fbpx Skip to content

Az iOS és az Android közötti versengést nagyon gyakran és tévesen csak a piaci részesedés alapján szokták eldönteni. De mi van akkor, ha például egyszer nem a piaci részesedést néznénk, hanem azt, hogy melyik platform támogatja jobban a régebbi eszközöket?

Véleményem szerint nincs annál dühítőbb, mikor egy új termék tulajdonosaként egy év elteltével már annyira elöregedettnek érezzük az eszközeinket, hogy újakat kell venni, mert az aktuális készülékünk nem képes futtatni a legújabb operációs rendszert. Ebben a témában készített egy remek tanulmányt a Fidlee.

update

Ez a tanulmány remekül szemlélteti, hogy a régi eszközök támogatásában az iOS fényévekkel előbbre található az Androidhoz képest. Példaképpen nézzük csak meg, ahogyan az iPhone 4s már lassan a kibocsátásának harmadik évében járva jelenleg is képes megfelelően futtatni az iOS 7-et, de a vele majdnem egy időben, sőt pár hónappal később megjelenő Samsung Galaxy S3 már a megjelenésekor sem támogatta az éppen legfrissebb Android operációs rendszert. Ugyanezt a példát természetesen megszemlélhetjük más eszközöknél is. Érdemes picit elidőzni az alábbi táblázatnál (kattintva nagyobb lesz!):

AndroidHistoryOfSupport1

Az Android eszközök esetén nehéz olyan, két évnél idősebb modellt találni, amelyik ne lenne két nagy frissítéssel lemaradva, három év távlatában ugyanez pedig már három vagy négy jelentős frissítést jelent. Fogyasztói szempontból igencsak fontos, hogy amikor az ember egy iPhone-t vásárol, biztos lehet benne, hogy még jó pár évig élvezheti a legfrissebb iOS rendszerek által nyújtott előnyöket anélkül, hogy új készüléket kellene vásárolnia.

Igaz van olyan eset, amikor az iOS legfrissebb verziója már nem támogat bizonyos funkciókat a régebbi eszközökön, de ez csak pár funkció a sok közül, ettől még a legfrissebb rendszer működik, fut rajtuk. (Adott esetben az új rendszer lassabb lehet a régebbi készülékeken, mert az Apple már inkább az újabb hardverre optimalizálja azt, de sokszor egy tiszta restore képes ezen a lassúságon valamennyit javítani.) Ennél a pontnál érdemes megnézni az iPhone 3GS-t a táblázatban, ahol láthatjuk, hogy egy 2009. júniusában megjelent termék egészen idén szeptemberig, az iOS 7 megjelenéséig támogatta az összes iOS verziót.

iphone3gs

A Fidlee tanulámányát böngészve ráakadhatunk még pár érdekes információra, miszerint a 16 eszközből 6 sosem futtatta az éppen legfrissebb Android verziót! A 16 eszközből 4 nem kapott frissítéseket egy év eltelte után, valamint a 12 Androidos eszköz közül egy sem kapott frissítéseket két év után, kivéve az első négyet, amelyek elméletileg fognak kapni frissítését a közeljövőben.

Ha az Android esetén nem kerülnének ilyen értelemben szoftveresen elhanyagolásra az egyes készülékek, az sokat javítana ezen a helyzeten. (Persze erre ott van például a CyanogenMod, de az sem érhető el minden készülékre.)

Összefoglalva tehát éppen az, amiért szeretik az emberek az Androidot – mindent mindenhol mindig be lehet állítani, személyre lehet szabni – okozza azt problémát is, hogy a legfrissebb rendszerhez a legújabb hardver kell, különben nem fog futni a legújabb szoftver. Személy szerint én egyetértek azzal az állásponttal, hogy a felhasználó szempontjából sokkal fontosabb ez a kimutatás, mint a már jól ismert, mindenki által használt, piaci részesedéseket bemutató diagram.

