fbpx Skip to content

A Foxconn gőzerővel gyártja az iPhone 5-öt

Nem telik el nap, hogy ne jönnének újabb, a korábbiaknál is bombabiztosabb hírek arról, hogy a még be sem jelentett iPhone 5-öt már pontosan milyen megoszlásban, vagy napi darabszámmal gyártják. Így ma már azt írhatjuk le, hogy a kínai DigiTimes szerint a Foxconn gőzerővel szereli össze az iPhone 5 példányait, és nem kevesebb, mint 150 ezer darabot készítenek naponta. Így az értékesítés kezdetére 5-6 millió darab lesz raktáron, és az év utolsó negyedévében 22 millió darabot akarnak gyártani. A telefonok egyelőre raktárra mennek, a szoftver majd csak az iOS 5 GM verziójának megjelenése után kerül rájuk.

Az új készüléket nem csak a Foxconn, hanem a szintén kínai Pegatron is gyártani fogja, de a DigiTimes szerint ott csak jövőre indul be a termelés. Ez most kissé ellentmond a két nappal ezelőtti híreknek, miszerint a Foxconn már 85%-ban, míg a Pegatron a maradék 15%-ban kezdte volna el a gyártást. Persze a hivatalos bejelentésig semmi sem biztos.

Az Apple eddig júniusban mutatta be az új készülékeit, de idén szakított a gyakorlattal, átkerült őszre a bejelentés. A készülék a pletykák szerint kétmagos A5 processzort, nagyobb memóriát, nagyobb kijelzőt, 8 megapixeles kamerát és vékonyabb kiszerelést kap. Már nagyon várjuk a bejelentést! 🙂

Jogi adok-kapok

Az Apple előszeretettel perli be konkurenseit vélt szabadalomsértések miatt, az utóbbi időben a Samsungra járt rá a rúd. Ausztráliában betiltották a Galaxy Tab árusítását, Európában is korlátozták az értékesítést, ami később a Galaxy S telefonokra is kiterjedhet.

Tegnap újabb két perről kaptunk hírt. Az Apple Japánban is harcba vonult, a Galaxy telefonok árusításának tilalmát akarja elérni, és mintegy 100 millió jen (1.3 millió dollár) kárérték megtérítését kéri. Az első meghallgatás még szerdán volt, de nincs hír az eredményről, a bíróság sem adott tájékoztatást a folyamatban lévő ügyről.

Egy másik hír szerint viszont a HTC is újabb pert indított az Apple ellen. Tudni kell, hogy az Apple az Androidos gyártók közül elsőként a HTC-t perelte be, és nem a Google-lel szállt szembe. A HTC persze visszaperelt, és azóta is megy az adok-kapok. Az új perben az az érdekes, hogy a HTC az általa felemlegetett szabadalmakat csak szeptember 1-én, tehát egy hete szerezte meg a Google-től, az egyszerűen átadta őket a tajvani gyártónak. A Google ezeket még tavaly vette meg a Motorolától, a Palmtól és az Openwave Systems nevű cégtől. Arról nincs hír, vajon mi a HTC követelése, de nyilván nem két forint.

Látszik, hogy a Google nagyon védeni akarja gyártóit. Eddig a két nagy cég, az Apple és a Google nem mert közvetlenül egymással szembeszállni, de eljöhet még az idő, amikor egymást fogják perelni.

Körön kívülről nehéz eldönteni, kinek van igaza, mindenki meg akarja védeni a jogosnak vélt tulajdonát (bár a Samsung esetében a vak is látja a másolást hasonlóságokat). Tartok tőle, hogy egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek is fognak születni, és talán soha sem fogunk tisztán látni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. “és talán soha sem fogunk tisztán látni” – ezekben a perekben szerintem nem is ez a cél…

  2. “…(bár a Samsung esetében a vak is látja a másolást)…”
    a “másolás” szó helyett hasonlóságokat írtam volna, hogy ne legyen túl elfogult a megjegyzés

  3. @Zol7: javítottuk, köszi 😉

  4. @Jadeye: samsung vs apple, nálam nagyon szépen elvan az új galaxy tab (7510) az ipad2-vel eddig még nem estek egymásnak…mindegyiket másra használjuk…

  5. Bocsi az off-ért: Iphone 3G-men 4.0.1 van fent 5.13.04 BB, szeretném ha gyorsabb lenne mert tetű lassú, szóval arra gondoltam, felrakom a 4.2.1-et BB frissítés nélkül, mert kell az unlock. Ez a leírás így ahogy van helytálló?:
    http://iphonerock.com/jailbreak/ios-4-2-1-custom-firmware-without-baseband-update.html
    Kell egy custom meg egy gyári fw, megy egy redsnow? Mi az, hogy “If you have newboot just press “yes””? Miért írják az elején a pwnagetool-t, ha a redsnow kell? Mert azzal készült a customFW?
    Köszönöm a válaszokat és ha tudtok jobb vagy magyar leírást azt is nagyon köszönöm!

