fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 4.3.5-ös verzióját, ami egy újabb, most egy, az X.509-es típusú tanúsítványokat érintő, súlyos biztonsági hibát javít. Érdekes egyébként, mert senki nem számított erre, és még a hozzáértők is széttárták elsőre a kezüket, hogy mégis miről beszélhet az Apple. A tudásbázisban található cikk elég szűkszavúan ugyan, de ír némi részletet is a frissítésről, így akit bővebben is érdekel a téma, az erre találja azt meg (angolul): HT4824.

i0n1c
Well played Apple. So everyone not updating to 4.3.5 is at SSL MITM risk. http://t.co/k25LCDd
2011.07.25. 20:09

Mivel sok változás nincs a 4.3.4-hez képest, így az annak a megjelenéséről szóló cikkünk egy részét most át is másolnám ebbe is, mert nagy része most is igaz.

Mivel ez egy elég súlyos hibát javít, így ha nem jailbreakelsz, és nem is akarsz, akkor mindenképp javasolt feltenni a frissítést. Viszont ha jailbreakelsz is, akkor semmiképp se frissíts, mert pont a jailbreaket lehetővé tévő hibát javították benne!

Ahogy minden alkalommal, most is nagyon fontos, hogy ha valaki még nem tette, azonnal mentse az SHSH-kat a 4.3.4-hez, mert az Apple hamarosan nem írja majd azt többé alá! Az SHSH-kat akkor is érdemes lementened, ha nem jailbreakelsz, mert így ha netán összeomlik a rendszer, vagy bármi más okból újra kell tenned, az SHSH nélkül kizárólag a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware-re tudsz majd restore-olni! Még nem lehet tudni, hogy lesz-e bármi haszna, ha van 4.3.4-hez SHSH-d, de semmibe nem kerül. Ártani nem árthat.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Ha frissítéskor bármi hibaüzenetet kapnál, akkor itt érdemes szétnézned: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Az iOS 4.3.5 nem feltétlen jelenik meg mindenkinél azonnal, de aki szeretné letölteni, az az alábbi, közvetlen linkeken keresztül teheti meg egyelőre, és a megszokott módon betallózva tudja azt feltenni (OSX alatt ALT, Windows alatt SHIFT lenyomása mellett kell kattintani az Update vagy a Restore gombra az iTunes-ban).

Közvetlen letöltési linkek:

Jailbreak?

Semmi információ nincs arról, hogy mikor lesz rá untethered, vagy lesz-e egyáltalán. Ne frissíts, és kész. Az iTunes úgyis többször rákérdez, így bármikor rányomhatsz a Cancel-re, vagy ha már netán elkezdte letölteni a firmware-t, az is pár perc, ami alatt bátran kihúzhatod a kábelt a készülékből, és nem történik baj. Ha “véletlenül” mégis frissítettél, legalább legyen SHSH-d a 4.3.3-hoz, hogy azt vissza tudd tenni, mert arra van jailbreak. Ha nincs SHSH-d, és frissítettél, akkor pedig így jártál sajnos. Ne frissíts.

A redsn0w 0.9.8b3-mas verziója ezt is képes tethered módon jailbreakelni, ha a 4.3.4-es firmware-t betallózva próbálkozik vele az ember (kivéve az iPad 2 esetén!). A tethered jailbreak a 4.0 óta valójában semi-tethered, tehát ilyenkor mégis betölthet a módosított rendszer megfelelő körülmények között gép nélkül is – de ebben az esetben nem tölti be a jailbreaket, így a Cydia vagy bármi más jailbreakes alkalmazás azonnal kilép. Ha viszont olyan kiegészítőt telepítettünk, ami alaposan belenyúl a rendszer és/vagy a SpringBoard működésébe, tehát például MobileSubstrate-ot használót, akkor a rendszer nem tud számítógép segítsége nélkül betölteni. A tethered jailbreakek általában nem javasolt módszerek, inkább csak kényszerhelyzetben használandók.

Ugyanígy nincs hír esetleges új függetlenítésről sem. A 3GS esetén az esetleg feltett 06.15-ös iPad-es basebandet a 4.3.5 sem frissíti!

Figyelem! A Szifon.com nem javasolja a fenti megoldást! Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el a cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó, vagy bármi egyéb problémákért nem tudunk felelősséget vállalni, mindenki a saját felelősségére tesz az eszközével bármit is.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

160 Comments

  1. Mi folyik itt 😀

  2. ezek sem alszanak….

  3. Inkabb iOS 5kellene:) a francot se erdekel mar a 4.3.X….

  4. Ezek szerint pont akkor adták ki, amikor szinkronizáltam az előbb, mert már ezt ajánlotta fel 🙂

  5. De iOS 5-ig én se frissítek már, fölösleges..

  6. Itt valami nem stimmel… ilyen gyorsan egy második frissítés 🙁

  7. Sokan beleszaladnak, mert vissza akarnak menni 4.3.3-ra. Nekem 3 órát tartott a loop, mire megoldottam ugyanezzel. A 4.3.4 cikk után a kommentekbe írtam.

  8. @pAnk: ad1: mi a pékné lapátja miatt frissít valaki ész nélkül, ha egyszer világosan le van írva, hogy ne tegye? ha nem teszi, nincs ilyen gond sem. aztán jön, hogy véletlen rányomott az okéra. három különböző alkalommal? véletlenül nem lehet frissíteni. ha meg nem érti, mit ír, miért nem nyom cancel-t, vagy miért nem húzza le gyorsan a készüléket? érted, mit nem értek?

    ad2: mindenesetre kiegészítettem a 1013-nál a leírást a fixrecovery 4.3-mal.

  9. @Jadeye: szia !tudnál segiteni,hogy a 4.3.4-nél hányas verziójú TinyUmbrella-val tudom lementeni az SHSH-t?

  10. @toto63: a legfrissebbel, ami 5.00.06, de csak ha még aláírja az Apple az adott verziót.

  11. @Jadeye: köszi a választ de ezt miből tudom meg?

  12. @toto63: ha nem írja alá, akkor hibaüzenet lesz a Log fülön pirossal, hogy you are too late. ha aláírta, akkor meg zölddel, hogy saved.

  13. @Jadeye: nagyon köszönöm de még egy utolsó kérdés és nem zavarlak:iTunes -t kell mellé inditani?

  14. @Jadeye: Nem kell frissítenie sem. Elég, ha szétesik a 4.3.3. és szeretne restoret. (nálam is ez volt) Igaz akkor itt off.