Olvasd el a hozzászólásokat is

58 Comments

  1. Nekem is mindig ez volt a bajom az androiddal. Ráadásul mindent tudott de mégis mindent kicsit rosszul, nehézkesen.

  2. Sajnos ez már régóta ismert probléma,hogy nem frissül a legújabb oprendszerre egy androidos telefon. De a Google pont erre találta ki,hogy kiszervezte a programokat a play store-ba,tehát mindegy milyen az oprendszer verzió,az alap programokat tudod frissíteni,és általában minden támogatott egészen 2.2ig(2010 májusi oprendszer ha jól emlékszem). Mellette a 4.4 KitKat úgy lett megírva hogy 512mb ram mellett is faszán fusson. De emiatt automatán kikapcsolódnak a csillivilli áttűnések. Mivel pedig hogy androidon 512mb a leggyengébb telefonokban is benn van (androidnak ezért is nagyobb a hardver igénye mivel jóval jóval több eszközre írják) ezért az esély meglesz hogy 4.4-vel adják ki ezentúl a belépő szintű telefonokat is. Újabb kiadásokban inkább api szintű frissítések vannak..,meg néhány új fícsör.
    A támogatottságről meg annyit, hogy volt a kezemben 3gs ios6.0val és hihetetlenül belassult a korábbihoz képest,meg szaggatott. És hogy miket nem engedett 3gs-en a 6.0 az szégyen:http://support.apple.com/kb/ht5457
    Ugyan ez van ios7tel is, régebbi eszközökön nem enged sok újdonságot: http://www.cultofmac.com/231632/the-ultimate-ios-7-compatibility-chart/
    Viszont említi a multitaskot amit már korábban is tudott 😀 Vagy az us only radio-t. Ios7 iphone 4-en tapasztalatom szerint szaggatott(az első kiadása).
    Ezek után viszont nincs sok értelme mondani,hogy Apple mennyire támogatja a régebbi telókatm ha pont az újdonságokat nem lehet rajtuk használni, vagy romlik a felhasználói élmény.
    Mondom ezt úgy,hogy évekig iphone használó voltam, de most már Android (nexus 5) használó vagyok. köszönöm,hogy végig olvastad.

  3. Igen de nèzzük csak meg hogy hàny tipusu android kèszülèk van … Több szàz… Hàny iphone van? 8? Ez a nem mindegy…

    legfrissebb rendszerhez a legújabb hardver kell, különben nem fog futni a legújabb szoftver”

    A kitkat 4.4 pont ezt küszöböli ki…
    Csak 512mb ram kell a futtatàsàhoz…direkt ugy csinàltàk hogy a règebbi telefonokon is fusson…

  4. @AppleFan: pont ez a lényeg, hogy ezzel tolják el az Android megítélését: minden gagyibb hardverre ezt erőltetik rá, hiszen ingyen van, így viszont ez egyben azt is eredményezi, hogy később nem fogják frissíteni. rengeteg olcsóbb, androidos készülékkel pontosan ez a helyzet: fut rajtuk valamilyen verzió, ami már megjelenésükkor sem a legfrissebb Android volt, arra meg jóformán esély sincs, hogy frissíthesd.

    a másik problémát a szolgáltatók általi jóváhagyás meg módosítások, stb jelentik, ami miatt szintén folyamatosan látni az elégedetlen felhasználóktól érkező kérdéseket a magyar szolgáltatók közösségi oldalain is, hogy mikor lesz már erre meg arra ez és az a frissítés.

    ha a KitKat is csak az 512MB RAM-mal ellátott készülékeken fut, akkor azért ha megnézed, az rengeteg készüléket kizár, és azok nem csak a 2009-es gyártmányok (mint a 3GS), hanem elég sok köztük az újabb is sajnos.

  5. Tudom, hogy OFF, de az iszervizpontponthu reklámot egy kicsit le kellene venni a bal oldaról.

  6. @pAnk: miért is?

  7. @Jadeye: Mert meghackelte valaki, es nem az iszervize oldala nyilik meg.

