iOS 7 tipp: a Vezérlőközpont letiltása az alkalmazásokban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem szoktam sokszor játszani a telefonomon, sőt, az iOS 7 óta még kevesebb időm volt erre. Azonban a minap úgy hozta a sors, hogy ráfeküdtem újra a Fruit Ninja-ra. Ilyenkor szembesültem azzal, hogy bizony ott sokszor alulról felhúztam a Vezérlőközpontot, ami nagyon zavaró volt, mert olyankor megállt a játék. Természetesen erre van megoldás.

A Beállítások appban külön menüpont van a Vezérlőközpontnak:

foto1 foto2

Itt találjuk meg a Hozzáférés alkalmazásokon belül kapcsolót, amit egyszerűen csak kikapcsolunk. Ezzel az iOS 7 alsó menüje nem fog felugrani, akárhogy is huzigálunk a képernyő alsó része felől. A fentről lehúzható Értesítési központot azonban nem lehet ugyanígy letiltani. 🙁

Erre csak ezt a videót találtam megoldásként, ami igen csak körülményes, és iOS 7 alatt már nem is biztos, hogy úgy működik, ahogyan a videóban látszik:

Az iOS 7-ről bővebben már írtunk korábban ebben a cikkünkben: Megjelent az iOS 7!

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok! Időnként előfordul, hogy a vezérlőközpontból nem tudok a következő számra váltani, megállítani a zenét. Ilyenkor beletörődöm, pár nap múlva magától megjavul. Ez miért van? (i5)

 2. Sziasztok

  kicsit Off leszek:

  kérdésem lenne, IOS7 alatt ha több albuma van egy előadónak akkor ugye kiválasztom az előadót majd ott megkeresem az albumot. Elindítom a lejátszást.

  Nem tudom miért de ha végigért az albumon akkor ugrik a következő albumra.
  Eddig a korábbi IOSekben újrakezdte az albumot.

  Hol kell beállítani, hogy úgy viselkedjen mint korábban ?
  Tehát ha vége egy lejátszott albumnak akkor kezdje előről.
  köszi

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!