A Time magazin megemlékezése Steve Jobsról. Előrehozták Jobs életrajzi könyvének megjelenését

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Time magazin megemlékezése Steve Jobsról

Az amerikai Time magazin az eheti kiadásban külön megemlékezik a szerdán elhunyt Steve Jobsról. 21 oldalon keresztül bemutatja Jobs életét és munkásságát, valamint 6 oldalban Walter Isaacson, Jobs hivatalos életrajzírójának esszéjét is olvashatjuk.

Előrehozták Jobs életrajzi könyvének megjelenését

Korábban már beszámoltunk Jobs életrajzi könyvéről. Az eredeti megjelenési dátum november 21-e volt, de ezt a kiadó előrehozta október 24-re. Jobs halálának hírére a könyv azonnal az Amazon bestseller listájának élére ugrott. A könyv az iTunes iBook Store-ban is kapható lesz, várhatóan október 24-től, $16.99-ért.

Isaacon Jobs-szal az utolsó riportot négy héttel ezelőtt, vezérigazgatói székéből való távozása után készítette. Jobs tudta, hogy hamarosan meg fog halni. Leköltözött a földszinti nappaliba, mert már nem volt annyi ereje, hogy lépcsőzzön. Fájdalmai voltak, de az elméje teljesen tiszta volt, még humorizált is. A gyerekkoráról mesélt, apjáról és a családjáról fényképeket adott a könyvhöz.

Isaacon elmondta, hogy szerzőként kívül szokott maradni az eseményeken, azonban most szomorúság öntötte el. Még egy utolsó kérdést tett fel Jobsnak: „Az elmúlt két évben, közel 50 interjú és beszélgetés alatt miért volt annyira nyitott, amikor korábban a zártságáról volt híres?” Jobs ezt válaszolta: „Azt akartam, hogy a gyerekeim megismerjenek. Nem voltam annyit velük és azt akartam, hogy ez tudják és megértsék miért tettem.”

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!