fbpx Skip to content

Még április 30-án frissült a BpMenetrend, ami a BKK adatbázisának köszönhetően pontosabb indulási időpontokat tartalmaz, és a kedvencek listáján már az is azonnal látható, mikor jön a következő jármű. Viszont ez okozott némi problémát az app korábbi verzióiban.

BpMenetrend_ikon

Új funkciók

Az új verzióban az első, és legfontosabb a BKK nyilvános adatbázisának támogatása, amivel pontosabb indulási időpontokat kapunk. Persze ez inkább csak a belbecsen változtat.

Ezen túl azért a külcsín esetén is találkozhatunk újdonságokkal, amik közül a leginkább szembetűnő az, hogy a következő indulási időpontok helyet kapnak a kedvencek listájában is. Így az app indítása után már rögtön láthatjuk is, hogy a kiválasztott járat mikor érkezik:

BpMenetrend_1.5.0_01

További változás, hogy a Még fülön a Beállítások opció alá bekerült a korábban külön menüpontként szereplő Névjegy. Ezen felül kicsit átszervezésre került a Frissítés opció is: mostantól az app már push értesítéseket is képes fogadni. Így amikor frissül az adatbázis, a rendszer push üzenetben értesít minket erről, és már frissíthető is a menetrend.

Gondok az app korábbi verzióiban

Az új adatbázis viszont nem támogatja az alkalmazás korábbi verzióit. Ezért az elmúlt pár napban az app régebbi verziói az adatbázis frissítése helyett az App Store-ba irányítottak minket, hogy telepítsük az 1.5.0-s változatot. Ez viszont adott esetben probléma lehetett, mert az 1.5.0-hoz minimum iOS 5 kell. Így az első generációs iPhone-on és iPhone 3G-n futó például 1.1.8-as verziós app képtelen volt az adatbázis frissítésére az elmúlt napokban.

Ezért felvettem a kapcsolatot az app fejlesztőjével, szotyival, akivel pár nap alatt sikerült is orvosolni ezt a problémát. Az iOS 5-re nem frissíthető készülékeken az app régebbi verziója így továbbra is a régi típusú adatbázist fogja tudni letölteni.

Ennek köszönhetően tehát pár nap szünet után a régi készülékeken továbbra is úgy működik a dolog, ahogyan eddig. Mi pedig köszönjük a fejlesztők és szotyi hozzáállását, hogy fontosnak tartják a régi készülékek támogatását is!

Töltsétek le ti is:

[appstore id=”360445890″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. egy normális buszmenetrendet csinálhatna valaki 🙁 az omnibusszal nem tudom mi lett miért hagyták abba 🙁

  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz, legalább valami infót adhatnátok, hogy fog-e még működni az omnibusz, vagy felejtős az egész ? 🙁

  3. @meneruwa, @Littlebacsi: megnézzük hamarosan, hogy pontosan mi lett vele a gond, ami miatt a legutóbbi szerverváltás óta nem működik. köszönjük a türelmet, természetesen lesz róla cikk, ha ismét elérhető!


Add a Comment