fbpx Skip to content

A Flurry Analytics elemző cég mintegy 260 ezer iOS és androidos alkalmazást követ, ezzel mintegy 90%-os pontossággal meg tudják határozni a mobilpiac számait. Rendszeresen készítenek statisztikákat az okostelefonok aktiválásáról és az alkalmazások letöltéséről is.

Mivel kütyük terén a karácsonyi időszak a legintenzívebb, ezért most külön elemzést adtak ki a karácsony és szilveszter közötti időszakról. Eszerint december 25-31 között több mint 50 millió iOS és androidos készüléket aktiváltak, ebből egyedül december 25-re 17.4 millió jutott. Arról nincs hír, hogy milyen a platformok megoszlása és ebből mennyi az okostelefon vagy a táblagép.

Az említett időszakban a két alkalmazásboltból 1.76 milliárd appot töltöttek le. Ez az adat egy évvel ezelőtt még 1.2 milliárd volt.

A lenti diagramon pedig a letöltések Top 20 országonként megoszlása látható.

Mindenesetre szép számok, évről évre rekordokat döntenek. A cég szerint a dinamika meghatározhatja a 2013-as évet is, a növekedés idén is tovább folytatódik. A heti 1 milliárdos alkalmazásletöltés teljesen normális lesz, évvégére pedig akár elérheti a 2 milliárdot is. A válság nem érinti a mobilpiacot, a trend változatlanul növekvő.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Hát igen a mobilpiacon nem fogjuk szerintem sose érezni a válságot legalábbis pár évig ez a szám csak nőni fog aztán majd 5év múlva kezd csak gyengülni vagy kitudja mikor…
    Megveszel bankkártyáról egy 2,5dolláros appot vagy inkább kiadsz 400-500forintot egy sörért?:D Hát persze hogy inkább otthon maradok és kényelmesen költögetek appokra.
    Ha csak plázákba és kijelölt boltokba lehetne megvenni a alkalmazásokat mint pc-re konzolokra a játékokat fele ennyien se vásárolnának alkalmazást a telefonjukra.(Bár lehet online vásárolni játékot pc-re konzolra de az ember inkább szereti kézbe fogni az adott játékot ha már 12rongyot “elvert” rá

  2. “Az említett időszakban a két alkalmazásboltból 1.76 milliárd appot töltöttek le” – nem tudom, ez a szám csak nekem hihetetlen?!


Add a Comment