fbpx Skip to content

Az elmúlt hetekben több esetben is előfordult, hogy a T-Mobile hálózatán időszakosan nem ment néhány weboldal (például twitter, facebook, foursquare), miközben az említett oldalak más hálózatról tökéletesen elérhetőek voltak ezalatt.

server-farm-shot

Ha éppen lehetőségünk volt Wi-Fi hálózatra váltani, a hiba egy pillanat alatt megszűnt, a használt kliensek azonnal megteltek az új tartalommal, igazolva, hogy nem az adott szolgáltatások elérhetőségével vagy szervereivel van probléma.

A hibát elsősorban iPhone-t használók tapasztalták, de más platformokon (például Android, Windows Phone), teljesen különböző készülékeken is ugyanúgy előfordul, egymástól eltérő földrajzi helyeken, változó időpontokban. Alábbiakban néhány, a problémát jelző tweetből válogattunk:

Fontos hangsúlyozni, hogy a legtöbb előfizetőnél a hiba nem állandó, hanem véletlenszerűen fordul elő, és nem csak a twittert érinti:

Más arra hívta fel a figyelmet, hogy az iPhone internetmegosztása (tethering) esetén a kapcsolódó számítógépen sem mennek egyes szolgáltatások:

Nálam november végén, december elején lehetett az első hasonló eset, utána december folyamán és január elején többször megismétlődött. Legutóbb 3 napja találkoztam vele:

Mi okozhatja a hibát?

Amikor beszéltünk az ügyfélszolgálattal erről, ott azt mondták, hogy még nem jeleztek feléjük ilyesmit, így azzal kapcsolatban sem volt információjuk, hogy mi állhat a dolog hátterében. Tehát fontos lenne, hogy amennyiben ti is ilyen problémát tapasztaltok, jelezzétek azt a szolgáltató felé, hogy utána tudjanak járni.

Friss fejlemény, hogy ma reggel 8:28-8:38 között újból tapasztaltam a hibát a Deák tér-Corvin negyed vonalon. Így teszteltem pár oldallal, hogy vajon csak a külföld felé irányuló kapcsolattal lenne-e a gond. Pár oldal, amit néztem:

  • nem ment a twitter app, de a twitter.com se
  • nem ment a nytimes.com
  • nem ment a cnn.com
  • nem ment a Szifon.com
  • nem ment sciencemag.org
  • működött a facebook
  • működött a foursquare
  • működött a bbc.co.uk
  • működött a gmail.com, de a Mail app nem
  • működött a theverge.com
  • működött az apple.com
  • működött a nature.com
  • működött a bio.elte.hu

Ebből tehát valamiféle átmeneti routing problémára lehet például következtetni, mert más alkalommal pedig más oldalak mennek vagy nem mennek. Persze ezt biztosan csak a T-Mobile fogja tudni.

Mik a megoldási lehetőségek?

Ha hasonló problémával találkoztok, először próbáljátok meg bezárni az éppen futó alkalmazást a multitasking sávon, vagy ha ez nem segít, 2x-3x kapcsoljátok be-ki a repülőgép üzemmódot a Beállításokban. Ezáltal a készüléketek újra kapcsolódni tud majd a hálózatra, új IP címet kap, és nagy valószínűséggel megszűnik a jelenség. Végső esetben a telefon teljes újraindítását is érdemes megpróbálni.

Ti tapasztaltatok ilyen hibát? Nálatok melyik megoldás segített? Kérjük írjátok meg, milyen készüléken, melyik iOS verzió alatt, milyen alkalmazás használatakor, hol és mikor fordult elő!

