fbpx Skip to content

Igen a címet picit elnagyoltam, mert nem egy Office-ról beszélünk amivel szerkeszthetjük a fájlokat, hanem ez olyan pendrive szerűség az iPhone-ra.

Több hónapja már, hogy megjelent az iFiles iPhone és iPad-re. Én először azt hittem, hogy Apple fejlesztette ki, mert annyira letisztult és használható. Sajnos a legtöbb ember nem ismeri ezt a programot, mivel nagyobb visszhangot nem kapott annak idején, én is @tothur-tól tudom, hogy létezik és működik.

Legtöbbünknek az a legnagyobb problémája, hogy az Email-ben csatolt fájlokat nem tudjuk elmenteni majd később egyszerűen újra megnyitni. Nincs egy olyan rész a telefonon, ami a “mienk”, nincs egy mappánk ami alá kedvünkre pakolhatunk. Ezt a szerepet hivatott betölteni az iFiles.


Könnyen kezelhető a legtöbb file típussal megbirkózik és kedvünkre rendezhetjük építgethetjük a Dokumentumok mappánkat. Első körben érdemes megjegyezni, hogy a fileokat tömöríthetjük, ide-oda mozgathatjuk mappákba rendezhetjük. Egy mozdulattal elküldhetjük emailben vagy akár feltölthetjük egy tárhelyre.

Érdemes megjegyezni, hogy alapesetben 8 féle csatornát támogat. Ilyen a Mobileme, GoogleDocs, Picasa, Dropbox, Webdav. Ezeket mind-mind teljes mértékben elérjük és használhatjuk és le/fel tölthetjük a rajta lévő dolgainkat.

Akár új fájlokat is létrehozhatunk, fényképezhetünk hangot vehetünk fel, dokumentumot hozhatunk létre, amit csak akarunk. A mappákban lévő fájljainkat Wifi, vagy akár Bluetooth-on is megoszthatjuk 2 iphone között! A program képes a webről is letölteni bármit, és ezután ott tárolni vagy elküldeni vagy akár feltölteni. PL: Ha az interneten találunk egy dokumentumot és le akarjuk menteni, hogy később is megnézhessük az iFiles erre is képes.

Ha több dokumentummal rendelkezünk csoportosan is dolgozhatunk velük, küldhetjük el őket emailben vagy rendezhetjük mappába. Alkalomadtán azért ez körülményes lehet, de még mindig jobb mint a semmi.

Egyenként akár PassLock-al is védhetjük az adatainkat. Védhetjük az egész programot vagy pedig bizonyos fájlokat, így nem kell attól tartanunk, hogy idegenek hozzáférnek személyes adatainkhoz. Az iFiles képes Wifin keresztül is szinkronizálni a számítógéppel.

Konklúzió:
Sajnos még csak pár napja használom a programot, de nem tudtam elmenni a mellett, hogy megosszam veletek. Összességében még nem okozott csalódást, eddig minden úgy kezelt ahogy kell és még a felét sem használtam ki. Ez egy olyan program, aminek már telepítéskor rajta kéne lennie a Szifonon. iTunes Link.

Olvasd el a hozzászólásokat is

59 Comments

  1. hasznosnak tűnik. holnap ki is próbálom 🙂 találtam egy érdekes alkalmazást. Hasonlóan, mint a BalatonSoundon megjelent a szigetes verzió!
    LINK: http :/ /itunes.apple.com/us/app/sziget-2010/id383059859?mt=8

  2. off: rendes iFile-t tud vki ami tört és jó 4.0-án? (multkor néztem és fizetős lett… -.-)

  3. még annyi hogy vhogy meglehet oldani hogy t-pottal beletudjak menni a var, user, tmp, etc, applications mappába?

