fbpx Skip to content

Az ismert iOS-hacker és biztonsági szakértő, @Planetbeing (Yiduo David Wang) gőzerővel dolgozik az untethered jailbreaken az iOS 6-iPhone 5 platformra.

Planetbeing tegnap jelentette be Twitteren, hogy sikerült egy (majdnem) teljes tethered jailbreaket véghezvinnie az (iOS 6-ot futtató) iPhone 5-ön. Hogy, hogy nem, a fejlesztő estére már újabb fejleményekkel is szolgált. Az eddig felfedezett, tethered jailbreakelést lehetővé tevő biztonsági réseket egyelőre nem használja fel vagy adja ki jailbreak formájában, az emiatt úgynevezett “failbreak”, azaz “csak fejlesztői” státuszban marad.

Ennek több oka is van. Az első és legfontosabb az, hogy ezek az exploitok további hibák keresésében segíthetnek – nem tanácsos tehát “ellőni” őket egy tethered jailbreak kedvéért. A második ok jogi természetű:  a talált hibát – jellege miatt – egyelőre nem lehet nyilvánosan kiadni. A harmadik ok: Planetbeing szerint a három eddig megtalált sebezhetőség mellett egy új, negyedik már az untethered törést is lehetővé tenné, éppen ezért nem lenne érdemes elpazarolni ezeket.

A hacker azt is közölte Twitteren, hogy ETA-t (estimated time of arrival, hozzávetőleges megjelenési idő) is csak akkor fog bejelenteni, amikor a jailbreak teljesen készen lesz, illetve amikor mindehhez még jogilag tiszta, a nagyközönség számára is kiadható állapotba tudják majd hozni:

A jailbreak egyébként feltehetőeg az Absinthe programba kerül majd beépítésre. Addig is a fejlesztőcsapatok nevében kérjük türelmeteket, a jailbreak megjelenéséről természetesen mindenképpen értesíteni fogunk Titeket!

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. 4S már szar ? vágjam falhoz vegyek 5-t ? tavaly mindenhez szinte rögtön volt csak ahhoz nem… most megint mindenhez rögtön van (és nem a legújabbhoz nincs) csak ehhez… Ha ezt tudom soha az életbe nem veszek 4S-t

  2. Nem könnyű a dolguk az biztos. Én sem tudok restore-olni 4S-en,mert a ramdisk-em nem teszi lehetővé, eltűnt a Cydia ikonom, de nem tudok újra jailbreakelni. Frissíteni sem tudok, mert nincs untethered az iOS 6-ra…vannak bajok!

  3. Teljessen jogos Gomb,amit irsz :/
    En is szivessen hasznalnam az uj iOS6-ot ha lehetne mar vegre JB-ni 🙂

  4. @Gomb: @Cekapet: @Pacal74:
    OMG mert JB nélkül nincs élet?? jó dolog az, sbsettings kicsit hiányzik, de nem kell pánikolni, mint egyesek.. egyes kommentek szánalmasak

  5. Immár 1 éve nem használok JB-t sem az ipad-en sem az iphone-on. Ééés nem is hiányzik! Olyan kényelmes, hogy ha megjelenik egy frissítés rögtön mehet fel, ha egy program frissül nem kell egy hónapig a kis piros egyest nézni az appstore-on, mert még nem csinálták meg az új verzió törését… Első körben kb. 5000 ft.-ba került, hogy minden programot megvegyek ami kell, majd havi szinten kb. 300 ft-ot szoktam erre költeni… Nekem ez így jobban megéri… Tudom-tudom. Nem azért csináljátok a JB-t mert a tört programokra pályáztok, hanem, mert olyan sok állat kiegészítés van az IOS-hez. Nekem egy sem hiányzik… Sőt azóta gyorsabbak az eszközeim, mert nincs rajtuk annyi felesleges vacak… Ez csak egy vélemény volt 🙂

  6. Kíváncsi vagyok, hogy ki mondta azt, hogy az új jailbreak IPhone 4S-en és esetleges további készülékeken nem fog működni ? Felesleges pánikolni, illetve legelső hozzászólásban már falhoz vágni az Iphone 4S-t illetve soha nem veszek 4S-t Pffff hagy ne kommentáljam.

  7. @Mgorilla: Pont ezt akartam írni.Amikor a 4s-t emlegették nagyon akkor is dolgoztak közben a régebbi készülékeken is.Csak a 4s volt új és ezért emlegették nagyon,most az 5 az új és ezt emlegetik nagyon.

  8. @mgorilla: Akkor más formában adok hangokat elégedetlenségemnek.

    3 hónapot vártunk anno a 4S-hez h legyen jb. utána még jó ideig a rüszök 5.0.1-el kellett operálni… mi meg maradtunk lemerülősek. A termék életciklusának harmadát várással töltöttük, és összesen annyit kaptunk a 4S feláráért a 4-el szemben hogy 2 játék élvezhetően több fps-el fut. És mitől is ugrott az IOS verzió 4-ről 5-re ? iCloud meg a siri végett ? Most meg 5-ről 6-ra a nagy semmi végett ? Cydia-as cumók rettentően nagy és fontos része meg nem működik.

    Okosan kitalálja ezt az Apple… minden egyes új firmware úgy jön hogy már gyárilag be van építve a “rootkit” meg az ártó kód… mert akkor mi másért lassult be az iPhone 4 mióta felraktam rá az ios6-ot, mikor semmivel nem lett több az a rendszer…

    Egyszerű: előre megtervezett elavulás.. kijött az új IPhone és önmagában egyszerűen nem generálna akkor vásároló erőt a képességeivel az eddig is Iphone-t használók köreiben, hogy hajlandóak legyenek 1 évére rá ismét megvenne az új ketyerét, jön a sok szar mesterséges teszt és meg van vakítva mindenki…

    Konklúzió: Elég ebből, hogy a forradalmi fejlődésnek van beállítva a lebutítás és ehhez még jön a Jb… megírnak egy rakat kis programot, A termékciklus vége felé éppen kezd meglenni minden mint ami az előző termék életciklusa vége felé volt, erre PUFF… megin kezdődik előröl az egész itt a 6. Éra, a 6. reinkarnáció.

    Csak én érzem úgy, hogy ez az egész totál ellenünk van és nem értünk ?

  9. @Gomb: az Apple ott tesz a jailbreak ellen, ahol tud. a 4S sarkítva egy javított verziója a sima 4-nek, így várható volt, hogy nehezebb lesz jailbreakelni, és ha követted a híreket, láthattad, hogy a kétmagos processzor miatt volt nehéz a dolog. ráadásul iPhone 4 esetén ott a hardveren alapuló SHAtter exploit, ami miatt a tethered bármikor egyszerűen megoldható, 4S-re meg egyelőre nem találtak ilyet, ami meg szoftveres, azt könnyen javíthatja az Apple. de ez sosem volt másképp.

    a rootkit meg a belassítós rész már azért kicsit abszurd, az meg pláne, hogy semmivel nem lett több a rendszer, hiszen az új funkciók nagy részét még az iPhone 4 is támogatja.

    de azt nem szabad elfelejteni, hogy igen, ez egy gazdasági vállalkozás, ahol haszontermelésből élnek, így sajnos minden terméknek szabott életciklusa van. de ez minden más esetben, más gyártóknál is így van. bár annyi különbséggel talán, hogy itt egy-egy eszköz átlag 3 nagy szoftververziót megkap, és így legalább 3 éven át támogatott.

    jailbreakelni meg nem kötelező, de ha komolyan függsz tőle, akkor miért frissítettél? frissíteni nem kötelező. minden új szoftververzió esetén mindig leírjuk, hogy akinek fontos a jailbreak, ne frissítsen, mert nem tudni, mikor lesz rendes jailbreak az új rendszerre. ez amióta jailbreak van, azóta így van.

    a lassulás és egyéb hibák esetén pedig meglepően sokat tud segíteni egy restore, majd semmiféle backupból nem állítod vissza, vagy maximum manuálisan.

  10. @Jadeye: Nem frissítettem, 2 eszközt használok…

    De ha 2 magos ha nem 2 magos engemet ez nem érdekel… és az sem hogy milyen sebezhetőségi ponton keresztül történt rootolás, attól hogy valami szar, és keszekusza még nem lesz jobb ha a mentségére kelünk, hogy ez azért van így meg azért van úgy…

    Ezt meg miféle logika alapján következtetted ki, hogy ha a 4S a négynek a javított változata akkor egyértelmű, hogy nehezebb feltörni, mert ha z 5 az nem javított változat hanem utód akkor ott m,ár evidens, hogy nem lesz annyira túltervezve és könnyebb feltörni ?

    Milyen új funkciókról beszélünk ? ios 4 óta csak patchelgetik a rendszert Siri parasztvakítás (magyar országon pláne) iCloud már most a legutolsó az összes felhő szolgáltatás közül, de még egy mentést sem tudok visszaállítani belőle csak ha újra húzom a telefont és abból restorolok. Vagy most ez a telefonos fizetgetés ami kb 3 éve alap, a te szemedben ez mérföldkő ? Most akkor milyen új funkciókról is beszélünk ? Nehogy most orrom alá dörgölj egy eldugott funkciót a menüből, mert a microsoft csodájába naponta kerülnek új funciók mégsem kell naponta új pc-t vennem…

    a 3 szoftveres megkapásról meg 3 éves támogatás igaz, csak már kezdem egy kicsit ezt is más perspektívából látni… Sztm az új eszközök nem fejlődnek annyit, hogy arra olyan készüljön ami a régin nem megy…

    Elég sok Iphone megfordul a kezemben úgy, hogy beléjük nyúlkálok, meg használom is őket, és hidd el nagy differenciákat vennél észre, ha egymás mellé pakolásznád a 4-et 5.1.1-el, másik 4-et 6-al és két 4S-t is.
    Ahogy egyre több programot teszel fel a telefonra 6-os ios-el egyre lassabb lesz, memóriát máshogy kezeli meg még a jó ég tudja mit.

    Én nem azért szerettem az i eszközöket, mert ez a menő meg a raj, meg a drága… Hanem mert jó volt használni, jól működött, gazdagon jöttek rá használható cuccok. De nem naprakész már az Apple, sőt hiányosságokkal van lemaradva és ez a lufi egyszer ki is fog pukkadni.

  11. Lehet hogy butasag amit mindok de nem lehet az hogy a 6 Jb-t maguk a hakker bacsik fekezik tudatosan ? Mivel az i5 meg nem terjedt el megfelelo mertekben nem hasznaljal elegen es ezert kevesebb lenne nekik a donation ?

  12. @Gomb: de most akkor nem értem. ha nem frissítetted az eszközeidet, akkor most mi a gond? ha nem frissítettél, akkor 5.1.1 van fent, ami jailbreakelhető.

    @Ragadoz0: a jailbreak ingyenes, az iPhone Dev Team nem fogad el adományt, és más esetben is az adomány lényege, hogy önkéntes.

  13. @Jadeye: ios6-al lehet 1080p airplay-t nyomni ez az egyetlen ok ami miatt majd frissítek, egyébként maradnék 5.1.1-en meg némi akku időt remélek tőle, bár erre nem sok esély lesz 🙂

  14. Gomb! Csak magadra számíthatsz. Csináld meg azt a JB-et! És akkor nem kell folyton ezekre a szemét dev team tagokra várni.
    Tényleg visszaélnek a türelmeddel! Milyen már az hogy vettél egy 150.000- es telefont és még azt a nyomorult JB-et sem biztosítják hozzá folyamatosan!
    Ez nekik a támogatás? Tolj ki velük! Mutasd meg milyen srác vagy és vágd a falhoz a telefonod!
    Jogos a felháborodásod, hiszen igaz hogy egy büdös ruppót nem fizettél soha a JB-ért, de mai jár az jár!

  15. @Taky1974: 😀

  16. @Gomb: Pár dologban egyetértek veled, főleg az avultatást illetően, mert a JB dolog igazából egy plusz ami vagy van vagy nincs. Nekem is 4S-em vaqn és rátoltam az 6-os rendszert.
    Egy dologtól féltem csak, hogy direkt lassítanak, hogy tereljenek az újabb rendszerek felé. De nem bántam meg, a térkép nekem kifejezetten jobb lett a navi miatt, eddig a maps-el bohóckodtam annak ellenére, hogy volt JB. nem kell itthonra 2GBos térkép full felesleges, az külföldre jó, itthon felesleges… Fentiek miatt is javasolnék egy összehasonlítást olyan rendszereken amik gyárilag jöttek az adott telóval. 4et 4-el, 4S-t 5-el, stb.. Az szúrt szemet hogy jöttek a kamera összehasonlítások, és kihozták a 4S-t szarabbnak, amikor ugyanaz a kamera van benne.
    De az is igaz, hogy ez fogyasztói társadalom és az apple a legjobb gyártó és a fogyasztóknak gyártanak ők is.
    Bár szerintem most látszik, hogy nincs jobs…

  17. @taky1974: Látom súlyos szövegértési problémáid vannak. Okoltam én a dev-teamet bármiért is ? Gyakorlatilag mindent lefikáztam csak őket nem. Nem értem, hogy miért kellett ezt a hangzatos dumát lenyomni. De ez a mű szöveg minden jb topicban felsejlik, hogy “csináld meg te a jb-t” meg “bezzeg te nem fizettél nekik semmit”. Most elégedetten bólogatsz a gép előtt mi ? Mellesleg Irónia volt a falhozcsapás, amit sztm te is felfogtál, csak menőbb ha jól megmondod a frankót nem igaz ?

    @AkarmI: A 4S ezen téren is visszafejlődött, a 4 kevés fény mellett szebb fotót csinál. 5-ről nincs tapasztalatom.

  18. Gomb! Első hozzászólásod egy merő siránkozás, elkeseredettség és düh azért mert a Te eszközöddel szerinted már senki sem foglalkozik JB terén. Ezt hogyan lehet máshogy érteni?
    Más fórumokon azért olvashatsz ” csináld meg Te a JB-ket” hozzászólásokat, mert ott is elégedetlenkednek az emberek folyamatosan. Vannak akik azt hiszik, hogy alanyi jogon jár a JB egy új rendszerhez. Ha Te nem tartozol ezek közé, akkor bocsánat.

  19. Én az iOS 6 jailbreaket várom, de csak akkor teszem fel, ha valaki már megcsinálta rá a régi Google Mapset (amiről már olvastam, hogy beta verzióban megvan). Addig marad az iOS 5.1.1 és a működő térkép (főleg a bkv menetrendek miatt).

  20. @j-cool: Safariból most is használható ez iOS 6-on, vagy Bpmenetrend, illetve SmartCity Budapest az útvonaltervezéshez.

  21. Nekem i5öm van es megmondom őszintén én bízom benne hogy nem adnak ki törést ios6 ra, mindenkinek az erdeke h ha hamarosan kijön mondjuk 6.1 akkor majd arra ellőjék a lehetőségeket.. Iphone 5 királyság de az ios6 ban rengeteg hibával talakoztam… :'(

  22. @Gomb: megkérdezhetem tapintatosan a korodat? csak egyszerű kíváncsiságból.

  23. Én is úgy vagyok, hogy már tűkön ülök és hiába jó ez az iPhone 5 azért van pár dolog ami eléggé hiányzik jb miatt.

