fbpx Skip to content

Az iOS5 egyik újdonsága a gyárilag beépített Twitter-funkcionalitás. Persze ezt ne önálló Apple-alkalmazásként képzeld el, valójában a különböző gyári appokhoz került plusz featureként a tweetelés.

Először a Beállításoknál kell megadni az alapadatokat. Jó hír, hogy a rendszer több accountot is képes kezelni. Az adatok mellé megadhatjuk, hogy akarunk-e alapból a tweetek mellé földrajzi koordinátákat is kiposztolni, és telepíthetjük a hivatalos Twitter alkalmazást is – enélkül nem is működik a dolog, tehát ezt mindenképp telepítenünk kell.

A Kontaktok frissítése gombbal emailcímek alapján frissíti a Névjegyzéket, berakja az illető twitteres nevét és fényképét is. Innen írhatunk az adott személynek üzenetet is, vagy megnézhetjük az általa küldött tweeteket.

Másik lehetőség a Twittert használó alkalmazások kezelése. Egy listában láthatod melyik app használhatja a Twittert. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egy program csak akkor jelenik meg a listában, miután indítottál belőle egy twitter üzenetet.

Az integráció nagy előnye a bejelentkezés egyszerűsítése. Ha az iOS5 előtt egy kliensbe be akartál jelentkezni, akkor ehhez átirányított a Twitter webes felületére. Ezentúl, ha beépítésre kerül az adott kliensbe, a programok alapból hozzáférnek ehhez az információhoz, így nincs szükség külön bejelentkezésre.

Miután sikeresen beállítottuk az alapadatokat, küldhetünk tweeteket a Safari, a Telefon, a Névjegyzék, a Fényképek, a Kamera, a Térkép és a YouTube alkalmazásokból is. Feljön egy külön ablak, amibe begépelhetjük mondanivalónkat, a hosszat illetően pedig karakterszámláló segíti a munkánkat. Ha több accounttal rendelkezünk, választhatunk közülük. A csatolmányok gémkapocsként látszódnak, akár képről, akát linkről van szó. Az üzenet sikeres elküldéséről egy csipogó hang értesít. Akit ez zavar, a Beállítások / Hangok / Tweet menüpontban kikapcsolhatja.

A beépített Twitter funkcióval könnyebbé válik a tweetelés, de azért még nyílik tér javításra is. Például a Fényképek vagy Kamera alkalmazásból egyszerre csak egy képet lehet küldeni. Vagy ha a Névjegyzékből akarunk az adott illetőnek üzenetet küldeni, akkor ezt csak Mention-ként lehet, Direct Message-ként nem.

Kijelenthető, hogy nagyon hasznos dolog volt a Twitter beépítése. Jó lenne, ha a Facebook is hasonló sorsra jutna. De ehhez kell a másik fél együttműködése is…

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. OFF:Sziasztok lenne egy olyan problémám, hogy iphone 4ről lementett backupot raktam fel iphone 4s re de időközben letöröltem a programokat(általában freek voltak)de nekem a kedvencem a zombie café volt de most nem rakta vissza mert ugye nem találta a helyet ahonnan felrakhatta volna(pedig anno itunesal töltöttem le) és most mit tudok csinálni, hogy a mentések is meglegyenek(mert gondolom azt a backup tartalmazza) de legyen is rajta a telefonon???Magyarul ha letöltöm újra és megint backup akkor fogja tartlamazni a mentéseket vagy mit tudok tenni?Válaszotokat előre is köszönöm.

  2. Én személy szerint jobban örültem volna egy FB integrációnak, sztem nálunk nem annyira elterjedt ez a twitteresdi(én még mindig nem értem, hogy működik 😀 ). Persze ez sosem mérvadó, hogy nálunk mi elterjedt…

  3. Sziasztok!
    Bocs az off-ért,de nincs valakinek infója a Magyar iTunes vásárolt filmeknek van magyar felirata???

  4. Légyszi segítsetek!

    Egy iPhone 4 -ről van szó IOS5 -tel és gevey simmel, működik minden tökéletesen, de a mobilinternetet nem tudom használni. Mi lehet az oka? Mit kellene beállítanom? Az adatromaingot bekapcsoltam de így sem működik.