  8. @icsikos: hja, látom, dolgozunk rajta, köszi

  9. @tandyskizo: Cseszhetik, hogy 512 MB RAM elég hozzá. Nem a Google adja az oprendszert, csak a vázat a Nexust leszámítva, a többit a gyártók teszik mögé. Egy Samsung, aki havi 2 telefont kihány magából, szerinted fog azzal foglalkozni, hogy az 1 évvel ezelőtt kiadott bármelyik készülékre optimalizálják a rendszert?
    Ott a Galaxy S3: nem a RAM miatt nincs kiadva a legújabb rá, hanem mert leszarják és még mindig árulják. Note 2-ben ha jól tudom 3GB van. Már a megjelenéstől kezdve -1 verzióval le voltak maradva.
    Nem a Play Store itt a lényeg, hogy az alkalmazások futnak-e. Hanem a biztonság, ami a JAVA-s alapok miatt Android esetében igencsak hadilábon áll. Nem árt, ha mindig a legfrissebb van fent.

  10. A terméktámogatás fontos dolog, de a “nincs annál dühítőbb” azért túlzás.

  11. Egyszerre lett megszüntetve a 4 és a 3GS? Mármint az árusítás?
    Másrészt az iPad 1 elég hamar ki lett csinálva… Szal ott a terméktámogatás gáz. Bár az iPad 2 még mindig kapható és támogatott pedig az sem mai cucc.

  12. @dzsega:

    Jajjj de benéztem!
    Bocs! Csak a pöttyöket néztem a dátumokat nem…

  13. Kuka az iphone1, 3G, 3GS, 4, 4S is. Ez 5db kuka a 8-ból. Maradt 3db készülék a 8-ból, amit jelenleg trendi használni ill van értelme használni. Androidból sincs számottevően sok, amit érdemes még használni.

  14. Miért érzem úgy, hogy a 4.4-es androidverzió, a KitKat bejelntése után ez a post egy nagy öngól. Hol fog ilyet csinálni az Apple, hogy olyan OS újdonságot hoz be, hogy azzal a 7-es IOS mondjuk a 3G és 3GS telefonokon is röccenésmentesen fusson? És akkor még nem beszéltünk a Cyanogenmod projektről, ahol soktucat eszközre elérhető a legújabb 4.3-as verzió? A szinte ugyanolyan hardverekre töredékidő alatt lehet biztosítani a supportot, amelyik funkció meg nem megy, azt letiltjuk.

  15. @thetompi: a cyanogenmodot épp, hogy megemlítjük a cikkben, ha esetleg átfutottál rajta. csakhogy a CM nem hivatalos támogatás (sosem volt az, a frissen megjelent CM appot ki is dobták a Play Store-ból a napokban), és adott esetben a rootolás vagy a bootloader piszkálása miatt garanciavesztő is. a soktucat meg szerintem bőven kevés, rengeteg olyan androidos készülék van, amit egyszerűen jóformán már a megjelenésekor magára hagyott a gyártó, és ez utóbbi a baj, hogy csak akkor kapsz több évig szoftveres támogatást, ha a drágább termékskáláról válogatsz.

  16. A 4s sztem egyaltalan nem kuka! Nekem az van es teljesen jol hasznalhato! Kameraban ugyanazt tudja mint az i5,i5c…sebessegben kellemes. Oke nem a legujabb,de meg hasznalhato tokeletes mindente amire en szoktam es appok is mind tamogatjak.

  17. @ef-dani: Az, hogy sikerült elérni az 512mb határt minimum követelménynek 4.4nél elég sokat fog segíteni a jövőben. A régebbi telefonokat ugyan nem fogják frissíteni,de azok lassan úgyis kikopnak a használatból,mert ugye az androidos telefonokat is cserélik a felhasználók nem csak az iphone-t. Minden gyártó AZ androidot adja,csak pl a Samsung átrajzolja a felületet és telerakja saját appokkal, meg beépít saját szolgáltatásokat(de ebből kifolyólag ha új verzió jelenik meg újból jönne a rajzolgatás,meg ha vmi kompatibilitás beli zavar lenne azt is javítgatni=>nem frissítenek). Ami sok embernek tetszik, és nem nagyon zavarja őket a frissítés hiánya. Ami iphone-osoknak furcsán hangozhat(ezzel nem akarok bántani senkit!).
    Ha van időd meg kedved akkor olvasd el ezt a cikket,érdekes hogy akarja Google irányítani a gyártókat. Valszeg lassan a stock android mint kinézet is belekerül( hogy ne rajzolják át),ezért majd gyorsabb frissítések(a jövőben vmikor).
    Arra meg,hogy biztonság miatt kéne frissíteni itt egy másik cikk,ez is nagyon érdekes: http://www.hwsw.hu/hirek/51142/android-biztonsag-malware-rosszindulatu-program-google-okostelefon.html

  18. @thetompi: Egyik gyártó sem fog azzal foglalkozni, hogy a régieken fusson. Eddig sem csinálták meg, most sem fogják.

