fbpx Skip to content

Nemrég jelent meg a Chillingo-s srácok legújabb ügyességi játéka, a Cyto.

cyto1

A játék főhőse Cyto, egy nagyon helyes kis kék gömb egy burokban. Ne is kérdezzétek, pontosan ki és mi Cyto, a játék során úgyis meg fogjuk ismerni kis főhősünk történetét, így majd rájövünk, ki is ő.

cyto2

A kaland elején egy nagyon szomorú kis kis kék gömbként találkozunk Cyto-val, aki sajnos amnéziában szenved, azt se tudja ki ő, hol van és mi történt, és hol van mindenki más. Segítenünk kell neki visszaszerezni az emlékeit. Az emlékdarabok funkcionálnak a más játékokban megszokott csillagokként, ezekkel tudjuk az újabb fejezeteket/pályákat elérni, illetve ezek segítségével kezd el emlékezni Cyto, és így mi is megtudjuk a történetet.

cyto3

Ez egy ügyességi játék, ahol a kis főhősünket a pálya elejéről el kell jutattnunk a pálya végén lévő portálba, úgy, hogy lehetőleg mind a három emlékdarabot begyűjtjük és nem halunk meg.

Cyto-t körbeveszi egy burok, mellyel a környezetében lévő organikus gömbök csillóihoz tud tapadni és ezek segítségével tudja magát továbbjuttatni. Természetesen a játék előrehaladtával vannak nehezítő körülmények, ha Cyto nem tud miben megkapaszkodni és leesik, vagy valami kiszúrja a burkát, akkor kezdhetjük újra a pályát. Pálya újrakezdéskor szerencsére látjuk, hogy előzőleg milyen útvonalon próbáltuk meg őt célba juttatni, így igen könnyen tudjuk hibánkat korrigálni.

cyto4

Negatívumnak csak 2 dolgot tudnék felhozni: a gombok szerintem helyenként nagyon rondák és szövegek túl apróak, nehezen olvashatóak.

cyto5

A játék nagy pozitívuma azon kívül, hogy nagyon ellett találva az egész úgy ahogy van, az a zenéje. Gondolom sokakat fel tud idegesíteni egy játék, ha valamiért nem sikerül újra és újra. A Cyto zenéje annyira kellemes és megnyugatató, hogy idegességünk igen hamar elmúlik tőle. A játék indításakor a fejlesztők nem hiába írták ki, hogy a megfelelő zenei élményhez használjunk fejhallgatót, tényleg megéri.

A Cyto-t mindenkinek tudnám ajánlani, aki rendelkezik minimum iOS 4.3-at futtató készülékkel. Az árát mindenképp megéri. Game Center támogatással is rendelkezik, így achievementek is gyűjthetőek.

[appstore id=”584846350″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment