fbpx Skip to content

Az Apple váratlanul kiadta az iOS 7.0.3-at, amiben elég sok hibát javítanak, így többek között az iPhone 5s és 5c készülékek esetén a szenzorok hibáit, valamint elérhető lett az iCloud-kulcskarika is.

iOS_703

Bár jobban belegondolva, mégsem volt annyira váratlan, hiszen a Mavericks és az iCloud-kulcskarika mellé várható volt, hogy jön új iOS-verzió is. Ez a frissítés többek közt a következő fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmazza:

  • Az iCloud-kulcskarikával nyomon követheti a fiókneveket, jelszavakat és hitelkártyaszámokat az összes jóváhagyott eszközén
  • A jelszógenerátorral a Safari képes egyedi, nehezen kitalálható jelszavakat javasolni az Ön online fiókjai számára
  • A zárolási képernyő frissítése, hogy a „csúsztassa el a feloldáshoz” késleltetve jelenjen meg a Touch ID használatakor
  • Visszakerült a weben és Wikipédiában való Spotlight-keresés lehetősége
  • Egy olyan probléma megoldása, amely miatt az iMessage néhány felhasználónak nem küldte el az üzenetet
  • Egy olyan hiba javítása, amely miatt előfordulhat, hogy az iMessage nem aktiválódik
  • A rendszer stabilitásának növelése az iWork-alkalmazások használata során
  • A gyorsulásmérő kalibrálása egy hibájának kijavítása
  • Egy olyan probléma megoldása, amely miatt előfordulhat, hogy a Siri és a VoiceOver alacsonyabb minőségű hangot használ
  • Egy olyan hiba kijavítása, amely miatt megkerülhető a Zárolási képernyő jelkódja
  • A Mozgás csökkentése beállítás javítása a mozgás és az animáció minimalizálásához
  • Egy olyan probléma kijavítása, amely miatt előfordul, hogy a VoiceOver bemenete túl érzékeny
  • A Félkövér szöveg beállítás frissítése, hogy a tárcsázó szövegére is hatással legyen
  • Egy olyan probléma kijavítása, amely miatt előfordulhat, hogy a felügyelt eszközök nem felügyeltté váltnak szoftverfrissítéskor

A jelenlegi és leendő iPhone 5s és 5c tulajdonosok így fellélegezhetnek, a mai frissítéssel a szenzorok problémáit az Apple szoftveresen kijavította. Alul egy 7.0.2-t futtató iPhone 5s, amin látható az 5 fokos eltérés a 7.0.3-ra frissített 5s-sel szemben, ez utóbbi már 0-ra áll be, ahogyan azt kell is:

iPhone_5s_szenzorok_iOS_703

Telenor APN-ek

A szokásoktól eltérően ez a frissítés sem törli már Telenor esetén a manuálisan megadott mobilnet, MMS és tethering beállításokat. Mindenesetre ha valakinek szüksége lenne rájuk mégis, az itt találja őket: Gyakori kérdések: magyar szolgáltatók mobilinternet és MMS beállításai

Jailbreak?

Az iOS 7-re egyelőre nincs jailbreak, és aki függ a jailbreaktől, pláne iPhone 4S vagy iPhone 5 készüléke van, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen a 7.0.3-ra sem, mert noha vannak hírek arról, hogy készülőben van a jailbreak, nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Ha valaki eddig még nem tette volna meg, a 7.0.2-es SHSH-t mindenképp érdemes lementeni a TinyUmbrella segítségével, még akkor is, ha szóba sem kerül a jailbreak, hiszen ártani nem árt, viszont bármikor hasznos lehet később. Bár ez jelenleg nehézkes, mivel a TinyUmbrella nem támogatja a 7.0.2-t…

Mindenesetre az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 7.0.3 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

60 Comments

  1. Ha a beállításokban be/kikapcsoljátok a mozgás csökkentését, akkor megváltozik az animáció is.

  2. Valakinek sikerült már leszedni az iWork update-t???
    nekem nem jelzi ki :(((((

  3. én a mavericks-szel szenvedek 1 órája…
    ez simán lejött…

  4. Nemembre nem adja a 7.0.3 -at 5-os ,
    Sikerultar valakinek telepiteni ?

  5. Mavericks nagyon gyorsan lejott, mindjárt befejezi a telepitest.

    iPad 3 gen retina még mindig nem lát 7.0.3-at

  6. Nekem fent van 4s

  7. Nekem nem jelzi.. 4S.
    Majd holnap iTunesról próbálkozom

  8. iPhone 5C-n már megy is az update, de iPad mini (4G) nem látja még a 7.0.3-at!

  9. Nekem lejött i5 re probléma nélkül.Mielott frissítve nem a macbookom Mavericksre, szükséges adatmentés? Törli telepítés közben a merevlemezt?

