepet egyszeruen kidobni a nagy kepernyore. Van otletetek?

  31. Ilima/nylontacsko:
    Melyik iTools-rol beszeltek? En beirom az appstore-ba es csak irrelevans appokat hoz, fajlkezeleshez hasonlot sem talalok.

    Mas: ipad kepernyojet hogyan tudom megosztani (wifis) okostévével? Nem, nem akarok medialejatszot, se appleTV nem kell, csak szeretnem a tablet/telo kepet egyszeruen kidobni a nagy kepernyore. Van otletetek?

  32. Bocs, 3x hibauzenettel jott a hozzaszolasom.

  33. Az itoolst ne az app store-ba írd hannem a google-ba!

  34. Telefonszámok áttétele: Az előző telót google-vel szinkronizálod, majd az iphone-on google sync és kész. Vagy: Előző teló összeköt sz.géppel és a saját alkalmazásával (Nokiának is más, Samsungnak is más ezért tudnod kell, hogy a telód mit használ) telefonszámok exportálása pl vcardba, vagy outlokba, vagy bármilyen más névjegy formátumba, majd akár simán elküldöd magadnak email-en és a telefon alapban beteszi a névjegyek közé, vagy Icloud webes felületén import, majd telefonban a beállítások között névjegyek szinkron: Icloud és kész.
    Bocs ha “hozzáértőknek” túl szájbarágós, de remélem segíthetek vele valakinek.

  35. Sziasztok ! Az új telóm a beállítottam meglévőként , rá is rakott mindent az utolsó biztmentésből, viszont fotók nem voltak rajta már mert töröltem mindent az utolsó biztmentés elött.. A problémám az lenne ,hogy megtelt a telefonom pedig nincs sok minden rajta 1200 kép és pár alkalmazás . Lehet ,hogy tárolja valahol az előző telórol a képeket ? 6,5 gb most a fotók és kamera…. de szerintem annyi nem lehet , nem értem . Válaszotok előre is köszönöm! Üdv : Erika

  36. Hogyan töltsek le zenet ingyen iphone4 készülekem va 🙂


Add a Comment