  24. Sziasztok.
    Akkor ez: [link kiszedve] kamu? Mondjuk én 3gs -hez várom az unthetered verziót, ahhoz van már?
    Már nem tudom minek higgyek…

  25. @impressz: ha lesz untethered jailbreak, akkor hidd el, meg fogjuk írni. addig viszont mindig lesz valami jó kis lehúzás, ami ki tudja, mit telepít a számítógépedre. untethered jailbreak 5.1.1-re most is van, 6.0-ra pedig kizárólag a régi ibootos 3GS-re. hogy milyen ibootos a készüléked, azt a redsn0w nyitóoldala megmondja, ha rádugod a gépre, és elindítod. ha nem “old”, akkor arra csak tethered van. minden más kamu.

    ráadásul az iPhone Dev Team hivatalos oldala a http://blog.iphone-dev.org, nem holmi nevenincs oldal, és az ő fejlesztésük a redsn0w, ami nem így néz ki. ez minden létező szempontból kamu.

  26. @Jadeye: Értem. Hmm .
    945 van a sorozatszámban, ha jól értem akkor ehhez nincs törés. Ne is reménykedjek?

  27. @impressz: a jailbreakhez nem érdekes a sorozatszám, mert a jailbreak még mindig nem függetlenítés.

  28. @Jadeye:
    Akkor lehet nem értek valami. Nekem kártya független a 3gs. Fentebb írtad ha old akkor van untehtered jb. van, de nekem nem old, és azt a sorozatszámból néztem

  29. @impressz: az iboot nem a sorozatszámból derül ki egyértelműen, mert ott lehet átfedés. de a redsn0w-ra rádugva az megmondja, hogy milyen iboot.

  30. Szép jó estét !

    Szeretném a segítségeteket kérni az iphone 4 kapcsolatban.
    Olyan problémám lenne , hogy jb-s (5.0.1) volt a telefonom és nyomtam rajta véletlenül egy restore-t s azóta nem szeretne megfelelően működni ez alatt azt értem hogy megjelenik az alma logó egy pár percig utána két percig töltődik és minden kezdődik előröl.
    A kérdésem az lenne , hogy vissza tudom – e állítani és hogyan , bár az iOS6 szívesen rátenném ?

    Elnézést ha rossz helyre postoltam ….

    A segítségeteket előre is köszönöm !

  31. @toledano: ios6-hoz csak tethered jb van ami ugye azt jelenti hogy csak számítógépre dugva tud elindulni. az a kérdés mihez van shsh mentve.

  32. @ToniSlow:

    Igen azt tudom , 5.0.1 – hez van SHSH-m ,próbáltam már úgy is csinálni , de az iTunes 3194 hibával megszakítja a műveletet . Ezután amikor “pwned DFU” módban próbáltam akkor meg a képernyőn az a kép jelenik meg amikor kábel és iTunes ikon van a kijelzőn.
    Tegnap este idegességemben már az iTunesban rányomtam a vissza állításra(vagy töltés) akkor elkezdte az 5.1.1-et de azzal is semmi ott meg valamilyen hálózati hibát írt ki . Tudom az nagy hiba volt ,de valahogyan működő képesre szerettem volna állítania telefonomat még ha ez jb vesztéssel is jár ..

    Szóval valaki tudna segíteni ? ToniSlow: neked meg nagyon szépen köszönöm az információkat és a segítséget is 🙂 !

  33. @toledano: Az 5.1.1-et nem írja alá az apple.Így csináltad:
    szifon.com/2012/03/13/stitch-a-redsn0w-ban-ios5-os-firmware-alairasa-shsh-val/
    Ha nem akkor ne csodálkozz,hogy nem megy.

  34. Köszönöm mindenki segítségét , úgy döntöttem , hogy egyenlőre inkább tiszta útra lépek/lépnék és hanyagolom a jb-t egy ideig .
    De olyan problémába ütköztem , hogy amikor a telefonra szeretném rátenni az iOS 6.0.1-t ezt az üzenetet dobja ki állandóan :

    “Az iphone jelenleg nem tölthető vissza, mert az iPhone szoftverfrissítési szerverrel nem lehet kapcsolatba lépni, vagy átmenetileg nem érhető el.”

  35. @toledano: ellenőrizd a hosts fájlodat, ne legyen benne gs.apple.com sor, sem semmi, amiben verisign van.

  36. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget !


Add a Comment