fbpx Skip to content

Beszélgetés Comex-szel a jövőről

Comex pár napja jelentette be, hogy állást kapott az Apple-nél. A döntés miatt sokakban kérdés merült fel, vajon mi lesz a jailbreakkel. Nos, Comex a reddit-en keresztül válaszolt a feltett kérdésekre. Ezek kivonatos, szerkesztett fordítását olvashatjátok lentebb. Aki a teljes interjúra kíváncsi, az ezen a linken keresztül elolvashatja a teljes beszélgetést.

Kérdés: Miután gyakornoki állást kaptál az Apple-nél, az iOS 5 megjelenése után folytatod a jailbreakes munkádat?
Válasz: Nem. De jailbreakelni akarom a telefonomat, remélem tehát, hogy valaki más talál valamilyen rést a rendszerben 🙂

Kérdés: A jailbreakes közösséget komoly veszteség érte távozásoddal. Gondolod, hogy az aktív tagok a későbbiekben túlszárnyalnak téged, vagy te vagy az Apple végső megoldása a jailbreakre?
Válasz: Rengeteg okos ember dolgozik az Apple-nél, valószínűleg segíthetek [az Apple-nek -szerk.], de nem hiszem, hogy megakadályozhatok embereket exploitok találásában.

Kérdés: A jelenlegi jailbreaket lehetővé tévő oldalak megszűnnek?
Válasz: Nem, átadom őket MuscleNerdnek vagy chpwn-nek, vagy annak, aki hajlandó gondját viselni.

Kérdés: A pénz mellett mi késztetett arra, hogy átállj a másik oldalra?
Válasz: Ez nem a pénzről szól. A jailbreaknél is a fő motivációt a kihívás jelentette. A gyakornoki pozíció is egy újfajta kihívás lesz.

Kérdés: Miért gyakornoki pozíciót fogadtál el? Állandó állást kellene betöltened.
Válasz: Nem tudom, hogy akarom-e azt. Még sohasem dolgoztam és nem tudom milyen is lesz, vissza akarok menni a főiskolára is. (Comex 19 éves)

Kérdés: A dev teamek hogyan fogadták a döntésedet?
Válasz: Legtöbben gratuláltak.

Kérdés: Mennyit kerestél a jailbreakkel?
Válasz: Komoly pénzt kerestem az adományokból, ami legfőképpen a főiskolai tanulmányaim kifizetését segíti. A JailbreakMe 2.0 40.000 dollárt, a 3.0 pedig 15.000 dollárt hozott (azt nem értem miért csökkent az összeg).

Kérdés: Találkoztál Steve Jobs-szal?
Válasz: Szeretnék.

Steve Jobs egy napja

Steve Jobsnak vezérigazgatói pozícióról való lemondása után valószínűleg már nem annyira sűrűk a napjai, mint korábban. A Joy of Tech készített egy humoros napirendet, mivel is telhet Jobs egy napja. Többnyire poénos dolgokat tartalmaz, de azért van benne olyan is, ami nem áll messze a valóságtól, mint például a Beatles hallgatása. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Óriási! 😀

  2. 10 millából már diplomát vesz az ember… Vagy részvényeket.

  3. steve reggel 9kor veri ki? 😀

  4. @adhie: Gondolkozz mar kicsit ember.. Nem Magyarorszagon el. Amcsiba, egy jobb egyetemre ennyi penz keves is.


Add a Comment