  15. Ha bár nem teljesen ide vág de hátha még is valaki : szóval van 1 3gs. ipad baseband lett rá töltve utána nem tudom mit kományoltak de be hullot teljesen most 4.3.4-el 1 kicsit felébredt de ezzen felül semmi,
    Szóval a legvégénél meg áll sajna.
    Valami ötlet esetlegesen? Hogyan lehetne vissza hozni az élők közzé:)

  16. Van egy sejtésem a biztonsági rést illetően.
    Gevey sim re adhattak ki javítást ilyen gyorsan!!! (ez csak vélemény)
    Valaki tesztelje már le!

  17. @virgoo:

    Custom ipsw -t töltsél rá vagy gyártsál a sn0wbreezevel egyet.

  18. Érdekes. Két hete kb. észrevettem, hogy nem működik a proximity sensor, amikor hívok valakit, idegesített. Tegnap este twitteren láttam, hogy van új frissítés, egyből nyomattam is, és láss csodát, működik a psensor megint. Örülök!

  19. Bocsi az offért !
    Iphone 4 4.3.3 jailbreakkel .
    Mostanában többször előfordul , hogy a bejövő híváskor a csuszkát hiába próbálom elhúzni a telefon nem reagál .
    A hívást nem lehet fogadni a felső gombbal tudom megszakítani , majd hívhatom vissza aki kereset .
    Tud valaki megoldást ?

  20. 4.3.4-et nem kezeli a snow:(
    nincs valakinek 1 customja?

  21. @Jadeye: Bocsánat, hogy beleszólok, de szutsg kérdése szerintem nem feltétlenül a jailbreak szekcióhoz tartozik. Az én telefonom is produkálja ezt a hibát és nem tudom rá a megoldást 4. 4.2.1 NO jailbreak. Köszönöm

  22. @kivancsi: de hát leírta, hogy jailbreakelt… leírtam, hogy mi a lehetséges megoldás (ami ugyanúgy igaz akkor is, ha nem jailbreakelsz, kivéve a manuális adatvisszaállítás értelemszerűen). nem értem, minek erre ismét rákérdezni? de változatlanul: 4.3.3-mal van gondja, hogy jön az a frissen megjelent 4.3.5-höz?

    ha meg úgysem jailbreakelsz, miért nem tetted még fel a 4.3.5-öt? nem ok nélkül van frissítés, ilyeneket is javíthat. de inkább a restore.

  23. Csak annyi , hogy ezt a próblémát nem e a 4.33 csinálja és egy estleges frimware frissítés megoldja e , mert ha igen lemondok inkább a jailbreakről , ha meg nem akkor meg semmi értelme updatelni,.
    És úgy tudom , hogy ez nem egyedi gond másnak is előjött.
    Nekem kb . a bejövő hívások 5-10 % -ánál fordul elő.

  24. @szutsg: jailbreak esetén a “nem ez csinálja-e” kérdés értelmezhetetlen, mert bármit feltelepíthettél, ami hatással lehet erre. ezért mondom, először mindig restore, ugyanarra a verzióra, ami fentvan, és set up as new iPhone, nehogy a backupból visszategyen bármi hibát. nem kell feltenned újabb verziót, csak ha nincs SHSH-d. de erről nem írtál semmit, hogy van-e vagy nincs…

  25. Helló Mindenki!

    Beszéltünk már róla, voltak gondok az aksi extrém merüléséről.
    Így úgy ez a probléma megoldódott, jöttek a frissítések!
    4.3.2 aztán .3 és .4.
    Most itt a 4.3.5
    Lássuk 🙂
    Feltöltöttem.
    8.30kor vettem le az iPhonet a töltőről és még mindig 100%on van az aksi!
    Most mi van? Visszatermel???? 🙂
    Pedig használom !!!!

    Ebből mi lesz??? :-))))

  26. Köszi
    Van ssh-m
    Igazából a callLockra gyanakszom , de azt már leszedtem és semmi nem változott (az meg főleg fura , hogy normál frimware esetén is előjön )
    Amúgy a 3GS telefon próbláma mentesebb volt a 4-esnek a közeledés érzékelője frimwarétől függetlenül vacak .
    Ha ez lett volna az első iphonom akkor nem lenne 2.

  27. @szutsg:
    Az enyém “közelség érzékelőjének” semmi baja, ahogy a 3G-mnek sem volt. Természetesen szoftver verziótól függetlenül. Nem hiszem, hogy általánosítani lehetne ezt a hibát. 😉

  28. @Jadeye: Azért mert friss verzióra való átálláskor ugye preferálva van a teló újként való beállítása és ugye a régi backupot lehetőleg ne használjuk fel.JB híján a programok, játékok mentése nem megoldott.
    Az sem mellékes szempont nekem, hogy sokan panaszkodtak a 4.2.1 utáni verzióknál az aksi gyors merülésére és az iphone lassulására.

  29. @kivancsi: ha nem jailbreakelsz, akkor erről nincs szó, és soha nem is volt. de jailbreak esetén viszont igen, ott érdemesebb a set up as new a restore után. ha nem jailbreakelsz, arra van kitalálva az update.

  30. Én is feltettem a 4.3.5-öt. Eddig minden rendben. 4.3.4-nél jeletntkező aksi merülésre a megoldás hogy ki kell, majd vissza jelentkezni az AppStore-ba.

  31. @iSultan:

    Na ezt sem hallottam még 🙂
    Azért köszi !

  32. @iSultan:
    Ezt most nem mondod komolyan…
    Szerintem meg az a megoldás, hogy az iGO primo-val lemész Debrecenbe, majd vissza.
    Persze ez pont akkora butaság, mint amit írtál…

  33. @taky1974: amennyiben a frissítéseket ellenőrző rész akadt be valamiért, elképzelhető, hogy megoldja. de ez csak akkor opció, ha valóban emiatt merült. persze akkor már inkább restore, és kezdjük új lappal, úgy biztosan nincs ilyen.

  34. @Jadeye:
    Elképzelem, ahogyan újrahúzom a telót, majd a mac-en belépek az App Store-ba, és ettől nem fog merülni. 🙂
    Ne mááááááá.

  35. @taky1974: ne viccelj már, az marhaság valóban! de itt senki nem írt olyat, hogy “Mac App Store”, csak “Appstore”. persze hogy a telón értve.

  36. @Jadeye:
    Na jól van, csak vicceltem. Csak ez olyan hihetetlen, hogy belépek és kilépek a telómon az App Store-ba/ból és ezzel jó lesz az akkum. Nem látok összefüggést.

  37. @Taky1974:

    Ezt az Apple hivatalos forumán találtam, és tényleg bevált nálam. Az aksi merülés úgy jelentkezett hogy este levettem a töltőről (100%) repülőmód be majd reggelre 80% volt az aksim. 4.3.4-re történt frissítés után történt.

  38. @iSultan:

    Nekem 4.2.2 frissítés után óránként 6%-ot esett az energia szint:-(
    Azaz estére rám merült:-(
    Mint ahogy említettem, ma 08.30kor vettem le a töltőről és még mindig 91%-on vagyok!!!!! Tudom hihetetlen, de ez van!
    Öröm van 🙂
    (Egyébként iPhone 4)

  39. @iSultan:
    Elhiszem, csak nem látok összefüggést.

