fbpx Skip to content

Tegnap éjjel még gyorsan kellett megírnom az iPad-es cikket, most már több időm van. Először is köszönetet szeretnék mondani a Szifon Csapatnak azért a 2 órás küzdelemért, amit az élő közvetítés alatt tettek. 3.000, olykor 3.500 ember követett minket élőben a tegnapi nap folyamán. Ez nagyon sok! Kitűnően működött a livestream is, remélem meg voltatok vele elégedve.

Pár mondatra még visszatérve az új iPad-hez. Először is azért új iPad, mert el akarják hagyni a számokat. Ez teljesen érthető, mert milyen hülyén fog majd hangzani, hogy iPhone 7, iPad 11! 🙂 Szóval igen, az iPad egy család, mint a Macbook Pro, vagy a Macbook Air, ő pedig az iPad. Lesz nekünk majd “Az új iPhone”-nunk is. Természetesen ebből lehet mémeket gyártani, mert tényleg, hogy a fenébe magyarázod meg neki, hogy ez az új iPad, ha gyakorlatilag összesen csak a kijelzőből lehet látni? 🙂 Mindenesetre, akinek van kedve, gyártson pár mémet erről, és küldje el nekünk e-mailben az [email protected].

Lassan mindenkinek felugrik az ablak, hogy elérhető az iOS 5.1! Tegnap a keynote után elérhetővé tették az új szoftvert. Természetesen nincs jailbreak hozzá, és még jó ideig nem is lesz. Erre később külön cikk lesz. Aki jailbreakel, AZ NE FRISSÍTSEN!

Nézzük meg mik az újdonságok az iOS 5.1-ben.

Ez a frissítés többek közt a következő javításokat és hibajavításokat tartalmazza:

  • Japán nyelvi támogatás a Sirihez (az elérhetőség korlátozott lehet a bevezetés során)
  • A fotók most már törölhetők a Fotóadatfolyamból
  • A kamera hivatkozása mostantól mindig látható az iPhone 4S, az iPhone 4, az iPhone 3GS és az iPod touch (4.   generációs) zárolási képernyőjén
  • A kamera arcfelismerése kiemeli az összes felismert arcot
  • Újratervezett Kamera alkalmazás iPadhez
  • Genius mixek és Genius játéklisták az iTunes Match előfizetői számára
  • A tv-műsorok és filmek hangjának optimalizálása iPadon a hangosabb és tisztább hangzás érdekében
  • Podcast-vezérlők a lejátszási sebességhez és 30 másodperces visszatekeréshez iPadon
  • Frissített AT&T-hálózatjelző
  • Megoldja az akkumulátor élettartamával kapcsolatos hibákat
  • Kijavít egy problémát, amely néha a kimenő hívások hangjának megszűnését okozta

Tehát vannak újdonságaink. Például külön megemlíteném, hogy a kamera most már indítható a zárt képernyőről is, vagy a 3G kikapcsolható lett az iPhone 4S esetén.

Ez persze még nem minden, folyamatosan derülnek ki apróságok, amik a hivatalos listában nincsenek benne. Amint lehet, írunk majd az új alkalmazásokról is. Nekem kifejezetten tetszik az új iPhoto, de még tesztelem, hamarosan erről is fogok nektek írni.

Jah! Amúgy ilyen az új japán Siri:

Olvasd el a hozzászólásokat is

73 Comments

  1. Mi a helyzet a jailbreakkel? 🙂

  2. Akku idő brutál jó.iPhoto brutál jó.már csak az iPad kell:P

  3. gratulálok az 1. bejegyzéshez 🙂

  4. @Liba: ??

  5. iPhoto nekem is kellene viszont az app igényli ugye az 5.1-et … Hallottam ilyenről még anno ha átírnám a firmware nevét 5.0.1-ről 5.1-re akkor lehetséges h elfuttatná mivel azt hinné h az adott iOS fut rajta. Ez lehetséges ? Vagy már ez a “bug” is foltozva lett ?