  4. Admin: kb 5 napja van macem, az érdekelne, hogy hogy tetted be finderbe a szifont? macfuse al? valamelyik nap találtam egy leírást de azóta nincs meg:( értékelném ha segítenél kicsit! am eddig cyberduckot hzasnaltam de a finder cucc jobb lenne:)

    köszi

  5. @Crazy: Használj ForkLiftet. Az a legjobb Mac-es TotalCommander
    Itt van törve: http :// www. rapidspread. com /file. jsp? id= 0hbrjytk9b

    @Lui.95: http : // apptrackr. org/ ?act= viewapp &appid =336683524

  6. OFF

    Lefagyott az apple logónál a telóm azzal a “pixel sor” hibával felül, és rá akarnám nyomni a restore-t (4.0.1), de a telepítő csík az apple logó alatt kb. a háromnegyedénél leáll, és már vagy 7 perce így van. Mi lehet a baj? miért nem akarja felrakni?

  7. Üdv all!
    Szép napot minden szifon-osnak!
    Nekem egy olyan problémám van hogy már ez a 4. napja, hogy egyik pillanatból a másikba füllhalgató üzem módba teszi saját magát.Hiába kapcsolom ki be restart,repülöüzem mód, stb, de semmit sem reagál.Ha bedugom a fülest vissza kihúzom akkor sincs semmi.
    Tudnátok vagy tudna valaki valamit javasolni?
    iPhone 3G-van 4.0.0 volt rajta azzal is ezt csinálta a napokba most a 4.0.1 van rajta egy fél napig volt jó, de már megint semmi!
    Kérek valakit hogy segítsen mert így senki nem tud elérni !Mert kicsengeni ki cseng, de ha fel veszem én se hallok semmit meg engem se hallanak(ez füllhalgatóval is így van).
    Köszönöm szépen előrei s!

  8. @Abel: leszedtem a forkliftet de pl az asztalon van 2 file om azokat nem mutatja hanem iylen hülye nevű cuccokat mutat 5a03e5 pl ilyet először azt hittem h a rejtett be van kapcsolva de NEM 🙁 mi lehet ez?

  9. @Abel: nkem a sima ifile kéne nem ifiles 😀 a cydiás változat 😀 vagy ez ugyanaz???

  10. @Lui.95: cydia sinfuliphonerepo.com (admin: moderaltam) repoban fenn van a legujabb, törve. nem ertem a szifon.com miert nem rakja fel…

  11. @Lui.95: nem ugyan az,a sinful-on fent van a deb.file töltsd le és telepítsd manuálisan

  12. @Crazy: ott van a “?” alatt a programban, hogyan kell megcsinálni, miután elindítottad 🙂

  13. én felraktam a törtet
    megy simán
    akinek kell keressen
    de ha az adminnak el tudom küldeni akár kiteheti linkbe az oldalra

  14. @Mr._Mamut: Hasonlo problemaval mar talalkoztam egy haverom felol, es ott az volt a problema, hogy a portol, ami idovel berakodik minden kis resbe, zarlatos lett a fulhallgato konektor. Egyszeruen kilett takaritva , es azota semmi problema.
    Lehet nalad mas a problema, de egy probat mindenkepp meger.

  15. @Spider: @green1: Nem rakunk ki ilyesmit és nem is tesszük már fel a szifon repóba a tört alkalmazásokat. Amik fenn vannak és mennek azok fenn maradnak de már nem frissítjük őket. Van vagy 5-10 repó ahol ezek fenn vannak, teljesen felesleges nekünk is szívni ezzel.

    Egyébként ha valakinek van kedve az iFiles le lokalizálnia azt szívesen vesszük 🙂

  16. @Lui.95: vhogy meglehet oldani hogy t-pottal beletudjak menni a var, user, tmp, etc, applications mappába? vki erre?

  17. @admin: okay

  18. @admin: köszi a segítséget! 😀 XD most a mcfuseról beszélsz?

  19. @Lui.95: mért nem próbálod meg a winscp-t.
    töltsd le a legújabbat 4.2.8-as verziót,a telefonodra tedd fel az openssh programot ( cydiában megtalálod ), majd csatlakoztasd! ennyi! nem kell hozzá usb kábel.kompatibilis iOS 4.0.1. Én ezzel turkálok.