  40. @Jadeye:
    Kedves Jadeye kérhetnék ehhez 1 linket mert itt nem igazán találom.Koszi

  41. @virgoo:

    Én adok Neked linket:

    Link

    Remélem tudtam segíteni.

  42. Behoztak egy iphone 3GS-t feldobták rá a 4.3.5 -t! De megvan a 4.3.3 SHSH
    Elkezdtem a restoret és 20 as hibakódot dobott!!
    Ilyenkor mivan?

  43. @szebi:
    Step 1 – Install the latest version of iTunes on your computer.

    Step 2 – Remove your SIM card from your device.

    Step 3 – Connect your device to your computer, and allow iTunes to run the rest.

    Step 4 – The iTunes application will automatically install the latest version of the firmware. At the end, your device will be restarted and a message will come up notifying you that your device is not activated. This is because you have removed the SIM card, which signals activation.

    Step 5 – Disconnect your phone, insert the SIM card, and connect your device to the computer.

    Step 6 – The iTunes application would start again, and your device would now be activated and ready to use with the latest version of the firmware. This is a very simple iPhone error 20 fix, and it has worked for many iPhone owners.

  44. @taky1974:

    Köszi a magas röptő hozzászolást!!! Gratulálok ülj előre 1-es

  45. @virgoo:
    Azt kaptad, amit kértél. Ez a “Gratulálok ülj előre 1-es”, már nagyon lejárt, ráadásul helytelenül is használod.
    Helyesen: Ülj le 1-es! 🙂

  46. @virgoo:
    Egyébként:
    redsn0w 0.9.6rc19:
    OS X: h t t p s://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_mac_0.9.6rc19.zip?attredirects=0&d=1
    Win: h t t p s://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.6rc19.zip?attredirects=0&d=1

  47. @virgoo: de hát ott van a 4.3.4-es cikk alján, kereső is kidobja.

  48. hello .kerdesem volna 4.3.3nal hol talozombe a rendsn0w-ba ami kell a geprol
    varok egy jo valaszt kosz.

  49. @taky1974:

    az tök lényegtelen azt hiszem nem is tőled kértem Te-hát nem neked szólt vagy Téged is Jadeye-nak hívnak amúgy meg azt offolást más oldalon tedd köszi!

  50. @virgoo:
    Igen, (láthatóan) Jadeye vagyok én is (egy kicsit). 🙂 Hidd el máshol is OFF-olok. Ez éltet. 😀

  51. Sziasztok !

    Nem teljesen ehhez a témához kapcsolódó dologban szeretném a segítségeteket kérni.

    Van egy IPhone 4-em,(Telenorral használom)gyárilag független minden teljesen jól működik rajta,kivétel a “hot spot” funkció,bekapcsolom létrejön a kapcsolat,aztán kb. 4-5 perc múlva mindig bontja a kapcsolatot a felcsatlakoztatott eszközzel…

    Van valakinek,akinek hasonló gondja van ?
    Esetleg tud-e valaki rá valami megoldást…

    Előre is KÖSZÖNÖM a válaszokat.

  52. Valaki segitene plz 🙂
    Van egy 3GS 8GB 4.3.2 6.15bb es nyomtam neki egy uptade-et itunsba 🙁 mert nem ertettem hozza es a regi szoft nagyon szarul ment 🙁
    Van ra valami esely hogy megtudjam csinalni ?
    Most itunes logo usb kabellel van 🙁
    Lecci valaki segitsen aki ert hozza 🙂
    Elore is Koszonom!

  53. Kérem valaki segítsen!
    Restore kellene 4.3.3-ra. Megvan az SSH. Hogyan, milyen progival csináljam?
    Előre is köszönöm!!

  54. Hello, ios5 beta4 volt fent, függetleníteni kellene a 3GS-em. felraktam a 4.3.5-öt, de mikor lefuttatom a redsnow-t, csomó mindent kiír a mobil, és dfu-ban indul újra, tehát nem függetleníti.

    mi lehet a gond? modem firmware: 05.16.02. köszönöm előre is, sürgős lenne!

  55. @Bendike: reset network settings után is? egy próbát megér.

    @noorbi: custom firmware kell neki, azt tedd fel pwned dfu-ban, akkor mennie kell.

    @yobbew: start tss server umbrellában, itunes elindít, betallózod az fw-t restore-ral, megvárod, míg megcsinálja.

    @Daniel1031: na most válasszuk szét a dolgokat. a redsn0w az jailbreak, nem függetlenítés, soha nem is volt az. 4.3.5-re meg még mindig nincs untethered jailbreak, ahogy ezt a fenti cikkben is írtuk, így tethered boot kell neki, másképp nem megy.

    ha pedig kártyafüggetleníteni akarod, azt a fenti basebanddel nem lehet megcsinálni.

  56. @Jadeye: köszi, és ha vissza rakom rá a 4.2, vagy valami előző verziót amit már lehet függetleníteni? vagy visszafele nem lehet felrakni iOS-t? nem mentettem le semmit sajnos.
    vagy 4.3.5-re ha felrakom az iPad basebandet? azért mondom a redsnow-t, mert én ami alapján csináltam ott úgy írták, hogy először feltöröm, és majd cydiából fel kell rakni valamit, az függetlenít. tehát redsnow-al kezdődik az egész folyamat, úgy írták itt: [link kiszedve, más oldalak leírását használva talán tőlük kérdezz. -szerk.]. ez alapján akartam csinálni, bepipáltam az iPad basebandet meg a fentit, lefutott, kiírja a mobil hogy várjak, meg egy csomó mindent, és dfu-ba rakja mindig.

  57. @Daniel1031: mint már mondtam, 4.3.5-re nincs untethered jailbreak, tehát az neked nem fog bebootolni, csak tethered boot módban. ehhez nem kell restore sem, meg semmi.

    azt már számtalan alkalommal leírtuk, hogy a baseband az marad. ha frissíted, az nem tehető vissza korábbi verzióra. iOS visszarakható korábbi verzióra (már ha van SHSH-d ahhoz a verzióhoz), de a baseband attól nem fog változni: http://szifon.com/2011/01/31/baseband-tenyek-es-tevhitek/

    és mivel már feltetted az iPad basebandet, annak köszönhetően már nem fogsz tudni többet gyári fw-t feltenni, csak custom-öt, mert különben recovery-be hullik a készülék a baseband miatt: http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

  58. Köszönöm Jadeye! 🙂

  59. @Jadeye: értem. de iTunes-ból sima shift + update-el rakta fel a 4.3.5-öt, tehát lehet ezek szerint nem rakta fel az iPad baseband-et, és akkor mindig iTunes-ból tudok majd frissíteni, nem kell gyártani őket?