  6. Az akkuidő miatt felraknám, de az openvpn miatt nem tehetem, legalábbis az iphone4s-re meg barátnőm 3gsére(ultrasn0w) nem mehet fel, pedig érdekelne.
    Égyébként ugye ez a kamera ikon kapcsolható? Mert én agyf….-t kapnék tőle.

  7. Remélem hamarosan jön valami infó a JB-ről 🙂 Ha 1-2 héten belül nem lesz mozgás, akkor JB-telenítem a telómat,

  8. A4 devices only…

  9. pedig már kezdtem megszokni a dupla-klikkel előjövő fényképezőt… 😀

  10. Gondolom az arcfelismerés csak Ipad-re elérhető…

  11. Akkuidő miatt feltenném, de inkább jailbreak!

  12. Megoldható, ireb- kick out of recovery vagy exit recovery szavakra keress googlin 🙂

  13. Hello mindenki az a kérdésem hogy ha megvan az SHSH-m 5.0.1-het akkor ha frissitek 5.1-re és nem tetszik akkor vissza tudom rakni az 5.0.1-et????

  14. Miközben teszem fel az 5.1-et lementem az SHSH-t, mert úgy szeretem ha dupla home gombra jön elő a kamera 😀

  15. “• A kamera arcfelismerése kiemeli az összes felismert arcot” Ez így pontosan mit jelent? És csak iPad-en működik? Vagy iPhone 4-en is?
    Valamint, a egnapi egész Live beszámolót, videóval együtt, meg lehet még tekinteni?

  16. Amióta fent van az 5.1 az óta nem megy az imessage. Másnak nincs ilyen problémája?

  17. @zsozsonet:
    nekem sem megy! otlet? 🙂

  18. iMSG tökéletésen megy nálam.

  19. Kapcsold ki és be. Utána működik az iMassage.

  20. Kb 10 perc yotube zenehallgatás alatt 5%-ot csökkent a Battery 🙁
    Happy 5.1!

  21. Nyomtam egy Resetet. Előtte 95%-on volt, most Reset után 4perc elteltével 99%-on van!
    Visszatermelt:-)

  22. Feltettem. Minden szép és jó, kivéve, hogy kinyírta Bouble Trouble high score-omat, ami eléggé epic volt és most huss… Egyszerűen kinullázódot.

  23. Nekem, mintha jobban merülne, mint 5.1b3-al…

  24. Végre! 5.0.1-ről updateltem, és jelentősen javult az akkuidőm!!! (vagy máshogy jelzi ki a töltöttséget 🙂 )
    20 perce nyomkodom, és 100%-on van. Eddig ha levettem a töltőről, 2 perc után már csak 99% volt.

  25. @M1800Rider: a youtube szopja a legjobban az akkut, főleg 3G-n át. Nekem eddig 1 perc youtube 1% csökkenést eredményezett! Most javult ez is.

  26. nekem 2 percenként merül most 1%-ot.
    már kikapcsoltam a bluetooth-t, a latitude-ot.
    Lehet, hogy az upgrade-ben meg nyekkent az exchange kapcsolat?
    Még várok egy kicsit, meddig merül.

  27. Felraktam 4S-re, egyelőre annyit tapasztaltam hogy ha felveszek egy hívást nem kell 3 másodpercet várnom mire halljuk egymást, hanem egyből megy. Ez nagyon idegesítő volt, most úgy néz ki megoldották. Eddig heti egyszer eldobta a hálózatot is hívás közben, remélem ezt is javították, na meg az akksi merülést is, ezek tesztelése folyamatban.

  28. ha merülési vagy bármi más gondja lenne bárkinek: restore, és set up as new iPhone, tehát NE állítsd vissza semmi backupból, az mindegy, hogy iTunes vagy iCloud backup. egy tiszta restore sok esetben segíthet.

    az adatok visszaállításához készíts egy módosított backupot, amivel csak a fontos dolgokat teszed vissza. cikkünk erről: http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

  29. @Jadeye:
    Jadeye, ehhez nem kell JB?