  19. @Jadeye: A Cyanogenmod hivatalos opció,csak a Google nem akarja elismerni ezért dobta a boltból. De ha jól tudom akkor az Oppo N1 telefonja CM-mel jelent meg. Ilyenkor annyi a teendő, hogy az ember elbattyog a beállítások menübe, és ott kipipálja a “telepítés ismeretlen áruházból” opciót. És máris mehet a CM. Nem kell androidon semmi jailbreak meg hasonlók, csak egy pipa a beállításokban. Az pedig,hogy 1-2 telefonra van CM nem igaz. http://wiki.cyanogenmod.org/w/Devices katt a show all és meglátod.
    A másik, hogy aki telefonálásra használja és nem érdekli nagyon a tech világ (tudod nem GEEK) és pl 35+ ,magasról tesz rá hogy milyen oprendszer fut a telefonján. Akit érdekel az meg úgyis cserélgeti vagy ott a CM ugye.
    Bocs,de nem bírom a sok ferdítést.

  20. @ef-dani: Ahogy az Apple se.

  21. @ef-dani: Arra céloztam,hogy ha nincs engedélyezve sok opció,akkor lényegében nem érezhető az új verzió előnye. Pl 3gs 3.0val jelent meg.6.0nál szaggatott és belassult. Meg nem volt elérhető minden opció mint pl egy 4s-en. Androidon azért is nehezebb mert évente 2 főverzió jelenik meg. Ami nem kevés.

  22. Mint irtam fentebb egy ilyen frissitesnel nem az a legfontosabb (foleg androidon), hogy minden funkcio elerheto legyen. Ez kulonben is egy baromsag. Ha nincs a 4S-ben Siri, akkor semmivel sem tudna tobbet, mint az elozo. Maroedig ma mar az uj telefon tudjon mar uj dolgokat is.

  23. Az pedig, hogy evente 2foverzio van (he?) az nem jelenti azt, hogy a zaszloshajoknak sem kene megkapnia a legujabbat, plane nem jelenti azt, hogy regebbivel kene mar megjelennie is.

  24. @ef-dani: Igen ezt értem,de épp,hogy androidon van az a jelenség,hogy elérhető minden opció régebbieknek is(kevés kivétellel). Ilyen pl a project butter (ami gyorsította a rendszert,folyékonyabb lett a használat,vagy a google now,ami 4.1hez kötött,de csak egy sima google keresés app frissítéssel jelent meg kicsit később). Az gond,hogy a zászlóshajók nem kapnak mindig újabbat,de arra meg ott a CM,ami zászlóshajók közül mindent támogat.Persze ha vkit nagyon zavar hogy nem frissül az oprendszer(mert amint mondtam a fícsörök nagy része 2.2ig visszamenően elérhető,csak az oprendszer száma nem nő). Sajna a siri meg semmire nem jó. De a google now is lehetne jobb.

  25. …a 4S kuka? az anyad,az a kuka…

  26. @dezs520:
    basszus,nem tudom módosítani,az aGYad akart lenni…(fuck)

  27. @ef-dani: Szerinted a Siri az egyetlen különbség 4/4S között? Kamera fotói szebbek, nagyobb felbontás, panoráma mód, videofelvétel, gyorsabb net, jobb antenna, kétmagos processzor, jobb hang ic (zenehallgatásnál észrevehetően jobb), hogy néhány dolgot még említsek.

    Nekem az 5, 5S megnövelt mérete nem áll kézre, nem tudok vele megbarátkozni, ezért szereztem be egy új 4S-t a két és fél év I4 használat után. Teljesen használható még.