  60. Azt meg tudja mondani nekem valaki, hogy a legfrissebb umbrella miért nem menti az SHSH-kat 4.3.3 – 4.3.4 – 4.3.5 – 5 beta verziókhoz? Az iTunes-om még mindig a 4.3.3-ra akarja updatelni a telefonom.
    iPhone 4 iOS 4.3.1

  61. Bocsi elírtam, tehát rányomok egy restore-t shift nélkül, és csinálja magának.

  62. es ha windows-om van hogy csinaljak custom firmware-t es melyk ipsw-vel? es az nem baj hogy 6.15 bb van rajta?

  63. Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy ios5 béta4 van az iphone4-en és nem engedi vissza rakni a 4.3.3-at lehet hogy csak custom firmwareval tudom megcsinálni? ios5 béta 3-nál simán meg tudtam csinálni,minden be van állitva rendesen tinyumbrella tss server saurik ip az itunsben recoveryben és dfu-ban is probáltam! mi lehet a megoldás előre is köszönöm!

  64. @noorbi: Sn0wbreeze-zel tudsz custom firmware-t csinálni, és pont az a lényeg, hogy a baseband verziót ne módosítsa.

  65. @Belnir: koszi a valaszt 🙂
    meg 1 kerdesem lenne 🙂 az miert van hogy akarmien ipsw-t rakok a snowbreezbe ” Not a valid IPSW” uzenetet kapom 🙁

  66. @noorbi: mert a snowbreeze nem támogatja azt az fw verziót.

  67. @Jadeye: muszaly a legutolso ipsw-t rakjam vagy m1?

  68. @noorbi: olyan fw kell, amit támogat a snowbreeze. nem feltétlen a legutolsó. de le kell legyen írva a snowbreeze oldalán, mit támogat, olyan fw kell.

  69. @Jadeye: koszonom a gyors valaszt , megprobalom 🙂

  70. 20-as errort ad 🙁

  71. @noorbi: tedd redsn0w-val pwned dfu-ba, utána próbáld meg feltenni.

  72. @Jadeye: pwned dfu-ban fekete kene legyen a kepernyo? mert nekem visszajon az itunes logo usb-vel 😐

  73. @noorbi: minden DFU-ban sötét a kijelző.

  74. @Jadeye: sikerult de most 3194 errort ad 😐

  75. @noorbi: mert nem fut a TSS szerver umbrellával. másképp csak a legfrissebb szoftver tehető fel, az most a 4.3.5. de a hibaüzenetekre ott a fenti cikkben a link, használd.

  76. @Jadeye: aha ertem 🙂 az a baj hogy nincs meg a hosts file es kiirja az umbrella hogy nem tud irni a fajlba mert irasvedett de ott sincs ,probalkoztam rejtett file keresessel de egyszeruen nincs meg es seholse tudom megtalalni hogy letoltsem amugy win7 van.

  77. @Jadeye: Na vegul sikerult snowbreeze-el vegigfutott a csik es aztan ki irta az itunes hogy rebbotolja a telot, azota semmi 😐
    fekete a kijelzo es bekapcsolni se tudom :((
    valami otlet?

  78. Yadeye, már csak 1 gépem maradt amivel próbálkozhatok mert 1013 miatt nem tudom visszatenni a 4.3.3-at. Erre ismertek a megoldások tudom, de egyik sem segített. Az utolsó gépen win 7 64 bit van és nem akarja umbrellát feltenni. Java 32 bitest kér de csak a 64-és megy a gépre fel. Ha van még energiád a laikus kérdésekre, előre is köszőnöm!

  79. @noorbi: passz, elvesztem útközben, hogy végül akkor most mit is akarsz rátenni, mert azt nem írtad el.

    @yobbew: ott a cikkben az ezzel kapcsolatos másik, “Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”, abban van megoldás a 1013-ra. a windows hülyeségeivel sajnos nem lehet mit tenni, tegyél fel virtualban egy 32 bites xp-t például, és nézd meg azon.

  80. @Jadeye: 4.1.2 custom sikerult feltenni de a vegen mikor reboot-ol a telo nem indul ujra es nem tudom bekapcsolni,dfu-ban ragad,de az itunes felismeri hogy csatlakoztatva van a keszulek.

  81. @noorbi: 4.1.2 nem létezik, amire gondolhatsz, az a 4.2.1. a DFU megoldásához használd a fixrecovery 4.3-mat, de normális, basebandet nem frissítő custom esetén nem lehetne ilyen.

  82. @Jadeye: koszonom a segitseget es a turelmet ,megprobalom 🙂

  83. Esetleg valaki az en problemamra okossagot?

  84. @Belnir: ha az umbrella miért nem ment ez vagy azt kérdésre gondolsz, akkor a log fülön nézd meg, hogy mit ír az umbrella pontosan. mert egyébként mentenie kellene az aktuálisat mindenképp.

  85. Azt irja, hogy too late, de a 4.3.5-ot miert kestem le? Na mindegy, nem lenyeges, mert nem szoktam veletlenul frissitgetni 🙂 csak erdekesnek tartom a dolgot. A majdani eladasnal lehet erdekes, hogy mikhez van SHSH.

  86. @Belnir: gondolom be van pipálva a “request shsh from cydia”, szedd ki, és pórbáld úgy. a cydia egy ideje nem hajlandó proxy-ként működni.

  87. sziasztok mindenki !! remélem valaki tud segíteni nekem
    iphone 4-el küszködöm sikerült odáig elfajulnom hogy frissítettem 4.3.5 re és gondoltam mostmár ugy is mindegy akkor csinálok egy tethered jailbreak-et de miután lefut a redsnow végig fut a jailbreak és utána megjelenik az apple logo és ott lefagy nem csinál semmit … mi a teendő ilyenkor nyomtam restort .. végigfuttatam még egyszer .. ugyanaz a helyzet ..

  88. @Marko17: láthatóan nem tudod, mi az a tethered jailbreak. jelen esetben csak “just boot tethered” opcióval indítva működik a dolog.

  89. Akkor az azt jelenti hogy minden kikapcsolás után ujra csatlakoztatom és le futtatom a redsnow-t nem ??

  90. @Marko17: nem! nem jailbreakelni kell minden alkalommal, hanem a “just boot tethered now” opciót használni! ha csak simán lefuttatod, anélkül, hogy átállítanád, az újból jailbreakeli, de ugyanúgy nem fog betölteni!

  91. Értem 😀 köszönöm

  92. Még valami downgrade-nál 4.2.1 custom fw irebbel DFU-ba téve a restor elején 1601 eror .. mi a teendő ??

  93. @Marko17: ne irebbel tedd dfuba, ott a redsn0w pwned dfu opciója.

