Ujjlenyomat-olvasó lehet az új iPhone-ban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 7 beta 4 rejtett újdonságokat is hozott magával, az egyik egy érdekes mappa, a BiometricKitUI. Ha ebbe a mappába belenézünk, illetve már magát a mappa- és fájlneveket is alapul vesszük, akkor igen valószínű, hogy az Apple bevezeti az ujjlenyomat-leolvasást egy új készülékben.

bqxgg5-cuaaixp6-jpg-large

Tehát, ha megnézzük a fenti sort, a “while touching the home button with their thumb” azt jelenti, hogy a Home gombba lehet beleépítve az ujjlenyomat leolvassás, ami nyilván majd megjelenik az SDK-ban is, tehát bármelyik alkalmazás használhatja majd azonosításra.

Érdekes dolog ez. Nem hinném, hogy enélkül ne tudnánk élni, vagy hogy tagadhatatlanul szükségünk lenne rá, de nyilván az Apple jobban tudja ezt is, és biztos meglesz a helye az eszköz mindennapi használatában.

Nem tudom, hányan használtok olyan laptopot vagy eszközt, ahol az ujjlenyomatokkal tudtok valamit kinyitni, vagy elindítani. Nálatok ezek hogy működnek? Gyorsan? Tökéletesen?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Igen nagy hasznát lehet venni ennek a technológiának a bűnüldözésben, egy IPadet vagy iPhonet használó járőr azonnal utána tud nézni, hogy az előállított személyt körözik vagy sem. Szerintem amcsiknál már be is vezetnék 🙂

 2. Nekem az Acer laptopomban van beépített ujjlenyomat olvasó. Hibátlanul működik és tényleg csak az én ujjlenyomatommal enged be. Nem rossz ötlet!

 3. Én egy kis usbset teszteltem nemrég és hibátlanul, gyorsan működött 🙂 fellehetett vele cserélni mondjuk a gmail kódot ujjlenyomatra és akkor ha beléptél a mezőbe és az ujjadat tartottad beírta a kódod

 4. iPhoneba építve hasznos lehet sok mindenre, viszont, hogy a kérdésre válaszoljak, és egyben tanácsot is kérjek, nekem laptopnál rossza tapasztalataim vannak. Arra lennék kíváncsi, hogy csak belenyúltam e egy rossz szériába, vagy ennek így kell működnie. Vettem egyszer egy USB-st. Én úgy képzeltem, hogy fellépek az adott oldalra, lehúzom az ujjam és beenged. Magát a jelszóbeírást és a felesleges kattintgatásokat akartam kiváltani, de az enyém úgy működött, hogy lehúztam az ujjam, erre feljött egy ablak és ott ki kellett választani az előre általam megadott programok, weboldalak közül, ahová be szeretnék lépni. Mondanom sem kell, ezzel tovább tartott belépni akárhová, mintha beírtam volna a jelszót. Én úgy képzeltem, hogy érzékeli a környezetet, ahol vagyok és automatikusan beírja oda a megfelelő jelszót az ujjam lehúzására. Így kéne ennek működni, vagy csak kifogtam egy gagyit?

 5. Megint egy hatalmas kamu…ahhoz képest, hogy mennyire a pletykák ellen voltatok és mentegetőztetek hogy csak az olvasók miatt teszitek ki, már minden második posztotok ilyen és hasonló. Erről a cikkkrő annyit, hogy aki egy kicsit is ért a programozáshoz az levágja hogy az – egyébként kiragadott szövegrészlet – csak egy képre utal. A facebookos posztotoknál pedig egyenesen fogtam a fejem, mert nem elég hogy kiraktátok a tégla méretű iPhone-ról szóló képet, de azok a bugyuta kérdések hozzá nálam végleg kiverték a biztosítékot…egyéb dolgot tárolni a hátuljában??! WTF? Szóval no offense, csak úgy érzem esik a színvonal.

 6. @feketeg: igen, egy képre utal, ami mondjuk egy olyan kép, mint az értesítési központban az egyes értesítések típusának megadása… nem azt írtuk, hogy LESZ, hanem hogy LEHET. érzed a különbséget, ugye? másrészt meg ha megírjuk, az a baj, ha nem írjuk meg, akkor meg az. akkor most kérlek, áruld el, Te mit tennél ebben az esetben, amikor mindig lesz, akinek valami nem jó?

  a téglaméretű iPhone esetén pedig szerintem nem tűnt fel, hogy az egy vicc, ott is van a vigyorjel a felsorolt lehetőségek alatt. 😉

 7. Ez a “no offense” duma manapság a fiúcskáktól… Olyan mint a másik nappali szobájának a közepére sz*rni, majd azt mondani, nem akartam bunkó lenni…

  Remélem, sokat segítettem a hozzászólásommal 😀

 8. Szerintem meg pont jó a hivatalos/”pletyka” arány. Ha csak hivatalos infókra kíváncsi valaki, olvassa az apple.com-ot. Pont egy olyan cégnél, mint az Apple, kár ezzel jönni. Saját maguktól édes kevés az, amit leközölnek, csak keynote után lenne ilyen cikk, azaz évente 2-3.
  És hogy ne csak off legyen: Aki meg egy kicsit is ért a programozáshoz és ismeri az Apple-t, az sejtheti, hogy nem véletlenül vagy poénból pakolnak be ilyen kódot még egy bétába sem. Valami várható. Az, hogy ezt 3rd party appok vagy safariban bizonyos funkciók mennyire fogják/tudják használni, már más kérdés, de majd ez is eldől.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!