fbpx Skip to content

Assistive Touch: tényleg megszűnik a Home gomb?

Az Apple az iOS 5 harmadik bétájában új mozdulatokat vezetett be. Az Accessibility Settings-en belül lehet az opciót bekapcsolni, ezután a képernyőn megjelenik egy kis fehér pötty.

Ezt megnyomva négy lehetőség közül választhatunk: Gestures, Device, Home, Favorites.

Device-ra nyomva a képernyőt lehet forgatni, lezárni, hangerőt szabályozni, elnémítani és rezgést előidézni. A Home-ra nyomva visszajutunk a Home screenre.

A Gesture már érdekesebb. Előre definiált két-, három-, négy- és ötujjas mozdulatokat lehet végezni egyetlen ujjal, pl. nagyítás, lapozás, stb. Aki valami újat akar, az létrehozhat saját mozdulatokat is.

Mivel megjelent a Home, ezért újra elindultak a találgatások, vajon megszűnik-e a fizikai Home gomb vagy csak az Apple azoknak akar kedvezni, akiknek valamilyen oknál fogva nehezebben megy a képernyőn való navigálás (pl. mozgássérültek). Ezt még nem lehet eldönteni, de Ti mit gondoltok?

Reckless Getaway: újabb játék a Reckless Racing készítőitől

A Reckless Racing az egyik legjobb felülnézeti autós játék. A fejlesztők nem pihentek a babérjaikon, mert tegnap bemutatták következő játékuk trailerjét. A Reckless Getaway névre hallgató játékban az üldöző rendőrautók elől kell ész nélkül menekülni. 16 pályán próbálhatjuk ki magunkat, azonban csak a videón bemutatott két autót használhatjuk.

A cikk írásakor az új-zélandi App Store-ban már elérhető volt a játék, rövidesen a magyarban is megjelenik, valószínűleg 2.39 eurót kell érte fizetni.

SPY Mouse: a Firemint újabb játéka

A Firemint a Flight Control-lal és a Real Racing-gel már bizonyított. Pár hónappal ezelőtt elhintették, hogy újabb nagyszabású játékon dolgoznak, mely Agent Squeak névre hallgat. Tegnap megjött a trailer és kiderült, hogy már SPY mouse-nak hívják a játékot és a nyáron jelenik meg. Sokat nem tudhatunk meg a videóból, de ez is vonalhúzogatós lesz, mint a Flight Control. Mivel állítólag már két éve (!) dolgoznak rajta, remélem lesz olyan jó, mint a repülős játék. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. A Reckless Getaway már tölthető Installousból.

  2. @Symy Gery: AppStoret akartál irni, gondolom 🙂

    Az összefüggést meg nem értem az Assistive Touch és a Viszlát Home gomb história között…. ez csak egy kisegitő opció, semmi köze sincs a Home gomb eltünéséhez, bár ha tripla home gomb nyomásra előjönne ez az cucc akkor használnám is… kimélném a gombokat ha lehet, minnél jobban 😀

  3. Sőt az AppStoreból is 🙂

    Nagyon jó kis játék!

  4. Szép is lenne ha eltűnnének a gombok és lehetne egy por, víz, ütésálló telefont gyártani… nem kéne úgy vigyázni rá legalább mint valami ékszerre 🙂

  5. ez szerintem csak kisegitő lehetőség és nem fog eltünni a home gomb és nekem ez nem is tetszik nem szivesen használnám.

  6. @szorian: pontosan így van, ha új ‘fícsör’ lenne, és száműznék a home gombot, akkor eleve nem a kisegítő lehetőségek menüpontba került volna, hanem a beállítások főmenüjébe. ezek a pletykák mindig felröppennek, és kezdem azt hinni, hogy az ezeket elindítóknak valami perverz félelmük lehet a home gombokkal szemben… 😛

    tehát home gomb szerintem továbbra is lesz. nem attól nagy a készülék, nem attól fogyaszt többet, vagy nem attól drágább, és nem attól kell “kisebb” kijelzőt tenni bele.

    szerintem nem fogják száműzni a gombokat, hiszen akkor egy csak szoftveresen vezérelhető eszközt kapnánk, amit a szoftver összeomlása/problémája esetén nehezen lehetne DFU-ba tenni, ami ugye eleve nem foglalkozik azzal, hogy mi is van a készüléken egyáltalán. DFU-ba pedig nem lehet szoftveresen tenni, épp ez benne a lényeg.

    szerintem nem lesz homeless iDevice. legalábbis nagyon remélem. másképp a “home, sweet home” is értelmét vesztené az iDevice-okra… 😉

  7. Bocsi az OFF miatt: Iphone 3g van és szerettem volna függetleníteni a T-Mobile-on keresztül de sajnos nem lehetséges. 4.2.1. szoftver van fenn és 5.15 baseband. A kérdésem az volna, hogy vissza-e tudom tölteni a telefonba a 4.0. szoftvert, és hogy utána tudnám-e függetleníteni, vagy akkor is maradna a 5.15 baseband?
    Még egyszer bocsi az off-ért, de este megyek kirándulni, és a 3 napos T-mobile-os huzavona után most derült ki, hogy hivataloson ok nem függetlenítik A gond az hogy 3 éves szerződésem van, de a telefonra a jótállás csak 2 éves. Először úgy volt, hogy ebben az esetben függetlenítik, de ma kiderült, hogy le kell járni a szerződésnek először.
    Koszi

  8. @kucsi: nem tudsz korábbi basebandet visszatenni, hiába teszel vissza korábbi firmware-t, a baseband marad. ezt olvasd el, itt részletesen le van írva a miért: http://szifon.com/2011/01/31/baseband-tenyek-es-tevhitek/

    függetleníteni max az iPades basebanddel lehet, de azzal megölöd a GPS-t, és jelenlegi állás szerint az nem állítható vissza, így én kihagynám a helyedben. várd meg, míg lejár a szerződés, mert a hivatalos függetlenítés után maradandóan független marad a készülék.

