fbpx Skip to content

Az új évet a Ne zavarjanak funkció hibás működésével kezdtük, amikor az sok esetben nem kapcsol ki a beállított időpontban. Az Apple az új évet pedig épp a funkcióról szóló reklámmal kezdte, talán kissé rossz időzítéssel.

DND_20130101

A tegnap csak (relatíve) kevesebb felhasználót érintő hiba mára még többeknél jelentkezett. Elvileg január 6-ával megszűnik majd a jelenség, de ez nem vígasztalja azokat, akiket most zavar a probléma. A helyzet iróniája, hogy az Apple pedig épp az új évre időzített egy új reklámot, ami pont a Ne zavarjanak funkcióról szól, és annak előnyeit igyekszik bemutatni:

Végeredményben talán azt is lehet mondani, hogy a funkció hibás működése nem is hiba, hanem a reklámkampány része: a készülék most a reklámban bemutatottakhoz hasonlóan épp attól ment meg minket, hogy egy kellemes álomból felriasszon minket egy nem várt hívás, vagy más értesítés.

Nyilván nem ez áll a dolog hátterében, hanem ismét valami szoftveres hiba, mint ahogyan az már volt 2011-ben is, amikor évet azzal kezdtük, hogy a beállított, ismétlődő ébresztések január 3-ig nem működtek. Ezt megelőzően pedig még 2010-ben, az óraátállításkor bolondultak meg ugyanezek.

Úgy tűnik, hogy az Apple nem igazán számított erre a problémára, mert az még a 6.1 legújabb bétaverziójában is jelen van. Ráadásul teljesen mindegy, mikorra állítjuk a kezdési időpontot, és mi a befejezési időpont, ma már azoknál sem kapcsolt ki, akiknél tegnap még rendben működött. Persze ennek javítására a 6.1 hivatalos verziójáig kár számítani – igaz, addig meg már elmúlik január 6. is, ameddig elvileg a hiba jelentkezik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. XD

  2. LOL !!
    azért vicces, hogy ezt szinte minden évben eljátszák…
    a teszter gárdának egy nagy fekete pont

  3. Maga a funkció amúgyis kevésbé hasznos meg létezik repülőgép mód…
    Aki meg egy fontos hívást vár egy adott számról az meg most erre a pár napra túléli ha nem várt hívásokat is kap késő este.

  4. @Deksz: a repülős módban egyáltalán semmi hívást nem kapsz, míg itt a fontosak (például család) hívásai megérkeznek, ha úgy állítod be. nem ok nélkül van ez a funkció.

    bővebben itt írtunk róla, szerintem érdemes megnézned, mert sokkal több lehetőség van benne, mint ami elsőre látszik: http://szifon.com/2012/09/19/megjelent-az-ios-6/

  5. bezony, nálam sem működik normálisan.

  6. Akkora hírértéke van ennek hogy az hihetetlen. Miért kell ennyire túldramatizálni ezt? Találtok egy aprócska hibát a szeretett készüléketekben és úgy fikázzátok mintha az életetek múlna rajta.
    Az IOS egy nagyon összetett program, millió beállítással amit több ezer ember állított össze, egy ilyen kis volumenü hiba belefér. Megoldható a probléma? MEG kikerülhető? KI, Életed múlik rajta? NEM. Egy nem fogadott hívás hálózat kiesés is megeshet…
    Erre egy példa. Vásárolt egy cég az összeszerelő üzemükbe egy robotkart, miután beprogramozták kiderült hogy 275 fokot valamiért nem lehet beállítani az egyik orsón. 20 perc munkával de megoldották hogy ne legyen szükség erre a pontra. A gép 180millió forintba került, leszarták hogy egy ilyen probléma volt, a gyártó céget sem hívták fel, örültek hogy van ilyen a világon.

