fbpx Skip to content

Nagyon sokáig az iFiles nevű fájl kezelő alkalmazást ajánlottam mindenkinek, sőt manapság is nagyon jónak tartom. Az iFiles rengeteg fájltípust képes kezelni és folyamatosan frissítik is. Korábban már írtam róla: iFiles – Avagy Office iPhone-ra!

Azonban most a Files nevű új fejlesztést szeretném bemutatni. A napokban a külföldi portálokon sorba jelentek meg a cikkek erről az appról. Mindenhol azt írták, hogy remekül kezelhető és nagyon letisztult. Manapság már nem szoktam fájlokat tárolni az iPhone-omon, de gondoltam, teszek egy próbát, úgyis szeretem kipróbálni az appokat.

photo 1-1 photo 2-1

Screen Shot 2013-03-01 at 11.19.19

A Files legfontosabb tulajdonsága, hogy hasonlít az iOS rendszerhez. Így nem kell egy teljesen új felületet megtanulnunk, képesek vagyunk mappákat létrehozni, pakolni, másolni, és így tovább. A fájljainkat egyszerűen tudjuk kezelni, megosztani, importálni. A bal felső képen jól látszik, hogy számos megoldást alkalmazhatunk arra, hogy anyagainkat az iPhone-ra vagy iPad-re helyezzük. Itt külön kiemelném az URL megoldást, például ha kapunk egy emailben egy linket egy adott fájlra, akkor rögtön lementhetjük ezzel az alkalmazással magát a hivatkozott fájlt. Ez igaz az emailben érkező csatolmányokra is. A legismertebb szolgáltatásokkal is összeköthetjük a Files-t, például Dropbox fájljainkat is egy kattintással elérhetjük és lemásolhatjuk a telefonunkra.

photo 2-2 photo 1-2

Ahogy fent említettem, az app a lehető legjobban szeretne az iOS rendszerre hasonlítani, így a zenék hallgatása, vagy a fájlok megosztása, szerkesztése is ugyanúgy működik, mintha csak az Apple alap rendszerét használnánk. Az appból egyébként bármikor elküldhetjük emailben az adatainkat, vagy adott esetben be is csomagolhatunk egy mappát, illetve nyomtathatunk is bármikor AirPrint-en keresztül.

photo 3 photo 4

A képek nézegetésél nekem fontos volt, hogy ha nagy felbontású képet rakok fel az eszközre, azt ténylegesen akkora felbontáson lássam is, erre is képes ez az alkalmazás. Amennyiben szeretnénk fájljainkat biztonságban tudni, le is jelszavazhatjuk az appot.

photo 1-3 photo 2-3

Kipróbáltam több dokumentumot is, többek között a népszerűbb Excelt, PDF-et és így tovább, mindegyiket kiválóan olvasta, azonban szerkeszteni nem tudja őket. Összességében 0,89 €-ért meg vagyok elégedve az alkalmazással és bátran ajánlom. Nagyon gyorsan megtanulható a kezelése és hibátlanul működik. Nem is vitás, miért 4 és fél csillag az értékelése az amerikai App Store-ban:

Screen Shot 2013-03-01 at 11.01.04

[appstore id=”595075818″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. lehet hogy offtopic, ha annak veszitek előre is bocs! iFile-lal hogy lehet átnevezni az appokat? azért szeretném hogy egy alkalmazásból 2 féle verzió egyszerre legyen az iPaden, és így talán elhiszi az iPad. aki megértette a kérdést segítsen pls 😀

  2. Sajnos ez az app sem tud a szg.-ről komplett könyvtárat másolni, úgy mint az iFiles sem. 🙁
    Vannak olyan doksijaim, amik többszintű könyvtár szerkezetben vannak, így csak úgy tudnám őket beilleszteni, ha minden mappába külön létrehozom a többi mappát, majd azokban is és úgy másolom be a fájlokat. Ez így kicsit munka és idő igényes.
    Nekem ez sajnos így használhatatlan, kicsit bánom is hogy megvettem. 🙁

  3. Bocsánat, ha nem ide illő a kérdés, de iOs 8.1.3-ra milyen file kezelőt lehetne felrakni?
    Jailbreak ugyebár nincs hozzá, de valami file kezelő megoldásban bízok, hogy van :).
    Hogy teljes legyen a kép: Iphone 5 USA Sprint függő; GEVEY simmel kinyitva……….
    Probléma az SMS küldés és a 3G………

  4. @Szabó József: jailbreak nélkül nem férsz hozzá a (rendszer)fájlokhoz. az SMS és a 3G a gevey miatt problémás. a gevey nem “nyit” rajta semmit, attól a készülék mindössze azt hiszi, hogy valójában olyan kártya van benne, amilyen függő. esetleg töröld a hálózati beállításokat, ha szerencséd van, megoldja. ha nem, akkor intéztesd el a Sprint segítségével a hivatalos függetlenítést: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  5. @Jadeye:
    Sajnos a hálózati visszaállítás itt nem segít…..
    A szolgáltató (eredeti) beállításait törölni kell. (kellene)
    Köszönöm, hogy foglalkoztál velem 🙂 !

  6. @Szabó József: a rendszer fájljait módosítani/törölni nem lehet jailbreak nélkül. intéztess hozzá hivatalos függetlenítést, és felejtsd el a gevey-t, csak a gond van vele, ahogyan a mellékelt ábra is mutatja.

  7. @Jadeye:
    Nem szaporítani akarom a szót, de sajnos a hívatalos függetlenítést az USA Sprint oldalán, csak az eredeti vevő kezdeményezheti sajnos.
    Vannak hirdetések egyébként magyar tagokkal is, de sajnos a közel 50e Ft ár rémisztő!
    Keresem de nem találok elfogadható árú nyitást ettől a szolgáltatótól. Írtam nekik mailt, de válaszra sem méltattak sajnos.
    Lengyelországban van egy informatikus kollégám, ő az amerikai hadseregen keresztül (ismerőse) próbálta volna a sajátját, de falakba ütközött Ő is, a vásárlás nem annak a nevén volt aki kezdeményezte az unlockot.

  8. Megelégedéssel használtam ezt a programot, de amióta frissült az oprendszer, a zenelejátszó nem működik a háttérben. Ahogy lezár a képernyő, vagy átváltok más alkalmazásra, leáll a zene. Van esetleg hasonló tapasztalat, és megoldási javaslat? (iPhone 4s; iOS9.1)


Add a Comment