fbpx Skip to content

Mivel az AR.Drone az egyik kedvenc játékom és szeretem a rádió-távirányítású játékokat is, ezért nagy érdeklődéssel töltöttem le a RadioControl Videos nevű alkalmazást.

Maga az app spanyol nyelvű, de mégsem kell különösebb nyelvtudás a megértéséhez. Ugyanis a videóknak csak a bemutató képe és a linkje található a programban, amit megnyomva a YouTube-ról streameli a klippeket.

A videók 14 kategóriába vannak sorolva, de igazából elég lenne háromba csoportosítani: vitorlázó gépek, helikopterek és nagy hatótávolságú gépek.

Rám a nagy hatótávolságú gépek tették a legmélyebb benyomást. Láthatunk tengerjáró hajót körberepülő gépet, felhőkig felemelkedő repcsit, Rio felhőkarcolói között manőverező repülőt, és még egy rendőrségi üldözést is. Utóbbinál a repülő olyan magasra ment, hogy azt kiszúrta egy rendőrségi helikopter, ami fényszóróval lekövette a rádió-távirányítású gépet. Elég durva!

Kedvcsinálónak jöjjön két videó:

Véleményt is lehet mondani egy videóról: lehet lájkolni vagy nemtetszésünket jelezni. Maga az alkalmazás ingyen tölthető le a magyar App Store-ból. Így még a bolondnak is megéri. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Hello!
    A nagy hatótávolságú repülést, én inkápp FPV-nek mondanám (First Person View=Vagyis azt látod amit a repülő lát), a kategóriák rendben vannak, mivel ha nagyon durva 5-600-al menő sugárhajtásuakat akarsz nézegetni, akkor azt ne a kis kertben repülhető habrepcsiknél keressük 🙂
    Ez az FPV úgy néz ki hogy van egy géped, egy fasza, távirányítód, és egy kamera a gépen, ami ált egy ilyen szemüveggel van összekötve, hogy lássad, nagyon nagy vonalakban, aztán lehet még bonyolítani mozgatható kamerával, vagy egy OSD(On Screen Display) ami kijelzi az adataid, sebbesség, magasság, irály, stb. Nagyon nagy vonalakban ennyi. Kicsit húzós az áruk, de én nagyon szeretem őket. Ha tényleg érdekel, és komolyabb segítséget szeretnél kapni, akkor látogass el ide-» http://forum.rcmodell.hu/index.php/board,96.0.html

  2. Én már lassan két éve modellezek, és habár még messze vagyok a pro pilótáktól, de imádom ezt a hobbit. Nem akarom leszólni az AR.Drone-t, el lehet vele hülyéskedni, de az élmény amit nyújt, sehol sincs a 3D RC helik nyújtotta adrenalinhoz képest. Hogy miről is beszélek:
    http://www.youtube.com/watch?v=A5l7rKO5Kvs

    Az FPV-t meg most tervezem kipróbálni, csak ahogy fecska is írta, “kicsit húzós az áruk”, de karácsonyra csak összejön egy alap szett. Akit érdekel és megteheti, az próbálja ki! 20-ból 19 ember benneragad ebben hobbiban. De egyedül senki se ugorjon bele (mint én), az nagyon sok csalódást és még több kidobott pénzt jelent. Fecska által belinkelt fórum egy nagyon jó kiindulópont!

  3. Én majdnem 1 éve voltam kezdő a repülőmodellezésben. Az elején nagyon nehéz volt megtanulni az alapokat, pl. ha repülővel nem elfele mész, hanem visszafele jössz, akkor “fordítva” működnek a kormányok. Rosszul is választottam meg az első gépemet, nem éppen egy kezdő gép. Most már van 6 repülőm (ebből 5 saját építésű) és egy helikopterem. Nagyon jó hobby szerintem, csak az elején nem szabad feladni.
    Én is most szeretnék elkezdeni FPV-zni, de diákként nagyon nehéz ilyen dolgokat finanszírozni. Lehet dolgokat olcsóbban is venni, csak egy kicsit több türelem/idő/keresgélés/olvasgatás kell hozzá.

    Akit érdekel a hobby látogasson el a http://forum.rcmodell.hu/ ra.


Add a Comment