Amennyiben újabb információkkal rendelkezünk, frissítjük a cikket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. sziasztok énis tapasztaltam ezt a problémát és más ismerősöm is i5 Tmobile pl.: az iMessage nem szokott mindig működni az érdekesség az hogy 3g-n megy csak edge-en nem feltételezem ez is szolgáltató probléma nem az apple a hibás.
    Remélem javítják hamarosan mert elég idegesítő ki be kapcsolgatni a mobilnetet hátha menni fog…

  2. Kedves szifon.hu! Nekem is volt ilyen problémám (I4S), de szerintem nekem más is közrejátszik. A telefonom már egyszer kicserélték garanciában 2012 márciusában akku problémák miatt egy teljesen újra. Az utóbbi 1-2 hónapban viszont megint előjött egy újabb dolog. A telefonnak borzalmas gyenge a wifi-vevője, alig alig észleli a hálózatokat (bármit, nemcsak egy wifinél) és a 3g-je is nagyon lassú. Van, hogy annyira nem tölt be semmit a telefon (gondolok itt: viber, facebook, de akár app store is) hogy teljesen használhatatlan az egész, az ember csak vár, vár és nem történik semmi. Folyamatosan dobálja el az itthoni saját wifi hálózatom, vagy ha épp nem dobja el, nagyon gyenge a jel. Átkapcsolok 3g-re, ugyanez a helyzet, de mindezt úgy, hogy a barátom SGS3-mal mellettem max jellel veszi a saját wifimet és a szintén t-mobilos 3g-je is simán működik! Mi lehet a baj? Mert a cikkben vázolt probléma ok, de nekem a wifi is rosszalkodik. Amit kihagytam, hogy a wifi vevő annyira gyenge, hogy van hogy nem is észlel olyan hálózatokat, amelyekre egy másik készülék simán rácsatlakozik és használ!

  3. Sziasztok!

    Nekem is volt többször hasonló problémám.
    Pécsett élek, iPhone5 készülék 6.1 beta 4 szoftverrel és a Twitter nem szokott működni rendszerint.

  4. @Jadeye: Nem 🙁 újként állítottam be
    egyébként ha kicserélték a készülékem meddig él a garancia? Mert annó 2008-ban szintén gariztattam egy 3G-t és kaptam is újat (akkor szintén wifi problémával…) és úgy emlékszem hogy a garancia újraindult! És most mi a lehetőség? Hová vigyem a telefont? Tmobile? Garancia ha nincs már rá?

  5. @Jadeye: tuti, köszönöm!

  6. Hello!

    2 hónapja nekem is gondom van, de csak az iMessage-el. Tuti, hogy T-Mobile-nál van a gond, mert wifi-n sosem jelentkezik a gond, csak a 3G-n. Nem tudok iMessage-t küldeni, csak sima sms-t. Ha kikapcsolom és újraindítom a telefont (fúj, mintha windows lenne), akkor újra működik pár napig, aztán megint leáll.
    Mondom, wifin sosem jelentkezett a probléma.
    Felhívtam a T-Mobilet, ott elküldtek az Apple supporthoz, onnan meg vissza. Írtam a T-Mobile-nak egy levelet a probléma részletes leírásával, de még nem válaszoltak.
    A 4G-s updattől várom a megoldást, de arra meg mots már tavaszt emlegetnek…grrr.

  7. Nekem szintén az iMessegevel vannka gondok de csak 3G-n ki/be kapcsolás segít de csak átmenetileg 1-2óra! Wifin teljessen müxik! Több ismerősöm is tapasztalta! Egyeseknek smsbe küldi másnak meg iMessegebe! Ez már lassan 1,5-2hónapja így van! 6.0.2 használok iPhone 5

  8. A probléma nálam is gyakran jelentkezik, egyes helyeken gyakrabban, máshol egyáltalán nem. Tipikusan nem megy a zuglói vasútállomáson és a Nyugati környékén.

    Annyit tennék még hozzá, hogy az Invitel hálózat sem érhető el (lka.hu, bitnet.hu, stb).

  9. iPhone 5 Instagram estén is művel ilyet, iMessage folytonos akadozásáról nem is beszélve. az Örs környékén mindig meghal a 3G, máshol is, de ilyen előfordul, nem zavaró. hol a szolgáltató, hol a szoftver a hibás, legjobb ha mindkettő elszáll. türelmes problémamegoldást! 😉

  10. Én is észleltem ezt több alkalommal is. Általában a Twitter és a Dropbox szokott problémás lenni. Nálam igazából nem segített semmi, pedig a fenti dolgokat kipróbáltam mind. Amikor hazaérek megy a wifire, így akkor már jó, másnap pedig megint működik hibátlanul.

