fbpx Skip to content

Anno Steve Jobs ragaszkodott hozzá, hogy az iPhone képernyőjén összesen csak egy gomb legyen. Ez azóta sem változott semmit, így eljött az ideje a módosításnak.

lordofthering_11-640x480

Már több pletyka is felröppent a Home gombba épített ujjlenyomat-olvasóról, erről mi is írtunk, úgy néz ki, ez biztosra vehető. Maga a Home gomb zafírból készül, ebbe építik be az ujjlenyomat-olvasót.

Az érzékelővel kapcsolatban az tűnik a legnagyobb problémának, hogy véletlenszerűen megnyomva egyszerűen kilép az éppen futó alkalmazásból. Előnye viszont, hogy iTunes-os vásárláskor nem kell jelszót beír, elég az ujjat az érzékelőhöz nyomni.

A kilépés problémájának megoldását nemrég védette le az Apple. A Home gomb köré egy kapacitív fémgyűrű kerül, amely érzékeli az ujjat a gomb lenyomása nélkül is. Ha a gyűrű érzékel, akkor az ujjlenyomat-olvasó lép működésbe, így elkerülhető a Home gomb véletlenszerű lenyomása. A Home gomb jelenlegi funkciója erősebb lenyomáskor aktiválódik.

A gyűrű létezését erősítik meg a nemrég kiszivárogtatott kínai képek is, melyeken az iPhone 5S csomagolása látható, Home gomb körül egy szürke gyűrűvel.

iPhone_5S_doboz_01 iPhone_5S_doboz_02

iPhone_5S_doboz_03 iPhone_5S_doboz_04

Koncepció

Időközben Martin Hajek ismét elkészítette a látványos koncepció-képeket az ujjlenyomat-olvasós gombról. Ezeken a képeken már jól látszik, hogy egészen elegánsan és szépen is elkészíthető ez az ujjlenyomat-olvasó:

lordofthering_12-640x480

lordofthering_5-640x480

lordofthering_13-640x480

Persze mindezek addig pletykák maradnak, amíg szeptember 10-én bemutatják az új iPhone-t.

Ahogy azt már megszokhattátok, idén is élőben közvetítjük az Apple evenetet. Töltsétek le az App Store-ból a Szifon.com alkalmazást, aminek Live! menüpontjában követhetitek majd a közvetítést, vagy csatlakozzatok Facebookon az eseményhez:

szifonlivefacebook-490x148

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. persze, a gyűrű mint ujjlenyomat olvasó…. azért ne higgyetek már el mindent.

  2. @aggressor: nem a gyűrű az ujjlenyomat-olvasó, nem is állítottunk ilyet. a gyűrű csak körbeveszi a gombot, hogy mondjuk érzékelhesse, hogy ujjlenyomat-olvasás kell-e épp, vagy csak egyszerűen lenyomtad a gombot.

  3. Egyre több dolog derül ki, most már igazán kíváncsian várom a holnapi eseményeket, még ha egyenlőre biztosan nem váltok készüléket 🙂 szerintem reális lehet ez az ujjlenyomat olvasós dolog. Ha valamilyen újítás érkezik a mobilpiaci készülékekbe, azt többnyire az Apple szokta először a saját termékén bemutatni. Már csak 1 nap és minden kiderül!

  4. Szeretem a fémes-ezüstös designt, illetve a krómcsíkokat, úgyhogy üdvözlöm ezt az újítást. 🙂

  5. @danielgyovai: Szerintem is illeni fog az iPhone design-jához…olyan luxus/hightec 🙂

  6. NA EZ RAJ!

  7. Mondjuk a képeket elnézegetve, nem hinném valósnak a dobozos verziót ebben a formában. Utoljára a 3G/3GS-nél volt ilyen a doboz külseje, az újabb készülékeknél nem egy előképet láttunk szemből a telefonról…meg hát nem is túl dizájnos az a fehér doboz az elején egy előnézeti képpel a telefonról…

  8. Hát még ha világitana vagy villogna a gyűrű

  9. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  10. @iPoti: “high tech ès az Apple? Legyen ugy… mert most nem a lètező legmagasabb technoligiàt kèpviseli. Holnap kiderul … bár az nem egy ujlenyomat olvasotol függ…

  11. Ezek a kinai pletykak mar eleg idegesitoek.. pezsgo szinu iphone se lesz remelem. Iphone 5Shez meg annyit hogy egy ujjlenyomat olvasonal azert tobb kell. Remelem lesz olyan ujdonsag ami nem szivargott ki!

  12. remélem ez tényleg csak pletyka. nem látom értelmét.
    inkább lenne erősebb HW (mondjuk 4mag) + több ram. Meg a felbontást is növelhetnék meg kamerát stb…

  13. Erosebb hardver…minek? Egy ora alatt lezabalna az akksit, ios ala nem kell atomeromu, nem android. Nem kotozkodes, de a keszult kep minosege nem a Mpx nagysagatol fugg, valamint a retina attol retina, hogy normalis tavolsagbol nem lathat az emberi szem pixeleket. Elvileg 300ppi a lelektani hatar, felesleges a fullHD. Inkabb az akksin javitsanak, szoftverrel maximalizaljak az energiatakarekossagot, kamera szoftveret csiszoljak tokeletesre. A tobbi mar csak parasztvakitas mint a szemkovetes a szamszungokban. Nekem testzik ez a fenyes cucc a home gomb korul, ha csak egy vilagito gyuru es pulzal ha elmulasztott ertesites van akkor is bejovos nagyon

  14. @taylortish: Muszáj fejleszteniük a processzort. Nem azért, mert az iOS alá kell, hanem azért, hogy ismét el tudják adni, hogy “gyorsabb”. Valamint én személy szerint remélem, hogy egy pár év múlva a Macekben dobják az Intelt és a saját fejlesztésű processzorokkal szállítják a gépeket. Az A6X még finoman szólva sem Macbe való szerkezet. Ezeknek a fejlesztése pedig csak apránként történik. Nagyon jó lépés lenne, ha most az A7 már 64bites lenne.

  15. Nem tudom ki csinalja nekik a processzort, vagy hogy sajat maguk keszitik-e. De nem tudjak felvenni a versenyt az Intellel. PowerPC dolog is kihalt, intel procik pedig borzaszto rohamosan fejlodnek, es szornyen jo iranyba. Eddig a teljesitmenyre fekudtek ra, most az energiatakarekossag a szempont, jo irany. Atlag felhasznalo vagyok, nem tervezek, nem hasznalok nagy gepigenyu programokat, nekem az szamit hogy a hetkoznapi igenyeim kieleguljenek, nem az hogx mi van a burkolat alatt:)


Add a Comment