  30. @Spider: ehhez tuti nem kell JB 🙂 Ez lenne a normál restore és eljárás, ha valaki teljesen le akarja pucolni a telefont. Annyi a hátránya, hogy egyesével lehet mindent visszapakolgatni, ezért a kontaktokat, mindent el kell menteni.

    A backupból való visszaállítással valamennyi szemét is visszakerülhet, ami továbbra is szívja az akkut.

    Hozzáteszem: én simán wifin át töltöttem le az új szoftvert, és frissítettem a telót, tehát a tartalmát nem töröltem le előtte. Így is látványosan javult a töltöttség. Most 82%-on áll kb. 30 perc beszélgetés és hosszas nyomkodás, emailszinkronizálás után.

    Jailbreak nincs rajta (nem is lesz).

  31. @Spider: esetleg olvasd el a cikket, le van benne írva minden. NEM kell hozzá jailbreak, épp ez benne a lényeg.

  32. 4S akartam frissíteni 5.1-re és az iTunes megáll 3194-es hibakódal
    nem tudja valaki, hogy mi lehet a próbléma?
    a legfrissebb iTunes van és a telefon nem volt JB

  33. csak nálam tűnt el új fotó készítésekor a geotag opció? nem találom hol tudnám bekapcsolni az opciót, a gps természetesen be van kapcsolva, de a lőtt képekhez nem csatol pozíciót. clean restore-al került fel az 5.1 és nincs JB-elve. köszi a segítséget.

  34. semmi hír a magyar iTunes Match-ről? mikor lesz már nekünk is? :S

  35. Sziasztok,nagy gondban vagyok,sajnos sikerült felfrissítenem a szoftvert 5.0.1-ről a legújabbra,és most nem tudom használni a gevey-t :,( van egy ipodom,nincs valami megoldás hogy függetlenítsem a telót? vagy mit tudok tenni hogy tudjam használni? 🙁 és ha semmit,kb mikorra várható függetlenítés? AT&T függő a készülék egyébként

  36. @bigvick: nincs mód függetlenítésre. *elvileg* van valami új gevey, ami elboldogul ezzel is, de nincs rá garancia, hogy működik. a baseband nem downgrade-elhető, más függetlenítésről pedig nincs hír.

  37. Hali, jailbreakelt telon ugye tenyleg nem megy az ota frissites? Elkezdte tolteni az 5.1et, azota nem vagyok wifi-n mert parazok h bb uprage lesz…

  38. Hali, jailbreakelt telon ugye tenyleg nem megy az ota frissites? Elkezdte tolteni az 5.1et, azota nem vagyok wifi-n mert parazok h bb upgrage lesz…

  39. Merülés….:-(
    Wifin keresztül frissítettem az iPhonokat. 2db 4est és 2db 4s-t!
    Csak 1db 4esnél jelentkezett gyorsabb merülés. Kb 10% óránként. Összehasonlítottam a többivel a beállításokat, nem volt indokolt ezért lényegében nem változtattam semmit. Éjszak töltöttem és reggelre láss csodát, összeszedte magát?! Egy óra netezés és rádió hallgatá -4% merüléssel. Hmmm. Gépek….

  40. sziasztok egy kerdes . igo europe megvet , nem enged frisiteni azt mondja nincs eleg hely ,de van 3G szabad , az egesz app 1,9G van esetleg valakinek valami otlette elore is kosz

  41. Kezdeti volt az öröm 🙁
    Tartotta magát egy darabig, de most 30 perc alatt 5%-ot esett!
    Érdekes.
    Ezek szerint ha gond van 5.1 mellett az akksival valószínű, hogy nincs más megoldás, mint hogy új iPhoneként újrarakni 🙁
    Ezt szerettem volna elkerülni!

