fbpx Skip to content

Mikor megjelent az első iOS5 béta, azonnal váltottam rá. Már akkor sem jailbreakeltem, mert a 4.3 meghozta a hostpot-ot, de az 5.0 elhozta azt, amire évek óta vágytam és ami miatt addig jailbreakelnem kellett, az Intelliscreen utódját: a Notification Center-t!

Notification Center

Úgy érzem vannak dolgok, amiket az Apple eltalált, például a 3D-s átgördülő menü (banner), ha éppen játszunk, vagy valamilyen programban dolgozunk, de sajnos a lehúzható Notification Center (értesítési központ) nem tartozik közé. Egyszerűen nem használom, és szerintem nem vagyok vele egyedül, hogy talán ha hetente egyszer húzom csak le a csúszkát, akkor is csak azért, hogy megnézzem, nem-e hagytam ott valamit, vagy nem kell-e port törölni. 🙂

Ennek vége!

Először is menjünk be a beállításokba, és vegyük át az uralmat az Értesítések felett. Nézzük meg milyen beállításokat találunk meg, hogyan tudjuk testre szabni azokat az alkalmazásokat, amik már gyárilag bele vannak építve a telefonunkba. Ilyen például, hogy kézi sorrendbe, vagy idő szerint szeretnénk rendezni az értesítéseket. Ilyen például, hogy az emailekről alapbeállításként nem kapunk értesítést, érdemes a 3D értesítést (szalagcímet) bekapcsolni.

Cydia Notification Center

Menjünk tovább, lássuk mik azok a kiegészítők, amiket Cydiából tudunk telepíteni, és ezzel talán használhatóvá is tehetjük a Notification Centert.

SBSettings

Az első, talán legfontosabb dolog az SBsettings telepítése. H2CO3 kolléga már az előző cikkben elmagyarázta, hogy az SBSettings rengeteg dologra jó, köztük arra is, hogy a leggyorsabban érjünk el bizonyos funkciókat. Például a Wi-Fi ki-be kapcsolása.

QuickMemo

Ez is egy apró kis widget az értesítési központhoz. Nem csinál mást, csak helyet ad, hogy oda Te tudj valami hasznos dolgot írni. Egyetlen rossz tulajdonsága van, hogy újraindításkor eltűnik az, amit odaírtál. Ettől függetlenül különösen ajánlom, mivel ingyenes és gyorsabban írható oda valami, mintha a Jegyzetek alkalmazást használnánk.

WeeKillBackground

Ez egy roppant egyszerű widget. Egy “tappintással” bezárhatjuk az összes háttérben futó appot.

FavoriteContacts

Újabb kedvencem a FavoriteContacts nevű widget, amivel a “Telefon” menü kedvenceit rakhatjuk ki a Notification Centerbe. Több beállítás közül is választhatunk, van amikor kattintásra egyből felhívja a személyt, illetve beállíthatjuk azt is, hogy választhassunk, mit tegyen a telefon ha rábökünk.

BBSettings

Rendszerinformáció-függőknek! 🙂 Szinte minden rendszerinformációt ki tudunk rakni a Notification Centerre, a memóriától kezdve a Wi-Fi IP-ig mindent. Olykor ez is hasznos lehet.

Ilyen még az OmniStat widget is, amivel mindenféle statisztikát jeleníthetünk meg widgetként.

NowListening

A következő apró, ám hasznos kiegészítő widget a NowListening. Néha, amikor épp valamilyen alkalmazásban dolgozunk és zenét vált az iPhone, tudni szeretnénk mi az, amit most hallgatunk. Erre megoldás ez a widget, sőt, ha Activator-ban beállítjuk, rázásra is megmutatja, épp milyen zene megy az iPod lejátszóban. 🙂

NotificationCenter Enhancer

Ez a Notification Center javítására szolgál. Így akár már egy teljes emailt is elolvashatunk, ha lehúzzuk az értesítési központot, illetve sok egyéb funkciót is beállíthatunk hozzá. Bővebben:

CallBar

Ez már nem teljesen Notification Center widget, hanem inkább teljesen átszabja az értesítési központunkat. A bejövő hívás jelzését állítja át, hogy minket ne zavarjon, ha éppen játszunk, vagy dolgozunk egy app-ban. Bevallom őszintén, én egyszerre tartom hasznosnak és kevésbé hasznosnak is ezt a programot. De mindenki döntse el maga, nézzétek meg ezt a videót, hogy hogyan is működik:

BlurriedNCBackground

Az átlátszó értesítési központ! Ez sem widget, inkább egy kiegészítő, hogy átlátszóvá tehessük az értesítési központunkat. Természetesen ennek megannyi beállítási lehetősége van, nekem ez is tetszett.

