fbpx Skip to content

Eddig, ha elromlott a kedvenc iPhone készülékünk, akkor ugyan visszavihettük egy Apple Store-ba, azonban ott helyben nem vállalták a készülék javítását. Ha garanciális készülékről volt szó, abban az esetben is a teljes készüléket cserélte az Apple és nem csak például a hibás akkumulátort. Ez azonban úgy látszik, hamarosan megváltozik.

Featured13-642x481

Az Apple arra készül, hogy elkezdi cserélni az iPhone 5s és iPhone 5c kijelzőit, valamint a készülékek többi alkatrészét is helyben, az Apple Store-okban, derül ki a 9to5mac által közölt hírből. Ezáltal az Apple inkább javítani fogja a sérült iPhone-okat és csak abban az esetben fogják azokat cserélni, ha másképpen már nem lehet orvosolni a problémát. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy milyen gép segítségével cserél kijelzőt az Apple, de annak részleteiről akkor a képen túl még nem sokat lehetett tudni. De úgy tűnik, mostantól minden Apple Store fel lesz szerelve a szervízeléshez szükséges eszközökkel.

2013-06-05-iphone-repair-machine-490x336

Egy kijelző csere 149 dollár lesz eszközönként, ami sokkal olcsóbb, mint ha több száz dollárt kéne költeni egy teljesen új készülékre egy törött kijelző miatt.

Továbbá az Apple szintén javítani fogja a hangerőszabályzó gomb elektronikáját, a rezgőmotort, a hátsó kamerát és a hangszórókat is az iPhone 5s és 5c telefonokon. Egy akkumulátor csere 79 dollár, egy iPhone 5c Home gomb csere pedig 29 dollár lesz.

ligxtlgcnpv2ximo-huge

Ugyanakkor míg az iPhone 5 Home gombja javítható lenne a bolton belül, ugyanez már nem mondható el az ujjlenyomat-olvasóval szerelt iPhone 5s Home gombjáról, mivel ezeket sokkal bonyolultabb javítani, köszönhetően a zafírkristály üvegnek, valamint a körülötte lévő fém érzékelőnek, és annak, hogy egy Touch ID szenzor csak azzal a készülékkel hajlandó együttműködni, amelyikbe gyárilag beszerelték (bár ez utóbbi pont az Apple-nek nem jelent majd gondot).

149844-1280

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy most már az egyszerűbb problémákat helyben is fogják tudni orvosolni az összes Apple Store-ban, ingyen, ha még érvényes a készülékre a garancia, minden más esetben fizetni kell majd a javításokért.

És hogy mi a helyzet hazánkban, ahol nincs Apple Store csak Apple Premium Reseller?

Megkerestük az iSTYLE-t, ők egyelőre még csak készülődnek erre, így nem tudni, hogy itthon mindez pontosan hogyan fog működni, mert ez még sok dologtól függ. Amennyiben többet tudunk, frissítjük majd a cikket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment