fbpx Skip to content

Frissítés: a Telekom közleménye Facebookon

Pár perce, ma 11:16-kor a Telekom a következőt írta a Facebook-oldalán:

Tegnap a késő esti órákban tapasztalt lassulást, illetve bizonytalanságot a mobilnet szolgáltatással kapcsolatban az egyik hálózati eszközünkben fellépett műszaki probléma okozta, amelyet a szállító bevonásával kivizsgáltunk és elhárítottunk, így a szolgáltatás röviddel éjfél után már ismét hibamentesen működött. Ezúton is köszönjük türelmeteket és megértéseteket.

telekom_leallas_20130813_1116

Akinél továbbra is tapasztalható hiba, az jelezze azt az ügyfélszolgálat felé, hogy kivizsgálhassák!

***

Ahogyan azt pár órája már Twitteren és Facebookon is megírtuk, országszerte problémák tapasztalhatóak a Telekom (korábban T-Mobile) hálózatán elsősorban a mobilinternet működésével. Külön cikket akkor nem éreztünk indokoltnak, ám mivel a probléma több órája fennáll, így mégis adnánk egy rövid összefoglalót.

PDP_autentikacio

A Telekom mobilinternete tegnap délután óta akadozik, és este 20:00 körül kezdett el drasztikusan és egyre több ügyfelet érintve rakoncátlankodni, és a szolgáltató Facebook-oldalát is ekkor lepték el tömegesen a hibáról érdeklődők kérdései. A többségüknél csak a mobilnettel volt probléma, de akadt, akinek a hívásokkal vagy az SMS-ekkel is meggyűlt a baja.

Maga a hiba ugráló térerővel, EDGE/3G/LTE közti folyamatos váltogatással, néha hibaüzenettel, de sokszor konkrét hibaüzenet nélkül jelentkezik, és nem segít rajta a leggyakrabban alkalmazott, egyszerű megoldási lehetőségek egyike sem. Így sem a repülőgépes mód be- majd kikapcsolása, sem a készülék újraindítása, sem a hálózati beállítások törlése nem vezet igazából eredményre.

Az előfizetők frusztráltságát tovább növeli, hogy a szolgáltató a korábbiakban megszokottaktól eltérően egyelőre nem kommunikált semmit az ügyfelei felé a hibáról a közösségi oldalakon, és legtöbbször az ügyfélszolgálatuk sem elérhető, vagy ha nem jelez foglaltat a rendszer, a várakozási idők akkor is jelentősen megnőttek a hibát jelentő tömegek miatt.

Az eredmények azóta megoszlanak: többen jelezték, hogy náluk éjfél körülre már megoldódott a probléma, míg mások pedig épp azt írják, hogy nekik továbbra sem működik a mobilinternet. Az ügyfélszolgálattól kapott információk szerint a hiba reggelig még sok esetben fennállhat, mert a teljes körű javítással elvileg csak kedd reggelre végeznek.

Nálad mi a helyzet? Helyreállt már?

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Éjfél óta van mobilnet, de csak 3G, LTE még most sincs (Bp., Kecskemét)


Add a Comment