fbpx Skip to content

Pár napja írtam a karácsonyi időszak kimagasló letöltés-számairól. Az Apple éppen a minap adott ki egy sajtóközleményt, melyben bejelentették, hogy az App Store-ból már több mint 40 milliárdszor töltöttek le alkalmazásokat.

app_store_icon_field

Ebben a számban nincsenek benne a frissítések és az újraletöltések sem. A letöltések növekedésének dinamikáját jól mutatja, hogy a 40 milliárdból 20 milliárd 2012-re esett.

„Hihetetlen éve volt az iOS fejlesztői közösségnek.” – emelte ki Eddy Cue, a cég internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős vezető alelnöke. „ A fejlesztők a kezdetek óta már több mint 7 milliárd dollárt kerestek az App Store-on és mi további befektetéseket eszközlünk a legjobb ökoszisztémába, hogy továbbra is a világ leginnovatívabb alkalmazásait tudják elkészíteni.”

A közleményben az Apple többek között kiemelte az Imangi Studios-t, melyet egy házaspár hozott létre. A Temple Run játékukat már legalább 75 milliószor töltötték le, ami magát a készítőt is meglepte. Keith Shepherd társalapító elmondása szerint ők csak egy mókás, egyszerűen kezelhető játékot akartak megalkotni, a siker őket is váratlanul érte.

Persze senki se gondolja, hogy a fejlesztőknek kolbászból van a kerítés. Az App Store már több mint 775 ezer alkalmazást kínál, ebből 300 ezer kifejezetten iPadre készült. Ebből a tömegből már igen nehéz kitűnni, nagyon eredeti ötlet kell a sikerhez. De ne adja fel senki, még mindig lehet csodát tenni.

Ti eddig hány alkalmazást töltöttek le az App Store-ból? A lenti szavazásban becsüljétek ezt meg!

[poll id=”77″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment