fbpx Skip to content

Az elmúlt két hónap meglehetősen sűrű volt az Apple “hardverszakosztálya” számára. Az iPhone 5, az iPod-család frissítése, a két új iPad és a 13 inches retina MacBook Pro megjelenése mind azt mutatja, hogy bizony a cupertinói cég mérnökei nem henyéltek az ősszel sem. Amint az lenni szokott az iOS világában, a sok hardverfrissítés nem kifejezetten tesz jót jailbreakelés szempontjából. Ne aggódjatok azonban, a háttérben – és kedvenc hackereink agyában – dolgoznak a fogaskerekek; ezt bizonyítandó, MuscleNerd is közölte a legújabb fejleményt Twitteren:

 Azaz a biztonsági szakembernek már az iPad minit is sikerült feltörnie – igaz, ez a jailbreak még nem teljesértékű, azaz csak “failbreak”, mivel Apple fejlesztői kontó szükséges a használatához. Mindezek által arra tökéletes, hogy segítségével újabb, a nyilvánosság számára is kiadható, akár untethered törést fejlesszenek ki. (Ugyanez a helyzet egyébként a Chpwn-féle iPhone 5-jailbreakkel is, amelyhez szintén MuscleNerd talált egy kernelszintű hibát. Habár mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogy azonnal jailbreakelhetőek lennének ezek az új generációs készülékek, ez már mindenképp előrehaladás.)

A fél jóhír nem jóhír, gondolta Grant Paul (@chpwn). Ebben a szellemiségben ő pedig egy negyedik generációs iPadet vett kezelésbe, és meg is lett az eredmény: elkészült az iPad 4-hez is a failbreak.

Arra azonban feltétlenül szeretnénk Titeket emlékeztetni, hogy bár az újabb készülékekre még nincs publikus jailbreak, az A5-nél régebbi processzorral rendelkező készülékek már mind iOS 6.0, mind 6.0.1 esetén tethered módon jailbreakelhetők a redsn0w 0.9.15b1 (vagy a b2, b3) verziójának segítségével. Természetesen ezektől a frissítésektől a függetlenítést használók tartózkodjanak!

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Én már az iPad3 jailbreak-et várom. Én hülye frissítettem 6.0-ra. De minek?

  2. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  3. Sajnos i4S-en én is frissítettem, mert azt gondoltam vissza teszem majd az 5.1.1-et, de elkövettem azt a hibát, hogy nem megfelelően olvastam utána és így 6.0-n maradtam sajnos. Hiába van shsh mentésem, semmire sem megyek vele 🙁
    Csak remélhetem, hogy lesz JB előbb-utóbb i4S-re is.

  4. En mar arra is gondoltam hogy telefont csereljek es Androidot probalgassak igazabol egyre nehezebb lesz a Jailbreak es ez nem mas mint az Apple monopol hejzete .Ugy kepzelem az Apple-t mint a Kinai kommunista partot szabad orszag szabad emberek es azt csinalnak amit szabad! Meg vagyok Jailbreak nelkül is de valahol azert megis hianyzik a szabadsag!


Add a Comment