Még több Widget erre: 

Mindezeken túl még sok más widgetet lehet telepíteni, de úgy gondolom, hogy ezek nélkül nem sok mindenre használható ez a felület, ami sajnos az Apple sara, és remélem a közeljövőben majd ezt is javítani fogják. Akinek esetleg van még tippje, milyen widgeteket lehet telepíteni, hozzászólás formájában kérjük ossza meg velünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

125 Comments

  1. nagyon jó! köszönjük!

  2. Én anno az intelliscreenX-et raktam fel, és egyszer csak újraindításkor nem tudtam elindítani a telót, mert mert folyamatosan újraindította a springboard-ot, és nem volt időm újraindítani se. Azóta kicsit óvatosabb vagyok a záróképernyőn történő módoösításokkal.

  3. Én még ajánlom az Intelliscreenx-et, mint a Notification Center alapját. Valahogy így kellett volna az Apple-nek megcsinálni a Notif. Centert.
    @davidDodo2 egyébként nekem nincs vele semmi problémám, jól működik.

  4. @jimny: Neked 5.0.1 alatt működik az intelliscreen? Nekem nem. iPhone 4 és hivatalosan megvásárolt intelliscreen-t telepítettem fel a telefonra, de utána nem volt hajlandó elindulni a program sem. Amint rákattintottam kilépett. :/

  5. ,,Még több Widget erre:” alatti link nem működik.

  6. @admin: iOS 5 alatt az intlliscreenX működik csak, a sima nem!

  7. én még ezeket ajánlom: weeflashlight (led ki/be kapcs), simpledate (kiírja a dátumot), musiccenter (ipod app irányítás)! és ami nem NC tweak de hozzá kapcsolódik és nagyon hasznos: ncquickdismiss, ami egy kis X-et rak a notification barra, hogy ne kelljen megvárni hogy eltűnjön magától! nem is értem az Apple miért nem csinálta ezt meg alapból..!

  8. Azt hogy lehet beállítani, hogy a notification centerbe az időjárást leossza napra?

  9. Jóóóóóó kis cikk! És hasznos!

  10. @admin: Helló, tök jó a cikk.Éppen le is akartam szedni egy pár tweak-et, de a cydia nem tölt le, nem tölti be a packages-eket. Még csak nemrégen jailbreakeltem, mit csi náljak? Légyszi segítsetek, köszi.

  11. @kawala96: jailbreakes cikk, Frissítés #9

  12. @Jadeye:
    Van egy 1.1.4-es Cydia.deb. Az talán javít rajta…

  13. Nekem mobilnettel nem megy (T-s).
    Wifi ok.

  14. @Jadeye: Sajna így sem működik, más ölet?

  15. @kawala96:
    Van egy 1.1.4-es Cydia.deb. Próbáld azt feltelepíteni, talán javít rajta.

  16. @taky1974: DNS hiba van, azon ez nem fog javítani.

  17. Nagyon jó cikk. Ugyanez volt a véleményem az értesítési központról és az első kérdésem az volt, amikor megláttam, hogy miért nem rakták oda gyárilag a főbb kapcsolókat. Ezek közül sokat fel fogok rakni, de már csak egy dolog zavar. Az időjárás. A világ legfeleslegesebb alkalmazása és nem értem minek kellett odatenni? Ki lehet szedni valahogy?

  18. Van már, vagy lesz esetleg magyar billfix 5.0.1-re?

  19. @Jadeye:
    Nekem ilyen nincs. Csak lassan tölt be…

  20. Sziasztok
    Adott egy iPhone 3G, halozati toltorol mukodik a toltes, de ha laptopra dugom, ott semmi reakcio. Windows se ismeri fel, es toltes se megy. Vajon hardveres problema lehet ? ( 2 laptopon is porbaltam az osszes USB portot is )
    Hogyan tudnam felismertetni windowsal?

