fbpx Skip to content

LTE-képes lesz a következő iPhone?

A mobil adatátvitel folyamatosan fejlődik, a magyar szolgáltatók is nagy hálózatfejlesztésbe kezdtek. 3G után a következő nagy ugrás az LTE lesz (Long Term Evolution), amin az adatátviteli sebesség jelentősen nő. Az új iPhone-nal kapcsolatos pletykák megoszlottak a készülék LTE-képességét illetően. Van aki azt tartotta, hogy belekerül, van aki azt, hogy nem, teljes bizonytalanságban léteztünk.

Egy tegnapi hír szerint viszont a szolgáltatók már tesztelik az LTE-képes iPhone-t. Egy szolgáltatóknak kiadott, nem publikus firmware .plist fájljában találtak olyan részt, amely az LTE-t írja le. Ez persze nem jelenti azt, hogy a következő generációs iPhone már tartalmazni fogja az LTE-t, hanem hogy a szolgáltatók tesztelnek ilyen telefont.

Ebből is látszik, hogy az Apple-nél nem ülnek a babérjaikon, keményen dolgoznak. Viszont nem árt, ha az akkumulátor üzemidején is javítanak, mert LTE esetén az akksi néhány óra alatt lemerülhet.

November 21-én jelenik meg Steve Jobs életrajzi könyve

Korábbi hírek szerint csak jövőre jelent volna meg, azonban már idén november 21-től megvásárolható lesz Steve Jobs életrajzi könyve. A művet az a Walter Isaacson írta, aki már Benjamin Franklin és Albert Einstein életrajzírójaként is letette névjegyét az asztalra.

Ez az első könyv, amelynek írásában Jobs is közreműködött, ezért hivatalosnak ismerhető el, de nem szólt bele a szerkesztésbe. Isaacson elég alapos munkát végezhetett, több tucat személyt (családtagokat, kollégákat, barátokat) interjúztatott meg, 448 oldalon keresztül ír Jobs-ról.

A könyv címe Steve Jobs: A Biography lesz. A mű először iSteve: a Book of Jobs névre hallgatott, de később módosult a fenti címre, a borítón pedig csak Jobs fekete-fehér fényképe lesz látható.

A könyv már előrendelhető a kiadó oldalán. Keményfedelű kiadásban 20.4 dollár, míg ebookként 14.99 dollárba kerül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Szerintem nem lehet véletlen, hogy pont most fejlesztenek a szolgáltatók, és addigra nagyjából el is készülnek vele a nagyobb városokban, míg megjelenik az új iPhone.

    Azt sem tartom kizártnak, hogy a Telenor is árulni fogja majd a szifonokat.

    Persze csak találgatok, filózgatok. 🙂

  2. Kedves szifon társaság!

    A kérdés a következö!
    Van egy iphone 3gs-em és nem megy lemrült és nem kapcsol be se töltövel nem lehet se USB-vel! Probálkoztam DFU-val nem ment nem érzékel semmit?
    Lehet hogy hibás az akksi? és ha igen akkor hol és kb menyibe kerülne?
    Probáltam persze más kábelt is meg más töltöt is de nem ment! Elöre is köszöno segitségeteket! 😉

  3. @chips: iPhone a Telenornál? legyen igazad… szerintem szinte kizárt.

    @aang: tedd hálózati töltőre pár órára. ha akkor sem éled fel, akkor valószínűleg akkucsere. a részletekért keresd a hardveres szervizünket: http://iszervizpont.hu

  4. Sziasztok,

    OFF, de remélem tud valaki segíteni nekem

    A “Magyar billentyűzet fix 3.x, 4.x” iPaden is használható? (4.3.x)

    Egy igen/nem is megteszi.

  5. Megvan az életrajzi könyv első és hátsó borítója:

    Kép

  6. @Jadeye:
    Miért?

    Szerintem azért lehetséges, mert fejlesztenek LTE-re ők is szinte határidőre(iPhone5 megjelenése?)

    A másik, hogy szerintem nem volt véletlen az iPhone-ok tiltása és nem hivatalos! Válaszuk erre, mert hibáztak, vagy teszteltek, de hivatalos választ az Apple miatt nem tehettek.

    Új pályázat, mert az eddigit elbukták, lehet, hogy most ők is nyertek a fejlesztések miatt.

    Valami közük csak van a dologhoz szerintem.

    Leszögezem, hogy nekem T-mobile, és Vodafone havi előfizetésem van, így nem vagyok érdekelt a Telenornál.

    De, ha esetleg igazam lesz, akkor lottózni fogok, ha nem, akkor is. 😀

    Kb röviden ennyi. 🙂

  7. A könyv magyar nyelvű megjelenése mennyire valószínű? Érdekes lehet.

  8. Nem Steve Jobs könyvet akarunk, hanem iPhone 5-öt!

    Meddig késik már?

  9. @john42: Nem adtak meg határidőt így aztán nincs is mihez képest késni.

  10. Elnézést de fontos: Az i4-emen iOS 5 beta 3 volt és vissza akartam rakni 4.3.3-ra (van SHSH-m). Amikor viszont vissza akartam rakni 1-es hibakóddal dobott vissza mikor a “Restoring iPhone firmware” lépésnél tart és ezután berakja recorvery módba. Valaki tud segíteni. Előre köszönöm a válaszokat és még egyszer elnézést kérek.

  11. @WiC0: próbáld végig a megoldási javaslatokat, de nem kell csodálkozni, ha szívás lesz, elvégre az iOS 5 beta sem arra van kitalálva, hogy visszatedd a korábbi verziót – úgy általában az iOS és a készülékek nem erre vannak kitalálva: http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/
    (és máskor használd a keresőt is, épp ezért van :P)

  12. @Jadeye: Rendben köszönöm. Végig próbálom a javaslatokat. 4.1-re sikerült visszarakni de 4.3.3-ra innen se megy szóval most minden féle megoldást kipróbálok 😀 . Tudom hogy nem erre vannak kitalálva az iOS eszközök csak olyan gyorsan merült a telefon és sok bug volt benne és ezért akartam visszarakni.
    Használtam keresőt és tudom, hogy van ez a cikk (sokszor segített már) csak nem volt benne az 1-es hibaüzenet 😀

  13. @WiC0: custom 4.3.3-mat próbáltad pwned dfuban? azzal nem kéne vacakoljon.

  14. @Jadeye: custom 4.3.3-mal nem próbáltam mert nem tudok csinálni és nem is találtam használhatót. Nem baj ezt a kis időt kibírom 4.1en aztán majd feldobom rá az iOS 5.0át ha lesz rá JB ha nem. Ha kijön szerintem át fogok térni a jó útra és nem fogok JB-zni.


Add a Comment