  28. @tandyskizo: A CM nem érdekel, mint ahogy a JB sem. Stock tudja? Nem. Kész. Az Android egy váz, aminek felhasnzálói oldalról a biztonságot és a sebességet kell tudnia. Az ilyen ficsőrök, mint a Siri és társai pedig a gyártók felelőssége Androidon. Samsungnak az a fej felemelős baromsága működik mondjuk egy 70 ezer forintos telefonon?

    @szilrobi: Igen. Gyorsabb processzor, szebb kamera, jobb ez, jobb az elhangzik minden évben.

  29. @xmjg: 4S még teljesen rendben van iOS 7-el is.

  30. Sógorpajtás Samu GS3-al vereti,és hónapok óta azt hallom tőle,hogy mindjárt jön majd a szoftverfrissítés bla-bla-bla.
    Meg,hogy a 4.2-t már ki se adják,mert már minek hiszen egyből 4.4re ugranak majd!Hát mindenesetre kíváncsi vok megkapja-e a KItkat-et az a nem túl régi teló.
    Ha nem az elég cink…

  31. Hát nekem az Apple annyira megtámogatta a legelső 3G telefonomat, hogy a legutolsó frissítések után olyan csigalassúvá vált, hogy cserélnem kellett. És persze legálisan nem lehetett downgradelni, szóval örültem neki 🙂

  32. en azt tapasztalom h az android olyan mint a windwos ha csak az os fut rajta akkor is hasznalhatatlanra lassul egy ev utan… oszinten szolva nem erdekel mar regota hogyan mukodik csak mukodjon az apple termekek mukodnek mirol is vitatkozunk ? aki meg sZereti szet rucskolni a telefonjar sAmitogepet mert informatikus es betudja konfiguralni rendesen … legyen ugy

  33. @xnotimeforlovex: sogorpajtàsnak üzenem hogy a 4.3 màr fèl ève kint van… 😀 4.4 januàrban lesz… Bakker…

  34. Sem az apple , sem a google nem verheti a nyàlàt… Applr hiàba tàmogat egy règebbi eszközt ha ugy belassúl töle hogy kivàgja az ember… Ez nem tàmogatàs ez az uj kèszülèkre valo àtvezetès…

  35. Èn igen morcos voltam az Applere, amikor felraktam az i4re az iOS 7et, mert ugye minek adják ki, ha szétcseszi a telefont? Nekem nem volt mozgás csökkentése opció, a jelkódot sem lehetett deaktiválni és akadt az egész, melegedett, stb…
    Aztán jött az ötlet, hogy restore backup nélkül. Megcsináltam és jé újra gyors a telóm. Oké, hogy nincs panorámafotó, meg ilyen fícsörök, de kit érdekel, letöltök egy appot, ha akarok vmit.

    Egyedül anno a Sony k550i-nél volt ilyen idáig, hogy 3évnél tovább használjak egy telefont, mert nem romlik, nem avul el, és ez tényleg nagy dolog, hogy az iPhoneokra is igaz. Unokatesóm 3GS-el is simán elvan még. 4 éve hol volt az Android és ki használ még akkor kiadott androidos telót? 🙂

  36. Köszönöm, nagy nehezen tudtam szerezni egy sima 4 et és most dobhatom el….. (Képletesen)

  37. @tandyskizo: már bocs, de mielőtt “ferdítésnek” titulálod, amit írtam, szerintem olvasd el újból…

    én nem írtam olyat, hogy a CM csak 1-2 telefonra lenne, hiszen ez eleve nem igaz: én épp azt írtam, hogy a @thetompi által említett soktucat készülék bőven kevés szerintem ahhoz képest, ahány és amennyiféle androidos telefon létezik.

    hivatalosnak számomra az a verzió tekinthető, ami semmi esetben sem okoz garanciális vagy egyéb kérdést, és hivatalosan is támogatott. a CM esetén viszont épp te magad írod, hogy a Google nem akarja elismerni. így bár én is a CM mellett tenném le a voksomat, ha már androidról van szó (vagy mondjuk a stock verzió a Nexusokon), akkor sem tudom a CM-et hivatalosnak tekinteni, hiszen a Google (és sok készülékgyártó) sem tekinti annak. ráadásul adott esetben a CM telepítéséhez külön mókolni kell(ett) a készüléken, ami még kevésbé teszi hivatalossá a dolgot.