  21. @JeLo: Persze ki lehet szedni 🙂 A cikk elején írtam, hogy nézd át az értesítési központot, tanuld meg hogy kell használni. Ott lehet kiszedni az időjárás jelzést is. 🙂

  22. Sziasztok!
    Egy kis segítség kellene!
    Mióta jailbreakeltem a 4S-t azóta ha az iGo-t elindítom nem jelenik meg a teljes képernyőn csak egy pici négyzetben a képernyő közepén…..valaki tudja esetleg h mitől??

  23. @Jadeye: érdemes vacakolni 1.1.4-es cydia-val? és sosem szoktam így frissíteni (mmint .deb felrakásával), elméletileg 1szer csak felupdate-eli magát nem?

  24. Van billfix már nagyon rég 5.0.1re, szifon repóban fenn van.

  25. @SASS: Szia! Nekem is ugyanez volt a 3G-mel, de nekem kb 8 éves volt a pc-m. Amint lett új pc véve, egyből felismerte a telefont!

    Apropó, működő T-Mobile Carrier logo várható 5.0.1-re?

    Üdv.

  26. @Gyufika:
    Legális vagy tört? Mert nekem a legális ilyet nem csinál.

  27. @taky1974:
    Tört!
    De előtte 4em volt 5.0.1 jailbreak és az vitte minden gond nélkül!

  28. @Gyufika:
    🙂 vedd meg….
    Amúgy újrarakás nem segít (iGO)?

  29. És esetleg, ha valaki egy az egyben meg szeretne szabadulni a notification centertől, mert idegesíti játék közben, vagy nem használja, akkor ajánlom a Lockinfo nevű programot, amivel ki lehet az egészet kapcsolni (ugyan ezzel át is lehet alakítani). Fizetős program (ajánlom az xsellize repo-t ez ellen)…

  30. Sziasztok!
    Én a Week Calendart használom, és valamiért nem jelenik meg az értesítések között. A gyári naptár megjelenik, de ez nem.
    Ha valaki más is használja nézze meg legyen oly kedves.
    A teló 3GS 5.0.1 no JB

  31. Sziasztok! Szeretném letölteni de nem találom a letölthető verziót a Cydián belül! Pontosabban találtam egyet……és még az sem lenne baj hogy fizetős, csak nem tudom hogyan fizessem ki! Ti melyik verziót töltöttétek le? Tudom hülyének tűnik a kérdés, de nagyon érdekel a dolog, csak ezek szerint béna vagyok! Üdv! Tamás

  32. @szuribaba:
    És egészen pontosan mit nem találsz? Mert azt nem írtad le.

  33. @admin: Igen, 5.0.1 alatt kiválóan megy 3GS-en (persze én is hivatalosan megvettem:)

  34. Sziasztok! Van egy olyan kérdésem hogy nincs véletlenül valami toggle arra hogy iPaden ki/be kapcsoljam a multitaskingot mert engem csak a 4 ujjas lapok közti ugrás zavar! Pl:. Puss in Boots finale! amikor több ujj is kell!
    köszönöm előre is!

  35. Sziasztok!
    Még 1 gondom akadt.
    Pénteken teljesen újrahúztam a telót, Beállítottam a GMailes postafiókom.
    A mai napig nem is volt semmi furcsaság, amíg hozzá nem adtam egy POP3-as freemailes postafiókot.
    A furcsa ezek után az, hogy ha a levelezőprogram nem fut a háttérben (kilövöm) akkor a indításkor mindig a freemailes beérkezett üzeneteket nyitja meg.
    Alapértelmezett postafióknak a GMailes van megadva.
    Van valakinek valami ötlete, miért van ez?

  36. @aang: Sajnos nincs iPad-em, de ha jól tudom, akkor a Beállítások=>Általánosba ki lehet kapcsolni a több ujjas mozdulatokat.

  37. @Jecy: akkor lehet, hogy csak én nem találom. Meg tudnád esetleg mondani, hogy milyen néven van fent? Nekem a Magyar Bill. fix 3.x/4.x jelenik csak meg, ami nem működik. Előre is köszönöm

  38. @mremil: Szinkronizáld össze a Week cal.-t mondjuk google-al, és a gyári calendart is.