  94. sikerült a 4.3.3 as custom fw-t frltenni végig megy csak utána sötét mard a kijelző és nem reagál semmire itunesba is csak restorolni lehet :/

  95. @Marko17: mint már párszor le lett írva a kommentekben fentebb, fixrecovery 4.3

  96. ahj végig megy a fixrecovery és ugyan csak sötét marad a kijelzőő :$:$:$
    bocsi hogy zaklatlak de nincs más segítségem :$

  97. Sziasztok!Vettem egy külföldi függő i4-et aktiválást kér.Ha felteszek egy 4.3.5-öt akkor,és jailbreakelm az be fogja aktiválni a telefont?

  98. Haliho!Adott egy Ipad 2 3G 16GB ami a Jailbreakme.com oldalon lett okosítva.Eddig minden oké csak azt szeretném hogy hogyan tudok “multitouch gesture” modot bekapcsolni rajta?Csinálnom kellene egy CFW?

  99. Valszeg tenyleg a Cydia kavart be, de nem igazan ertem, mert ott meg megjelent a 4.3.5 SHSH mentes…

  100. Fixrecovery után “greenpoison initialized” ki írást kaptam …
    ilyenkor mi a teendő ?? valaki segítség 🙂

  101. sziasztok! Adott egy új bootos 3GS, amit 1 hete kaptam garanciálisan az előző helyett….alapból 4.3.3.as volt rajta, majd mikor megláttam h van rá ugye jailbreak akkor a jailbreakme.comon meg is csináltam…működött rendesen 6 napig és egyszer csak mikor már akartam használni nem kapcsolt be…először arra gondoltam h lemerült bár 5 órával előtte még fullon volt és nem nagyon használtam..mind1 hazajöttem és teljesen meghallt…

    próbáltam 4.3.3at–>3194es hiba..mindennel próbáltam tinyumbrella, custom firmware minden….
    megpróbáltam az új firmwarerel 4.3.5 erre kiírta 1614 , erre is próbáltam mindent, újraraktam mindent, registry clean, virusírtó és tűzfal kikapcs, kitöröltem a host fájlból amit kell, próbáltam iRebbel , fixrecoveryvel… egyetlen dolog amit csinált ha a réggebbi (421) verziójú fixrecoveryvel egy fehér képernyőt sikerült előcsalogatni…most ott tartok h kiírt már 1601et és legutóbb 1600at….
    Légyszíves segítsen vki….

  102. Downgrade után egyszerüen nem tudom sehogy kiszedni pwned DFU-ból fixrecoveryvel próbáltam custom 4.3.2 is meg custom 4.3.3 is és minkettő után vagy fekete marad a kijelző vagy itunes jel + kábel vagy “greenpoison initialized” kiirás lesz :@:@ mitt tehetek ebben az esetben ??? Pls Help …

  103. Helló
    Csak befejezem az offomat.
    Iphone 4 feltettem a legújabb frimwarét , majd set up new iphone.
    A telefon most is csinálja , hogy néha nem tudom fogadni a bejövő hívásokat .
    Leadtam a T-nek garanciális javításra. Kíváncsi vagyok az ügyintézés végére .
    A iphone 4 nekem az új frimwarével akkor is merül óránként 4% ha nincs bejövő hívás . A iphone 3 4.22 vel egy éjszaka 3-4 % energiát fogyasztott el.
    És amúgy a kérdést azért tettem itt fel , mert arra voltam kíváncsi , hogy ez a csuszka elhúzási gond frimware függő e .

  104. Sziasztok!
    iPhone 4-et idáig szépen tudtam szinkronizálni, az iTunes kezelte a Contacts, naptárak összes bejegyzését, ahogy USB csatlakoztattam. Egy ideje nem csinálja meg a szinkronizálásukat, sem automatikusan, sem akkor, ha külön pipával bejelölöm. És mindezt úgy teszi, hogy a tel.képernyőn jelzi szinkronizálás folyamatban és iTunes kijelző ablakban azt jelzi, hogy szinkronizál, kiírja hogy milyen folyamatokat hajt végre, hol tart contacts-okkkal, naptáral, mail címekkel és jelzi mindent Ok, De ennek ellenére semmit nem csinált meg. Az outlook-ban nem jelennek meg a naptárbejegyzések és a névjegyeket az outlook-ból nem teszi fel az iPhonra.. Először észre sem vettem, hogy nem csinálja meg a szinkronizálást, mert mindig azt jelezte, hogy szinkronizált. De közben az outlook névjegytában új contacts-okat tettem fel és kerestem a telefonban, ráadásul útközben volta, nem volt nálam a laptop, na akkor kiderült, hogy hiányzanak a legutóbbi időben feltett új contacts-ok.
    Valaki találkozott már ezzel a problémával? Tudnátok segíteni, hogy mi lehet az oka?
    üdv,Alex

  105. sziasztok!

    frissítettem ios 5 beta 4-re de nem igazán jön be a bugok miatt, hogyan tudnék visszaváltani ios 4.3.5-re? SHSH-t nem mentettem sajnos, nincs valami megoldás?

  106. @Alex1: érdemes lenne megpróbálni egy restore-t, és a végén set up as new iPhone, hogy a szinkronizálást megakadályozó szoftveres hibát ne tegye vissza.

    @BPepe: a legfrissebb fw-hez nem kell SHSH, mert azt írja alá az Apple. tehát DFU, és simán restore 4.3.5-re.

  107. Sziasztok !
    iOS 5 beta 4-et használok jelenleg. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám megoldani azt, hogy ha vissza teszem a 4.3.3-at, akkor valahogy vissza kellene varázsolnom a telefonkönyvet és az sms-eket is. Ez viszont nem nagyon akar sikerülni, mert az iOS 5 mintha más formátumban tárolná ezeket az adatokat és ezért ugye lefelé már nem kompatibilis 🙁 Van esetleg ötlet, hogy ezt hogyan lehetne megoldani ? Az sms-re mindenképpen szükség lenne, mert autópálya matricát vásároltam és annak a visszaigazolásnak még egy darabig meg kéne maradnia.
    Minden ötletet szívesen fogadok, és természetesen minden segítséget előre is köszönök.

    Üdv. 🙂

  108. @Littlebacsi: leginkább tedd vissza az iOS 5-öt, és állítsd vissza az arról készült backupot. az újabb OS-verziók adatbázisai már nagyon régóta nem kompatibilisek lefelé, így azt neked a 4.x nem fogja tudni kezelni (félig szándékosan, hiszen a downgrade hivatalosan nem engedélyezett és az SHSH miatt a szabályokat betartva nem is volna lehetséges).

    vagy sqlite böngészővel a lementett adatbázisokból ki tudod szedni. meg elvileg vannak olyan alkalmazások, amik képesek exportálni mondjuk egy excelbe az adatokat, de mivel az iOS 5 még nem jelent meg, így szerintem abból ezek sem fognak tudni neked exportálni. ilyen iPhone Backup Extractor nevű dolgokat keress.