  5. @logengab: töltsd le az appot a store-ból, és utána tedd vissza a backupból a dolgokat?

    @anti73: nincs. ráadásul még angol sem mindig van.

    @kiru_l: apn be van állítva? de a gevey esetén egyébként is lehetnek mókák.

  6. @Jadeye: Köszi

  7. Sziasztok!
    Látom, hogy már így is tele van offolva a topic, tudjátok, hogy nem szokásom, de most tényleg kéne egy kis segítség. :/ Az iPhone-om nem reagál a headset irányítógombjaira. Se a felvevő-letevőre, se a hangerőgombokra. Vadonat új headsetről van szó! Már kipróbáltam a régivel is, amivel még anno működött, de már arra sem reagál. Már töröltem le Cydiás appokat is, de nem segített. Szerintetek mi segíthet, csak restore, vagy harveres hiba lehet a háttérben? A készülkéem 3GS, 4.3.3 firmware-rel! Előre is kösz és bocsi 🙁

  8. @Underdoggie: elsőként mindenképp egy restore javasolt, és nézd meg, hogy jailbreak nélkül mit reagál. ha úgy sem működik, akkor vagy a jack aljzat a rossz/koszos, vagy a headset. mivel a headset új, így azt elvileg kizárhatjuk, pláne, hogy másik headsettel is ez a gond, így marad a készülék. ki kéne pucolni a jack aljzatot – például fújkáld ki, vagy egy vattájától részlegesen megszabadított fültisztítóval lehet próbálkozni. ha még garanciális, akkor hivatalos szerviz. ha már nem, hozd be hozzánk, és megnézzük.

  9. @Underdoggie: @Jadeye: Nem kotekedeskent , de elosszor a jack aljzatot piszkald meg a fent leirtak alapjan , aztan a restore . Csak az idosporolas vegett 🙂

  10. csak ezzel pont kinyírták a külső képfeltöltő szolgáltatásokat, mint a twitpic 🙁

  11. Üdv. Kéne egy kis help. iPhone 4, 4.3.5 JB. Nem működik valamiért a push notifications. Emailt megkapom, de pl semmilyen más program nem szól ha üzenet érkezik (pl Skype, Viber), nem szól a Vatera ha lejár egy aukció, az ebay szintúgy.. Beállításokban be van kapcsolva természetesen, és külön az egyes progiknál is be van állítva, hogy mikor szóljon (aukció lejárta előtt 15 perccel, stb). Miért nem működik? Tudok valamit tenni?! Előtte egy 3g-m volt, 4.1-gyel, gyönyörűen működött, szolt allandoan, csipogott mindenért. 🙂 Valaki help plz, szükségem lenne ezere az értesítésékre… :/

  12. @Jadeye:

    “de a gevey esetén egyébként is lehetnek mókák.” Bocsi, hogy ezt mondom de szerintem ez hülyeség, szinte minden ismerősöm akinek ájfonja van gevey -el használja és senkinél sem volt gond soha sem a telefonálással sem az internettel, valamint a roamingot/romaingra való átállást is kivállóan kezeli, semmi köze a hálózathoz, a telefont vágja át és nem piszkál bele a hálózati forgalomba!

    Amúgy nem vágom mire jó a twitter, én is próbálgattam, de értelmetlen baromságnak tartom, semmit sem lehet kezdeni vele, csak postolgatni a saját kis oldaladra, illetve az ismerőseid oldalára, olyas fajta információ közlés, gyors megosztás semmi több… Jobban örülnék egy facebook integrációnak!

  13. @mythbuster: nem azt mondtam, hogy “vannak” mókák, hanem hogy “lehetnek”. a kettő közt elég nagy a különbség.

    az, hogy az ismerőseidnek gond nélkül megy, az jó. de a működésének köszönhetően bizony elképzelhető, hogy mégsem úgy megy, ahogy kellene.

    de az alapján, amit írtál, nem jól érted, hogyan működik, mert bizony nem csak magát a készüléket vágja át, hanem a hálózatot is. de olvasd el ezt: http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

  14. @Underdoggie:
    Az nem lehet, hogy az activatorral elálítottad?