    Más: Van egy olyan érzésem hogy idén sem kell JB-t futtatnom az I5-ön, igaz? 🙂

    Kistrojak

  7. @kistrojak: nem a konkrét probléma az armageddon, hanem hogy ilyen apróságokon elcsúszik az Apple figyelme, és ez sajnálatos, hiszen már kétszer korábban is előfordult hasonló, a dátumhoz és az időméréshez kapcsolódó hiba, tehát már a legkevésbé sem számított erre senki, erre tessék, mégis ittvan.

    mi meg azért írtunk róla cikket, mert többen is írtak nekünk, hogy na és ez most micsoda, és miért. fikázó kommenteket amúgy itt én nem láttam, a cikk sem fikáz.

  8. @Jadeye:
    Gondolom összefüggésben van a dátummal (ha már ezt Ti is észrevettétek), így ennek a tesztelése elég nehéz lehetett volna. Vagy nem. 🙂

  9. Majd az iOS 7 megoldja , allitolag kinn lesz juniusban

  10. ez a része az iOS-nek kicsit bugos minden évben 🙂

  11. @Ragadoz0: egyenlőre örülünk ha a 6.1 végleges kijön, ne szaladjunk előre 🙂

  12. @KommyKT: na jó, de az azért csúnya megoldás.

  13. @Jadeye:
    Nem találom fatálisnak a problémát, nincs olyan rég hogy az emberek gyereke ne tudná nélkülözni egy darabig. Amondó vagyok hogyha a beállításokban egy szó Angol helyett Spanyol nyelven jelent volna meg ebben az időpontban akkor ugyan ekkora felhajtás lett volna belőle. Ez csak azért van mert az iPhone és rendszere eléggé tökéletesre van fejlesztve, és ha valaki talál egy aprócska hibát akkor azt nagy dobra kell verni. Az én autóm nem egy olcsó szekér, de mégis a rádiója 3, gombnyomásra kapcsol be, elég nagy probléma lenne ha kritikus lennék, de az autónak a további 10.000 tulajdonsága kitűnő.
    Már új korában bent a kereskedésben is már kiderült a probléma, az üzletkötő egyből a megoldáson törte a fejét, de ha később hátrányom származik belőle talán kicseréltetem.

    Nem jövök több példával, de úgy vélem ezt a fikázást az apple nem érdemli meg.

  14. @KommyKT:
    Elképzelem, hogy felvesznek egy embert aki a dátumot átállítgatva leteszteli minden nap az összes funkciót… 😛

  15. @taky1974: Sok ócó pici emberke 🙂 🙂 🙂

  16. @draft:
    😀

  17. @Jadeye
    Mivel iPhone és iPad tulajdonos vagyok nagyon is tisztában vagyok ezzel a funkcióval persze iPad-en más a helyzet mint a telefonon de ugye az utóbbi 5évben nem volt még ilyen funkció így eddig is valahogy megvoltunk nélküle ez nem valami nagy probléma. Ezért írtam hogy csak túléljük pár napra ezt, nem kell nagy hühót csapni emiatt Szerintem még egy cikket sem ér meg ez maximum fb-n egy tájékoztató jellegű posztot.

  18. @Deksz: ha valamit csak facebookra teszünk ki, akkor meg az a baj. ha megírjuk, az a baj, ha meg nem, akkor meg az. szerintünk ez egy fontos dolog, és mint a cikk frissítésében is láthatod, az Apple is komolyan vette, valamint az összes fontosabb nemzetközi oldal is lehozta. okkal.

  19. Oké, hogy megírjátok, na de két cikket is megér ez a dolog? Tényleg? Biztos? 😀
    Nekem elsején amúgy minden probléma nélkül kikapcsolt, másodikán nem, ma pedig ismét simán deaktiválta magát. Na erre varjatok gombot.

  20. @Jecy: és az feltűnt, hogy a második cikk nem elsősorban erről szól, hanem az Apple új reklámjáról?

  21. @Jadeye: Jah, csak a fele.. 🙂 Amúgy ez a reklám nekem nem tetszik. Olyan semmilyen. A mikulásos facetimeosban volt koncepció, de ez a pingpong, miközben az alvásról beszél.. pff

  22. Én mindenesetre köszönöm a cikket, tegnap kicsit megijedtem, hogy “az én készülékemben van a hiba” 🙂


Add a Comment