  109. @Jadeye:
    Köszönöm a segítséget. Asszem akkor marad az, hogy megvárom a végleges verziót, addig meg használom tovább a bétát 🙂

  110. Sziasztok!
    Volt egy jailbreakelt Iphon4em,a telefonkod ra lett zarva,nem lett meg,1 hetet vartam Tmobilos kartyara mer Norvegiaba koltoztem es itt meg csak a magenta szint sem ismerik…de nekem kellett hogy a restor utan activaljam a telom…,sikerult de a restore upgradelt 4.3.5re….vegulis meg jailbreakeltem de tethered,mindig bootoltatni kell ha pl ra teszek valamit.
    Az lenne a kerdesem ha esetleg a redsnowba pl.4.3.3 firmwaret huzok bele akkor mi van?Megoldja ezt a boot gondot? mer persze turbo simmel nyomom es minden boot utan meg azzal is szopni kell,mer elsore az se megy soha….
    SHSHm nincs mentve,a Cydiam azt irja most,hogy SHSH IOS 4.3.3,4.3.5.
    egyebkent ha ujra probalnam a jailbreaket elotte kell restoreolni,vagy nem feltetel,illetve van e kulonbbseg a redsnowk kozt a untethered tekinteteben??
    A 0.9.8b3 es b4 van meg meg valami regebbi rc16 a vege…..
    Ja es pl a baratom gepen aki csinalta a jailbreakemet anno meg lehet a regi SHSHm vagy ez ilyen nagyon keszulekre szabott dolog???
    Nagyon szepen koszonom elore is a segitseget!! Es elnezest az ekezetlensegemert 🙂
    Udv Andras

  111. @Jadeye: Koszonom szepen az infot es a segitseged!!
    Az SHSH 4.3.3at a Cydiam irta ki ,a sajat gepeken 4.3.4 hez es 4.3.5 hoz tudnek talalni max…a 4.3.4 nem jo?Vagy olyan SHSH 4.3.3 nem jo nekem ami mas gepen van mas telotol???
    Es meg egy kerdes hogy ha ujra akarsz jailbreakelni egy mar jailbreakelt telot akkor kell restore mindenkep vagy mehet ra had szokja??? 😀
    Es egy utolso kerdes….baratom es hu fegyverhordozomnak 3G Ipohonja van es a mikrofonja mukodik beszelgeteseknel hibatlanul,de applikacioknal nem…szal pl skypenal se megy csak chatelni tud…,mi lehet a baj???
    Elore is nagyon szepen koszonjuk a segitseget!!

  112. @Jadeye: Bocsanat,abban nem vagyok biztos hogy csak 4.3.4. es 4.3.5 SHSHkat talalnek a sajat gepeimen,de restore firmwarebol csak ez a ketto van sajat amit sajat teloval generaltunk oda….
    Koszi elore is megegyszer!!

  113. @Anrii: az SHSH-val kapcsolatban olvasd el a cikket, amit linkeltem, abban le van minden írva, hogy mi az, miért, és hogyan működik. a gépen épp meg nem található SHSH-kat meg Cydiából le lehet tölteni, ha az kiírta, hogy van, de ez is le van írva a cikkben. adott verzióhoz a hozzá tartozó SHSH kell, tehát 4.3.3-hoz nem jó a 4.3.4, sem másik, és más készülékhez való sem, de ez is mind le van írva a cikkben.

    jailbreakelt készüléket miért akarnál újból jailbreakelni? semmi értelme nincs, és nem is használ semmit. restore után szokás csak. ha úgy érted, hogy jailbreakelt készüléket frissítenél újabb iOS verzióra, és azt jailbreakelnéd ismét, mindezt azért, hogy semmi ne törlődjön róla, az más kérdés, de ez sem javasolt.

    jó kérdés, hogy a mikrofonnal mi a gond, valószínűleg valami szoftveres lehet (véletlen le van némítva), meg kellene próbálni, hogy a skype újratelepítése után működik-e. ha az nem oldja meg, egy restore sem árt, hátha rendszerszinten van ezzel valami gond. esetleg a jailbreak is ludas lehet, de arról már tudnánk.

  114. Sziasztok arra nincs mód,hogy kideritsem,hogy milyen szolgáltatós eredetileg a külföldi iphoneom?Még egy kérdés iphone 4-nél jailbreakeltem a 4.3.5-öt,jelenleg csak tethered,de olvastam hogy bekapcsol akkor ha gép nélkül inditom,csak a cydiás cuccokat nem inditja el?

  115. Szia Jadeye!

    Van egy 3GS-em Jailnreakelve, nem tudom hogy feltenni ezt a szoftvert(4.3.5), esetleg DFU-ból fel lehetne tenni? Shsh-m megvan 🙂

  116. Sziasztok!
    Tud nekem vki segíteni,hogy miért van az,hogy a frissen frissített itunes-el,miért kell host törlés hogy elindúljon egy 4.3.5 frissítés??:-(
    Valami gáz lehet ezzel az új itunes-al:-(
    Plusz már nem előszőr történt meg velem hogy az ipad baseband felrakásánál nem megy végig a folyamat:-(:-(
    Ha fel megy a cydia,akkor meg connectio error-t jelez.az elindított redsnow sem indúl el ez miatt,DE mégis megcsinálta az iphone-t!!
    EZT NEM ÉRTEM!!!!!!
    Sok ismerősöm járt így de ebből csak nekem sikerűlt a jb,gondolom ez csak szerencse volt.
    Már ott tartok hogy nem merek bevállalni iphone-t javításra mert nem 100%-os a siker:-(
    Van akimek pwned dfu-ba marad,ban akinek meg nincsen térerő utána,annak ellenére hogy már aktívált,és aktíválatlan custimmal is próbálkozott:-(
    Ha vki tud erre megoldást,megköszönném a segítséget.
    Ja,mind ezt Pc-n próbáltuk!!

  117. Bocsi!Javítok!!:-)
    “Ha fel megy a cydia,akkor meg connectio error-t jelez.az elindított ultrasnow sem indúl el ez miatt,DE mégis megcsinálta az iphone-t!!

  118. @ficere: erre nincs igazán mód. típusszám alapján talán ki lehet keresni, de max országra szűkíthető, szolgáltatóra már nehezebb. kérdezz utána attól, akitől vetted, hátha ő tudja, vagy egy restore után végig kell próbálni egy rakás kártyát.

    elvileg bekapcsolhat, de ez nem 100%, mert ha feltelepítettél olyat, ami belenyúl a springboardba, vagy a bootolásba, pl mobilesubstrate, függetlenítés, akkor nem tölt be.