  15. @kiru_l:
    Rakd bele az eredeti simkártyát, aztán keresd meg a hálózati beállításokat! Ott manuálisan kell megadni az adatokat de előbb rakd vissza másik kártyát (anélkül, hogy kilépnél a mobil hálózati beállításokból) és aztán add meg az adatokat: http://szifon.com/2010/06/30/frissult-a-redsn0w-apn-mms-megoldva/ Ha telenort használsz a “net” helyett azt írd be: online!

  16. Én se használom a twittwert! Kezdetben IWIW-vel kezdtem a közösségi hálón aztán jött a facebook meg még a skype is gyakran befigyel. Sztem a bőség zavara effektus áll fenn!
    OFF: Nekem ios5 van fenn (3gs old boot) és amikor kikapcsolom a telefont akkor a Mobil adathálózat elállítódik vissza az eredetire ami angol O2-es. Hiába írtam be manuálisan az adatokat. Ha a Telenorosat teszem bele nem is látszik a mobil adathálózat gomb!

  17. Hali. Nos, 4.3.5-öt tinyvel mentett shsval ujraraktam.. itunes, restore, a végén 1013-as hiba.. tinyvel dfu mode, fix recovery.. ujraindul, dolgozik a telefon, apple logo, majd ujra recovery mod, es semmi nem valtozott, nem bootol.. :S:S mit csinalok rosszul :(?!?!?

  18. @Jadeye: Igen olvastam már annó i4 vásárlás előtt, de csak addig babrálja a hálózatot míg visszanyomod a 112 -őt, utána csendben van, és végzi a dolgát…

    Sokat járok külföldre és nagyon ritkán indítom újra a telómat, 3-4 hetente egyszer, még soha sem vette el a hálózatot, értsd úgy külföldön a hegyekben ahol nincs térerő ott értelemszerűen No Service felirattal fogsz szembesülni, de ahogy megjön a térerő a TMSI újra él és nem hal meg csak mert nem volt elérhető a hálózat, ugyan így van a roamingra való átálással is, hiba nélkül végzi a dolgát még a Telenor retkes hálózatán is annó mikor nyáron csak Budán volt térerő, Pesten No Service, de ahogy megigazították a szerencsétlen antennáikat, egyből fölállt a TMSI és ment a hálózat, nem kellett babrálni vele. Ahogy a leírásban az is félrevezető lehet, hogy ezzel a 112 vonalát terheled, és hogy etikátlan meg miegymás, ahogy megjelent az “End Call” gomb már le is nyomható, ezt senki sem fogja érzékelni, a hívás csak a legközelebbi antennán keresztül a szolgáltatót érinti, mást nem, náluk nem csörög ki a vonal, mert 1s alatt vissza is nyomtad… Ahogy azt is át lehetne írni a leírásban, hogy tedd be a kártyát, 112, visszanyom majd felejtsd el az egésszet metódus! Lehet, sőt biztosan neked független vagy egy adott szolgáltatónál használt készüléked van de ez nem elegendő ok arra, hogy a szerencsétlen külföldi esetleg belföldi függő de más szolgáltatónál használt készülékhez tartozó Gevey megoldást leépítő kritikákkal ruházzátok föl, hogy illegális, etikátlan útvonal a 112 alkalmazásával és hajlamos ledobálni ha letelik a TMSI… Mint már írtam én is elolvastam a cikket a vodás i4 megvásárlása előtt, és tartottam attól, hogy ez a megoldás nem lessz a legcélravezetőbb, meg álmomban magam előtt láttam a fogházat :), de ennek valóságalapja 1 a 1000000000000000000millióhoz… Tehát nem olyan rossz ez, a kis kínai aki megalkotta tuti nem a varródában dolgozott rajta…

  19. hello bocs de az elsö kép alapján elég polgár pukkasztonak tartom egy ekkora gyereknek ilyen telot venni még talán a nevét sem tudja leirni az iskolában meg nyakon vágják egy ilyen drága készülékért, talán ahobby terepjáros anyukának apukának ezen is elkellene gondolkozni vagy mindegy mi lesz a kis eminensböl?

  20. Én kérdeznék egyet a témában, ha szabad :).

    Miért van az, hogy a twittekre érkező reakciókat (mentions) kizárólag weben látom? Régen vettem egy alkalmazást, ami tudta, most már az se tudja. Van erre bármilyen megoldás?

