fbpx Skip to content

Fekete pénteken az iOS eszközök domináltak

Hiába rendelkezik óriási piaci részesedéssel az Android, webes használatban sehol sincs az iOS eszközökhöz képest. A múlt héten volt a Fekete péntek (Black Friday), amikor is a kiskereskedelmi cégek óriási engedményeket adnak vevőiknek, ezzel indítva a karácsonyi vásárlási szezont.

A webes forgalmat monitorozó IBM tracking szerint a tabletes netes forgalom 83,3%-a iPadről érkezett, az összes online rendelés 10%-ával is ez az eszköz büszkélkedhet, 8.7% jutott iPhone-ra, míg az androidos eszköz csak 5.5%-ot hasítottak ki a képzeletbeli tortából.

Folytatódik az Apple-Samsung ütésváltás

Már egy ideje a kaliforniai bíróságon zajlik az Apple-Samsung per, amiről már mi is többször beszámoltunk.

A pernek még nincs vége, a múlt héten mindkét cég kiegészítette másikkal szembeni keresetét. A Samsung felvette a listára a múlt hónapban megjelent iPad minit, míg az Apple szerint hat új koreai készülék sértette meg szabadalmait: Samsung Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Tab 8.9 Wi-Fi, Galaxy Tab 10.1, Samsung Rugby Pro és a Galaxy S III Mini.

Mindenkinek jót tenne, ha a két cég az Apple-HTC egyezség mintájára megállapodna.

Az LG szállítja az iPad minik képernyőjének nagy részét

Az Apple próbál elszakadni a lassan ellenségnek tekintett Samsungtól, így csökkenti beszállítói függőségét. A kínai Digitimes szerint az iPad minik képernyőjének jelentős részét a Samsung helyett már az LG szállítja. Mellettük még kis szerep jut az AU Optronics-nak is.

Will.i.am kiegészítők az iPhone-hoz

Will.i.am, a Black Eyed Peas tagja gondolt egyet és iPhone-kiegészítők gyártásába invesztált. A sorozat első darabja a telefon fényképezését javítja. Elmondása szerint a kütyü a jelenlegi 8 megapixeles kamerát 14 megapixelessé teszi, a vaku is jobb lesz, egyszerűen zseniális lesz a készülék. Ehhez a telefont bele kell helyezni a kiegészítőbe, amely saját szenzorral is rendelkezik.

Will.i.amben az ötlet még 2008-ban fogalmazódott meg. Akkor az egyik modellje iPhone-nal készített egy képet, amelynek az exponálása nagyon sokáig tartott. Ő fogta az egyik profi fotós lencséjét, a telefon elé tette és azt mondta: „Képzeld el ezt egy napon! Megcsinálom.”

A kiegészítőt jövő héten mutatják be Londonban. 

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. ,,Folytatódik az Apple-Samsung ütésváltás”

    Egy budai bevásárlóközpontban szoktam látni a Samsung standon kitéve az új Samsung notikat. Szemet gyönyörködtető. Talán a billentyűzetét mintha már láttam volna Apple notikon…

  2. “Akkor az egyik modellje iPhone-nal készített egy képet, amelynek az exponálása nagyon sokáig tartott.”
    – van B-idő iPhone-on? 😀

    “Ő fogta az egyik profi fotós lencséjét, a telefon elé tette és azt mondta: „Képzeld el ezt egy napon! Megcsinálom.”
    – páran megelőzték… 😀

    (mi az összefüggés?)

  3. “A sorozat első darabja a telefon fényképezését javítja. Elmondása szerint a kütyü a jelenlegi 8 megapixeles kamerát 14 megapixelessé teszi”

    Egyre inkabb azt hiszem, hogy a szifon lassan a blikk szonvonala ala sullyed illyen sz*r cikkek atvetelvel… Ha nincs semmi ertelmes az apple vilagabol, akkor inkabb csondben kellene maradni, nem pedig bulvar fa***gokat firkalni. Szerintem.

  4. @dnp: ha megírjuk, az a baj, ha nem, akkor meg az. te mit tennél ilyen helyzetben? de most komolyan kérdezem.

  5. Mint irtam, ezt a cikket meg sem emlitettem volna.

  6. Viszont pl ma bejelentettek, hogy 30atol kezzelfoghato lesz az uj iMac.De meg a Handrasnal 600 ropiert kaphato samlira rakott parabolaantenna is ertelmesebb lenne mint egy lepukkant mindenkivel featelo babszemjanko eszement fantazialsa.

  7. @Jadeye: @dnp: Nekem tetszik a cikk és örülök, hogy újra van mert már régen nem volt ilyen. Akit meg nem érdekel vagy éppen csak irritál az meg ne olvassa el nem kötelező egyáltalán! Szerintem kellenek ilyenek is, jó néha nem csak PR szövegeket olvasni.

  8. Persze, Sallang PR szovegek sem jot tomenyen, de ami szin tiszta hazugsag, folosleges megemliteni is. Vagy ha igen, akkor eleve ugy hozni le, hogy xy baromsagokat hadoval, es nem tenykent kezelni.

  9. továbbra sem kötelező elolvasni, egyetérteni, elhinni, stb. de akkor is kellenek az ilyen cikkek! ez van, és lehet hogy mást érdekelnek. 🙂

  10. Amúgy meg ha valakinek nem ízlik a koszt, akkor már a többi sem ehet belőle?

  11. @Jadeye: Igazad van ez mar tenyleg a rohejes ovoda kategoria …:D


Add a Comment