fbpx Skip to content

Nem szeretünk pletykákról írni, de mostanában tele vannak a bulvár oldalak azzal, hogy (ismét) jön az olcsóbb iPhone, és így minket is egyre többen kérdezgetnek ezzel kapcsolatban. Több éve folyamatosan keringenek az egyre megbízhatatlanabb forrású hírek, így ez is olyan, mint az Apple TV. Egyik sem érkezett eddig. Na de majd most?

pletyka

Egyelőre csak a Retina iPad mini és esetleg új Retina MacBook Pro várható, és persze az iPhone 5S, de hogy olcsóbb iPhone… Esetleg az iWatch jöhet, de nem hiszem, hogy azt idén kapnánk meg.

Tehát nem, valószínűleg nem jön az olcsóbb iPhone, mégis ki a fene venné meg? Te sem vásárolsz iPhone klónt, akkor miért vennél meg egy műanyag “olcsó” iPhone-t, ha az nem nyújtaná ugyanazt, amit a “nagytestvére”, amelyik a teljes áras?

Az iPhone árszabását ráadásul nem egy műanyag hátlap használata fogja jelentősen lecsökkenteni. Nem a jelenlegi alumínium készülékház miatt kerül annyiba az iPhone 5, amennyibe, tehát ez az olcsó, műanyag iPhone kicsit furcsa elképzelés. Ennek ellenére már állítólagos hátlapot is kiszivárogtatott valaki, ráadásul igen érdekes színekben:

iPhone-Couleurs-Plastique-01

iPhone-Couleurs-Plastique-02

Természetesen ezt követve valaki készített pár koncepciót, milyen is lenne az olcsóbb iPhone. Persze kissé mások a használt színárnyalatok, és van fehér is. Nektek tetszik?

129032-1280

129035-1280

129031-1280

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. az új ipod design (a karpánt nélkül), na az vmi…

  2. Nem a minosegben fogja lerontani a telefont HA LESZ olcsobb iPhone a Apple, hanem a tudasban. PL. a olcsobban nem lesz FaceTime, nem lesz Panoramafotozas, Nem lesz Siri, Gyenkepp Kamera lesz benne, kiveszik belole a internet megosztast. Csinalnak majd egy egyszeru telefont ami mukodik. Nem a telefon anyagain fog sporolni, mert akkor azok valosziluleg hamarabb tonkre mennek.
    Mert ha vennék egy olcsobb iphonet, es osszetoredezne, nem lenne strapabiro, lehet hogy nem vennek meg azutan a dragabbat mert egyszer mar csalodtam egy cegbe es megegyszer nem akarsz. Sok esetben a Samsung kovet el ilyen hibát.
    Haverom is vett Samsung Ace-t es lecserelte kb fel ev mulva i4s re mert szerinte kibirhatatlan volt, viszont lehet ha S3 at vesz elotte akkor nem valt iphonera.

  3. @diario: erre akkor jelenleg ott az iPhone 3GS. az még műanyag hátlappal is rendelkezik, és az általad felsoroltak egyikét sem tudja, kivéve az USB/Bluetooth tethering. csakhogy helyette nagyon sokan vesznek inkább iPhone 4-et (vagy sokkal inkább 4S-t) használtan, mert hosszú távon jobban megéri, mint a 8GB-os 3GS hűségnyilatkozattal.

  4. Igen és Nem… Mert a emberek a ujra vagynak altalaban, biztos vagyok benne ha kiadna egy relatíve uj olcsobb iPhonet a Apple ugy vinnek mint a cukrot. Ha csak annyit is tudna mint egy 3gs de uj lenne. Es frissulne tovabbra is az ios benne…
    Mert nagyon sokan nem engedhetnek meg maguknak mondjuk Iphone 4s-t, de viszont egy megbizhato telefont vennének es nem valami elavult telefont (3gs).
    Ha kidobna valamilyen modernebb butabb telefont,lehet csak az en véleményem de nem hiszem, tuti siker lenne.

  5. @diario: “az”

  6. Gondolom a cél, hogy minél több telefon legyen 4″-os kijelzővel.
    Nem gondolom, hogy az anyaghasználattal annyit lehet spórolni inkább tényleg a régebbi cpu-t tesznek bele illetve ahogy fent írta valaki kevesebb szolgáltatást fog majd tudni.