  20. Hello tudom hogy nem ide tartozik a téma de nem találtam sehogy akárhogy kerestem. kérdésem következő? Iphone 3g 16gb. Zenét szeretnék rá felmásolni de nem tudom hogyan csináljam, tudom hogy ipod nem fogja használni, szóval gondolom valami progival lehet megoldani szóval pls írjatok valami program nevet vagy egy forumlinket dobjatok majd be ide köszi előre is

  21. Bocs az offért. Amennyiben 3gs 16gb új ibootost 3.1.3 -ról frissítek 4.01-re és vissza szeretném rakni 3.1.3-ra a meglévő shsh segítségével, ezt meg tudom csinálni? Függetleníthető lesz a készülék? Mert addig értem, hogy 4.01 frissítéskor frissül a baseband, ami azután visszafele nem módosítható, ezzel a friss basebanddal visszatehető a 3.1.3? Ha ez működik gondolom az unlockkal sem lesz gond, mert azt az új ultrasnow tudja,
    Előre is köszi a válaszokat.
    üdv.

  22. @szagi: mert mobilnetem van (még) és nincs wifim…

  23. “Legtöbbünknek az a legnagyobb problémája, hogy az Email-ben csatolt fájlokat nem tudjuk elmenteni majd később egyszerűen újra megnyitni. Nincs egy olyan rész a telefonon, ami a “mienk”, nincs egy mappánk ami alá kedvünkre pakolhatunk. Ezt a szerepet hivatott betölteni az iFiles.”

    Szerintem pont ezt nem tudja ez sem.

  24. OFF:
    MobileLog szerü progi 4.0.1 re tud valaki ?

  25. am amig ez a progi ne mvolt addig ott volt alapból h lemented a mellekleted es ifile al megnezed. vagy ez a progi jb nélküli?:O

  26. @vati: biztos jobban tudod.

  27. @Abel:
    cafolom:) en is azt hittem h a forklift a kiraly de talaltam egy jobbat,
    muCommander, es ingyenes!
    @Crazy: ezt neked is irtam.
    ja es a masik blogon leirtam h macen iphonet wifin racsatlakoztatni a gepre program nelkul hogyan lehet, csak azt a blogot nem linkelhetem ide, mert konkurencia harc van.

  28. @Crazy:

    amugy igy:

    Biztos hogy nem új dolog, csak nekem az, de ha akad 1 olyan ember aki nem tudott erről, már megérte leírni!
    Szóval, kedvenc telonkat vagy táblánkat böngészhetjük macen rendesen finderben mintha egy hálózati meghajtót (gyk: akár a vinyonkat) látnánk. Semmi mást nem kell tennünk mint h cydiában rákeresünk a “NET TALK” szavakra, ez valószínűleg egy SBSetting Togle-t fog feldobni nem magát a nettalkot (kép1), de semmi baj mert húzza magával a szükséges dolgokat. Telepítsük fel, majd egy új kapcsoló jelenik meg az SBSettingsben, neve AFP (kép2).
    Ha ezt bekapcsoljuk akkor máris megjelenik a SHARED rész alatt a telefonunk neve (kép3). Keressük meg a Conact As gombot és adjuk be a user-t: mobile vagy root, és a jelszót : alpine (alap esetben) majd csatlakozás(kép4). Kis várakozás után láss csodát elénk tarul a telefon file rendszere macünkre telepített külső program nélkül(kép5-6)!
    (Hátránya, lassú mivel csak wifin megy usb-n nem )
    Üdv, Zoltán

  29. OFF:

    Ha bedugom a fülesemet az iPodba egyszerre szól a füles és a hangszóró. Utánaolvastam külföldi fórumokon és azt írták, hogy ez garanciális hiba, úgyhogy szeretném megjavíttatni.
    Hova vihetem/küldhetem az iPodomat magyarországon javításra?
    Esetleg valaki tud adni valaki magyar support elérhetőséget?

  30. Ja és javítják az ilyen hibákat vagy cserélik a készüléket?

  31. @Lui.95: és miért nem tudsz t-pottal belemenni?A totalcommanderbe a beépülőkközé beletetted?Mert ha igen akkor mennie kéne!

  32. @tomkyÍgy jártam én is. Egy másik pc-n csináltam meg a restort és tovább ment a csík, sikerült.

  33. Ha gyári 3.1.3 van fent spirittel jailbreakelve akkor fel tudok rakni custom 3.1.3-at. Mert lassan ujra kéne rakni a rendszert mert kicsit lassú lett.