    @Solmenir: bármikor downgrade-elhetsz legálisan: a downgrade nem illegális, mindössze maximum technikailag nem megoldható, ha nincs mentve SHSH-d.

    @Jecy: igen, a tiszta restore-t már többször írtuk, a legtöbb ilyen lassulási dolgot megoldja.

    @boardrider: mégis miért kellene eldobnod? egyrészt nézd meg, van-e SHSH iOS 6-hoz. másrészt farigcsál az Apple még az iOS 7-en majd. az iOS 4.0 is vacakolt alaposan az iPhone 3G-n, amit a 4.1-re, de inkább a 4.2.1-re már kissé jobban optimalizáltak. nyilván nem lett olyan gyors, mint a 3.1.3 volt, de a szolgáltatások is teljesen mások.

  38. Na ja. Csak ameddig az Android minden verzióján fut minden program, addig az iOS-en a verziófrissítéssel kimaradnak a támogatások….És a büdös életben nem fogod rajta frissíteni…..

  39. @hammerjoe: ezt azért igencsak alkalmazása válogatja. egy rakás készülék még gingerbreadet futtat (vagy korábbit!), és attól, hogy azon a verzión egy app menne, simán van olyan, hogy beszól, hogy ácsi, nincs elég RAM, így jártál. vagy az adott képernyőfelbontás esetleg nem támogatott, és emiatt vannak gondok.

  40. @hammerjoe: Nem mintha erre olyan rohadt nagy szükség lenne azon a platformon, ahol a felhasználók 95%-a iOS7-t vagy iOS6-t használ…

  41. Sztem egy kèt èves vagy idösebb telefonnàl nem kell aggódni a garancia miatt… 😀 lol

  42. @AppleFan: egyáltalán nem ez a lényeg, egy csomó újabb készülék esetén sincs frissítés, ott meg általában a szolgáltatói engedélyezés miatt…

  43. Kérdezem én minek frissíteni egy jól müködő rendszert? Hátha a frissítéssel valami elb@szódik? Sokan használnak olyan telefont ami már a kézhez vételekor is teljesen jól müködik és panaszkodnak hogy mióta frissítette ez meg ez nem megy. Legalább az android enged visszafelé is frissíteni. Én mióta frissítettem az iofos 7-re azóta lassabb és problémák vannak vele. Ennyit az apple támogatásról. Nem tudom miért fáj az nekik ha nem az új fost használja az ember?

  44. @Cooltib: frissíteni elsősorban nem azért kell, mert valami nem jól működik, hiszen nem minden hiba bukkan fel mindenkinél feltétlenül, de egy csomó hibát szoktak a frissítések javítani. az, hogy valamiről azt gondolod, hogy jól működik, nem feltétlen igaz, csak maximum nem veszed észre, hogy valami nem oké.

    a lassúság és hasonló dolgok kapcsán már sokszor említettük, hogy érdemes egy tiszta restore-t csinálni: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    nekik nem fáj, és egy nem jailbreakelt készüléken bármikor használhatod az összes tartalom és beállítás törlése opciót, ami az aktuális rendszert söpri tisztára anélkül, hogy azt frissítened kellene bármire is.

  45. @Jadeye a lassúságra nem megoldás a "tiszta restore" mert már vagy 5x meg lett csinálva. Alapjában nagyob erőforrás igényű így értelem szerű hogy nem is olyan gyors. Ha valamit látok hogy jól működik akkor biztos lehetsz benne hogy jól müködik. Nem vagyok fogyatékos hogy ne tudjam eldönteni hogy jó vagy nem. Amúgy meg az iofos 7-röl beszéltem hogy az apple nem engedi hogy visszafelé frissíts. Ez olyan problémákba is ütközok hogy kiadnak egy fos frissítést és míg ki nem javítják az előző frissítéssel okozott gondott addig szopik a felhasználó. Így voltam a 4s-emel mikor frissítettem xy verzióra az aku időtartama 1,5-2 napról 1 napra csökkent ugyan azok a beállítások mellett. Ez a nagy terméktámogatás? Csak gratulálni tudok ennek a profithajhász cégnek hogy így be tudja hülyíteni az embereket.