  7. A cèl az hogy beèrjèk a samsungot… Mindegy hogy hogyan…! Szerintem logikus lèpès lenne, bár utánna már nem lehetne mondani hogy az apple csak premiumot gyárt… Majd kiderül 🙂

  8. Ha jól tudom most sem azért kerül annyiba az iphone, amennyibe, mert drága lenne az alkatrész, vagy az előállítása.
    Hanem mert, aki ezzel akar villogni és van pénze, meg annyi esze, az akkor fizessen is érte. Ha belegondolok énis adnék egy kábelt 8000-ért, ha lenne olyan hülye aki megveszi (és bizony van és akkor is lenne, ha 2x ennyibe lenne).
    Mindezt ők is nagyon jól tudják, lényegében ugyan azt a kínában összeszerelt cuccot adják el, csak egy igen szép reklámmal.
    És ha a csórónak is alma lenne a kezében, akkor a gazdag gyerek mivel tűnne ki, még a végén rá is azthiszi valaki, hogy az olcsóbbat vette meg…

  9. @VIP: “lényegében ugyan azt a kínában összeszerelt cuccot adják el”
    hátőőő… nem teljesen, hiszen ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor mindenki iPhone-klónt gyártana, és mindenki azt venné, hiszen ugyanazt nyújtja, csak olcsóbb. de nem lesz ugyanaz. az viszont tény, hogy sokkal többet kérnek érte, mint a tényleges előállítási költség. csakhogy az előállítás mellé még ott van a szoftveres és hardveres tervezési és fejlesztési költség is, valamint a szállítás, az adók, és persze a reklám. de ezekből a nem reklám az, amelyik a leghangsúlyosabb.

  10. Volna arra lehetőség, hogy a T-s logót frissítsétek úgy, hogy működjön a Telekom névvel is? Azt szeretném, ha a TelekomHU felirat helyett a színes T-Mobile jelenne meg. Köszi! 🙂

  11. @Abel: noha ennek semmi köze a fenti cikkhez, de azért nem jelenik meg illetve tűnt el a grafikus logó, mert a kijelzett név más, mint ami a bundle-ben van. viszont a carrier.plist nem módosítható jailbreak és commcenter patch nélkül, így nem írható át benne az sem, hogy a jelenleg kijelzett névhez megjelenítse a grafikus logót. majd frissül a bundle, és akkor frissítjük a csomagot is.

  12. Írtátok,hogy egy retina ipad mini várható,lehet esetleg egy új ipad-ról is hallani vagy arról semmi hír ?
    Előre is köszi a választ !

    Szép napot ! 🙂

  13. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  14. a prémium mindenhol prémium. Semmivel sem olcsó akármelyik gyártó aktuális csúcsmodellje mint az ájfón. Tessék körülnézni.

  15. Szerintem meg idén mindenkorinál valószínűbb, hogy lesz olcsóbb szifon.

    – kell a piac, nincs mese be kell látni
    – ki kell vezetni a régi csatlakozót, minél előbb

  16. @Jadeye:

    “…az viszont tény, hogy sokkal többet kérnek érte, mint a tényleges előállítási költség. csakhogy az előállítás mellé még ott van a szoftveres és hardveres tervezési és fejlesztési költség is, valamint a szállítás, az adók, és persze a reklám. de ezekből a nem reklám az, amelyik a leghangsúlyosabb.”

    Az Apple nem fizet adót európában csak Amerikában…az utóbbi négy évben minimum 74 milliárd dollárt, azaz több mint 16 ezer milliárd forintot keresett úgy, hogy utána egyáltalán nem adózott sem Írországban sem az Egyesült Államokban. Tehát tiszta haszon…

  17. “Nem szeretünk pletykákról írni” <— Ez most őszntén minek ide? Tele van az oldal pletykákkal minden évben. Igen is imádtok írni róluk, mert ezek vonzzák az embereket… Bocs, de az ilyen mondatok rohadtul irritálóak a magyar oldalakon… Nem szeretünk,de azért mégis csak? Ugyanmár.
    A témához pedig: Remélem, hogy ez az "iPhone Mini" dolog csak koncepció marad egy lelkes, de csóró Fan Photoshop-os mappájában, mert erre szerintem nagyon nincs szükség. iOS butítás, app butítás, lagok. Ne Androidosodjanak már el… :/ (Ezt mind úgy, hogy 3G-m volt csak, most pedig SyxalaG Advance-al szenvedek.) Drukkolok kicsit még az Almának, mert az iOS 7 mellé még egy ön-tökönszúrás nem kéne.

  18. @AppleFan: úgy látom, lemaradtál a szenátusi meghallgatás eredményeiről, ahova éppen azért idézték be az Apple képviselőit, mert nem fizetnek adót Amerikában az Amerikán kívül szerzett bevételeik után, és nem azért, mert csak Amerikában fizetnének, és sehol másutt nem.

    http://szifon.com/2013/05/24/az-apple-es-a-kiskapu/
    http://szifon.com/2013/05/29/interju-tim-cookkal-a-d11-en-az-apple-nek-meg-sok-minden-van-a-tarsolyaban/

    a hozzászólásodat keresőbe másolva az egy több hetes, egészen pontosan május 21-i, magyar idő szerint 12:16-kor közzétett cikket dobott ki, ahonnan szó szerint idézted a szöveget, miközben a szenátusi meghallgatás eredményeiről csak órákkal később volt hír, és élőben lehetett követni is.

