Megjelent az iTunes 10.5. Milyen is a Siri? Elérhető az iCloud.com

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap éjjel az Apple elérhetővé tette a legfrissebb iTunes-t. Az iTunes 10.5 frissítéssel tudjuk majd a következő napokban feltenni az iOS5 rendszert, és az új iTunes már támogatja az iCloud-ot is. Az iCloudról bővebben itt és itt olvashattok nálunk.

Az új iTunes már képes Wi-Fi szinkronizációra is, így az iOS5 rendszer megjelenése után már így is tudunk majd szinkronizálni. Az iCloud segítségével automatikusan letölti majd a rendszer a megvásárolt zenéinket, applikációinkat, és így ezeket már nem kell majd külön-külön minden eszközre letölteni vagy szinkronizálni. Tehát az iTunes 10.5 leginkább az iOS5-re és az iCloud-ra van kihegyezve. Mi pedig már feszülten várjuk, mikor jelenik meg végre hivatalosan is az új rendszer.

Az Apple közben elindította az iCloud.com-ot is. Úgy tudjuk, hogy a Mobile Me migráció továbbra sem működik még, de az új iCloud-os regisztrációkkal már beléphetünk a weblapon.

Mi történik akkor, ha a Siri-nek azt mondjuk, hogy szeretjük?

Már többen tesztelni tudták az iPhone 4S-t. Továbbra is a Siri van a középpontban, az alábbi videókon látható, hogy mennyire ért meg minket a Siri és mire használhatjuk őt. Személy szerint nekem a Siri nagyon tetszik, sőt korszakalkotónak mondható, ha olyan munkát csinálsz, amiben főként csak beszéddel tudnál kommunikálni a telefonoddal. Például kocsivezetés közben is hasznos lehet, de továbbra is azt mondom, mi magyarok nem fogjuk tudni ezt kihasználni, és a magyar nyelv ebben az évben biztosan nem, de talán még jövőre sem lesz benne.

Frissítés: végre Windows-on is lehet magyar az iTunes!

Ugyan a Lion-on már régebb óta elérhető magyar nyelven is az iTunes, de a hivatalosan megjelent 10.5-ös verzió viszont már a Windows-t használóknak is elhozta ezt a lehetődéget. A beállításhoz menjünk az iTunes beállításaira, és a General fülön alul keressük a Language opciót, majd a legördülő menüből válasszuk ki a magyart, és okézzuk le. Elképzelhető, hogy az iTunes bezárása és ismételt elindítása szükséges lehet, hogy magyarul jelenjen meg.

 1. Magyar neve Sa`ri:

  User – Te Sarika, van a hutoben kolbasz?
  Sari – Allj fel es nezd meg te lusta dog…

  Egyebbkent jo cucc, csak meg nem latom, az en eletem hol fogja megkonnyiteni, remelem ez is lesz Three-nel £99 ert 😀

 2. az iCloud támogatást nem igazán látom az új iTunes-ban. Korábban/másik eszközön vásárolt Apps és Books letöltés eddig is volt, ami viszont a lényeg lenne, hogy a zenét, amit pl. a laptopon megvásároltam (legálisan a Store-ból végre), a desktopon és iPhone-on is le tudjam tölteni. Na ez nem lett. Mivel az iPhone sem synceli át a vásárolt zenéket, ha az nincs meg a gépen, hiába ugyanazzal az Apple ID-vel ‘autorizált’ az iTunes, marad az USB kulcson mozgatás, ami nevetséges.

 3. És hogy kell ebbe az iCloud-ba belépni? Mert ha beírom az iTunes paramétereimet, akkor át akar küldeni a MobileMe-re. De nekem olyanom nincsen.

  Viszont beenged egy másik accounttal, amit semmi másra nem használok, mint a FindMyIphone-hoz. De nem ezzel szeretném használni.

 4. Na igen ,azt gondolom az sem elhanyagolható hír ,hogy ez a 10.5-ös verzió végre tud magyarul!!!! Jó pár évet kellet erre várni! Ez mint ha kimaradt volna cikkből!

 5. belépési nehézség…
  regisztráltam xxxx@me.com-cimmel. majd hallottam az icloud jöveteléről, így nem fizettem elő… eredmény? nem enged belépni. de! icloud.com-ra fellépke, kéri az apple id-met, majd beírom a magyar id-t. átirányít a mobile.me-re, ahol azonban nem tudok belépni…
  amerikás id-vel símán felsuhantam, de mivel a magyar id-hez kötöttem mindent, azt látnám előnyösebben… dolgozom a megoldáson, de sajnos ezideig még reményvesztett megoldásokkal…

 6. @Higgins: Tényleg tud magyarul, át is állítottam (más kérdés, hogy zavar :D). Viszont ez is előrelépés legalább, sok embernek fog ez segíteni! Jaj, csak jelenjen már meg az iOS 5, tűkön ülök 😀

 7. jó cucc, hátha megírja helyettem az angol tz-t!:)
  amugy mehet a telepitő? ez bántja a jailbreaket vagy nem?:)
  jah és még 1 kérdés, kiirja az itunes hogy uj carrier frissites érhető el iphone-ra. erre rányomhatom az oké gombot? csak mert nekem független softwares-en a telom és nem tdom hogy ez gátolja e vlmiben az ultrasnow-t !?