  46. @Cooltib: ha kritikus hiba van egy frissítéssel, akkor az előző verziót kiadják emelt verziószámmal és tudsz rá frissíteni. Pár hónapja volt ez az AppleTV-vel. Az ilyen akkus problémákon meg mindig mosolygok, mert a legtöbbször nem az OS a ludas, hanem valamelyik alkalmazás.(ami az OS hülyesége miatt maradhat bent a rendszerben, de ez 7 éve ilyen iOS-en).

    iPhone4-en egyébként szerintem semmivel sem akad jobban az iOS7, mint a 6. Ha valaki szerint akad, akkor ő még nem látott iPad 1-et iOS5-tel. Na az az akadás.

  47. @ef-dani biztosan nem egy app miatt szűkült az aksi ideje mert mindíg kinyomom az alkalmazásokat. De mind1 ezen már túl vagyok. Amióta i5-öm van azóta az aksi idővel mincs gondom "egyenlőre". Nem azt mondtam hogy akad hanem hogy lassabb. Többször tesztelve lett mindegyik frissítésnél. Most is ujra lett rakva "tiszta restore"-ral a frissítés óta de semmi változás a sebességben. Pedig nem töltöttem vissza mentést. Én azt mondom hogy semmivel nem jobb az apple támogatása mint az android, google sőt….

  48. @ef-dani: az akkor nem akadàs ha irok ès 4mp mulva jelenik meg?? Vagy ha a 3g probàlom ki-be kapcsolni akkor vàrnom kell a hogy mozduljon? 😀

    “Az ilyen akkus problémákon meg mindig mosolygok, mert a legtöbbször nem az OS a ludas, hanem valamelyik alkalmazás.”

    Mosolyogjunk együtt 😀

    “Apple has confirmed that some iPhone customers are experiencing lower battery performance after upgrading to iOS 5.”
    “Apple releases iOS 6.1.2 to patch battery-draining Exchange bug”

    “Apple acknowledged the battery issue on iPhone 5S devices which affects overall battery life and claimed it as a manufacturing issue. “

  49. @Cooltib: background app refresh be van kapcsolva? nem tudom, én mit csinálok másképp, de nálam sosem fordult elő semmi ilyesmi.

    @AppleFan: érdekes módon nálam egyik sem fordult elő, az exchange vacakolósdit meg a rendszergazda is meg tudta oldani a hivatalos javításig szerver oldalon (igen, használok exchange-alapú mailt, semmi gondom nem volt).

    a gyártási hibának meg végképp semmi köze a szoftveres dolgokhoz, azt szerintem nem kellene egy lapon említeni ezzel.

  50. @Jadeye: jólvan de csak az útolsó volt az… 😉
    Am meg a 4.3 jelly bean is pocsék aksi időt kínál… Ipad mini… Na az bírja… Ipad air meg amazing…!

  51. @Jadeye Nálam ki van kapcsolva. De ennek mi köze ahhoz hogy lassabb a rendszer?

  52. @Cooltib: az ég világon semmi. Azt csak az aksi szempontjából szokták ajànlani hogy ha nem életbevágó akkor kapcsoljuk ki, mivel az folyamatossan figyeli az app store-t, frissítések után kutatva… De szépen megfogalmaztam 😀

  53. @AppleFan: jaaa gondolom ezért kérdezte Jadeye mert irtad hogy :
    “biztosan nem egy app miatt szűkült az aksi ideje mert mindíg kinyomom az alkalmazásokat.”

    Volt itt màr minden 😉 aksi is meg sebesség is…

  54. @Cooltib: nem ahhoz van köze. az akkut is írtad, ott ez számíthat.

    @AppleFan: pont nem: az az automatikus frissítés lenne. ez az, hogy az appok a háttérben frissíthetik az adataikat, így mire reggel előveszed a twittert mondjuk, akkor megnyitáskor már rögtön a friss tweetek várnak.

  55. @Jadeye: igaz… 😉 Kèsö este volt màr… 😀

  56. @xmjg:

    Konkrétan a 4s még most is jobb mint bármelyik androidos játék telefon.
    a 4 is simán használható a 7.0.3 ota.


Add a Comment