    @Chapwees: “Igen is imádtok írni róluk, mert ezek vonzzák az embereket”
    nem, legkevésbé sem szeretünk írni róluk, de amikor már a huszadik levelet kapjuk, hogy na és ez igaz, na és az igaz, mert itt meg ott ezt meg azt olvasta, akkor időnként kénytelenek vagyunk összefoglalni, és egyszerűbb utána már csak a cikket linkelni, vagy mivel már kint van a cikk, nem kérdezik külön emailben, facebookon, stb. ha leírjuk, akkor azért megy a fanyalgás, ha meg nem, akkor meg azért. te mit tennél a helyünkben? mindig mindenkinek nem lehet egyformán jó.

  19. Félre értesz. Maga az, hogy “Igen is imádtok írni róluk” lehet, hogy kissé elhamarkodott volt, de akkor is felesleges egy pletykákról szóló cikkhez oda írni, hogy valójában ti nem is akartok ilyeneket. Ha valamit nem akar az ember, azt azért mégis csak el lehet kerülni. Szóval a pletykás cikkel tényleg nincs bajom, ha máson nem is, a kommenteken azért lehet derülni, és valamit nektek is ki “kell” posztolni.

  20. @Chapwees: Egy 4″-os i4S miért lenne androidosodás?

  21. @Chapwees: hidd el, rengeteg levelet szoktunk kapni az ilyen pletykák kapcsán folyamatosan, és tényleg sokkal egyszerűbb időnként egy ilyen cikket kitenni, mint egyenként válaszolgatni az összes ilyen jellegű üzenetre.

  22. @Blyannn: Ha nem butítják az SW-t és a HW-t, akkor felesleges kiadni a 2x olyan drága i5S-t, ergó butítani kéne az egészet, így meg lenne ami nem fut, vagy csak lagolva. Az egy olcsó terméket meg még egy követi, ugyan úgy szarabb rendszerrel mint ami a csúcson csücsül. Ez megy az androidnál is, csak nem 2 telefonnal, hanem 2000-el, ezért nem olyan feltűnő a jelenleg szerencsére csak képzeletbeli elandroidosodás. Az apple csúcs termékeket gyártott eddig, és szerintem ennek így is kellene maradnia. (Már az iPad Mini is szúrta a szemem.)
    @Jadeye: Az a sok levél annyira nem meglepő, bár azt nem értem, hogy aki külföldi oldalakon sem tudott sok infót összeszedni, tőletek miért vár csodákat? Hisz többnyire ti is csak ilyen módon informálódhattok ezekről…

  23. @Chapwees: sokan hadilábon állnak az angollal, ez az egyik ok. a másik, hogy mi legtöbbször sokkal több helyről gyűjtjük be a híreket, mint az adott érdeklődő, és hátha így biztosabbak az információink.

  24. @Jadeye: Viszont aki nem tud angolul, nem is nagyon keres angol oldalakon. Szóval inkább a lustaság/butaság vezérli a levélírók nagyrészét. Bár annó az első Jailbreakemnél én is sokat csesztettem egy bizonyos “Thingol”-t itt. Hmm, a végén sikerül magamat is lefikázni. 😀

  25. Jadeye:

    De a lènyegen nem változtat ugye? 😉

  26. Azért az “androidosodás” ma már egyáltalán nem használható negatív jelzőként. Használtál már Galaxy S3-at vagy S4-et, vagy egyéb prémium androidos telefont? Maga az Android mára már sokkal fejlettebb oprendszer, mint az iOS, nem lenne szégyen ha az Apple utánozná (bár az iOS 7-tel már ezt próbálja csinálni, kevés sikerrel). Az tény, hogy sok gyenge androidos teló van, amiken fagy és szaggat az Android – ha így értetted az “androidosodás”-t akkor viszont igazad van, tényleg nem lenne jó egy gyengébb iPhone amin szaggatna az iOS… (fagyni viszont az erős hardware-en is szokott).

  27. @Bencissimo: Nagyjából úgy értettem, igen, viszont használtam S3-mat, S4-et, igaz csak egy-egy teszt erejéig, és hiába a combos HW, hajlamosak néhol megakadni. És mikor hasonló akadás jelentkezik PL egy S3-on mint az én kis Advanceomon(4.1.2-vel), az kissé elkeserítő. Na ilyet, és az általad is leírt dolgot nem szeretném látni az Apple felől.


Add a Comment