fbpx Skip to content

Valószínűleg nem lep meg titeket, hogy nem igazán használok Microsoft termékeket. Ez alól több éve csak az Xbox360 a kivétel. Véleményem szerint ez a Microsoft “iPhone-ja”, mivel itt ért el igazán nagy sikereket. Illetve ez az, ami továbbra is vezeti a toplistákat, és manapság már nem egy drága mulatság, amennyiben van otthon HDTV-je az embernek.

 

A napokban jelent meg az App Store-ban a SmartGlass nevű alkalmazás, mellyel távolról irányíthatjuk a konzolt. Korábban is volt már Xbox alkalmazás, amellyel a saját Xbox live felhasználónkba tudunk belépni és bizonyos dolgokat megtenni, azonban most már a sima Xbox app átalakult SmartGlass-ra. Tehát mostantól az iPhone-t akár joystickként is használhatjuk, illetve gyorsabban gépelhetünk vele.

Természetesen a SmartGlass iPaden is fut, ott akár egy plusz kijelzőként, információs eszközként használhatjuk, például az új Forza Horizon már támogatja ezt is:

Nagyon okos dolog a Microsoft-tól, hogy nem hagyja el az iOS platformot ilyen esetekben. Remélem, hamarosan jönnek az ilyen multifunkciós játékok, amik támogatják a SmartGlass-t. 

[appstore id=”480914036″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. ez érdekes. lehet a játékokat irányítani a programot futtató készülékkel is? nagy dilemma az xbox 360 vs. playstation 3 jelen pillanatban, és a legnagyobb dolog ami a playstation mellett szól az hogy könnyebb számomra az irányítása. Ellenben ha lehet ezzel a programmal irányítani a játékokat azthiszem az xbox nyert…

  2. Hogy az MS nem hagyja el az iOS platformot? Tavasszal jön az Office.

  3. @ejci: Nem lehet irányítani a játékokat vele, vagy is ezt még nem teszteltem, de szerintem hülyeség. Ez inkább kiegészítőként szolgálhat, például térkép vagy egyéb plusz dolgot tud megjeleníteni az iPad.

    Az Xbox és Playstation joystick olyan mint a Canon és a Nikon. Amelyiket előbb veszed a kezedbe azt fogod megszokni. Szerintem mindenképp az Xbox mellett dönts, de ezt neked kell tudnod. 🙂

  4. @admin: akkor a probléma ott kezdődhet hogy playstation one-al nőttem fel 😀 lakótársamnak volt xboxa és egyszerűen nem voltam képes megszokni a kontrollert. pedig az online közösség miatt azt választanám, minden más a playstation mellett szól (blu-ray, kontroller, stb..) 🙁
    szerintetek Sony csinál ehhez hasonló appot PS3-hoz a közejövőben vagy csak PSVitával lesz majd lehetőség smart glass-hoz hasonló koncepcióra?

  5. Nagyon jó lehet ez az app, kár, hogy most nincs Xbox-om. De majd a GTA V-re.
    Szerintem az xbox kontrollere sokkal jobb mint a Ps3, pedig nekem hamarabb volt Ps-em mint box. A Ps az exkluzív címekben óriási élményt ad, nem utolsó Blu-ray lejátszónak sem már ha van aki győzi venni a lemezeket. De anblock Xbox-ra szavaznék, és újra azt fogok venni még ebből a gen-ből, dacára annak, hogy lehet jüvő év végén jön az új….

  6. RGH-s gépen is működik ez az app? Amin ugye nincs LIVE…

  7. Először nem akart működni controllerként, de mostmár működik rendesen. i5, XBOX360 Elite Black (fat). Jó kis app. Köszönet a cikkért!

  8. Jah és Jasper alaplapos.

  9. @petyaaa89:
    Milyen gép? Teljesen gyári?

  10. Üdv,

    Amennyiben van rá igény délután csinálok egy videót, egy rgh-s 4gb slimmel.
    OK?

    Üdv

  11. @katonakok:
    Várjuk! 🙂

  12. Nekem nem akar elindulni az Xbox kapcsolat.
    Xbox360 jasper RGH dash: 14719

  13. az ötlet jó, megvalósítás sz….
    mindkét készülékben van wifi minek kell hozzá internet + xbox live ráadásul GOLD!!!
    ez is egy újabb M$ féle lehúzás

    (jtag/rgh boxon nyilván nem működik a fentiek miatt)

  14. Érdekes, hogy addig be sem tudsz jelentkezni az iEszközön, amíg be nem kapcsolod az xbox-ot! Amint bekapcsolom, engedi a bejelentkezést, holott nincs LIVE az xbox-on! Vagyis megtalálja a box-ot LIVE nélkül is! Csak nem működik semmilyen funkció… 🙁

  15. Nekem megengedte rögtön, hogy bejelentkezzek és értelem szerűen csak az után tudtam irányítani, miután be volt kapcsolva. Lehet azért mer goldom van bár szerintem nincs összefüggésben a kettő de nem kizárt.

  16. @itanczos:
    igen, teljesen gyári. folyamatosan frissített.

    @rossifumi:
    Nem kell hozzá wifi, se Gold account. én 3g-ről is be tudok jelentkezni + irányítani is tudom. pedig csak silver accountom van.

  17. Sziasztok levettem 1,5 éve porosodó boxomat de olyan gondom van hogy mivel tudok be jelentkezni mert sajna az nem jut eszembe


Add a Comment