fbpx Skip to content

Frissítés: az Apple elismerte a hibát

Bár hiába ismerte el, megoldási javaslatot nem valójában nem kínált, hanem csak annyit, hogy hát akkor tessék kikapcsolni manuálisan, és majd január 7-én megjavul a dolog. Arról sajnos nem nyilatkoztak, hogy mi okozza ezt az egészet.

Ha bővebben érdekel minket az a négy mondat, amit erről kitettek, akkor itt érdemes nézelődni: iOS 6: Do Not Disturb mode stays on after scheduled time

Tehát akkor a január 7-ig fennmaradó napokon figyeljünk oda, és kapcsoljuk ki manuálisan, aztán pedig megjavul a dolog.

***

Úgy tűnik, az Apple-nek valahogy nem mennek ezek az időzített dolgok. Legutóbb az ismétlődő ébresztőkkel volt probléma az óraátállítás után, ma reggelre pedig az időzített Ne zavarjanak funkció felejtett el kikapcsolni.

A 2011-es évet azzal kezdtük, hogy a beállított, ismétlődő ébresztések január 3-ig nem működtek. Ezt megelőzően pedig még 2010-ben, az óraátállításkor bolondultak meg ugyanezek. Mindkét esetben szoftveres hibáról volt szó, és ezeket azóta javították, de úgy tűnik, hogy ez a 13-ra végződő év valami babonás hatással lehet az iOS 6-ra is, mert most újból kísért a hiba, csak most a Do Not Disturb (Ne zavarjanak) funkciót érinti.

Nálam például 10:50-kor is még aktív volt a funkció, noha az időzítés alapján 9:00-kor ki kellett volna kapcsolnia, és korábban mindig így is tett, egyedül ma nem:

DND_20130101

Ha tehát az új év első reggelén arra ébredtünk, hogy a készülékünk továbbra is bekapcsolva tartja a Ne zavarjanak módot, akkor ne lepődjünk meg. Jóindulattal lehetne ezt betudni annak, hogy az Apple csak szerette volna, ha a szilveszter éjszakai mulatozás után mindenki kényelmesen kialudja magát. Ugyanakkor az biztosabbnak tűnik, hogy egy újabb szoftveres hiba, bug áll a dolog hátterében.

Ebben az esetben egyszerűen menjünk a Settings (Beállítások) appban a Do Not Disturb (Ne zavarjanak) opcióhoz, és kapcsoljuk azt ki.

Remélhetőleg ezt is javítják majd az iOS 6.1-ben.

A facebookon tett visszajelzéseitek alapján úgy tűnik, hogy azoknál nem kapcsolt ki, akiknél kezdésnek 0:00 van beállítva, míg bármi más esetben pedig működik rendesen, és ki is kapcsolt, ahogyan kell. Így megoldás lehet, ha 0:00-ról átállítjátok a kezdést 23:59-re vagy 0:01-re például.

Ti tapasztaltok ilyen hibát? Mik a beállításaitok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Sajnos nálam sem kapcsolt ki.

  2. Én meg a következőt vettem észre:
    be van állítva hétköznapra egy riasztás 22:00-ra hétköznaponként, de mikor el van némítva a telefon, ugyanolyan hangosan el kezd visítani… A múlt héten a moziban elég kellemetlen volt…. vicces

  3. @eccs: Némítás nem kapcsolja ki az alarmok (ébresztés) hangját.

  4. Valóban! Nálam is ez volt! Sőt, nálam éjfél körül elment a hálózat (gondoltam a szokásos terhelés) de hajnali 3-kor még mindig nem volt. Nem is tudtam életre kelteni, reboot volt a megoldás… Nem tudom van-e összefüggés, nálam még ilyen nem fordult elő!

  5. Január 6-tól működik, szóval addig minden este manuálisan bekapcsoljátok.

  6. Nekem másik érdekes hibám volt, bár ez szerintem tuti nem dátum-függő.

    Reggel 7kor a sötét szobába vakus képet csináltam, először ugye bevillant, hogy fókulszáljon, úszott a fényben a szoba, majd a képnél olyan halványan világított, hogy a 10 centire lévő dolgot már meg se világította. Így ment 10 kép, majd reboot, azóta jó.

  7. @petipro: a facebookon tett visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy azoknál nem kapcsolt ki, akiknél kezdésnek 0:00 van beállítva, míg bármi más esetben pedig működik rendesen, és ki is kapcsolt, ahogyan kell. így megoldás lehet, ha az érintettek 0:00-ról átállítják a kezdést 23:59-re vagy 0:01-re például.

  8. Nálam sem, de így utólag örülök neki 😀 és inkább easter eggként gondolok rá mint bugként

  9. nálam 22:00-ra van állítva és így is bekapcsolva maradt

  10. iPhone 4 6.0.1
    0:00-tól 5:30-ig van beállítva, de 12:30-kor még be volt kapcsolva. Szóval nálam is van ez a hiba.

  11. @mikey™: Barátnőmnek volt ugyan ez HTC-n szóval ha Telenor-os vagy akkor valszeg a hálózat.

  12. @szeka:

    ez már velem is előfordult nem is egyszer,de reboot utan jo lett…iphone 5!
    es még van egy pár hiba

  13. @Jadeye: 00:00 =< x <= jelenlegi idő aktív a DND, de ha jelenlegi idő < x <=23:59 akkor kikapcsol
    És teljesen mindegy ping a két esetben a lejárási idő

  14. @KommyKT: na de mit értesz X alatt? mert a kikapcsolási idő lényegtelen, nem az okozta a problémát, hiszen teljesen változó kikapcsolási idő mellett is bekapcsolva marad. a leggyakoribb közös vonás a bekapcsolási idő volt. és én csak azt írtam le, ami akkor a facebookon a hozzászólások alapján valószínűnek tűnt: tehát jellemzően azoknál maradt bekapcsolva, akiknek kereken 0:00 volt a DND kezdete. ha ennél kevesebb, vagy több, akkor kikapcsolt.