    Vagy ez egy direkt dolog? De akkor weben miért van kint? Mi ebben a logika? Engem érdekelne azoknak is a reakciója, akiket nem követek.

  21. Hol van az a videó amin egy idős bácsi ipad-et kap?
    Sehol nem találom , szívesen megnézném. Köszi

  22. egy fb integrációt jobban tudtam volna értékelni azért.. mondjuk mindegy amig még nincs meg az új iphoneom 😀
    off: valaki hozzáértő tudna nekem mutatni egy programot amivel a backupból ki tudok nyerni adatokat (videókat, smseket főleg)? eddig csak fizetőst találtam és torrentoldalon se tlaálom törve őket..

  23. Sziasztok!
    Van egy iPhone 3Gs-em iOS 4.1 függetlenített. Szeretném frissíteni iOS 5-re, viszont Függetlenítés kellene, nem tudom hogy ezt meg lehet-e valósítani már, illetve, van e mód majd visszatenni a 4.1-et, ha mégse kellene az 5?

  24. @mythbuster: az, hogy a gevey hogy működik, az tény, akár elutasítod ezt, akár nem. a 112 hívogatásának mikéntjéről sincsenek pontos információid, mert attól, hogy nem hagyod kicsörögni, a rendszeren átment a hívás a segélykérő központig, másként nem jelenne meg az end call gomb. a kártya működéséről szóló leírás tehát egyáltalán nem pontatlan, mindössze legtöbben nem foglalkoznak vele, de ettől még tény. és nehogy már még én legyek a hibás, amiért az összes *lehetséges* mellékhatást vázoltam a tények alapján.

    felőlem azt csinálsz és azt használsz, amit akarsz, nekem mindegy. de ami tény, az tény, és nincs értelme tagadni.

    @lacos1962: “láthatóak a félreértések, mert nem tisztáztuk mi sem kellőképpen még tegnap: a kissrác nem magának vette a készüléket, és a szülők sem neki vették, hanem a gyerekek csak sorbaálltak, mert “buli”.”

    @samu: a mention-s látható minden esetben például a gyári twitter kliensben, ha a második “fülre” mégy az alsó menüsorban, aminek a jele egy @. ott az összes mention látható, akár követed az illetőt, akár nem.

    @godan: erre gondolsz? ebben néni van ugyan: http://www.youtube.com/watch?v=ndkIP7ec3O8

    @wow10: természetesen custom firmware, legújabb redsn0w megcsinálja, de ha nem régi ibootos a készüléked, csak tethered jailbreak van egyelőre.

  25. új bootos az iphone 3Gs.
    Milyen programokkal lehet megcsinálni?

  26. Működik a logofix iOS5 alatt?

  27. iOS 5-ben hol tudom kikapcsolni a szovegnel az automatikus kiegészítést? Mar az agyamra megy, mondjuk SMS-nel!

  28. @Jadeye: Gevey simnél tudsz segíteni facetimeban? Mert beaktiválja a facetimet sikeresen, de sajnos minden hívást eldob azzal hogy “Facetime sikertelen”. Van megoldás?

  29. A Twitternek tényleg nem sok értelme van, akinek van saját weboldala Blogja, Facebook-ja nem nagyon fog még twitterelni is közben…
    Lenne egy plusz kérdésem, azt lehet tudni, hogy hány iPhone 4S maradt a Westendes üzletben (T-s) – mert 16GB-os fehéret szeretnék, rögtön 2-t… De potyára nem mennék el oda!
    Remélem valaki gyorsan tud válaszolni… Köszi

  30. Jadeye, azt szeretném kérdezni, hogy, ha custom firmware-el frissítettem ios5-re, mert gevey-vel függetlenítek, akkor ezután jailbreakelhetem redsnow-al? Az ugye nem szól bele a baseband-be? Köszi. (muszáj megbizonyosodnom róla, mert nem szeretném, ha az egyetlen ftlenitési lehetőségem elszállna)

  31. Látom, hogy ez egy eléggé offolós topik, ezért én is szemetelnék.
    Sziasztok, új vagyok, lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, ezért lehetőleg ne csesszetek le nagyon.. Szóval: van egy iPod touchom (JB nélkül) most pedig vettek egy 3GS-t. Hogy tudnám az iPodon lévő minden cuccot (appok, zenék, filmek stb.) rárakni az iPhonera? iTunes-al lehet?