  10. Nem hiszem el… Ezt a gagyi animaciot… Es ha a rendeset akarom, akkor kotelezo a nyomi 3d effekt… Nem gondoltam, hogy meg tudjak fokozni a sz*rt. Sirok!

  11. Iphone5 ! Lejött simán a 7.0.3 kb 2 órája

  12. Lehet off de mar tölthető az új GarageBand ingyen csak Google val kell megkeresni az AppStore linket és úgy mar beadja mivel meg a AppStore keresője nem adja ki!

  13. Feltettem! Mozgas csokkentesnel nem csak a hatter mozgasait kapcsolja ki,de a mappak appok megnyitasakor nincs a regi jol megszokott animacio!Valami idiota rossz "rakeveres" van!!!!mint amikor ket kep van es egyik lassan eltunik,mig a masik elo… Szurnyu!!!!!!Siralmas!!!Vissza az ios6-ot!!!!!!!!!!!!!!!
    i4S

  14. Hűha már majdnem feltettem a iOS7 de köszi a komment ibizefrenki !

  15. A cikkben közvetlen letöltési linkekhez 7.0.2-t írtatok.

  16. Ó, bammeg, hihetetlen…
    Ilyen ramaty animációkat?! Azt hiszem gyorsan jönni fog a 7.0.4.

  17. @ibizefrenki: a mozgás csökkentése opció nem csak a parallax kikapcsolására volt sosem, hanem a bármiféle animáció kikapcsolására, amiben eddig nem volt benne az appok megnyitása-bezárása. mostmár benne van.

    @itanczos: javtíva, köszi! de a linkek szerencsére a 7.0.3-ra mutattak. 🙂

    @Barracuda: kapcsold ki a kisegítő lehetőségek alatt a mozgás csökkentése opciót.

  18. Most úgy néz ki minden rendben. Gyorsabb és mennek az üzenetek. Wifin nekem sem jött le este de reggelre itt volt. Simán ment a telepítés 4-re 4s-re 5-re és iPadra is.

  19. Olyat tapasztalt e valaki, hogy a camera appban az on-ra allitott hdr funkcio egy bizonyos ido elteltevel magatol off-ra valt? Eleg idegesito mert hdr-ben fotozok es eddig nem figyelgettem be van e kapcsolva, most meg mindig be kell kapcsolni… i5 egyebkent

  20. De nem rogton kapcsolodik ki, random, par perc

  21. @pgthegod: a vakut bekapcsolva kapcsolódik ki a HDR, mert a kettő együtt nem működik. ha automatán van a vaku, akkor azt kapcsold eleve ki, és akkor nem kapcsolja ki a HDR-t, ha esetleg úgy érzékelné a készülék, hogy szükség lenne a vakura – viszont ilyen esetben a képek ugye sötétebbek lesznek.

  22. Tudom hogy vaku mellett nincs hdr. Vakutbsosem hasznalom, mert mindig hdrben fotozom. 7.02.ig a ha bekapcsoltam a hdrt, ugy maradt, 7.0.3 alatt bekapcsolas utan kisbido mulva off-ra teszi magat.

  23. De csak azutan hogy kileptem a camera app-bol, nem menet kozben

  24. Es a vakuhoz nem nyulok, az kivan kapcsolva.

  25. @pgthegod: most nézem, bekapcsoltam a HDR-t, kiléptem a kamerából, békén hagytam a készüléket, pár percre rá megnézem, és tényleg ki van kapcsolva a HDR, pedig semmi nem történt. valószínűleg bug, felvettem hibára.

  26. Vaku ki. HDR be. Vártam kb 5-6 percet. Nem kapcsolta ki a HDR-t.

  27. Jadeye koszi a probat, ha nalunk jelentkezett remelhetoleg masnal is es egy kesobbi frissitesben javitjak. Egyebkent csalodott vagyok, maverics is csupa bug 🙁 Raadasul olyan hibakkal van tele, amik a beta verziokban is elojottek mar es a hivatalos megjelenesre sem javitottak…

  28. @M1800Rider: kiléptél közben a kamerából? vagy anélkül lezártad a készüléket? van rajta jelkód? milyen típusú készülék?

  29. És ezzel a frissítéssel eltűnt a frankó animáció az app kilépésekor. Most már csak "ki fade-el".

  30. @GiovanniDeGatto: fentebb már elhangzott: “kapcsold ki a kisegítő lehetőségek alatt a mozgás csökkentése opciót.”