  42. Nekem az 5.1-re frissítés után (i4) 10 óra készenlét -1% (3g bekapcsolva, Wifi szintén, gps-t csak az időjárás, ill a térkép használ, e-mail manuálisan frissítve! Mindenkinek javaslom a BatteryDoctor névre hallgató ingyenes app-ot. Részletesen mutatja a töltés fázisait, 1. Fast charging, 2. Continuation, 3. Trickle charging. Ez utolsó pont érdekes, mivel megmutatja mikor húzd ki a töltőt, iphone állapotjelzője szerint már kész volt (100%) de a progi szerint az még csak 65%-lenne, még 20 perc csepptöltés a progi szerint és szerinte is 100%, tehát hagyni kell a töltőt még 100-után is ezek szerint! Régen amikor nem e szerint töltöttem, ahogy feltöltés után lehúztam a telót, pár perc után már visszaesett 1-2%-ot, most meg 10-óra után -1%… + Az már csak hab a tortán hogy a progi dokumentálja neked egy naptárban mikor töltötted a készüléket, milyen töltéssel, gyors, usb, vagy csak rátöltöttél stb! Ajánlom figyelmetekbe, teszteljétek ti is, nektek mit produkál az akkuidővel…

  43. Hello olyan kérdésem van hogy mért nem menti a wifi beállitásokat?

  44. Dedyke lécci elküldenéd a battery doctor linkjét ? Csak mert adott vagy 4-et és nem tudom hogy meik a jó

  45. Újraraktam…

  46. Kövezzetek meg, de most, hogy újraraktam, egy órányi nyomkodás és zenehallgatás után még mindig 100%-on van!!!
    Köszi a tippet JADEYE!!!

  47. Új iPhoneként újra kellett raknom!
    Óránként merült 5.1 alatt 10-12%-ot!
    80 perce vettem le a töltőről és beállítgattam!
    Helymeghatározás:Be
    Wi-Fi:Be
    Értesítések:Be
    Fényerő:kb 55%
    Mail:15 percenként
    3G:Ki

    …………és 98 %-o figyel !!!!!!!!!!!!
    Teljes a siker!

  48. Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem!
    Adott egy iPhone 4, 5.0.1 fw, és szeretném restorolni 5.0.1-re hogy legyen egy szűz rendszerem!Először kiadta a 3149-es hibát amit kiküszöböltem Umbrellával de most a 11-es kódot írja amit hiába próbálok a leírások alapján nem tudom megoldani. Elvileg ügye ezt a Host file módosításával lehetne megoldani de hiába nem akar átugrani rajta, már frissítettem az iTunest-is már a registryket is töröltem, de semmi! Próbáltam már az fw kicsomagolásával, töröltem a bbfw file-t de akkor sem volt jó!
    Esetleg tud valaki nekem segíteni, van valami megoldás???
    Köszönöm szépen!

  49. Az vajon mért van hogy feltoltottem az iPhone 3GS-em és 100%-ot irt a battery doctor is lehúztam a töltőről és 20 perc mobilnetezes után merült 7%-ot?!?!?!

  50. Normal vagy FullCycle töltés volt?

  51. Normalt irt de este felraktam tölteni és egész este töltöttem és lehúztam a toltoről és ugyan az 20 perc mobilnetezes után 93%! Mikor lesz fullcycle a töltés?

  52. Én tegnap ete 8-kor rádugtam tölteni, egész éjszaka rajta volt bekapcsolva a telefon, reggel megnéztem 23-óráig, tehát 3-órahosszát töltötte, igaz nem volt teljesen lemerülve az i4-em kb 20%-on volt amikor töltőre raktam… Na erre már FullCycle-t írt. Most 7-óra készenlét+30 perc wifis net, és 94%-on áll!

  53. Sziasztok! Letöltöttem az új 5.1-et és frissítéskor 3194-es ismeretlen hiba üzenetet írt az Itunes. Iphone 4, vodafone függő, voda kártyával.
    Tudnátok segíteni abban, hogy mi lehet a hiba? Köszönöm!

  54. Nos, 24 óra elteltével a helyzet a következő:
    Fent említett beállítások mellett, kb 5 óra kikapcsolt állapot mellett, szinte non-stop nyomogatva, 70%-ot merült. Szerintem ez így rendben. Normál használattal kb 3%-ot merül óránként!

    Tehát ha valaki szintén extrém merülést tapasztalna frissenrakott 5.1alatt, megoldás az ” új iPhone” telepítés iTunesból!
    Sok sikert!

