iOS 7 beta: újabb trükkök az ikonokkal

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt hetekben több szoftveres hiba is felbukkant az iOS 7 előzetes verziója kapcsán. Az egyikben a lezárt képernyőről lehetett a jelkód ismerete nélkül is megnézni a fotókat, a másikban pedig ismét az Újságosba lehetett appokat tenni. Most ikonokat rejthetünk el a készülék újraindításáig.

Ezeknek a hibáknak a megléte nem csoda, hiszen egy előzetes verziójú, még fejlesztés alatt álló, fejlesztőknek szánt rendszerről van szó, és a most előkerülő problémákat a hivatalos változat megjelenéséig még bőven javítani fogják valószínűleg.

ios7parallaxhero

A ma bemutatásra kerülő hiba segítségével ismét elrejthetünk gyári appokat, amelyek rejtve is maradnak a készülék újraindításáig. Ez a trükk jelen van beta 2 és beta 3 esetén is, és ismét csak az ügyességünkön múlik, hogy sikerüljön megcsinálni.

Először is vizális típusok számára itt egy videó a teendőkről:

Ahogyan a fenti videóból látszik, nagyon fontos, hogy megfelelően előkészített eszközzel induljunk neki a dolognak, tehát a legelső képernyő legyen tele ikonokkal, és legyen rajta egy mappa is, valamint az elrejteni kívánt ikonokat tegyük a dockra.

A trükkös rész az, amikor az egyik elrejtendő ikora rányomva rögtön duplán le kell nyomni a home gombot, hogy a multitasking képernyőre jussunk. Ha az megnyílt, nyomjunk a főképernyőnk előnézeti képére, hogy visszajussunk az ikonok közé. Ha eddig jól csináltuk, az elrejteni kívánt ikon nagyobb méretű és sötétebb lesz:

Amint ez megvan, akkor nyissuk meg a képernyőn lévő mappát, utána nyomjunk a mappa keretén kívül a háttérre, visszalépve a mappából a főképernyőre, és nyomjuk le a home gombot. Ha mindent jól csináltunk, a korábban kiválasztott ikon a home gomb lenyomásakor eltűnik.

Eközben azért a Spotlight keresőben még megtalálhatjuk őket, így továbbra is használhatóak maradnak, csak a főképernyőn nem foglalják a helyet.

Az így elrejtett ikonok azonnal előtűnnek, ha a készüléket kikapcsoljuk, majd vissza.

Ezt a másik, de szintén az ikonokkal kapcsolatos hibát pedig olvasónk, Tomi küldte:

Amennyiben kérdésed van az iOS 7 kapcsán, ezt a cikkünket olvasd el: iOS 7 beta: a leggyakrabban feltett kérdések

Az összes, az iOS 7-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!