fbpx Skip to content

A BpMenetrend egy ideje nem támogatja már az iPhone 3G-t, pláne nem az első generációs iPhone-t. Ez nem gond akkor, ha korábban lementettük az app 1.1.8-as verzióját, ami még működött ezeken. Viszont mit tegyenek azok, akiknek nincs meg az 1.1.8? Számukra kínálunk megoldást az alábbi cikkben.

BpMenetrend_3.x_4.x

Az Apple üzleti modellje nem teszi lehetővé, hogy egy adott app korábbi verzióját letölthessük az App Store-ból, így mindig csak az aktuálisan legfrissebb az, ami elérhető. A BpMenetrend 1.1.10-es verziójának már iOS 4.3 volt az alapkövetelménye, majd a most elérhető legfrissebb, 1.5.2 már iOS 5.0-t igényel, ezért nem telepíthető iPhone 3GS előtti eszközökre. Így az ilyen készülékeket használóknak résen kellett lenniük, és ha el is veszett az iTunes könyvtárából az app, de a készüléken még telepítve volt, akkor a vásárlások átvitele menüpont visszamásolta azt a készülékről a számítógépre, és így lehetett készíteni róla egy biztonsági másolatot is.

Ha valaki viszont bármilyen módon elvesztette az 1.1.8-as verziójú app IPA fájlját, és a készülékéről is sikerült bárhogy törölni, azok számára nem igazán volt megoldás, hogy feltelepíthessék. Mostanáig.

Az elmúlt néhány napban egyeztettem az app fejlesztőivel, és engedélyt kértem tőlük arra, hogy elérhetővé tehessük a BpMenetrend 1.1.8-as, tehát az iPhone 3GS-nél korábbi eszközökön futó verzióját bárki számára, aki régebbi típusú készüléket használ. Korábban volt pár frissítési hiba is a régi eszközökön, amikor azok az adatbázis frissítése helyett mindenképp az appot magát szerették volna frissíteni, de azt szotyival karöltve már kiküszöböltük.

BpMenetrend 3.x-4.x-re

A csomag elsősorban tehát azok számára lehet hasznos, akik szeretnék használni az egyébként ingyenes alkalmazást, de az eredeti IPA hiányában azt nem tudják feltelepíteni a készülékükre. Emellett fontosnak tartottuk elkészítésekor azt is, hogy mindenképp a fejlesztők hozzájárulásával tehessük ezt közzé, ráadásul úgy, hogy a csomag telepítéséhez semmi olyasmire ne legyen szükség, ami warezoláshoz vezet. Mivel azonban az Apple-nél minden futtatható kód aláírással kell rendelkezzen alapesetben, így a csomag telepítéséhez jailbreak mindenképp szükséges.

BpMenetrend_3.x-4.x_01 BpMenetrend_3.x-4.x_02

(Arról már számtalanszor írtunk, hogy a jailbreak miért nem egyenlő a warezzal, de köszönhetően annak, hogy sok helyen ezt rendszeresen és következetesen összemossák, valamint mivel a felhasználók egy része kizárólag a warez miatt jailbreakel, ez a közhiedelem továbbra is tartja magát. Erről bővebben: Jailbreak – tények és tévhitek)

Az alkalmazásba egyúttal a 2013. június 22-i adatbázist is beletettük, így ameddig az nem frissül ismét, addig abból is a legújabb van benne.

A csomag csak 3.1.3 és 4.2.1 közötti rendszerekre telepíthető, a BpMenetrend 1.1.8 alapkövetelménye pedig 3.0, de mivel a 3.1.3 gond nélkül jailbreakelhető, így csak azt támogatjuk a 3.x-es rendszerekből, mint legfrissebbet. Mivel az iPhone 3GS és újabb típusú készülékek pedig frissíthetőek legalább iOS 5-re, így az app jelenlegi verziója is elérhető rájuk, ezért ezeket a készülékeket sem támogatjuk:

BpMenetrend_nem_kompatibilis

iPhone 3GS vagy újabb készülékekre tehát töltsük le az appot az App Store-ból:

[appstore id=”360445890″]

Ismert hibák

Több készülék és iOS verzió alapján azt tapasztaltuk, hogy kizárólag iOS 3.1.3 esetén a Cydia a csomag törlése után a SpringBoard újraindítását kéri, noha a csomag maga ilyesmire nem utasítja. 3.1.3 alatt viszont valami nem jól működik a Cydiában, ezért a respring eredménye az, hogy csak pörög a kijelző közepén a kis folyamatjelző, de nem indul újra a SpringBoard. Erre az a megoldás, hogy hardresettel újra kell indítani a rendszert, majd miután ismét betöltött, és elindítjuk a Cydiát, az rá fog kérdezni, hogy eltávolítsa-e a félig telepített csomagot (forcibly clear). Ezt az opciót választva pedig már eltávolítja, ahogy kell. Ez a hiba csak 3.1.3 esetén, és csak a törléskor jelentkezik; természetesen frissíteni fogjuk a csomagot, ha találtunk rá megoldást.

Letöltés

A csomag a Szifon.com source-ról telepíthető, keressétek a BpMenetrend 3.x-4.x-re csomagot.

Ha bármi egyéb problémát tapasztaltok, kérjük, jelezzétek nekünk hozzászólásban!

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Üdv! Minden lépést követtem és pontosan úgy csináltam ahogy leírtátok. jól is ment a dolog, az install után ezeket írja:
    Downloading Szifon.com ikon csomag
    Done Szifon.com ikon csomag
    Downloading OpenSSL
    Downloading BpMenetrend 3.x-4.x-re
    Done: BpMenetrend 3.x-4.x-re
    POSIX: Operation timed out
    Downloading UUID Generator
    Done: UUID Generator
    Downloading Darwin CC Tools
    Done:Darwin CC Tools
    Downloading Link Identity Editor
    Done: Link Identity Editor
    POSIX: Operation timed out
    Hash Sum mismatch
    Hash Sum mismatch

    aztán reloading data és loading látható kiírja hogy complete, de semmi sem történik. Nagyon fontos lenne hogy legyen a telefonon BpMenetrend, de sehogysem jó.

  2. @Lindush: ez a hiba abból adódhat, hogy vagy megszakadt a források frissítése a telepítés előtt, vagy az adott source épp nem volt elérhető. frissíts egyet a forrásokon Cydiában, ezt elindítás után magától meg kell tegye, de ha megszakad, akkor az okozhat ilyet. miközben az adatbázisokat frissíti, ne engedd, hogy lemenjen alvás módba a készülék. ha magától nem kezd frissíteni, menj a Változások (Changes) fülre, és nyomj a bal felső sarokban az Újratölt (Reload) gombra, majd ameddig újratölt, addig birizgáld a kijelzőt, hogy ne aludjon el, vagy állítsd át az automatikus lezárást 5 percre mondjuk. így szerintem mennie kell, mert nekem gond nélkül telepítette most is.

  3. Üdv!
    Olyan kérdésem lenne hogy miért van az hogy nem tudom fel telepíteni mert azt írja hogy firmware<=4.2.1, pedig az a szoftver van rajta azt észrevettem hogy valami összefüggés lehet a Mobile Substrate-el valami megoldás hogy mind a 2 működjön?
    Előre is köszönöm a válaszokat.

  4. @space45457: milyen készülékről van szó? gyári 4.2.1 van rajta jailbreakkel, vagy valami szanaszét hackelt custom firmware?

  5. @Jadeye: ipod tauch 2g és cydiából feltetted rá a redd00r-t.

  6. Már megoldottam de köszönöm.:)


Add a Comment