 8. nekem ma előadásra menet eszembe jutott, hogy milyen egyszerű lenne megkérdezni a Sirit a fülhallgatón keresztül, hogy “what’s the time?” (nem kellene előszedni a telefont a zsebből – nem használok karórát), vagy “will I arrive to the university before 8 o’clock with this speed?”
  szerintem én elég jól kihasználom majd…

 9. @Jadeye: Így van! A legutóbbi frissítés is már elérhetővé tette akár a leopárdon is ,de úgy gondolom itthon azért lényegesen több felhasználót érint a windows verzión való elérhetőség! Szerintem talán érdemes lett volna kiemelni a cikkben is!

 10. @DrJuris: Nah igen ebben is van valami! Kicsit engem is zavar bár mutatott némi újdonságot is. De legalább már ez is megvan! Szerintem sokaknak megkönnyíti a kezelést. Bár vannak érdekes forditások ,néha én is visszaváltok angol-ra ,ha kissé megzavar. 🙂

 11. Öhm… az icloud.com-on be szeretnék lépni az appleID-mel, de azt írja, hogy menjek az iOS5 settingsbe. Csak akkor tudom használni, ha az iOS5ben aktiválom? Mert akkor estig várnom kell…

 12. @macz: én is arra számítottam, hogy ott lesz, majd jól elcsodálkoztam: ahogy rákattintottam, hogy purchased-re ott volt, hogy Apps és Books, pontosan, mint korábban. A Music fül nálam nem jelenik meg. Csodálatos.

 13. @iben én is ezzel kapcsolatban értetlenkedek. Van egy pár szám, amit megvettem itunes store-ból, de ios restore miatt eltüntek. Nagyon nem bánnám, ha le tudnám tölteni ezeket anélkül hogy újra megvenném. Purchasedben viszont csak app és könyv van. Ami viszont érdekes: Van ilyen, hogy complete my album, gondolom az eddig megvásárolt számok albumát lehet ezzel letölteni. Ott bezzeg tudja, hogy mik azok a zenék amiket eddig megvásároltam….

 14. haliho!
  az itunes 10.5öt felrakom akkor a synchronizalt appok elmennek?

  és jalibreakelt i4 4.3.3-ra raraknam iTunesbol az iOS5öt akkor mi történne az alkalmazásokkal, es jailbreak miatt lenne-e valami gond?

 15. “mi magyarok nem fogjuk tudni ezt kihasználni, és a magyar nyelv ebben az évben biztosan nem, de talán még jövőre sem lesz benne.”

  110% hogy soha sem lesz magyar a Siri. Ez nem úgy működik, hogy csak lefordítjuk és kész:) Ma már mindenkinek illik tudni annyira angolul (teljesen alapszint), hogy tudja használni a Siri-t.

 16. “Ez az iPhone nem használható, mert az Apple mobilkészülék-szolgáltatás nem indult el.”

  Nekem ezt írja az iTunes, amikor rádugom a telefont. (3GS 4.2.1, JB)
  Miért van ez?

 17. Sziasztok!
  Én iPad ügyben vagyok itt, de remélem kapok valami hasznos tanácsot.
  Tegnap előtt frissítettem az iTunest, Win7/64bit Professional rendszer alatt. Azóta nem megy végig a backup, erősen leterheli a rendszert, amikor fut a tunes, tehát firefox és egyéb programok is lassabbnak tűnnek.
  Mitől van ez?! Június óta vagyok iPad2 felhasználó és semmi bajom nem volt eddig a sokak által fikázott programmal, de most már lassan agyfa**t kapok tőle. Ez a 10.5 nekem betett. Kb. 10 GB app van a gépen, ezért szórakozhat annyit?!
  Leszedtem és újraraktam, minden komponenst, ahogy az Apple supportja írta, de így se jó! Újraindítottam milliószor a padot és a laptopot is, de semmi. Olyan is van, h csatlakoztatom, elindul a tunes és pár másodperc múlva kifagy…
  Aki tud, segítsen valami ötlettel, mert nagyon nem tudok neki mit csinálni, és backupolni kellene ugye az iOS5frissítés előtt!
  Köszönöm előre is!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!