  9. Koszi szépen. Ettől féltem, hogy nem fog megváltozni a baseband. Az IPades baseband-et már elvetettem, pont a gps miatt, úgyhogy hogy kénytelen leszek kivárni a szerződés végét. Kár.

  10. Sziasztok.
    Bocsi de ti az iTunes 10.5-ös 3-as bétáját, hogy raktátok fel mert én letöltöttem de nem tudom felrakni.
    Nem vagyok fejlesztő de szeretném felrakni applenél nem tudom letölteni, de volt egy link ahonnan letöltöttem de nem működik sőt a leírást sem tudom megnyitni.
    valaki segítsen már.
    Macem van és innen töltöttem le: http://imzdl.com/#

  11. @tazeka: de nem értem, hát letöltöd a DMG-t, elvileg alapból megnyitja a rendszer, abban rákattintasz az egy szem ikonra duplán, és már megy is a telepítő. vagy valami hibaüzenetet ír? milyen OS verzió van a Mac-en?

  12. szia jadeye.
    A lion-nak a béta verziója van fent.
    De elvileg ezen is kellene futnia rendesen, annyit csinál mint egy winrar hogy kicsomagolja nekem az asztalra és ennyi.

  13. Ezt írja hibaüzenetnek:
    This folder is not writable, so the archive can not be extracted here.

  14. @tazeka: de a DMG-t csak be kellene mountolnia, azt nem kellene kibontania, mint egy rar fájlt. ezt milyen app írja hibaüzenetnek?

  15. Ezt nem app csinálja hanem megnyitom a DMG-t és amit kitesz kis meghajtót oldalra az asztalra abban megnyitom a telepíteni kívánt dolgot és mindennél ezt írja ki.
    Már nem csak ennél írja próbáltam másnál is.

  16. Szerintem el lett állíva a megnyitási forma erre az unarchiver-re bár ez csak tipp.
    Nem tudom mivel lehetne ezt megnyitni mással.

  17. Próbálom úgy, hogy jobbklikk/ megnyitás ezzel/ és nekem az unarchiver van beállítva.
    Neked mi van beállítva nem tudnád esetleg megnézni nekem. 🙂

  18. @Jadeye: Azt valahogy meg lehet csinálni, hogy úgy működjön az iPhone 4 mint egy 3G-s iPad? Szóval hívni és hívásokat fogadni ne lehessen. Lehet, hogy akkor nem merülne ilyen gyorsan?

  19. Próbálkoztam elég sok mindent megnyitni feltelepíteni mindenhol ezt írja ki.
    Valami gubanc van a gépben de mi lehet az oka.
    Nem bírok rájönni, valaki nem tud valami tippet? 🙁

  20. @gabor94: vegyél egy mobilnetes kártyát. azt nem lehet hívni. de ettől még ugyanúgy használja a mobilhálózatot, ergo a beszélgetési időt leszámítva ugyanannyit használ az akkuból, mint egy rendes kártya.

    @tazeka: nekem van az Open with… alatt egy DiskImageMounter, az a Mac OS X alapértelmezettje.

  21. Rendben köszönöm szépen minden megoldódott.
    Sikerült átállítani és most már szépen telepít.
    Köszönöm a tippedet Jadeye. 🙂

  22. Mivel én 90%-ban látássérült vagyok és ha kicsit úgy gondolkodnak Apple-ék mint én,márpedig úgy gondolkodnak (lásd “hozzáférhetőség” modul) akkor nem szüntetik meg a fizikai Home gombot.
    Ha kicsit átgondolják azt a problémát ahogy a látássérültek kezelik az iPhone-t,rájönnek arra hogy nagyon rossz lenne CSAK a képernyőn keresgélni egy virtuális Home gombot.Eleve sok pénzt öltek abba hogy létrehozzák ezt a “Hozzáférhetőség” modult és nem arról híresek hogy amit már egyszer megcsináltak,nem teszik bele a következő modellbe.

    Szerintem lesz fizikai Home gomb és elnézést a hoszú postért 🙂

    (Ha lesz pénzem biztos megveszem az új iPhone-t de egyelőre sajnos nem úgy néz ki)

  23. Biztos hogy irigy kutya leszek ha valaki már új szifont fog tapicskolni 😀

    Egyébként nem lehetne csinálni itt a fórumon egy adás/vétel topikot?Szerintem lenne sikere és még mindig jobb mint bizonytalan helyről vásárolgatni (Vatera).


Add a Comment