  31. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy gyorsabb lett az iPhone4 a frissítés után!
    Valaki tapasztalt még ilyet?
    Gördülékenyebb a gépelés is.
    Kezdtem megőrülni a lassúságától, mint annak idején a 3G-n a 4.x-ekkel…

  32. @Jadeye:
    kösz, kikapcsoltam már. Csak az a baj, hogy az meg nem véletlenül volt bekapcsolva. :/
    Nekem semmi szükség rá, hogy a fekete pöttyös háttér mozogjon az ikonok mögött és ezáltal pluszban “gondolkodjon” a gép. Na de anélkül meg az áttűnések?! Bláááá…

  33. Ha nem is pár perc után de kb 40 perc elteltével nekem is kikapcsolta a HDR-t!

  34. iPhone 5. Nem léptem ki. Nincs jelkód…

  35. JB mikor lesz erre ?

  36. @Ragadoz0: van egy jailbreakről szóló rész a cikkben, annyit lehet összesen tudni.

  37. Nalam akksi is rosszabbul teljesit, 7.0.2 alatt hasonlo hasznalat mellett a nap vegere, lefekves elott 30%-okon voltam, meg nincs este se es 18%-on vagyok.

  38. Nekem 4 en 10 perc és kész!!! Semmi fennakadás nem volt, es semmivel nem lett rosszabb. Bár az ios 7 től nehezebb rosszabbat csinálni!!

  39. Es sokkal gyorsabb lét szerintem.

  40. @Jadeye: Koszi. De ezt korabban kikapcsoltam. Miert is allitotta vissza?

  41. Üdv. Én reggel frisitettem i5, és eddig 2 napot ment a telefonom egy töltéssel, most 7 óra készenlét, és 1 óra használattal 52%-ot merült, úgy hogy semmi nem fut a háttérben.

  42. iOS 7 alatt jobban merül…

  43. Mármint 7.0.2 ről frisitettem 7.0.3. ra. Azt nem írtam.

  44. 5 perc hasznalat alatt 4% merules. Az nem olyan jo…

  45. nállam a multkor nem tudom mi történt de szó szerint percenként 2%-ot merült az akksi és délután 3 órára le is merült teljesen.megijedtem hogy tönkre ment az akksi mert 2 hónap van vissza a garanciából de azóta minden rendben. tapasztalt más is ilyet?

  46. Nagyságrendekkel gyorsabb mint a 7.0.2 i4-en.

  47. Orulok h visszakerult a wiki es a google kereses a spotsearchbe

  48. Csak nekem tűnt el az "ikon beesős" feature? 🙁

  49. Nalam eltunt az osszes zene, vissza sem tudom nezni az elozmenyeket a safariban, ios update utan :/ nem tudja vki erre a megoldast? iP5s

  50. Van valami hir esetleg iPhone 4 optimalizálásról? Vagy esetleges visszaállitási lehetöségröl?

  51. @Steve_86: nem, de ez fentebb már többször elhangzott: “kapcsold ki a kisegítő lehetőségek alatt a mozgás csökkentése opciót.”

    @dlacika92: indítsd újra párszor, hátha csak valamiért nem látja őket. ha nem nyert, a zenéket tedd vissza iTunes-ból, az előzményeket passz.

    @Szmorepapa: mit értesz optimalizálás alatt? hogy jobb-e? olvasd végig a hozzászólásokat, ez elég szubjektív. a visszaállítás továbbra is maximum meglévő SHSH, és akkor is csak iPhone 4 esetén lehetséges, ahogy eddig is.

  52. Jadeye: köszönöm, nem sejtettem, hogy a frissítéssel vissza kapcsolódik.

  53. @jadeye: koszi szepen, az elozmenyekre megvan a megoldas.

  54. Az ébresztőnél miért nincsen lehetőség még mindig a rezgést kikapcsolni?

  55. Sziasztok! lenne egy kérdésem a cikkben írtatok az icloud kulcsról az hol és hogyan jeleníthető meg, mert végig néztem a beállításokat és nekem iphone 5 nem jelenik meg az ikon , hogy egyáltalán mentsek bele adatokat, vagy azt ezen a készüléken ill. van egy ipad 3 om is azon sem található.
    Köszi előre is a válaszokat…

  56. sziasztok! az icloud kulcsot hogyan tudom használni illetve előhozni iphone 5 és ipad 3 készülékekkel rendelkezem.

    Köszi a válaszokat előre is

  57. bocsi csak azért írtam újra mert a rendszer azt üzente nekem , hogy van már ilyen hozzászólás és nem jeleníti meg…

  58. Sziasztok!
    iPhone 4 8GB-os készülékemen szeretném visszaállítani a 7.0.3-at
    6.1.3-ra!
    Lehetséges:?
    Köszönöm szépen!

  59. @SV NORBERT: csak akkor lehet, ha van mentve SHSH-d a 6.1.3-hoz. ha nincs, akkor sehogy sem lehet.

  60. Azt gondolom, Hogy van!
    Hogyan tudom megnézni a mentett listát!
    Tudom, Hogy biztos fent van itt az oldalon: de belinkelnéd:?
    Nagyon szépen koszonom!

    Masik dolog: Ha megcsinalom ugrik a garancia:?

    Koszonom szepen!
    Tovabbi szep estet!


Add a Comment