  39. @Jadeye: Akkor tőled kérdezem: neked nem jelentkezett gyorsabb merülési probléma az iPhone 4S jailbreak után? Jelezte ezt már valaki bárhol? Mert én úgy érzem elég gyorsan merül tőle a telefon.

  40. @maczikmate: Én se találom, szifon repoba csak régi tweekek vannak ahogy nézem. :S

  41. @petipro: Most nézem, felraktam és működik rendesen, tegnap valami hibát írt ki, de most már jó!!

  42. @kiru_l: nem jailbreakeltem, így erre nem tudok választ adni. de ha nagyon merül, akkor én javasolnék egy restore-t a második kiadású 5.0.1-re (build 9A406), majd ne állítsd vissza backupból. adatok mentése és visszaállítása maximum manuálisan javasolt, és ha nem tölti vissza a névjegyzéket vagy az üzeneteket, akkor az iBackupBot-os cikk alapján megcsinálva. más ötletem nincs.

    @maczikmate: a billentyűzet fix teljesen jól működik 5.x esetén is, a gond esetleg nálad kell legyen.

  43. Sziasztok…nálam nem müködik a cydia!!! nem találja a szervert……. Nálatok megy???

  44. @pbalci: jailbreakes cikk, frissítés #9?

  45. Nekem is jol jönne az az SBSetting theme ami a cikkben szerepel 🙂

  46. Sziasztok! Szuksegem lenne az Igo N. Amercia terkepere .Letoltottem az app-bol az Igo N.A de ez csak demo, es leszedtem az enco-rol Igo Europat.Szoval a kerdesem a kovetkezo,hogyan tudom megoldani azt hogy a demo terkemet kimasolom es beillesztem Europa terkepekhez.

  47. @Jadeye: Köszi… ez sima 3gs… nem új jailbrék eddig működött. Nézem a cikket

  48. @pbalci: Köszönöm!!!! megoldódott

  49. @kiru_l: De. Nekem egy restore oldotta meg es backupot nem toltottem vissza. Azóta jónak tűnik.

  50. @lovingod:

    Egyszerűen csak elhúzod rajta az ujjad, jobbról balra, vagy fordítva. 🙂

  51. Sziasztok! Részben ide kapcsolódik a téma: nem tudtok valamiféle Cydia-s programot, ami csak az én általam kijelölt appokat lockolja le (iPad 2)? Előre is köszönöm!

  52. @tibor64: Össze van szinkronizálva.
    A gond, hogy a beállítások/értesítések között meg sem jelenik.
    Furcsa, hogy első indításkor rá sem kérdezett, értesítéseket szeretne küldeni.

  53. @OTI: Serious SB Settings HD

  54. @jimny: 3GS-en és bekapcsolt jelkódzárral SB Settings reboot-tal jutottam a szomorú állapotba, ahonnan már csak a restor segíthetett 🙁
    Ha gondolod kipróbálhatod adott beállításokkal, és igazolhatnánk, hogy nem egyedi probléma 😛

  55. @taky1974: Szia! Nos….amióta írtam a kis hozzászólásomat megtaláltam és letöltöttem, de az istennek sem sikirül kitennem az alap képernyőre a Widgeteket! Nakem folyamatosan az alap képernyő jön elő és csak akkor látom a Cydia Notification Center-t ha az ikonjára rányomok! Mit csináljak? Tudom nagyon birkának tűnik a kérdésem, de “majd belejövök” ! Üdv! Tamás

  56. Sziasztok!

    Nektek megy a cydia T-mobile 3G hálózaton? Állandóan Network Error-t kapok.
    Wifi-n ADSL vonalon pedig megy…. Mi lehet a probléma?

  57. T-Pot nem igazan akar muxeni nekem 4.3.3.-al. Mar probaltam ujabb-regebbi total Comanderrel. Bemasolom a .wfx-et, majd beepuloknel hozzadom ,de mindig ezt kapom hibakent:
    t-pot could not load itunesmobiledevice.dll

    Neha pedig rakattintok, cska gondolkodik de nem csinal semmit se?! 🙁

    REgebben pedig ment…. MAr 2 gepem is ujraprobaltam..

  58. Srácok!
    Az iGo probléma megoldva….
    De van egy másik gond…..OMFG 🙂
    A cydia nem tölt be semmit….mindenre ezt írja hogy I wasn’t able to locate file…..stb stb !
    Mi lehet a gond??