    Ui.:SHSH-val tinyumbrella-va, ireb-bel semmi dolgom?

  6. @Zol7:

    Jó meglátás volt… 😉

  7. szerintem meg annyi béta volt már és annyi mindent máshogy csinálnak mint eddig, hogy nem is lesz GM verzió és egyszer csak bejelentik a telefont, lehet a mostani a GM csak nem tudunk róla….

  8. @rasotamas: helytálló.
    a gyári fw ahhoz kell, hogy azt betallózva a redsn0w-ba pwned DFU-ba tudd tenni a készüléket, hogy biztosan felmenjen a custom. a custom-öt is a gyáriból készíted, például pwnagetoollal.

    az új boot kérdése csak 3GS esetén érdekes, 3G-nél nem.

    mivel a 3G-re a 4.2.1 a legfrissebb elérhető fw, így annál se umbrella, se SHSH nem kell. iReb meg azért nem, mert redsn0w-val már pwned DFU-ba tetted a custom-re való restore elkezdése előtt.

    @foxyka: a fejlesztők miatt ez nem így megy, mindenképp lesz egy GM majd. amióta vannak iOS beta-k, olyan még nem volt, hogy ne lett volna GM, sőt, olyan is volt már, hogy több GM volt, mert találtak hibát, amit gyorsan javítottak. 😉

  9. @Jadeye: Még egy olyan kérdésem lenne, hogy elvileg ha akarom most visszatehetem a 3.x szoftvert. Ha a leírt módon felrakom a 4.2.1-et akkor is visszatehetem még? Meg azt szerettem volna még kérdezni, hogy akkor szerinted gyorsabb lesz a telefon? Nameg azért is akarom feltenni, mert egyre több app kiírja, hogy 4.2 kell neki, ami tök szívás szerintem, nem tudom, hogy pl a Bianchi kerékpárgyár mikor megrendelt egy szoftvercégtől egy programot tudta-e, hogy ezzel a 2g iphone userek ki lesznek zárva a használatából, csak mert 4.2 kell neki. A gyár meg azt sem tudja gondolom milyen iphoneok meg fw-ek vannak, csak megrendelte.

  10. @rasotamas: Elvileg costumbol is vissza tudod rakni. Sajat 3G-men volt 4.2.1 is de a legkiforrottabb iOS 3G-re a 3.1.3, csak a hatranya az app tamogatas…

  11. Sziasztok!

    Létezik, hogy a legújabb iTunes nem látja a 3.1.3 iOS backup fájljait? Egyszerűen nem tudok restorolni, mert az iTunes szerint nincs backup fájl, közben meg a megfelelő mappában (mobilsync/backup) ott sorakoznak szépen. Most épp van egy szűz telefonom, (3G) mert már a restore után se ajánlotta fel, hogy a backupból visszategyem. Mi tévő legyek? Köszi.

  12. Hali!

    Segítségeteket szeretném kérni, hogy miért írja ezt az iTunes? ‘itunes was unable to load provider data from sync services’??? Köszi előre is!

    Üdv.

  13. @Jadeye: Köszi szépen, de ezt megtaláltam én is, sajnos nem segített, de az a megoldás igen, hogy a SyncServices mappát átneveztem. Köszi még egyszer Jadeye!

  14. Köszönöm, sikerült! Még bóklászok, a másik képek mappákat nehezebben találtam, meg ssh nélkül nehéz volt, de sikerült! Mégegyszer köszi!

  15. Baj van, address book nem jön vissza. Próbáltam már ifile-lal 755-re állítani, rootba is másolni mobile helyett, semmi. T-pot valamiért nem működik. Amúgy winscp. hívóképek fájlt töröljem, vagy nem tudom?

  16. Meg folyton bejön egy redtore-os alma loading csíkkal, és vibrál a kép :S

  17. @rasotamas: ha bejött a csík, akkor frissíti az adatbázisfájlt épp. mindkét fájlt töröld a készülékről, majd másold fel rá újra, és reboot. annak meg kellene oldania.

  18. @Jadeye: Okés, köszi, még azt nem tudom, hogy akkor hova? root, mobile, vagy user (amit nem találtam)?

  19. Ja, még annyi, hogy csak egy kontakthoz volt kép rendelve, de azt a képet nem másoltam vissza a telóra. Az nem baj?

  20. @Jadeye: Köszi, teljesen ez alapján csináltam, de ha ott végigolvasod a kommenteket, amikre főképp te válaszoltál látod, hogy nem csak nekem gyűlt meg vele a bajom. Még annyi, hogy hide-olva van sbsettingssel a contacts, mert úgyis benne van a phone-ban. Ez sem gond elvileg ugye?

  21. csak a groupnak, vagy az ownernek is mobilenak kell lennie?

  22. Sikerült, 501, 501, 644, zsír, nagyon köszönök minden segítséget!


Add a Comment