    @BPepe: a legfrissebb szoftverhez sosem kell SHSH, mert azt épp aláírja mindig az Apple. de hogy érted azt, hogy nem megy fel? mi a hibaüzenet? mert anélkül így nehéz.

    @propergsm: hosts-gondok: nem az iTunes-szal van gond, hanem nem érted a TinyUmbrella működését.

    4.3.5-re NINCS untethered jailbreak, csak tethered, ahogyan az fent is le van írva, tehát indításkor gépre dugni, és boot tetherd opció. amellett az iPad basebandet NEM kell minden jailbreaknél újból felrakni sem!

    connection error: nincs wifi vagy mobilnet a készüléken, ami nem meglepő, ha nem állítod be őket. az ultrasn0w csak megfelelő baseband esetén működik. feltenni meg net nélkül is fel tudod, erről pláne külön cikk is van: http://szifon.com/2010/12/07/cydias-csomagok-telepitese-wifimobilnet-nelkul/

    de annyi problémát zsúfolsz egyetlen hozzászólásba, hogy így elég nehéz kibogozni, most mi is a gondod.

  119. Tisztelet Szifon Lakók!

    Elég rég jártam erre, és már kicsit kiestem a jailbreak/függetlenítés gyakorlatából; ezért egy kis segítséget szeretnék kérni 🙂

    jelenleg egy iPhone 3G-vel töltöm a mindennapjaimat 4.0(8A293) és 05.13.04-es BB-vel a háttérben. (jailbreakelt, függetlenített) Anno a 4.0 megjelenése után került rá a drágaságra ez a kombináció egy haktivált CFW-n keresztül.

    A problémám a szokásos: Lassú. Eddig is az volt, de eddig bírtam. Most szeretnék ennek véget vetni. Ha emlékeim nem csalnak akkor a 4.1 utáni szoftverek sebessége javult 3G-n is. (javítsatok ki ha tévedek :))

    emlékeim szerint a 05.13.04-es az utolsó baseband ami függetleníthető, így ezt meg kellene ugye tartanom mindenképp csak mondjuk egy 4.2.1-be kellene beleműtenem. Mac-em nincs, így nem tudok magamnak legyártani egy cfw-t maximum snowbreezzel, de annak használatától egy kicsit ódzkodom.

    tehát abban kellene segítség hogy mi az elérhető leggyorsabb haktivált, függetleníthető IOS verzió ami számomra megfelelne, és ahhoz hogy sikerülne hozzájutnom, mert gugli sajnos sok 3g-vel foglalkozó linket nem dobott és ott sem éreztem azt hogy “uhh ez az én IPSW_m 🙂 😀

    (legszimpatikusabbnak egy 4.2.1 tűnne 05.13.04-es bb-el. már ha ez összehozható) 🙂

    a segítségeteket előre is köszönöm 🙂

  120. Segítségeteket Kérném.Ipad2 3G 4.3.0 verzió van a gépemen jailbreak nélkül.
    Szeretnék frisíteni 4.3.3 ra.Gondolom mindenki tudja miért.De sajnos állandóan hiba üzit kapok.1600 as hibakód.Nem tudom felrakni a gyári 4.3.3-at.Próbáltam
    hosts törlését is meg umbrellát is de semmi dfu módban újraindul és utánna megáll.Sajnos az appla csak a 4.3.5-re ad shsh-t.Meg lehet-e egyáltalán oldani
    hogy 4.3.3 fusson az ipad2-n?

  121. @szebi: 4.3.3-ra nem jó a greenpois0n, az csak 4.2.1 esetén működött, azóta nem. töltsd le az SHSH-t umbrellával, és start TSS server után fel kell mennie gond nélkül a basebandet nem piszkáló custom 4.3.3-nak pwned DFU-ban, amibe redsn0w segít betenni.

    @tafika: mivel nincs SHSH-d a 4.3.3-hoz, így nem lehet. lekéstél róla, ezért írjuk minden alkalommal, mikor megjelenik egy új fw verzió, hogy tessék menteni az SHSH-kat. mostmár nem fog menni, csak a legfrissebbhez, ami a 4.3.5.

  122. @Jadeye:

    Köszönöm! Sajnos nem segített! Ugyanúgy bent marad RECOVERYbe.
    Mindent úgy csináltam,ahogy írtad kivéve a SHSH letöltését mert nem tudom letölteni, azt a umbrella adja hozzá.
    Mit csináljak?
    végig megy szépen a csík meg a folyamatjelző. De mikor 10mp nél visszaszámol, beragad!
    Üdv

  123. @szebi: és ha ezek után fixrecovery 4.3-at még ráküldesz? mondjuk mennie kellene anélkül is, mert a fixrevovery csak egy módosított greenpois0n, a custom meg már ugye eleve jailbreakelt… mi a baseband verziója amúgy? mivel készült a custom?

  124. @Jadeye: Baseband 6.15 ös ipad fw.
    Custom egy a netről egy sn0wbreeze-v2.7.1 által készített.
    Szóval egyik se jó neki.
    Fixrecovery 4.3 at még megnézem.
    Nem lehet az a gond,hogy előtte 4.3.5 öt toltak rá?
    Végig futtattam a 4.3 is meg a 4.2 fixrecoveryt de semmi! 🙁 úgyanúgy beragad!

  125. @szebi: áhh, snowbreeze. érdemes lenne megpróbálni egy saját magad által gyártott, pwnagetoolos custom 4.3.3-mal, amit szintúgy a redsn0w-val pwned dfu-ba tett készülékre teszel fel. elképzelhető, hogy a snowbreeze a szűk keresztmetszet.

    maga a 4.3.5 nem kellene számítson, mert semmi olyat nem tud felülírni a készüléken, amit egy restore ne tudna törölni, így nem akadályozhatja meg, hogy SHSH megléte esetén vissza tudd tenni a 4.3.3-mat.

  126. @Jadeye:
    Amit a neten találtam az pwnagetoolos activated 4.3.3.
    most nekifutok még1!

  127. @Jadeye:

    Kész ennyi volt!
    Feladtam! 🙁
    Egy 4.3.5 custom fw nincs esetleg? Nem találtam csak a 4es iphonehoz.

