fbpx Skip to content

Szerintem minden iPhone tulajdonos részben kütyü-függő is. 🙂 Jómagam is az vagyok, szeretem tesztelni, nézegetni az új dolgokat, kipróbálni 1-1 technikai újdonságot a piacon. Arra gondoltunk, hogy időközönként más és más, általunk említésre érdemesnek tartott, nem Apple kütyüt is bemutatnánk a közeljövőben, és ha már lehetőség nyílik rá, tesztelnénk is. A Wii U-ról Gólya kolléga írt egy szösszenetet, érdemes megnézni a Verge által készített videót is.

A Nintendo marketingesei valamit nagyon elronthattak, ugyanis nincs túl nagy felhajtás az új konzoljuk körül. Mondjuk ennek ellenére azt hallani, hogy Amerikában elég hamar elkapkodták az első készletet. Hát fene tudja.

Elég nagy dolog ez, hiszen ezzel a Nintendo adta ki az első next-gen konzolt, amivel szerintem legalább 1 évvel megelőzte a két konkurenciát, ugyanis azokról még csak pletykák vannak. A jövő nyári E3-on talán lesz valami konkrét. De a Wii U itt van, vagyis itthon is kapható lesz november 30-tól, 90+ ezer forintért.

Az alap hardverről sokat nem érdemes mondani, csak annyit, hogy végre felnőtt a konkurenciához és elég erős a HD tartalmakhoz, úgyhogy emiatt nem fogják úgy lenézni, mint anno a Wii-t. Ami igazából az egész újdonságát adja azonban, az a kontroller. Ugyanis a fő kontrolleren helyet kapott egy 6.2 colos, 854×480 pixeles érintőképernyő. Ez például a game HUD, térkép, eszközök megjelenítésére lehet alkalmas, míg a főképernyőn csak a letisztult játék látszik. Sport játékoknál a felállást, stratégiát, játékos információt lehet rajta megjeleníteni, módosítani. Tulajdonképpen csak a játékfejlesztőktől függ, mire használják majd ezt a kijelzőt. De alapból például főképernyőként is használható, tehát hogyha valaki éppen TV-t szeretne nézni, akkor is lehet játszani. Mivel a konzolhoz egyszerre csak egy ilyen gamepad csatlakozhat, ezért létezik kijelző nélküli hagyományos kontroller is hozzá, hogy többen is tudjanak egyszerre játszani, akár úgy is, hogy az egyik játékos a TV-n látja a karakterét, a másik pedig a kontroller kijelzőjén.

Mivel a konzol játékra van, nagyon sokat nyom a latban, hogy milyen játékok érhetőek el rá. Mivel a hagyományos Wii játékokkal is elboldogul, így elég nagy a választék már az elején. De akad egy pár ígéretes kezdő cím is. NintendoLand, Mass Effect, Super Mario Bros U, Zombi U, FIFA 13, Madden 13, Just Dance, meg még egy jó pár, de azt hiszem már ebből látszik, hogy szeretnének kedveskedni a hardcore gamereknek és a családdal játszóknak is. Lesz rá Assassins Creed, Call of Duty, Battlefield, Lego City, Need for Speed.

Az igazat megvallva, engem nem nagyon zaklatott föl a dolog. Biztos jó és egy egész más játék élményt ad a plusz kijelző, de valahogy mégse vonz. A Microsoft féle SmartGlass jobban érdekel. Meg ugye ott a probléma, hogy így a kontrollert pár óránkét tölteni kell, nem úgy mint a hagyományosat, amik napokig működnek folyamatos használat mellett. Ha lesz rá alkalmam, kipróbálom, de venni vagy akárcsak vágyni rá nem igazán fogok.

És ti mit gondoltok? Láttok benne fantáziát? Terveztitek a beszerzését?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nekem nem nagyon jön be a Wii konzol :/ inkább Xbox 360,mert arra sokkal több és jobb játékok vannak!!
    De pl nem hagyom ki a sorból az Apple Tv feat. AirPlay Gaming-et 😛
    Apple Forever !!!!

  2. @OliverG: Nyilván, de azért a kijelzős távirányító érdekes lehet. Persze ettől függetlenül nem biztos hogy életképes. 🙂

  3. @admin: lehet kint Amerikában ez jó dolog és megy ez a dolog,de itthon nem hiszem életképes lesz 🙂 kollégám pont tegnap mondta,hogy vett a lányának és egyszer játszott vele a gyerek,és azóta sem vette elő :/ jó ok mondjuk ez ember függő kinek melyik tetszik 🙂 én biztos nem veszek 🙂

  4. Foleg hogy mar meg is van torve talan jobban fog fogyni a vas legalabbis a vad keleten fix


Add a Comment