  59. @szuribaba:
    Szia, sajnos nem nagyon értem mit szeretnél. Letöltöttél a Cydia-ból widgetet és az nem csinál semmit?

  60. Egy félig meddig Off kérdésem van, igazabol nem tudom, hogy mitől van ez, és, hogy ez valami gyári bug, de ha hívnak teljesen random módon van amikor csak elhúzva a csuszkát fel tudom venni, de van amikor két gomb van ‘felvesz’ és ‘nem tudom mi a másik, de le lehet vele tenni’
    namost nekem az kellene, hogy mindig le tudjam tenni, van erre valami tweak? vagy ezt gyárilag is be lehet állítani? vagy mitől függ ez?

  61. @Korte68: jailbreakes cikk, frissítés #9-be le van írva a probléma. lehet még 1-2 napig nem is fog menni:)

    @Gyufika: Nekem megoldotta egy olyan, hogy bezártam a Cydiát (multitaskba se futott) majd reboot, vagy ki-be kapcs

  62. @msl: lezárt kijelző esetén: slide to answer (elhúzod a hívásfogadáshoz)
    ha épp használod, és nincs lockolva a kijelző: megjelenik a felvesz és az elutasít gomb is

    lezárt kijelző esetén híváselutasítás: power gomb duplaklikk

  63. @msl: Ha fel van oldva a telefon akkor 2 gomb jön elő, ha zárolva van a kijelző akkor a csúszka, ennyi az egész:)

  64. Helló.
    Sb settigs telepítés után fehér lett a beállítások menü.
    Mit csináljak?

  65. @nacper: kiléptél mindenből, kilőtted az appokat multitaskingból, majd kikapcsoltad már a készüléket, és vissza?

  66. @nacper: Indítsd újra a telefont(nekem mindig ez van:D), de ha ez nem oldja meg akkor Restore és újra JB

  67. Sziasztok!Csak érdeklődnek,hogy 4s re létezik T-Mobil Carrier Logó ?

  68. @Jadeye: Kedvencem! 😀 Kérlek áruld el, hogy ezt WeeKillBackground hogy tudom megjeleníteni úgy ahogy a képen van? Hálám örök életemen át üldözni fog! 😀

  69. @trigmegistos: Feltelepíted, majd a Beállítások=>Értesítéseken belül mint egy értesítést beállítod:) Remélem nem gond ha én válaszoltam:D

  70. Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni! Nagyon fontos lenne!
    Adott egy at&t-s iphone4 5.0.1 custom fw redsn0w jb ulrasn0w telenoros simmel.
    A mobilnetet szeretném beállítani de sehogy nem jutok el odáig hogy apn-t állítsak! ha rányomok a személyes hozzáférési pontra akkor azt mondja hívjam a 611-et vagy menjek a honlapra. Mit tudnék csinálni hogy működjön a telenoros mobilnet?

    Köszönöm a válaszokat előre is

    Üdv

  71. Van egy kis problémám. 5.0.1 jb-es, függetlenitett(telenor) 3GS-re feltettem az installoust és 1 app kivételével(ujságos) eltünt az összes. Ilyenkor mi van?

  72. indítsd újra a telefont és elvileg megjelenik

  73. Kösz a segitséget!

  74. IntelliScreenX-et nagyon hianyolom. Kovetkezo reszben esetleg? 🙂

  75. @wekar:
    Köszönöm a tippet úgy néz ki megoldódott a probléma!!!
    Köszi!

  76. közben sikerült megoldanom a telenor vs at&t apn parát

  77. Hogy kell olyan “nevet” odaírni a szplgáltató helyére?:D

  78. @aladinka: FakeOperator

  79. Többen kérdeztétek a fenti “témát”, hogy mi lehet.

    Az egy cydia tweak, ami a not. center lehúzásakor elmossa a hátteret és színezni is tudjuk.

    “BlurriedNCBackground”

  80. Sziasztok, mit és honnan kell letölteni hogy jb után bármit tudjak telepíteni a telefonra. Mert most nem engedi.

  81. @kleno: appsync for ios 5.0+ a cydia.hackulo.us forrásból

  82. @wekar: nekem nincs ott!!!

  83. @wekar: Nem kiváltképp tetszik! Köszönöm!

