fbpx Skip to content

Kedves Szifon Olvasó! Remélem, hogy Te is olyan régóta (kezdetektől) rendszeres olvasója vagy már a Szifon.com-nak, akárcsak jómagam. Sosem fogom elfelejteni, mikor 13 éves koromban félve ugyan, de bemerészkedtem egy Apple üzletbe, ahol azonnal beleszerettem egy 13”-os műanyag, fehér (még az unibody előtti korból származó) MacBookba. Ott, akkor megváltozott valami, megfogott valami, ami nem egy MacBook, iPod, vagy iMac volt, hanem a filozófia, ami mind mögött meghúzódik.

Azóta nyomon követek mindent, ami az Apple világával kapcsolatos. Mindennapjaim szerves részét képezi az iPhone, az iPad és a MacBook. Hazai oldalak közül régi kedvencem a Szifon.com és azzal, hogy most ezt a cikket olvasod, bátran állíthatom, hogy egy álmom vált valóra. És, hogy ki vagyok én? Korpai Dániel.

apple-sign-sky

Nincs is annál rosszabb érzés, mikor érzed, hogy csúszik kifelé a kezedből a hőn szeretett iPhone-od, tudod, hogy le fog esni, de már nem tehetsz mást, csak végignézed, ahogy a földre hullva száll alá és pattan még egyet-kettőt. Elnézést a drámai képért, de aki ejtette már le a telefonját, pontosan tudja miről írok.

broken_iphone_by_wh4y-d3b1dup

Eddig, ha egy törött kijelzővel volt gondunk, szinte mindenki egy külső szervizt keresett fel, azonban nem olyan régen az Apple bejelentette, hogy nagyobb szerepet szeretne játszani ebben a folyamatban. A szerviz a legmagasabb szintű prioritást kapta meg a boltokban, ahogyan az egyik dolgozó fogalmazott: “Elhozzuk Kínát a Genius szobába”.

Az Apple Store-okban 149 dollárért bármikor kicserélik a törött kijelzőt, írja az 512 Pixels blog. Ki is szivárgott egy fotó a gépről, amit az Apple használ a törött kijelző cseréjéhez.

2013-06-05-iphone-repair-machine

Ezen túl több boltban is külön kijelöltek a Genius-ok közül adott kollégákat, akik a munkaidejük adott részében már kizárólag az ilyen hibák javításával kell foglalkozzanak, meggyorsítva és megkönnyítve ezzel a szervizelést. A vásárlónak így az adatai mentésével majd visszaállításával sem kell foglalkozni, hiszen azok megmaradnak a készülékén.

Mivel az Apple mindig is nagyon kényes volt arra, hogy minden titok a zárt ajtók mögött maradjon (még annak ellenére is, hogy mostanában egyre nehezebb is ezt megvalósítani), mindig érdekes egy kis bepillantást nyerni a kulisszák mögé.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. 🙂
    Hát ha az írás nem is fogott meg, mert sok mindent nem tudtam meg az eljárásról, ezért a két mondatért érdemes volt elolvasni:
    “És, hogy ki vagyok én? Korpai Dániel.”
    😀 Percekig nevettem. Köszi Dani.

  2. @taky1974: ennél többet nem lehet tudni az egész gépről, olvass utána, csak ez a kép van, semmi több. ez meg egyben egy bemutatkozó cikk is, úgyhogy nem tudom, mi a gond.

  3. @Jadeye:
    Nincs semmi gond Jadeye. Azt hittem lesz egy kis film, amiben ezt bemutatják. Ez a gép nekem nem jelent semmit, felőlem lehet egy 1979-es szovjet mikrosütő is.

  4. @taky1974: sajnos nincs róla videó, pedig működés közben valóban érdekesebb lenne. mondjuk azt azért nem hinném, hogy csak ipari almahámozó lenne. 😉

  5. @Jadeye:
    🙂


Add a Comment