  32. Elfelejtettem: iTunest nem használok, mert szerintem eléggé kezelhetetlen. Egy alternatívát a Copy Trans Managert jobban szeretem… Bocs a dupláért…

  33. @Jadeye köszi. De snowbreeze kiírta az elején, hogy ez nem jailbreakeli, csak frissíti 5.0-ra bb upgrade nélkül, ezért nem értem. Persze cydiám sincs. Szóval akkor a redsnow jailbreak and install cydiát toljam még rá?

  34. @wow10: leírtam, hogy redsn0w.

    @mada: a t-mobile és vodafone logófix megy nem megy. a telenoros carrier fix még nem sem.

    @set79: a general (általános) / keyboard (billentyűzet) / auto-correction (automatikus javítás) nem jó?

    @kiru_l: nem tudom. csak hívni nem tudsz, vagy téged sem tudnak hívni? wifi rendben?

    @vycman: a custom firmware változatlanul már jailbreakelt, tehát azt már nem kell jailbreakelni. a custom firmware nem frissít basebandet. de önmagának a jailbreaknek semmi köze a basebandhez.

    @ganee: iTunes-ban backup az iPodról, majd restore az iPhone-ra. más esetben nem garantálható, hogy jailbreak nélkül áteszi a dolgokat. az iTunes viszont igen.

  35. Megválaszolom a kérdésemet: igen. 😀

  36. én azt szeretném kérdezni, hogy az iphone 4S-ben volt róla szó, hogy van a space mellett egy mikrofon ikon, amivel lehet diktálni, na most nekem ilyen nincs, hogyan tudom beállítani, h legyen?

  37. off

    Sziasztok! ipod 4-em van ios5 tethered jb.-vel. A probléma a következő: appokat bepipáltam, hogy melyeket szinkronizálja majd elindítom a szinkront. Itunes azt jelzi az appok fent vannak közbe meg nem tette fel őket.

    Aztán van egy dokkolóm amibe ha berakom az ipodot nem ismeri fel win7…

    Tudtok segíteni? köszönöm 🙂

  38. Jadeye,
    koszi, de felreertettel. Nekem koldott @ nyilvan OK. En arra gondolok, ha mondjuk te twittelsz valamit, akkor nem latom az arra (neked) kuldott reakciokat.

  39. @Jadeye: Kösz!

  40. @Jadeye:

    @mada: a t-mobile és vodafone logófix megy. a telenoros carrier fix még nem.

    Szia,

    nekem nem megy, iPhone 4 IOS5 alatt, akármelyiket rakom fel a T-mobileosok közül, ha nyomok egy hálózati beállítások törlését, akkor sem történik semmi, valami tippet esetleg tudnál adni nekem? Olyan szép volt az a grafikus logó 🙁

    Köszi előre is!
    Üdv,
    Dani

  41. @meetas: igen, a logófixek sajnos mégsem mennek, mert az Apple újból változtatott a Carrier Bundle-kben. most jutottam készülékhez, amin tudtam tesztelni, így már látom, mi a gond. hamarosan frissítjük a csomagokat: http://yfrog.com/odzwetp 😉

  42. @Jadeye:

    Rendben, köszi a gyors választ! Gondolom lesz majd egy post róla, vagy itt fogok értesülni a hozzászólások között? 🙂

    Üdv,
    Dani

  43. Sziasztok,

    ma felraktam az új iOS5-öt (5.0.1).(iPhone4) Minden szép és jó de twitter notification nem működik. (minden jól van beállítva, Notifications-ban és a Twitterben is (Accounts)). Rákeresve a problémára, másnál is jelentkezett, de megoldásra nem találtam. Esetleg valakinél volt ilyen gond, és megoldotta?

    Ezer köszönet!

    Pko

  44. @PKO: és maga a Twitter app is fent van, vagy csak a gyári Twitter-integrációt használod? próbáltad leszedni az appot, majd újra feltenni?

  45. @Jadeye: Köszönöm a szuper gyors segítséget!
    A Twittert a Settings-Twitter-Install -al raktam fel. De már kisérleteztem a leszed, felrak, hardresettel, de semmi. A többi notification megy rendesen… Fura.

    Kössz, Pko


Add a Comment