  84. köszönöm

  85. @wekar: köszönöm.

  86. @ToniSlow: Rosszul fogalmaztam 🙂 nekem is az a téma kellene mint Jasonnak… Az a fekete ami a cikk végén van 🙂

  87. @Jadeye: Frissült a CommCenterClassic patch, a legfrissebb verzió: 5.0-11r1c. Támogatja már az iPhone 4 cdma verziót is és a 4S-t is, és az 5.0.1-es iOS-nek mindkét build verzióját. (Ha tudtatok róla akkor bocsi.)

  88. Sziasztok!

    A problémám az, hogy telepítettem a Notification Center programot, legalábbis a Cyndia ezt írja, de a telefonon sehol sem találom. Ez csinálta egyéb program telepítésekor is.
    Viszont ha játékot telepítek annak az ikonja megjelenik.

  89. @perbal: A Notification Center (Értesítési Központ) alapból benne van az iOS-ben, azt nem teleíthetted. Esetleg valami kiegészítőt raktál fel hozzá, ezeknek legtöbbször nincs ikonjuk. Beállítások -> Értesítések. Ott keresgélj.

  90. Még megjegyzésképpen: a BBSettings-t elég gyorsan lezavartátok, pedig annyit tud, sőt, többet is, mint az SBSettings 🙂

    -futó alkalmazások, azok kezelése
    -parancsikonok leggyakrabban használt alkalmazásainkhoz
    -egy gombbal kiváltja a fentebb említett WeeKillBackground-ot
    -3G/Wifi/Flight/lámpa/BT/gyro/némító/GPS/Sprinboard restart gombok

    Dizájnra pedig nem lóg ki annyira a NC-ből. Én pl. SBSettings helyett ezt használom.

  91. Az SBSettings téma megfejtése: Prestige-SBSettings-HD

  92. SBSettings nem akar müködni…
    Permissions Error ablakot dob fel, gözöm sincs miert. Probaltam mindent, ujraraktam,restart,reboot..semmi..ötlet?

  93. nekem olyan kérdésem lenne hogy az SBsettings be, ha átállítom a default icon set ről a serious hd icon set re, akkor nem váltja át, próbáltam már respringet is, iconok eltüntetését, stb, de nem jött össze, ez valami bug vagy van rá megoldás?

  94. megoldodott a gond:)

  95. Sziasztok! Felraktam a Celestet + az action plus packot,hogy lehetne zenét küldeni?

  96. @lanw: Szia! Esetleg a dunatv kívánságkosár? :/

  97. @szifon09: Köszönöm, xsellize repojában meg is találtam:)

    @pentium4: Beállítod a témát (Dropdow Window Theme) majd simán a home gomb megnyomásával bezárod az sbsettingset, 1-2másodperc múlva automatikusan respringel és át is állította:)

    @lanw: Tudtommal már a 4.2.1-et nem támogatta a Celeste Bluetooth, vagy te mit raktál fel?:)

  98. azt…csak akkor lehet mégsem tökéletes 😀 Bár Sbsettingsből tökéletesen megy..

  99. 5.0.1-re toltam cydiat feltores utan es iFunBox-al visszamasoltam az addressbook 2 fajljat ,de jelenleg nem birtam a jogait beallitan. REgebben irtatok, hogy szifon source-bol tegyuk fel a CHOWN fixet es az megoldja, de nem talalom sehol sem?!

  100. @Ombika: miért nem találod? ott van fent a source-ban.

  101. @Ombika:
    Bocsanat megvan, de hiaba masoltam vissza, majd futtattam le ezt a progit, se SMS, se addressbook,se notes es voicememok se jottek vissza?! 🙁 Mit csinaltam rosszul?

  102. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy azt hogy lehet beállítani, hogy az időjárás jelzézben ne fahrenheit hanem celsius-ban mutassa az értéket… Reggel mindig örülök h 20 foknak aztán rájövök hogy az korántsem 20 :)) Apród

  103. @aprod: jobb alsó sarokban bökj az i gombocskára, akkor megfordul az egész, és megtalálod a beállításait.

