Készíts lassított felvételeket iPhone 4S-sel! (60FPS)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy érdekes új alkalmazásra bukkantam a minap. Többször készítettem már lassított felvételeket a DSLR gépemmel, azonban eddig iPhone-nal nem próbáltam, mivel az FPS (frame per second: másodpercenként rögzített képkockák száma) elég alacsony. Átlagos videóknál ez nem is lenne fontos, de ha például valami eseményt szeretnél megörökíteni lassított formában, akkor bizony hatalmas előny, ha 25-30FPS-nél nagyobb sebességgel, így például 60FPS-el tudod felvenni az eseményt.

SloPro
  • SloPro
  • Méret: 30.9 MB | Verzió: 3.8.1
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Itt jön képbe egy új fejlesztés, a SloPro. Egyelőre csak iPhone 4S-t támogatja. Valószínűleg mást nem is fog. Mivel az iPhone 4S 1080p-ben 30FPS-el vesz fel, a fejlesztő kitalálta, hogy lehetne ezt a duplájára növelni. Egyelőre nem tudtuk kipróbálni az alkalmazást, így azt nem állíthatom biztosra, hogy a felvett videó 60FPS, de az biztos, hogy jobb minőségben lehet lassítani, mintha a gyárilag beépített Kamera alkalmazást használnánk. Tehát lehetséges, hogy valahogy másfajta tömörítéssel teszi, de az is lehetséges, hogy valóban 60FPS-el rögzít. Mindenesetre ezen a videón tökéletesen látszik a különbség:

Mint azt a fenti videóban is látni lehet, az alkalmazás rendelkezik egy beépített vágórésszel is, amivel tökéletesen megvághatjuk a videónkat.

Az app egyébként ingyenes, tehát ingyen kipróbálhatjuk minden részét. Azonban ha exportálni is szeretnék valamire a vele rögzített videót, illetve örülnénk annak is, ha nem lenne rajta vízjel, meg kell vásárolnunk az alkalmazáson belül ezt a funkciót $1.99-ért.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. ..nekem csak a leglassabb (slowest-et) engedi végig. Ha a sima Slow-ra, vagy a Slower-re nyomok, a video megszerkesztése után a “done”ra nyomva becrashel a szifon, és kivág az appból. Visszalépve megmarad a video, de ha ismét szeretném szerkeszteni, már azt se engedi, és szintén kivág.
    Appot töröltem, újratettem, ..same problem.
    Semmi dzsélbrék, gyári szifon 4S tulaj vagyok 5.1.1es IOS-sel. (de sima 5.1-el is becrashelt.. )
    Valakinek bármi idea? O.o

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!