  15. @Jadeye: x az időpont amit beállítasz kezdésnek, ezt csak most próbálgattam amikor láttam az írást mivel állításkor rögtön látszik a DND állapota így könnyek kivitelezhető.

  16. akkor jól van, már azt hittem, hogy részegen valamit elállítottam. de akkor nem én vagyok a hülye :))
    (6.1 az mikorra várható?)

  17. Azta! Má meg is van az év első cikke.
    Hihetetlenek vagytok. 🙂
    B.U.É.K! 😀

  18. Nálam össze-vissza működik ez a funkció. Van, hogy hiába van bekapcsolva, akkor is kapok az értesítéseket és folyamatosan felkelt. Van amikor meg rendesen működik ahogy kell. Mielőtt bárki megkérdezi már mindent megpróbáltam. Az volt az első, hogy beleástam magamat a Google legmélyebb bugyraiba, de hiába.

  19. @KommyKT: Teljesen igazad van, kíváncsiságból én is kipróbáltam. 🙂 De egyébként erre, hogy jöttél rá? 😀

  20. @undress: Ahogy te kíváncsiságból megpróbáltam 😀

  21. Nálam az iOS 6 legelső bétája óta ment a DND 23:00-07:00-ig hiba nélkül, és most elromlott, szintén folyton be van kapcsolva, pedig már reggel negyed 9 🙂

  22. Nálam tegnap jó volt ma viszont már nem kezdés 21:15 vége 7:00

  23. szorian, nalam is ugyanez. amikor irtak a cikket meg jo volt, de ma mar nem kapcsolt ki a funkcio 8 orakor sem (22:00-7:00, tmobile, 3gs, 6.0.1)

  24. Én mióta van a 6.0 rendszer, használom a funkciót 22:00 – 7:00 között egyetlen hiba nélkül, de ma reggel nem kapcsolt be:)

  25. Ma reggel nekem sem kapcsolt ki. (gyári 22-7, iphone5, ios6.0.2.)

  26. 22:00-5:00-ig van nálam beállítva. Január 1-jén reggelig még teljesen jól működött, kikapcsolt, ahogy kell. Azonban este már be sem akart kapcsolni, 22:08-kor még kaptam értesítéseket, emiatt bementem a beállításokba, aktiváltam kézzel, a kapcsoló meg visszaugrott off állapotba, pedig a hold ott volt felül… Aztán ki-be kapcsolgattam, végül jó lett, de ma reggel 9:15-kor még mindig aktív volt nálam is.

  27. Nálam se kapcsolt ki, pedig 20:30-7:00 -ig aktív 🙁 Iphone 4

  28. @KommyKT: nos, mivel ma megint nem kapcsolt ki, most állítgattam ahogy írtad, de semmi nem történt, aktív maradt, akármire is állítottam. aztán kikapcsoltam az opciót, majd vissza, erre újból bekapcsolt. úgyhogy amit írtál, az sem működik minden esetben.

  29. @Jadeye: Na ma nekem sem kapcsolt ki 🙂 4S/Fuggetlen/Telenor/Range:23-06

  30. @Jadeye: Az még a tegnapi állapot volt, ma már nekem sem működik mindig be van kapcsolva és ez sajnos iOS 6 beta 4 alatt is így maradt.

  31. @Jadeye: Igazából a legérdekesebb az egészben, hogy úgy tűnik nem csak az időpont de a dátum is befolyásolja. A dátumbeállításokat állítgatva látszik, hogy elsején hajnalban kezdődött a bug és elméletileg hatodikától megint működni fog rendesen. Az is furcsa, hogy nem mindennap ugyanúgy jelentkezik mert tegnap úgy működött ahogy KommyKT írta ma viszont beállításoktól függetlenül egyáltalán nem kapcsol ki.

  32. Nekem 22 órától 6 óráig kéne bekapcsolva lennie.
    Tegnap ki is kapcsolt, viszont ma nem, bár érdekes, hogy csörög és jelez pedig a holdacska kint van az óra mellett.

  33. @KommyKT: az iOS 6 beta 4 már jó pár hete lejárt, nem 6.1 beta 4 akart az lenni? 😉 mondjuk mindegy, mert se így, se úgy nem megy, bugos, és kész.

  34. @Jadeye: természetesen 6.1 akart lenni. Igen sajnons az órával meggyűlik a maja az Apple-nek.

  35. A 6.1 beta 4-ben milyen baseband van? 3GS-hez.. 🙂

  36. nekem is éjfélre van állítva a kezdés, vagyis 12AM (amerikai formátumot használok), és nekem szépen kikapcsolt reggel 6-kor, ahogy bevan állítva..

  37. nem használom,muszáj, hogy 0-24 elérhető legyek.

  38. Nekem már az időzítő része sem jön be vagy kikapcsolom manuálisan és vissza, vagy nem.
    Miért pont 6-án javul meg?

    Más: írtam tárhely foglaltsággal kapcsolatosan az oda való cikkbe de senki nem reagált tudna valaki segíteni? Zsír új teló, 0 használattal 2GB others…)

  39. Na most viszont be nem kapcsolt 🙂


Add a Comment