  104. Vannak a status bar-on ezek a MB. Kijelzesek az mihez kapcsolodik, es mi a neve??!

  105. Sziasztok!
    Van egy ájpad2m 5.0.1-vel. A1-es és itthon szépen viszi a vodás kártyát. Sajnos jailbreakelnem kell, mert alapból nincs sms support a rendszerben, de ha már itt tartok, érdeklődnék pár program/tweak iránt.
    Létezik olyan tweak, hogy mondjuk valahova a springboardon (pl. statusbar) folyamatosan jelzi az aktuális adatforgalmat? -Vagy valami alternatíva- Mondjuk az jó lenne, ha egy előre beállított értéknél jelez/letilt.
    A másik: biteSMS vagy PhoneIt?
    És még valami. JB után én mindig újként állítom be az icuccost, amire visszaállítom a régi, nem JBs mentést, majd ezt viszem tovább egy újabb mentésben immáron JBsként. Szóval kerestem, de nem találtam cikket, hogy pontosan melyek azok a fileok, amiket érdemes (iBackupBottal) kiszedni a mentésből, ha leszedem a JBt. Van erről magyar leírás, hogy melyek ezek a fileok?

    Köszönöm türelmeteket e hosszú rizsa után! És persze a válaszokat.

  106. @aladinka: Az SBsetting is kiírja vagy a BBsettings

  107. Koszonom @Wekar 🙂
    Szerintem nagy sikere volt ennek a posztnak lehetne egy harmadik resze is hasonloan hasznos vagy akár “haszontalan” programokkal is:D

  108. bocs az amatőr kérdésért, a BBsettings-t hol találom?

  109. már megvan. sorry

  110. Sziasztok.
    Nekem 4S-en nem működik BBsettingsbe a telefonnémítás, valakinek van tapasztalata mert egyik fő ok ez volt a telepítésre.

  111. @cbodi: telefonnémításra ott a némításkapcsoló a hangerőszabályzó gombok felett.

  112. Hali

    Gondom akadt, a hibás valószínűleg vagy a blurred NotCenter, vagy a weekillbackground tweak!
    A hiba a következő:
    iPod touch fehér 8gb. JB-eltem restore után, újként beállítva az iPodot (set up as new) és miután Lockolom, úgy hagyok 2 percre kb. akkor unlockolás után 5mp-ig semmit nem csinál. Teljesen lefagy, ha egyből le akarom zárni a fenti lock gombbal arra is csak 5mp után reagál!
    A tweakek amiket felraktam: SBsettings, appsync, installous ezeket szoktam használni alapból is sosem okoztak gondot. ezen felül a blurred NotCenter, weekillbackground-ot raktam fel plusz a fiveicon tweaket bár csak 4 ikon van a helyén.
    Olvastam külföldi oldalakon ugyanerről a hibáról, azonban megoldást sehol sem írtak, csak hogy restore…és iPhone-ra is írtak hasonló hibát!

    Sajnos nincs wifi a közelembe így nem tudom leszedni a tweakeket!

    Esetleg hasonló hiba valakinek? Köszönöm a segítséget!

  113. *meg felraktam a nowlistening tweaket is!

  114. Igaz! De ha meg leszedem, nem tudom visszarakni, és lehet hogy úgy belenyúlt a rendszerbe (amiatt bugos), hogy nem segít csak a restore és aztán nem felrakni. Csak akkor meg nem tudom melyik okozta a fagyást!

  115. Ja még egy infó, csak akkor fagy ha az ikonokat látom, mikor kilockolom, tehát ha egy programban vagyok ott sosem :S

  116. Az SB settingsben van olyan opció, hogy kikapcsolhatom a tweakeket egyenként, de nem segített egyik sem :S

  117. @Gyufika: Megkerdezhetem, hogy hogy sikerult megoldani az igo problemat?? Koszi

  118. A JÓ Isten tartson távol Tőletek ettől az apptól (BBsettings). Miután feltettem, még airplain módban és kilőtt programok mellett is 8-10% -ot merül egy éjszaka az aksim. Az eddigi 2-3 helyett naponta kell töltenem!!!!

    Nem is jó, és ami a legrosszabb NEM LEHET LESZEDNI!!!
    ELTŰNT A CYDIA-ból. Számos fórumon panaszkodnak erről. EL vagyok keseredve….lehet hogy ez a szar miatt restorolhatok 🙁
    Esetleg valakinek hasonló problémája ? Megoldása van-e ?
    Köszönöm!


Add a Comment