  128. Kedves Urak talán főleg Jadeye van itt 1 3gs 4.3.5-re lett frissítve hogyan tudom vissza tenni 4.3.3.-ra vayg akár még régebbire ?
    A segítséget előre is köszönöm

  129. engem is ez érdekelne, hogy aláírja-e még az apple a 4.3.3-at avagy sem?
    köszi a választ előre is :))

  130. @Jadeye: Hello! Azota kicsit pupalodtam 🙂 es megprobaltam donwgradeelni 4.3.5rol 4.3.3ra,a tinyumbrella az All saved SHSHs ba ki adta a 4.3.3 at is ahogy a cydia is irta de valami megse sikerult…teljes a kepzavarom …lehet valamit kihagytam vagy ezzel az Ifath programmal is kene valamit meg alkotnom????Azota restoroltam es ujra jailbreakeltem szal tethered maradt de jo lenne ez a donwgrade valahogy mer turbosimet is hasznalok ami neha kidob es ujra kell installalni es egyszerubb egy ki es bekapcsal…
    egyebkent ezt a videot hasznaltam a donwgrade probalkozashoz:
    http://www.youtube.com/watch?v=fXtwo7_KmYk&feature=share
    es meg egy kerdes ha ujra jailbreakelem a telot akkor a mar meglevo applikaciokat ujra lekel toltsem vagy legalabb ujrabedobalni az Itunesba??egy csomot szivtam mire ujra a telomon volt pl a navigacio
    Koszonom szepen elore is a valaszod ,Andras

  131. @Anrii: Egyebkent kitudtam valasztani a 4.3.3 as firmwaret az Itunesban donwgradelesnel csak nem ment tovabb a restor…lehet turelmetlen voltam ??

  132. Hello.
    Nekem kéne egy kis segítség!!!!!! Please!!!
    4.3.4 röl 4.3.5 re szeretném frissíteni a iPhone4 emet de azt irja ki hogy:
    iTunes could not back up the iPhone ‘************’ because the backup corrupt or not compatible with the iPhone.
    Mit tegyek hogy müködjön a dolog??!!
    Köszönöm a segítséget előre is!

  133. :// nekem elszállt az ios 4.3.4 és restoroltam 🙁 ezt a szutykot kaptam esélytelen a jb? :/

  134. @virgoo: SHSH nélkül sehogy.

    @busman001: már nem írja alá.

    @Anrii: nem futott a TSS server. rányomtál a start tss server gombra umbrellában, és úgy tallóztad be a 4.3.3-mat? és DFU-ba kell tenni hozzá.

    @Andreww: töröld ki a korábbi backupot.

    @bercivok: 4.3.4-re vagy 4.3.5-re csak tethered jailbreak van.

  135. Bocsi sajnos nem értek hozzá és az miben más?

  136. @bercivok: tethered jailbreak esetén csak számítógépre dugva, például redsn0w segítségével tölt csak be a rendszer. így ha lemerül, vagy bármi okból újraindul a rendszer készüléken, csak gépre dugva lehet életre kelteni.

  137. Tehát ha kikaocsolom már nem lehet bekapcsolni gép nélkül? :O

  138. @bercivok: igen, de ezt már leírtam: “így ha lemerül, vagy bármi okból újraindul a rendszer készüléken, csak gépre dugva lehet életre kelteni.”

  139. Értem az elég ratyi 🙁 és lehetséges visszahúzni?4.3.4-re pl?

  140. Gyors segítségre lenne szükségem.Közben persze olvasgatom a hozzaszólásokat:)
    Függetlenítenem kéne egy 3gs-t És 4.3.3 van rajta. Csak akkor tudom ha lementem az shsh-t mert ugye már nem írja alá az apple ezt a firmvare-t?
    Mert 05.16.02-es modem van rajta.
    Köszönöm.

  141. @atirag: függetlenítened kell, tehát mondjuk T-mobile-os, de te Vodafone-nal használnád? vagy jailbreakelni akarod? mert a kérdésed egyes részletei alapján nem egyértelmű.

    jailbreakhez a legegyszerűbb a jailbreakme.com

    függetleníteni pedig az említett basebanddel nem lehet. felteheted az iPad-es basebandet, de azzal lőttek a GPS-nek, és utána kizárólag custom fw-vel lehet restore-olni.

    a függetlenítéshez köze nincs az SHSH-nak: http://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

    a legtisztább módszer, ha az eredeti szolgáltatónál kéred a hivatalos függetlenítést, mert azzal gyárilag független lesz, és az független is marad még új frissítések esetén is, és a GPS is megmarad. ennek egyszeri díja van, de T-mobile esetén nem lehet hűségnyilatkozat a készüléken. Voda esetén mindegy, hogy van-e hűség, vagy nincs. külföldi szolgáltató esetén változó. ha van lehetőséged a hivatalos függetlenítésre, azt kell választani.

  142. @Jadeye: Igen ez a baj mert t-s a telo de vodaval használnák. Nem gond ha nincs gps mert.
    Viszont costum fw-t még nem raktam fel. Bonyolult megcsinálni?

  143. @atirag: Kicsit félre értelmeztem hirtelen.
    Tehát legközelebb lehet csak costum fw-vel restorolni. Igen ugy tényleg bonyolult kicsit. De azért érdekelne mi lenne a menete. Köszi

  144. Sziasztok a barátod telefonját kezdtem el csinálni és mint utólag kiderült 4.3.5volt a telefonon, redsnowal visszaraktam a 4.3.3at mert azt mondták eddig jailbreakelve volt. De nem volt új telefon ami nem rakja vissza a 4.3.5öt és be van ragadva a töltős itunesos képernyőn lécci valaki segítsen!! köszi

  145. @lanika: mit értesz azon, hogy “redsnowal visszaraktam a 4.3.3at”? restore-hoz az iTunes való, nem a redsn0w, azzal csak jailbreakelsz.

    mit értesz az alatt, hogy “De nem volt új telefon ami nem rakja vissza a 4.3.5öt”? mihez kellett volna az új telefon? de ha csak a vesszők maradtak ki, és ezzel azt akartad volna mondani, hogy nem volt korábban jailbreakelve, az hogyan függene amúgy össze azzal, hogy vissza lehet-e tenni rá a 4.3.3-mat? nem ettől függ, hanem az SHSH-k meglététől, amikhez viszont nem szükséges egyébként a jailbreak, anélkül is le lehet menteni őket.

    van SHSH a 4.3.3-hoz? ha nincs, akkor nem lehet azt visszatenni rá. bővebben: http://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

  146. szóval:)
    4.3.5 volt a telón, én megpróbáltam itunesban restorolni 4.3.3ra
    nem sikerült, redsnowal betalloztam a 4.3.3at és rátoltam és most be van ragadva:( nem tudok rá semmit rakni a 4.3.5öt sem!!!! lécci help

  147. nincs shsh hozzá csak a 4.3.5öt akarok visszarakni azt hogyan kell?:(

  148. 3194es hiba minden alkalommal amikor itunesal akarom restorolni 4.3.5re

  149. Sziasztok !
    Ma vettem egy iPhone 4-et lehet ezt JB-zni 4.3.5 van rajta !?
    Űdv

  150. Sziasztok.
    Nem tudjátok hogy a 4.3.5 -re mikor lesz JB?
    Üdv.


Add a Comment