  34. OFF Valaki segítsen légyszives… Updateltem az 1g touchomon 3.1.3 ra és azóta nemhajandó szinkronizálni az Appokat az iTunes 0xE8000050 hibaüzenettel MSN: [email protected]

  35. @Zoltan: msn re gyere már fel kérelk:) am köszi most nézem Üdv

  36. @admin:
    Nem nem tudom jobban, de a leirasbol ez nem derul ki. Nekem is ez az egyik nagy gondom, hogy mailbol nem tudok pdf-et mp3-at … menteni, mert nincs egy sajat hely. DE ha ez a program tudja, (a program eredeti leirasa sem utal ra), akkor en is megveszem. Ha nem, en kerek elnezest 🙂
    De ettol fuggetlenul meg lehet jo…

  37. Kösz Zoltán! megnéztem faszán megy akkor macfusiont le is törlöm:) már cska azt áruld el h hogy tudok jogosultságot modositani a kedvencemen? ofc osx alatt:)

  38. @Abel: és hogy rakod be a szifont, hogy lássa a forklift ha nincs JB a telon?

  39. Zoltán: mucommander tényleg viszi a pámát már törlöm is le az afp t :d nem kell az itt van az mu 🙂 közske! 🙂

  40. Off: Külföldről van a telóm, ha rárakom most a 4.0.1-et akkor bekell aktiválni az eredeti simmel? Alapból német T-függő és most 3.13 van rajta.

  41. Én a Documents to Go -t használom. Az ugyanezt tudja, de még szerkeszteni is tudom vele a word, excel fájlokat. 🙂

  42. @szagi: beépülők? ezt leírnád bővebben? :$

  43. @Lui.95: csak ezekt a mappákat nemtom megnézni var, user, tmp, etc, applications (ipt2g mc-m van)

  44. @Lui.95: de szerintem vmit cydiából kéne leszedni csak nemtom mit :S

  45. Olyan progit nem tud valaki, ami USB Drive-ot csinál a telefonból??? Úgy értem, hogy úgy működjön, mint minden más telefon, hogy ha bedugom, akkor mindenféle segédprogram nélkül lássam a root-ot, a teljes fáljrendszerrel és mindennel együtt.

  46. @Zoltan: mucommander is képes rá! cska azt nem értem mért mutat 10 gigaval kevesebb helyet mint amit a get info ?!

  47. sziasztok.
    miért van az, hogy nem tudom elindítani a programot? leszedtem “free”-helyről az 1.6-os verziót. elindítom, majd kilép a főmenübe. az előző verziónál ugyan ez volt.
    3G/4.0/JB a telefon.
    köszi

  48. Érdemes kipróbálni az ezSharePro-t. Eddig ez az egyetlen, amellyel a fent felsoroltakon kívül SMB protokollt is lehet használni (3G-n kersztül túrom a céges zerverünket, wifin meg az otthoni gépeket… Finder ugyanúgy becsatolja a telót mintha egy külsö meghajtó lenne… Mehetnek a fájlok, emailcsatolmányként is)

  49. Admin
    ok
    rendeben

  50. vegre egy sokoldalu progi.
    koszi a tippet:D

  51. OFF
    A magyar ékezetes billzet a szifon sourceból kinyírja a telót, legalábbis enyémet. Esetleg majd lehetne frissíteni, mert hiányzik 🙂 Köszi

  52. @Lui.95: Cydiából az Openssh tedd fel azután mér látod t-pottal is a telót.

  53. @Csaba29: köszi

  54. @Csaba29: kiprobáltam nemjó :S

  55. Ez a program iszonyatosan kéne nekem,de sajna nem tudom fizetni…Valaki tud egy tört cuccost hozzá?…Elöre is köszönöm a válaszokat… 🙂

  56. @admin: a legelső képen , hogyan, hoztad be az a választó menüt? Én hiába húzom jobbra vagy balra az ujjam a csatolmányokon, nem történik semmi, így nem is tudom lementeni azokat. Esetleg ehhez már mindenképpen 4-es soft kéne (+iBooks)?

  57. Hogy lövöm össze a gépet az iphone-nal?

  58. @Slinky: megvan..


Add a Comment