  55. Telenoron nem megy a mobilinternet az 5.1-re frissítés óta. Leszedte a beállítások közül a hozzáférési pontot, illetve pl böngészőbe belépve kiírja,hogy Mobil adathálózat nem aktiválható. Egész eddig ment minden telenor alatt is, amióta frissítettem nem szeret. valakinek tipp??

  56. @szerzozs: hálózati beállítások törlése opció után vissza kell tegye. egyébként az APN-t törli ki, azért nem megy.

  57. @Jadeye:
    Tényleg az volt, beírtam APN-re a net-et és megoldódott:) köszönöm!!

  58. Hát srácok én eléggé csalódott vagyok eddig! iPhone 4S 16G-s telóm van, feltettem annó “b” változatú 5.0.1-et és az akku problémám gyakorlatilag megoldódott, nagyon jól bírta a telefon! “Tiszta” restore-ral felraktam most az 5.1-et, semmit nem tettem vissza back-up-ból, mindent újraszinkronizáltam, mindent ugyanúgy állítottam be mint a korábbi software esetében és olyan mértékű akku merülést tapasztalok, hogy az elképesztő! Szó szerint száguld lefelé a százalékjelző, délutánra 20% van az a telefon, ami ugyanezzel a használattal másfél napot ment! Megpróbálom mégegyszer a restore-t, aztán – ha nem használ – szervíz. Még kikapcsolásig le is merítettem, aztán kapott egy egész éjszakás töltést is! És így is ez van! Rohadt mérges vagyok…

  59. Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem az iphoto-val kapcsolatban…
    i4, brékelt 5.0.1, felteszem az iphotot és amikor el akarnám indítani egyszerűen kilép. elkezdi betölteni a fotokat és vége.
    Ha valaki találkozott már hasonlóval vagy esetleg tudja mi a megoldás légyszi írjon! Előre is köszi!

  60. @Zolci: az iPhoto működéséhez iOS 5.1 kell.

  61. @Jadeye: Köszönöm ez nem volt világos eddig…Thx

  62. ezt nem értem most vissza akarom rakni az 5.1-et és 3194-es hibát ír de mért??

  63. Azt észre vettétek, hogy ha hosszan nyomva tartjátok az ujjatokat a kijelzőn kamera módban, akkor arra a pontra rögzíti a fókuszt, nem próbál máshova élesíteni!

  64. Sziasztok!
    Kezdő vagyok és szükségem lenne segítségre. 3gs-m van jb-vel. A beállítás ikonnál jelzi a frissítést 5.1-re de pont a jb miatt nem szeretném. A kérdésem, hogyan lehetne törölni a frissítés figyelmeztetést? Baromira idegesít az ikonon a piros egyes. Köszi előre is!

  65. Köszönöm, a noOTA badge megoldotta!

  66. 5.0.1 egy van a telomon de custom thehàt a base band maradt a règi! ha ezzel fricitek ugyanugy marad a règi a basband ès tovàbre is tudok fügetleniteni??? Ezt is kell custom firmwirezni valamivel.????:)

  67. Sziasztok valaki tudna nekem segíteni iphone 3gs em van lassan 1 éve megvan 5.1 ráraktam kiadja h nyelv kiválasztás kiválasztom a nyelvet rányomok a tovább menetre ország/régiót is kiválasztom tovább megyek beállítok mindent és az utolsónál Az iPhone aktiválásánál kiírja h akár három percig is eltarthat az iphone aktiválása és utána kiírja hogy nem sikerült aktiválni és újrapróbálkozás de akár hányszor megcsinálom ezt írja ki ha rá Jailbreakolok akkor behozza a menüt de hiába van benne SIM azt írja ki h nincs szolgáltató! Restore után se jó és ha vissza állítom a telefont régebbi dátumú mentésre akkor is az 5.1 et rakja rá és ugyan ugy nem működik! valaki tudna segíteni!! FONTOS!!

  68. sziasztok.
    ugyanez a problémám nekem is.
    valaki legyenszives és segitsen. köszönöm.


Add a Comment