  11. i5-n szintén iMessage gondok T-mobile hálózaton utóbbi 2 hónapban rengetegszer. Twitter, FB rendben.

  12. Ja, elfelejtettem: iPhone 5 -ön van nekem is iMessage gondom.

  13. Nekem is már egy ideje nem tölt be sokmindent rendesen. iMessage-t rendszeresen sms-ként küldi. Sőt sokszor van olyan, hogy sime edge-vel hamarabb betölt mint 3g-vel. Aztán újraindítom a telefont és egy pillanatra jó aztán megint rossz… wifivel teljesen jó minden!
    (iPhone 4 16GB iOS 6.0.1)

  14. Rendszeresen, imessage, 4sqr, facebook, és random weboldal gondok. Újraindítás hol segít, hol nem..

  15. iPhone 5 Magyar Apple Store-os, T-Mobilos csak T-Mobilos sim-mel néha nincs imassage és random weboldalak, vagy alkalmazások amik mobilnetet használnak. Néha segít a kikapcs-bekapcs.

  16. Nekem pl jelenleg rengeteg oldal nem jön be, de nem telefonon hanem vezetékes neten szontén t-home. Dns szervert átállítva működik rendesen. Amúgy a szifon sem jött be.

  17. Nekem meg most olyat produkált hogy telefon hívás után elment a mobilnet (se 3G se E felirat) se volt a kijelzőn. Pedig be volt minden kapcsolva.

  18. nekem is twitter szokott ilyet produkálni 3g-n!
    Viszont lenne egy talán kicsit témába vágó offos kérdésem. Már a 3. iPhone-om koptatom, 3g, 3gs után most egy 4s-t és olyat tapasztaltam, hogy ahol korábban full-os hálózat volt a régi készülékekkel vagy más t-s telókkal szintén tele térerő van, addig a 4s-el sokszor a telefonálás is lehetetlen. Nem hallom, mit mond a másik, kb olyan minőségben, mintha rossz codec-et használnék, de engem sem hallanak.

  19. Sziasztok!
    Én ugyan Telenoros vagyok, de furcsa jelenségek nálam is tapasztalhatóak.
    1, ha már fut a háttérben a program, és rányomok, akkor van, hogy sokáig homokórázik, és semmi. A programot kilövöm, majd újraindítom, és jó.
    2, Ha nincs szükségem kikapcsolom a 3G-t viszont ennek ellenére előfordult olyan, hogy 3G-n csücsült a telefon. Nem is értettem.
    3, A WiFi az egy kalap sz… a telefonban. a Régi 3GS-em több wifit talál meg bárhol, mint az i5-öm. Szinte vicc kategória.

  20. en megprobalnam helyetekben a 3g-t kikapcsolni, hogy edge alatt mit produkal…

  21. Nekem is volt ilyen problémám, talán 1 hete Forsquare, App Store, Facebook nem ment, ki-be kapcs, airplane nem segített. (Wi-Fi-n minden ok volt, de T-3G-n nem), majd 20pt vártam, ujra restart és minden OK lett… valszeg átmeneti háló hiba. Több oldalt nem próbáltam, így viszont nem tutom mi működött még.

  22. Nekem tegnap csak a google nem ment, meg az instagram.. a facebook és a twitter ment.. (meg a Simpsons: Tapped out nevű játék sem ment, ahhoz is kell net)

  23. @NLQ: Nekem edge alatt jó! (ha a 3g nem megy)

  24. Edge alatt nálam is jó! Ja, közben i5-re váltottam! 😀

  25. Nálam szintén jelentkezik a hiba vadiúj i5-ön. Nálam az app store, siri és az imessage nem mentek mobilhálon. Wifin nem volt velük gond.

    Mobiladatforgalom ki- majd bekapcs megoldja egy időre a gondot.

    Másnál is jelentkezik még a hiba?


Add a Comment